Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Τι να κάνω;
Όταν κάνεις το σπίτι άνω-κάτω και τους παίρνεις και τις μισές κατσαρόλες, για να μην έχεις γρίνια, χρειάζονται ανταλλάγματα. :D

Τι να κάνω;
Όταν κάνεις το σπίτι άνω-κάτω και τους παίρνεις και τις μισές κατσαρόλες, για να μην έχεις γρίνια, χρειάζονται ανταλλάγματα. :D

Το γνωρίζω πολύ καλά αυτό από πρώτο χέρι......

Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Λίγο ξεσκούριασμα σήμερα...
Αρκετά κωλοβαρέσαμε, κοντεύω να ξεχάσω πως κρατάνε το σκαρπέλο...
attachment.php

Καλα κανεις και μαζι με τον Κωστη τορνιρει καποιος ακομα.

Βεβαια στην παραπανω φωτο βλεπω σφαλματακια, κοψιμο χωρις στηριξη, οπως θα ελεγε και ο Αλεξανδρος εκ Τρικαλων.

Το κοψιμο χωρις στήριξη εγω δεν το επιασα παροτι προσπάθησε να μου το εξηγήσει.. Για μενα η μονή αλλαγη που ήθελε ειναι στο mortise να ηταν πιο μικρο (ισχυει ο κανονας 1/3 της συνολικής διαμέτρου για ασφαλες γυρισμα) καθώς και να μην ειχε χειλος αλλα αυτο ειναι υποκειμενικό ανάλογα με το τι αρεσει στον καθένα μας ;)

Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Καλα κανεις και μαζι με τον Κωστη τορνιρει καποιος ακομα.

Βεβαια στην παραπανω φωτο βλεπω σφαλματακια, κοψιμο χωρις στηριξη, οπως θα ελεγε και ο Αλεξανδρος εκ Τρικαλων.
Κόψιμο χωρίς στήριξη; τι εννοείς;

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παιδια και εγω το αγνοουσα μεχρι που ο Αλεξανδρος μου το εξηγησε βλεποντας μια αντιστοιχη φωτο απο ενα μπωλ που εφτιαχνα.

Ο τορνιρισμα εχει και αυτο φορα που πρεπει να ακολουθειταικατα το αδειασμα-διαμορφωση οταν δουλευεις απο εξω και απο μεσα.

Λεγεται Supported Cut Wood Grain – Bowl Gouge Cut Direction

Μου το εξηγουσε ο Αλεξανδρος και νομιζα πως μιλαγε για το σεπροτι....

https://turnawoodbowl.com/supported-cut-wood-grain-bowl-gouge-cut-direction/

Supported-Cut-Grain-Direction-Main-Image.jpg

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Το κοψιμο χωρις στήριξη εγω δεν το επιασα παροτι προσπάθησε να μου το εξηγήσει.. Για μενα η μονή αλλαγη που ήθελε ειναι στο mortise να ηταν πιο μικρο (ισχυει ο κανονας 1/3 της συνολικής διαμέτρου για ασφαλες γυρισμα) καθώς και να μην ειχε χειλος αλλα αυτο ειναι υποκειμενικό ανάλογα με το τι αρεσει στον καθένα μας ;)

Δυστυχώς δεν έχω πιο μικρό, αν και έχω 3 είναι όλα το ίδιο μέγεθος.
Συνήθως βέβαια δεν αδειάζω απ´την πίσω πλευρά, όπως το συγκεκριμένο, γιατί δεν με βολεύει, είναι πολύ στριμόκωλα... Το γυρίζω ανάποδα και έχω στήριγμα τη πόντα που εκεί δεν σε εμποδίζει το μέγεθος.

Θελω να πιστευω πως θα γυαλίσει ομορφα.. Ωστοσο μολις διαπίστωσα πως εκανα λαθος :Ρ το συγκεκριμένο ειναι μουσμουλια τελικα (ζινεντιν υπαρχει και για σενα ) η δαμασκηνια θα μπει σε επομενο ποστ..

Πιστευω οτι η μουσμουλια/αμυγδαλια/βερυκοκια/ροδακινια εχουν ενα πολυ σκληρο αλλα υπεροχο ξυλο που οταν λουστραριστει ειναι ονειρεμενο.

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Θελω να πιστευω πως θα γυαλίσει ομορφα.. Ωστοσο μολις διαπίστωσα πως εκανα λαθος :Ρ το συγκεκριμένο ειναι μουσμουλια τελικα (ζινεντιν υπαρχει και για σενα ) η δαμασκηνια θα μπει σε επομενο ποστ..

Όταν λές μουσμουλιά εννοείς μεσπλιά;
Μικρός τις λέγαμε μέσπλες.... Μετά ανέβηκα Αθήνα κι έγιναν μούσμουλα. :grandpa:
Φανταστικό χρώμα Κωστή...
Μη το δώσεις στον Ζινεντίν, θα το καταστρέψει...Θα το πάρω εγώ... :flipout:-bye-