Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Νικόλα καλώς ήρθες και καλή διαμονή. Πολύ ωραίο το μανιταράκι. :a0210:

Μπάμπη το τασάκι μήπως είναι Ρείκι ...κάτι τέτοια νερά έχει.

Όχι Νικόλα, δεν είναι ρίκι, σίγουρα.
Πρέπει να είναι καρυδιά Αμερικάνικη ή παλίσανδρος... ή κανένα περίεργο Αφρικάνικο, δεν ξέρω.

Καλώς όρισες Νίκο ! Ωραίορατο το μανιτάρι και κάπως προχωρημένο για αρχαριο. Μπράβο σου. Ωραίο και το φινίρισμα με το παραφινέλαιο και προσεγμένο. Ότι χρειαστείς από βοήθεια μην ντρέπεσαι, όλα τα μέλη του forum είναι super εξυπηρετικά! Μην ξεχάσεις να διαβάσεις και τα άλλα νηματα για να πάρεις ιδέες και μακριά από τα νήματα Τι παραλάβαμε και Τι παραγγείλαμε σήμερα γιατί είναι άκρως εθιστικά και ξεπαραδιαστικα ! Καλή διαμονή!

Όταν έχεις επιστρέψει από το τροχιστικο και το σκαρπελο σου είναι έτοιμο να αδειάσει το μπωλ !

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ξύλο πλατάνου βαμμένο με χρώμα ανιλινης ένα πέρασμα κερασιά, ένα μαόνι και τέλος κίτρινο.
Το εσωτερικό στο φυσικό του χρώμα.
Γυάλισμα με μίγμα νιφαδας γομαλακας σε οινόπνευμα και λινέλαιο.

Last edited by a moderator:
Μπαμπη γεια στα χερια σου καταπληκτικη δουλεια και μια ερωτηση η αμυγδαλια στον τορνο σκαβεται ευκολα? καλωσορισεσ Νικο πολυ ομορφο το μανιταρι.Αλεξανδρε υπεροχο το μπολ μπραβο και σε σενα.

Αλεσάντρο είσαι ο πιό εξελίξιμος παίχτης... τορνοπαίχτης... :grinning-smiley-043
Υπέροχο μπωλάκι.

Κυριάκο η αμυγδαλιά είναι πολύ σκληρό ξύλο. Η μεγάλη δυσκολία όμως δεν είναι στο δούλεμα αλλά στο να βρείς ενιαίο κορμό χωρίς σκισίματα.
Εγώ στον τόρνο προτιμώ τα σκληρά ξύλα. Το σκληρό ξύλο, επειδή δεν είναι σαθρό όπως το μαλακό ξύλο, "στρώνει" και γυαλίζει πολύ καλύτερα, αρκεί να έχεις πολύ καλά τροχισμένο εργαλείο. Κι αν έχει και ωραία νερά γίνεται σαν όμορφος γρανίτης.

Μπάμπη πραγματικά πανέμορφη η αμυγδαλία και θα συμφωνήσω σε ότι αφορά την σκληρότητα του ξύλου. Η γυναίκα μου έπαθε πλάκα με τα μήλα όμως και τώρα πρέπει να μάθω να τα κάνω κι εγώ!
Μπαλαδόρος, εχμ τορναδόρος ήθελα να πω δεν θα γινόμουν χωρίς τους προπονητές του forum και γι' αυτό σας ευαριστώ!
Καλή συνέχεια σε όλους και προσοχή εκει στην Αθήνα μην πνιγείτε γιατί μαθαίνω ότι έριξε 5cm βροχή!! Χαχαχαχαχα -bye--bye-

και απο το υπόλοιπο που περίσσεψε απο το μανιτάρι έβγαλε και ενα μήλο

IMG_20190125_124344_516.jpg

IMG_20190125_124344_517.jpg

Αλεσάντρο είσαι ο πιό εξελίξιμος παίχτης... τορνοπαίχτης... :grinning-smiley-043
Υπέροχο μπωλάκι.

Κυριάκο η αμυγδαλιά είναι πολύ σκληρό ξύλο. Η μεγάλη δυσκολία όμως δεν είναι στο δούλεμα αλλά στο να βρείς ενιαίο κορμό χωρίς σκισίματα.
Εγώ στον τόρνο προτιμώ τα σκληρά ξύλα. Το σκληρό ξύλο, επειδή δεν είναι σαθρό όπως το μαλακό ξύλο, "στρώνει" και γυαλίζει πολύ καλύτερα, αρκεί να έχεις πολύ καλά τροχισμένο εργαλείο. Κι αν έχει και ωραία νερά γίνεται σαν όμορφος γρανίτης.

Delivery γίνετε ?

Delivery γίνετε ?

Δε πα να χτυπάς τον κώλο σου κάτω... Θα σε χώσω στο τρυπάκι αργά ή γρήγορα... -bye-

Όπως έχω ξαναγράψει,ετούτη η γωνιά του φόρουμ είναι η πιο μερακλίδικη,η πιο exclousive που λένε!Δηλώνω εντυπωσιασμένος απο όλους σας!

Ψήσου Νικόλα κι άρχισε να μαζεύεις...
Κορδέλα έχεις, κρίμα να μην έχεις κι ένα τορνάκι. -bye-

Μπάμπη πραγματικά πανέμορφη η αμυγδαλία και θα συμφωνήσω σε ότι αφορά την σκληρότητα του ξύλου. Η γυναίκα μου έπαθε πλάκα με τα μήλα όμως και τώρα πρέπει να μάθω να τα κάνω κι εγώ!

Κι εγώ τα κομμάτια που έβγαλα απ´αυτό το κούτσουρο της αμυγδαλιάς που βρήκα τα λατρεύω.
Κι επειδή η κυρία μου κάνει κουβαρνταλίκια με δικές μου κατασκευές :furious3: αυτά είναι στα απαγορευμένα.

και απο το υπόλοιπο που περίσσεψε απο το μανιτάρι έβγαλε και ενα μήλο

Πολύ ωραίο Νικόλα. :a0210:
Για αρχάριος δεν σε βλέπω να ξεκινάς και με πολύ εύκολο ξύλο, μάλλον το αντίθετο.

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Ψήσου Νικόλα κι άρχισε να μαζεύεις...
Κορδέλα έχεις, κρίμα να μην έχεις κι ένα τορνάκι. -bye-
Χαχαχαχαχαχα!ίσως αργότερα στρατηγέ μου,τώρα υπάρχει λειψυδρία!Προς το παρόν θα σας θαυμάζω!

Δε πα να χτυπάς τον κώλο σου κάτω... Θα σε χώσω στο τρυπάκι αργά ή γρήγορα... -bye-

Λες να επενδύσω εκεί τις υπερωρίες μου ? :hmmmm2:

Πέρα από την πλάκα το επίπεδο σε αυτό νήμα & ειδικά στα φινιρίσματα έχει ανέβει κατά πολύ.

Keep walking...........