Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Αν θέλεις ξεκίνα να βλέπεις τα video του Αννίκα στο YouTube ημερολογιακά & θα μάθεις πολλά πράγματα.

Θα δεις πως ξεκίνησε ο Κώστας (με το μικρό τορνάκι της Boston αρχικά), πως ανέβηκε & ανεβαίνει συνεχώς επίπεδα & βαθμούς δυσκολίας. Μεγάλο σχολείο στον ξυλότορνο ο μάστορας αυτός.

Και πρεπει να ειναι και καλο παιδι.

Τον προσθεσα στο FB και μου ειπε και ευχαριστω.

Το πρώτο Σ/Κ του Νοεμβρίου θα είναι Αθήνα για μια παρουσίαση (όχι σχετική με τόρνο αλλά με άλλες μικροκατασκευές).
Την Κυριακή ή τη Δευτέρα θα έχει χρόνο για καφεδάκι αλλά εγώ δυστυχώς θα λείπω. Όποιος θέλει ας επικοινωνίσει μαζί του κι αν μπορεί ας πάει στη συνάντηση που θα κανονίσουν τα τορνο-μαστόρια.

Από μαύρο εβενο και λεύκα.
Γνήσιος οπαδός του παοκ.
Οι του παναθηναϊκού τι κάνουν;
51483c060ec4866830db9085e11ab8da.jpg
f6aaca02a74e9984370133e5432d0b3d.jpg
92b77a688406b8b5ab83cacfb394347c.jpg
55bef64edd9f092076865c216d454654.jpg
439bc143be1ff7cbbfc24219d496b9aa.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Θαυμασιος συνδυασμος ξυλων Παυλο!!

Εχεις κανει ποτε στυλο γυαλισμενο μονο με κερι? Καποια ξυλα σε καποιες κατασκευες ισως να αναδεικνυονται περισσοτερο χωρις γυαλιστερο λουστρο.
Δεν ξερω βεβαια αν ο εβενος ειναι ενα απο αυτα οταν γινεται στυλο.

Ναι θα μπορούσα να το κάνω με κάποιο κερί ή κρέμα παρόμοια που χρησιμοποιώ στιν τόρνο αλλά μετά από κάποιο διάστημα θα χάσει την γυαλάδα του. Θα το περνούσα με υγρή γομολακα αλλά δεν είχα και το πέρασα λούστρο ελαφρύ με πινελάκι, τρίψιμο λίγο με γυαλόχαρτο νερού 2500 και μετά κρέμα αυτοκινήτου.
Το κακό είναι ότι στο τρίψιμο το μαύρο χρώμα του εβενου λερώνει λίγο την λεύκα και μου το χαλάει.

Ωραιότατο Παύλο !!!:worshippy::worshippy:
Αλλά όταν βλέπω τόσο καλή ποιότητα δουλειάς και ξύλου στα στυλό ...αυτό που υποβιβάζει όλη την τέχνη είναι η χαμηλή ποιότητα εμφανισιακά των μηχανισμών.

Σας ευχαριστώ πολύ.
Νικόλα είναι από τους πλέον φθηνούς μηχανισμούς, αν θυμάμαι καλά γύρω στις 2,5 λίρες Αγγλίας. Τι θα μπορούσες να αγοράσεις εξάλλου με 3 ;
Αλλά μπορείς και αγοράζεις ποσότητα και η σχέση ποιότητας - τιμής είναι καλή. Αν πας σε κάτι ακριβό δύσκολα μπορείς να τα πουλήσεις. Αυτά εδώ φεύγουν για πλάκα στα 20 και σου λένε ευχαριστώ.

Πολύ όμορφο Παύλο, και μ´ αρέσει πολύ και γυαλισμένο.
Αυτό με το λέρωμα θα πρέπει να το λύσουμε με κάποιο τρόπο, τα ίδια και χειρρότερα παθαίνω εγώ με τα μολύβια.
Όλο λέω να δοκιμάσω να σιλερώσω πρώτα και μετά να γυαλίσω μήπως και ελτιωθεί η κατάσταση αλλά πάω από αναβολή σε αναβολή.

Ευχαριστώ Μπάμπη.
Χαλάει στο τρίψιμο με γυαλόχαρτο. Δύο φορές το έκανα, πάλι τα ίδια. Δεν έχω κι άλλο να δοκιμάσω σε παντουκ (κόκκινο χρώμα).

Μεγάλο κεφάλαιο ανοίγετε τώρα, με το γυαλόχαρτο.
Μπορεί κάποιος να γράψει λίγα λόγια για τον τρόπο που χρησιμοποιούμε το γυαλόχαρτο, τους αριθμούς grit, σε ποια σειρά και το σημαντικότερο πότε χρησιμοποιούμε σηλερόχαρτο, πότε ντουκόχαρτο, ποτε mesh pads κτλ.
Το μοναδικό που έχω ως μπούσουλα προς το παρόν είναι οτι το επόμενο νούμερο σε γυαλόχαρτο που θα χρησιμοποιήσεις είναι το x1.5 απο αυτό που χρησιμοποίησες και σαν κανόνα έχω τα εξής: (80,120,180,240,320,400,600,800,1000).
Ευχαριστώ και καλημέρα σε όλους.

Αν πας σε κάτι ακριβό δύσκολα μπορείς να τα πουλήσεις. Αυτά εδώ φεύγουν για πλάκα στα 20 και σου λένε ευχαριστώ.

Κ. Παυλο τους κανετε εμποριο τους στυλους , και τα υπολοιπα εργα σας ;
Επειδη αναφερατε οτι τους δινετε 20 ευρω και φευγουν ευκολα.

Τα στυλό και τα γυαλιά πουλιούνται για να χρηματοδοτουμε το χόμπι μας. Τα υπόλοιπα στολίζουν το σπίτι ή γίνονται δώρα.

Δεν γίνεται σίγουρα πρέπει να μας διαβάζει ο φίλος μας.
https://youtu.be/VGy0f3naFXE

Χαχαχαχα όντως. Μοιάζει λίγο με τον τροχό απο τα Lidl ή μου φαίνεται ? :D
Πάντως πέρα απο την πλάκα, χτες πήγα σε ένα ξυλουργικό εργαστήρι στην πόλη μου για να τροχίσω τα δύο Spindle gouge που έχω. Μου τα πέρασε και με ένα πράσινο υλικό για τον αθέρα μου είπε. Μόλις τελείωσα, ακούμπησα λίγο το χέρι στην κόψη και καλά για να δω την διαφορά. Περιττό να πω πως στο δάχτυλο έχω ακόμη το σκίσιμο που μου έκανε η κόψη... Χειρουργικό εργαλείο ο άτιμος. Έπαθα πλάκα απο την διαφορά του πριν με το μετά!
Κυριάκο!! η αγορά του τροχιστικού πρέπει να γίνει άμεσα! :D :D :D

Εμπνευσμένος απο την "Κα Ιουλία" που είχε κάποτε ποστάρει ο Babis K. είπα να ξεκινήσω μια μορφή να δώ πως θα μου βγεί. Επειδή μου άρεσε το αποτέλεσμα που έβλεπα, έφτιαξα και ένα καπέλο να της φορέσω και περιμένω την Παρασκευή να έρθει το τσόκ για να την ολοκληρώσω. Τυχόν διορθώσεις θα γίνουν με το τσόκ και ελπίζω να μου αρέσει.
Έπειτα, στον χρόνο που μου απέμεινε και επειδή είχα μερικές παραγγελίες για μελόξυλα είπα να κάνω μερικά. Κατάφερα να τελειώσω δύο τα οποία δωρίστηκαν όπως ήταν "ζεστα" απο τον τόρνο! Ευτυχώς πρόλαβα να τα φωτογραφίσω!
Οι επόμενες "παραγγελίες" το Σ/Κ που έρχεται :D
Καλή εβδομάδα σε όλους ! :2thumb22sup:
Τα μελόξυλα είναι απο ξύλο ελίας που τόσο το έχω αγαπήσει, ενώ η μορφή απο ξύλο Φτελιά!

url=https://ibb.co/jhDibL]
IMG-20181021-192119.jpg
[/url]