Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Ωραίο το ξυλο!!!!
Ωραια και τα μπακλαβαδακια!!!!!
Φυλλαξε μου ενα!!!!

Αν δε ξεγελα η φωτο το κατω κομματι στην μυτη του στυλο ηθελε κιαλλο δουλεμα!!!

Ωραίο τό στυλό δέν λέω :a0210:,αλλά θέλω νά δώ τά γυαλιά τελειωμένα καί χωρίς να ακούγονται τά "καντήλια" μέχρι τό Περιστέρι.:flipout:-bye-

Δημητρη πατως εγω και σημερα κατι φωνες τις ακουσα ως τον Πειραιαααααα!!!

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Αυτά που είδες ήταν μια δοκιμαστική κοπή και μάλιστα σε ακατάλληλο ξύλο(ελιά).
Το project έχει μπεί λίγο στο ψυγείο μέχρι να έχω νέα απο Παύλο... Να καθορίσουμε την πορεία μας... -bye-

Και για να μην ξεχνιόμαστε... Το έχω βάλει φάτσα-κάρτα να το βλέπω κάθε μέρα... Σαν Υπενθύμιση.

Attachments

• image_6483441.jpg
    image_6483441.jpg
    282.6 KB · Views: 242
Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Πολύ όμορφο έγινε κ το στυλό με το ρίκι.

:a0210:

Ωραίο είναι Μπάμπη το ρίκι και πρέπει στην αφή να είναι πιο σκληρό από τα άλλα ξύλα.

Δείχνει πιο συμπαγές Νίκο...
Πολύ κοντά στην ελιά αλλά αυτό μόλις τριφτεί με 320 grid σα να σου λέει από μόνο του "μπάστα".
Γίνεται εντελώς λείο.

Αν δε ξεγελα η φωτο το κατω κομματι στην μυτη του στυλο ηθελε κιαλλο δουλεμα!!!

Ναί, η φόρμα η δική σου ερχεται πολύ πιο ομαλά, εγώ τα κάνω λίγο διαφορετικά αλλά το συγκεκριμένο θέλει λίγο δούλεμα ακόμα.

Μπαμπη αμα τα κρεμασες τα γυαλια ... εκει θα ξεχαστουν
Τι μου τα θυμησες βραδιατικα τα Λιβανεζικα Hallab & Sons 1881, εχω φαει πολλα κουτια λεμε.

Re: Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Και για να μην ξεχνιόμαστε... Το έχω βάλει φάτσα-κάρτα να το βλέπω κάθε μέρα... Σαν Υπενθύμιση.

Ωραίος ο Μπάμπης,καί εγώ κάτι παρόμοια κάνω γιά να τά θυμάμαι.:a0210:

Αυτά που είδες ήταν μια δοκιμαστική κοπή και μάλιστα σε ακατάλληλο ξύλο(ελιά).

Παρεμπιπτόντως γιά να μαθαίνω,ποιό ξύλο είναι κατάλληλο δηλαδή γιά γυαλιά ?

Δημητρη εμεις θα κανουμε μονοκλ. Πιο ευκολο και πιο μουρατο :)))
monocle_1.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Παρεμπιπτόντως γιά να μαθαίνω,ποιό ξύλο είναι κατάλληλο δηλαδή γιά γυαλιά ?

Δεν είμαι ο κατάλληλος Δημήτρη, ούτε εγώ ξέρω.
Αυτό που (νομίζω οτι) ξέρω είναι οτι δεν είναι ενιαίο ξύλο, χτησιμοποιείς πολύ λεπτά φιλέτα, πχ καπλαμάδες, για να έχουν αντοχή στη σπάσιμο και στο πετσικάρισμα.
Ιδανικά θα ήταν να μπου´ν και τα νερά κόντρα, όπως πχ το κόντρα πλακέ.
Και σίγουρα όχι ξύλο σαν την ελιά που έχει άπειρα και ακανόμιστα νερά και σε τέτοια πάχη μπορεί να σπάσει με το παραμικρό.

Κυριοι ενα μεγαλο κεφαλαιο ειναι το τροχισμα των σκαρπελων στον τορνο.
Πως τα καταφερνετε???

Βγάζει η holzmann 3 τροχεια και προσανατολιζομαι προς το μεσαιο της σειράς.

Κυριοι ενα μεγαλο κεφαλαιο ειναι το τροχισμα των σκαρπελων στον τορνο.
Πως τα καταφερνετε???

Βγάζει η holzmann 3 τροχεια και προσανατολιζομαι προς το μεσαιο της σειράς.

Ο καθένας τα τροχιζει όπως μπορεί μόνος του. Εγώ δεν έχω τροχιστικό και μια φορά που πήγα σε φίλο για να μου τροχισει τα δικά μου κατάλαβα ότι είναι ακριβό σπορ. Αυτός έχει το tormek και όλα τα παρελκόμενα που χρειάζονται για να δίνει σωστές κλίσεις στα σκαρπελα, και του στοίχισαν γύρω στα 700 .
Σκέτο το τροχιστικό δεν θα σου κάνει δουλειά, θέλει κι άλλα για να βάζεις το σκαρπελο στην σωστή θέση.

Για τον Γιώργη (Gred) που είχε απορία... -bye-

Κάποια στιγμή θα καθαριστεί και θα γυαλιστεί... Σήμερα έμπλεξα πάλι, δεν προλαβαίνω.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    222.9 KB · Views: 96
  • image.jpg
    image.jpg
    274.6 KB · Views: 96
  • image.jpg
    image.jpg
    196.2 KB · Views: 97
  • image.jpg
    image.jpg
    195.6 KB · Views: 97
Για τον Γιώργη (Gred) που είχε απορία... -bye-

Κάποια στιγμή θα καθαριστεί και θα γυαλιστεί... Σήμερα έμπλεξα πάλι, δεν προλαβαίνω.
Ωραίος! Εγώ τις έχω ξυλομπογιες και κάθονται.

Πολύ όμορφο έγινε.

Πολύ καλό !!!

Σχεδόν καλό...
Όπως όλα τα πρωτόλεια έχει λάθη καί σημεία που στα επόμενα θα πρέπει να προσεχθούν.
Το κυριότερο είναι η τοποθέτηση των μολυβιών, δεν αρκεί να τα στριμώξουμε, θέλουν σωστό "κούμπωμα". Επίσης χρειάζεται πάρα πολύ προσοχή όταν δεθούν στον τόρνο, χρειάζεται απόλυτο κεντράρισμα γιατί αλλιώς τόχασες το παιχνίδι.
Κι άλλα ψιλοπταγματάκια αλλά αυτά τα δύο είναι must.

Σχεδόν καλό...
Όπως όλα τα πρωτόλεια έχει λάθη καί σημεία που στα επόμενα θα πρέπει να προσεχθούν.
Το κυριότερο είναι η τοποθέτηση των μολυβιών, δεν αρκεί να τα στριμώξουμε, θέλουν σωστό "κούμπωμα". Επίσης χρειάζεται πάρα πολύ προσοχή όταν δεθούν στον τόρνο, χρειάζεται απόλυτο κεντράρισμα γιατί αλλιώς τόχασες το παιχνίδι.

Μπραβο Μπαμπη, τοσο για το αποτελεσμα αλλα και για την αναγνωριση της δυσκολιας.
ΥΣ. Τα μπινελικια ποτε πεφτουν? :flipout:

Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Σχεδόν καλό...

Πραγματικά δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα αυτά που βλέπουμε στο YouTube! !!