Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Μπράβο Κυρ, πάρα πολύ ωραία η πιατέλα. :a0210:
Κάνεις κι εσύ το ίδιο "λάθος" που έκανα κι εγώ στην αρχή, το φοβάσαι λίγο το ξύλο. Σιγά-σιγά θα τις φτιάχνεις όλο και πιο λεπτές.

Ευχαριστώ Μιχαλη και Μπαμπη.
Φιλε την φοβήθηκα για σκασιματα επειδη το ξυλο ειναι ψιλοφρεσκοκομμενο απο οσο μου ειπε και ο Παυλος!
Εφοσον την αφησα στο σαλονι μια εβδομαδα και αντεξε αποφασισα να την κανω ενα return κατα τα το resawing...
Χεχεχεχε.

Πρεπει να σου ερθω ενα απογευματακι να πιουμε καφε να δουμε και τα σκαρπελα μου!

Μπράβο Κυριάκο, καλή δουλειά και ωραίο το βίντεο που έφτιαξες. Βέβαια μπορούσε να γίνει λίγο λεπτότερο το μπολ αλλά κι έτσι μια χαρά είναι. Δουλεύοντας έτσι θα ανακαλύψεις κι άλλες δυνατότητες σου επάνω στον τόρνο γιατί βλέπω ότι έχεις όρεξη..

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ηθελα το πανω μερος να φαινεται πως ειναι ξυλινο αν δειτε την φωτο θα το καταλαβετε.
Απο κατω ειναι κουφιο. Οχι οτι δεν έπαιρνε περισσοτερο αδειασμα αλλα φυλαγε τα ρούχα σου να εχεις τα μισα....

20190120-125751.jpg

Μπαμπινο μεσοβδαμαδα θα σου ερθω ρε παραπονιαρη.

Πολυ ομορφα ταιριαξε ετσι Κυριακο!

Η οξια μπορει να δεχτει stain σε οποιαδηποτε αποχρωση, χωρις να σκεπαζονται τα νερα και να δειξει ακομα πιο εντυπωσιακη.

Στο συγκεκριμενο θα πηγαινε υπεροχα νομιζω μια ελαφρως καφεκοκκινη αποχρωση.

Κυριακάτικες ανησυχίες και σήμερα. Ενας κορμός οξυάς που σώθηκε από την στοίβα με τα καυσόξυλα ενός φίλου για να γίνει κάτι ιδιαίτερο. Δεν το έχω τελειώσει ακόμη. Μένει ένα μικρό φινίρισμα και το γυάλισμα. Προς το παρόν είμαι ανάμεσα σε κηροπήγιο ή πορτατίφ όπως πρότεινε και ο Κυριάκος με τον Μπάμπη.
Παραθέτω δύο βίντεο και φωτό.

https://imgur.com/a/V6Q6hCT
https://imgur.com/a/fqAoLlx

Γυαλοχαρτο μέχρι 400, πέρασμα με homemade Yorkshire Grit και βάψιμο με ανιλινη νερού απόχρωση μαόνι στο σώμα και κερασιά στις λεπτομέρειες.

Καλημέρα. Πολύ όμορφη κατασκευή κ φινίρισμα.
Είτε για πορτατιφ είτε για κηροπήγιο θέλει κάποια βάση. Είναι πολύ μακρόστενο κ ο κίνδυνος ανατροπής παραμονεύει.

Σήμερα το απογευματάκι είχε λιακάδα... Ευκαιρία να φτιάξω την παραγγελία της κυρίας μου. :nounder:
Αμυγδαλιά.
Όταν το είδε ήθελε κι άλλο αλλλά δυστυχώς νύχτωνε.
Το μόνο που πρόλαβα να φτιάξω ήταν να μικρό τασάκι για να δοκιμάσω ένα ξύλο που έχω και δεν ξέρω και τι ξύλο είναι ...

Attachments

• a.jpg
    a.jpg
    306.8 KB · Views: 100
  • b.jpg
    b.jpg
    296.5 KB · Views: 100
  • c.jpg
    c.jpg
    301.9 KB · Views: 99
  • d.jpg
    d.jpg
    294.9 KB · Views: 100
  • e.jpg
    e.jpg
    155.5 KB · Views: 98
Απίστευτα νερά και χρώματα η αμυγδαλιά. Άργησες λίγο αλλά το πέτυχες, καταπληκτικό!

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φοβερη η παλαιωμενη αμυγδαλια!!!
Εγω βεβαια την κατω βαση θα την διατηρουσα στο τελικο σχημα αλλα περι ορέξεως....

Τελικά το τασακι τι ξυλο ειναι????
Να του κανεις και θεσεις τοποθετησης τωμ τσιγαρων να μην καινε τον πατο!

Ηρθα και εγω.Καλησπερα σε ολους
ειμαι ο νικος με εναν boston 1018 και προσπαθω να τον μαθω

IMG_20190124_152103.jpg

Καλως ορισες Νικο!

Πανεμορφο το μανιταρακι και πολυ καλοτραβηγμενη η φωτογραφια, μπραβο σου!

Πως εχεις κανει το φινιρισμα? Φαινεται πολυ προσεγμενο.