Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Θα μπορουσα βεβαια να αρχισω με το faceplate με ρηχες βιδες.

Με το face plate κ κοντές βίδες έχω φάει "ήττες" στο παρελθόν άσε που θέλουν κάλυψη μετά.
Καλύτερα για εμένα όπως το πας.

Το 55αρι Forstner θα σου χρειαστεί πολλές φορές οπότε εσύ που είσαι κοντά στις πηγές πρέπει να πλουτίσεις την συλλογή σου.

Με το face

Μια χαρά δουλεια κανει το φορστνερ και ξεκουραστη κιολας.
Εγω το θεωρω απαραιτητο.
Σωστα λεει ο Κωστας το faceplate μρ κοντες βιδες ειναι καπως επιφοβο ειδικα μεχρι να φερεις το κομματι σε ισορροπία.

Καλά, κάντο όπως νομίζεις...
Εγώ την άποψή μου σου λέω, κι αυτό που έχω δεί σε κάτι που έχω κάνει πολλές φορές.
Τι πρόβλημα έχεις με τις βίδες; Αφού αυτό το κομμάτι θα το φάς μετά, τι πρόβλημα σου δημιουργεί;
Εγώ χρησιμοποιώ το face plate με βίδες σε πολύ πιο λεπτά ξύλα χωρίς κανένα πρόβλημα.
Όσο για το κομμάτι τι εννοείς "μέχρι να το φέρεις", μια χαρά είναι.
Όπως είπα και πρίν όμως, κάντο όπως το έχεις στο μυαλό σου.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    295 KB · Views: 158
  • image.jpg
    image.jpg
    283 KB · Views: 157
Με το face plate κ κοντές βίδες έχω φάει "ήττες" στο παρελθόν άσε που θέλουν κάλυψη μετά.
Καλύτερα για εμένα όπως το πας.

Το 55αρι Forstner θα σου χρειαστεί πολλές φορές οπότε εσύ που είσαι κοντά στις πηγές πρέπει να πλουτίσεις την συλλογή σου.

Εννοω μεχρι να ζυγοσταθμιστει.
Δυστυχως η οξια ηταν πετσικαρισμενη με αποτελεσμα να εχουμε αναταράξεις.
Υπαρχει δλδ φοβος να φυγει απο τις βιδες ειδικα αν αυτες ειναι κοντες.

Εσυ με το θηριακι την ινοξ κορδελα μπορεις να το φερεις οσο πιο κοντα στον κυκλο γινεται.
Εγω με τη μικρη οχι.

Καθε συμβουλη δεκτη και επιθυμητή!!!

Χθες προχωρησα την κατασκευη της πιατελας.
Με ετρωγε να δω πως θα βγει και παρα την νυστα που ειχα πηγα το μεσσημερακι να προχωρησω.

Ποοοοολυυυυ πριονιδι κυριοι!!!

20190114-165154.jpg

Επειδη φοβηθηκα να μην σκασει λογω υγρασιας ακολουθησα τον κανονα του 1/10 σε παχος στα τοιχοματα του.
Παρολα αυτα με ικανοποιησε το αποτελεσμα και σκεφτομαι να του κανω και καμια γραμμη με μιλιπουτ.

20190114-165151.jpg

20190114-173727.jpg

20190114-174047.jpg

20190114-224257.jpg

Βεβαια η μητερα και η αδερφη μου μου ειπαν πως θα ειναι ωραιο και με υπερυψωμενη βαση απο κατω σαν φοντανιερα.

Για να δουμε.

Μπράβο ρε θηρίο την κατάφερες τελικά! Πολυ ωραία βγήκε. Αστην προς το παρόν όπως είναι και μόλις στεγνώσει και άλλο, πάρε λίγο ακόμη το απο μέσα αν θέλεις, έχεις χώρο σίγουρα. Μια γραμμή κοντά στο χείλος με Miliput θα δείξει ωραία. Τώρα όσο για την φοντανιέρα που λές, ούτε να το σκέφτεσαι! Ο Πλεϊ Μο Μπίλης έχει ήδη δείξει ποια θα είναι η χρήση της!

Ναι ναι.
Ετσι και αλλιως η μπροστα εξαφανιστηκε με την εμβάθυνση του μπωλ. Εκει θα μπορουσα να βαλω το faceplate απλα επειδη ηταν χάλια το ξυλο παλι θα ηθελε μεχρι να ξεγυρισει και να ζυγοσταθμιστει στήριξη απο το live center.
Ίσως να το πηγα συντηρητικά θα πει κανεις αλλα ετσι μου βγήκε με το φοβο με με κυνηγαει στο δωμάτιο.

Εγώ θα το λεπτυνα όσο θέλω και θα το πότιζα με λινέλαιο.
Κάποια γουδιά που έχω κάνει μ´ αυτό το τρόπο στο χωριό με φρέσκο ξύλο, δύο μηνών, μετά από 8 μήνες δεν έχουν την παραμικρή ρωγμή.