Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Σας ευχαριστώ πολύ μαστόρια... -bye-

Χρήστο, όταν φτάσω κι εγώ στην ηλικία του και δεν βλέπω τα μικρά ξύλα τέτοια θα βάζω στον τόρνο... :silly:

Παύλο, οι φουσκάλες είναι πονεμένη ιστορία... Πολλές, πάρα πολλές... Όσο και θερμοπίστολο να δουλέψεις στο τέλος πάλι θα μείνουν αρκετές, ειδικά σε τέτοιες κατασκευές με λαβύρινθους.
Χρειάζεται επι μέρους διορθώσεις με κυανοκρυσταλική και πολύ υπομονή.

Οι παλιοί, όσων η μάνα ζύμωνε, θα πρέπει να θυμούνται οτι το καλύτερο και πιο νόστιμο κομμάτι γίνεται απ´τα περισσεύματα του ζυμαριού.
Έτσι κι εδώ, το καλύτερο έργο έγινε απ´τα περισσεύματα της ρυτίνης!!! :music-smiley-005:
Και με μαγνητάκι από πίσω...

Attachments

• IMG_7607.jpeg
    IMG_7607.jpeg
    287.2 KB · Views: 94
Μια μολυβοθήκη κι ένα στυλό έφτιαξα σήμερα.
Το αποτέλεσμα βέβαια δεν με ενθουσίασε, δυστυχώς σ´ αυτές τις μολυβοκατασκευές δεν έχω βρεί τρόπο ώστε τα μολύβια να μην λερώνουν το ξύλο με αποτέλεσμα να έχουν αυτή την όψη του βρώμικου.
Προσπάθησα να τα καθαρίσω βέβαια αλλά μάταια, μάλλον χειρότερα τα έκανα.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    84.2 KB · Views: 131
Μπαμπη ειναι πολυ ομορφα :SFGSFGSF:

Ισως, με κατι που χρησιμοποιεις ποτιζει το ξυλο τους και μετα (πριν στεγνωσουν) με την κυανοακρυλικη σφραγιζουν και εχουν αυτη την οψη.

Σας ευχαριστώ πολύ αλλά... δεν μου αρέσουν...
Πρίν "βρωμίσουν" δείχνουν υπέροχα, μετά αυτή η βρωμο-μουντίλα τα σκοτώνει. Στο τορνίρισμα είναι τέλεια, μόλις μπεί γυαλόχαρτο με την περιστροφή αυτό που βγαίνει πάει και μουτζουρώνει όλη τη κατασκευή.
Θανάση, η κυανοακρυλική είναι η λύση γιατί τα καλύπτει και σταματάει το μουτζούρωμα. Θα πρέπει όμως να μην τριφτούν καθόλου με γυαλόχαρτο. Όσο πιο προσεκτικό τορνίρισμα μπορείς, μετά κυανοακρυλική για κάλυψη, και μετά γυάλισμα της κυανοακρυλικής.

Last edited:
Σ´ ευχαριστώ πολύ Μιχάλη.

Πολύ μπελάς ρε Κυρ... Πρέπει να σκεφτούμε κάτι άλλο... Αυτά τα είχα χύσει σε κυβάκια....
Δυό πραγματάκια, σαν tips, για όσους αποφασίσουν να ασχοληθούν:
1. Τα μολύβια να είναι όσο πιο καλή ποιότητα γίνεται, αυτά τα δικά μου ειλναι του σωρού, 2,90 τα 50 από το Jumbo, και είναι πολύ σαθρά, διαλύονται με το παραμικρό.
2. Τη ρυτίνη την αφήνεις να στεγνώσει πολύ καλά, μερικές μέρες. Εγώ τη δούλεψα την επόμενη μέρα και, ενώ έδειχνε ΟΚ, ζεστενόταν και μαλάκωνε πολύ εύκολα.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    283.8 KB · Views: 86
Last edited:
Ένα μπολ για ξηρούς καρπούς για το σπίτι.

Σύνθετη ξυλεία Οξυάς με ύψος 80 mm, διάμετρος βάσης 90 mm, πάνω διάμετρος 100 mm.

Τρίψιμο μέχρι 400, παραφινέλαιο & πάστες yorkshire grit, hampshire sheen high gloss.

Εξαιρετικο φινιρισμα Κωστα !!!!

Εδω μια μικρη συλλογη με στυλο που έφτιαξα τις τελευταίες ημερες!

20180503_204432.jpg

20180503_204609.jpg

Ωραίος Κυρ.. Πολύ όμορφα. :music-smiley-005:
Έχεις δείξει σαφή προτίμηση στα ακρυλικά απ´ ότι παρατηρώ.

Υ.Γ. Περιμένω ακόμα τηλέφωνο....