Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Κυριακο η διαδικασια που ακολουθησες νομιζω οτι ειναι η καλυτερη δυνατη!
Δηλαδη πολυ καλο αρχικο τριψιμο, μετα sanding sealer το οποιο σφραγιζει τους πορους του ξυλου, επειτα παλι τριψιμο με το grit paste (φανταζομαι το αντιστοιχο με 800-2000 grit γυαλοχαρτο) και τελικα γυαλισμα με παστα κεριου.

Κυριακο η διαδικασια που ακολουθησες νομιζω οτι ειναι η καλυτερη δυνατη!
Δηλαδη πολυ καλο αρχικο τριψιμο, μετα sanding sealer το οποιο σφραγιζει τους πορους του ξυλου, επειτα παλι τριψιμο με το grit paste (φανταζομαι το αντιστοιχο με 800-2000 grit γυαλοχαρτο) και τελικα γυαλισμα με παστα κεριου.

Ετσι ακριβως πατριωτακι.

Παμε στο επομενο τωρα!
Ξυλα να ειχαμε γμτ αλλα θα την βρουμε την ακρη.

Καλησπέρα. Μετά την σημερινή παραλαβή της Hampshire Sheen gloss από τον Κυριάκο - τον οποίο ευχαριστώ για άλλη μια φορά για την όλη διαδικασία της ταλαιπωρίας της αποστολής της αλοιφής στην Σύρο, μπήκαμε στον πειρασμό μιας και η παραγγελία ήταν όχι για εμένα αλλά για έναν φίλο, να την δοκιμάσουμε άμεσα σε ένα ξύλινο βαζάκι το όποιο ήταν ήδη έτοιμο και περίμενε υπομονετικά το τελικό φινίρισμα του. Ενώ λοιπόν περάσαμε το πρώτο χέρι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο κουτί, και το ξύλο ανέδειξε όμορφα τα νερά του, και για πρώτο χέρι το αποτέλεσμα ήταν πολύ ενθαρρυντικό και πολλά υποσχόμενο, αφήνοντας το στην άκρη ώστε να στεγνώσει και να ποτίσει η αλοιφή ώστε να κάνουμε το τελικό γυάλισμα, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο κουτί, το απόγευμα πια βρεθήκαμε προ εκπλήξεως, όταν αντικρίσαμε το βαζάκι του οποίου το ξύλο είχε πιει όλη την αλοιφή και έδειχνε οπτικά σαν να μην έχει περαστεί τίποτα....
Τώρα το έχουμε αφήσει στην άκρη ώστε το ξύλο να απορροφήσει ότι αλοιφή (...ελάχιστη) δεν έχει απορροφηθεί, και να το περάσουμε 2ο ή και 3ο χέρι, ώστε να δούμε τι αποτέλεσμα θα βγάλει. Μήπως όμως στην όλη διαδικασία παραλείπουμε κάτι ή κάνουμε κάτι λάθος; Στο αποτέλεσμα που έχουμε φτάσει μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία επαφή, με το φινίρισμα και την γυαλάδα που εκπέμπουν έργα που έχουν παρουσιαστεί εδώ μέσα.....

Καλημέρα. Εγώ πάω τρίψιμο μέχρι 320 κ 400 τώρα τελευταία. Μετά με χαρτί κουζίνας λίγο πόσιμο παραφινέλαιο κ λίγη γιορκ σαιρ. Το αφήνω να ξεκουραστεί 5 λεπτά το ξύλο κ μετά τρίψιμο με την τελευταία πάστα που πήραμε κ του δίνει όμορφη γυαλάδα αλλά κ ωραία υφή (τζάμι).
Μέχρι τώρα την έχει κρατήσει την γυαλάδα του πολύ όμορφα.

Συμφωνώ με τις πολλές στροφές.

Καλησπέρα , κάτι απλό από ελιά που πραγματικά δεν νόμιζα να μου δώσει τόσο όμορφα νερά .........

39092735780_7fc4275d5d_c.jpg
[/url]20180319_105534 by RED GEO, on Flickr[/IMG]

40008718615_dcdb2b611a_c.jpg
[/url]20180319_121601 by RED GEO, on Flickr[/IMG]

39092730290_8c45d9524d_c.jpg
[/url]20180319_122635 by RED GEO, on Flickr[/IMG]

39092726560_50f3744b53_c.jpg
[/url]20180319_133508 by RED GEO, on Flickr[/IMG]

39092719140_7d47edb02c_c.jpg
[/url]20180319_161425 by RED GEO, on Flickr[/IMG]

40008711565_6b9a5bf281_c.jpg
[/url]20180319_161452 by RED GEO, on Flickr[/IMG]

Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια !!!!!

Το γυάλισμα Παππού Κώστα είναι 1200αρι γυαλοχαρτο και ελαιόλαδο τίποτα άλλο , απλά πίεσα το γυαλοχαρτο πρώτα και το χαρτί με το ελαιόλαδο μετά αρκετά ώστε να ζεσταθεί αρκετά και να ανάψει λίγο το ξύλο, κάτι το οποίο είχα δει στον Αννικα αν θυμάμαι καλά και μου άρεσε.

Νεκτάριε πραγματικά όταν το έβαλα πάνω στον τόρνο δεν ήξερα τι να κάνω (και αυτό είναι κάτι που μου αρέσει απίστευτα στον τόρνο ότι αρκετές φορές βάζω κάτι πάνω και στην πορεία σκέφτομαι τι θα βγάλω ) και στην πορεία θυμήθηκα τον σκαντζοχοιρο που είχα δει στο pinterest και το έκανα.

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Νεκτάριε πραγματικά όταν το έβαλα πάνω στον τόρνο δεν ήξερα τι να κάνω (και αυτό είναι κάτι που μου αρέσει απίστευτα στον τόρνο ότι αρκετές φορές βάζω κάτι πάνω και στην πορεία σκέφτομαι τι θα βγάλω )....

:flipout:

Έτσι είμαι κι εγώ... Ξεκινάω ξεχόνδρισμα κι ότι βγεί στην πορεία...
Αυτό απλά δείχνει οτι δεν είμαστε τορναδόροι... Δεν υπάρχει ούτε ένας σοβαρός τορναδόρος που να ξεκινάει χωρίς να ξέρει ακριβώς τι θέλει να κάνει και πως να το κάνει.
Κάποια στιγμή, στο μέλλον, ίσως να τα καταφέρουμε κι εμείς... :ernaehrung004:

Διαφωνώ.
Δεν ειμαστε επαγγελματιες.
Εαν ησουν επαγγελματίας θα ειχες παραγγελια για κατι οποτε θα ηξερες τι να βγαλεις αλλα δεν θα ηταν το ιδιο.
Τωρα ειναι καλυτερα.