Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Για δωσε μερικες πληροφοριες παυλοφ.
Ποτε κοπηκε το τεμαχιο ελιας, το εχεις αποξηρανει, τι υγρασια εχει?
Πως θα στεγνωσεις επιπλεον το επεξεργασμενο τεμαχιο?

Δεν ξέρω πότε κόπηκε, τα έφερα πέρσι το καλοκαίρι από την Χίο. Πιθανόν να είναι παλιότερα κομμένο γιατί είδα στην φλούδα σκουληκοφαγωματα.
Υγρασιομετρο δεν έχω οπότε δεν ξέρω πόση υγρασία έχει.
Τωρα που το άνοιξα από μέσα θα στεγνώσει πιο γρήγορα, ειδικά αν πιάσουν οι ζέστες.
Η ελιά, ειδικά τα μεγάλα (σε διάμετρο και μήκος) κούτσουρα στεγνώνουν πολύ δύσκολα, μπορεί να πάρει τρία και παραπάνω χρόνια. Το κόψιμο σε μικρότερα κομμάτια σίγουρα βοηθάνε στην ξήρανση.
Υ.Σ. κάποιοι χρησιμοποιούν στα μερικώς επεξεργασμενα κομμάτια, φούρνο μικροκυμάτων με καλά αποτελέσματα όπως λένε. Δεν έχω όμως προσωπική πείρα για να σου πω.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Δεν ξέρω πότε κόπηκε, τα έφερα πέρσι το καλοκαίρι από την Χίο. Πιθανόν να είναι παλιότερα κομμένο γιατί είδα στην φλούδα σκουληκοφαγωματα.
Υγρασιομετρο δεν έχω οπότε δεν ξέρω πόση υγρασία έχει.
Τωρα που το άνοιξα από μέσα θα στεγνώσει πιο γρήγορα, ειδικά αν πιάσουν οι ζέστες.
Η ελιά, ειδικά τα μεγάλα (σε διάμετρο και μήκος) κούτσουρα στεγνώνουν πολύ δύσκολα, μπορεί να πάρει τρία και παραπάνω χρόνια. Το κόψιμο σε μικρότερα κομμάτια σίγουρα βοηθάνε στην ξήρανση.
Υ.Σ. κάποιοι χρησιμοποιούν στα μερικώς επεξεργασμενα κομμάτια, φούρνο μικροκυμάτων με καλά αποτελέσματα όπως λένε. Δεν έχω όμως προσωπική πείρα για να σου πω.

Δεν βλεπω σκισιματα και μου εκανε εντυπωση.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Δεν βλεπω σκισιματα και μου εκανε εντυπωση.
Έχει στις άκρες σε δύο τρία σημεία, μικρά βέβαια, γι αυτό το αφήνω να δω αν θα μεγαλώσουν. Ήθελα να αφήσω και την φλούδα του αλλά η συνολική διάμετρος ήταν κοντά στα 28 cm και δεν θα χωρούσε στο τορνακι μου.

για να δουμε.....ποιος θα τσιμπήσει ????

IMG_20190414_132413.jpg

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Έχει στις άκρες σε δύο τρία σημεία, μικρά βέβαια, γι αυτό το αφήνω να δω αν θα μεγαλώσουν. Ήθελα να αφήσω και την φλούδα του αλλά η συνολική διάμετρος ήταν κοντά στα 28 cm και δεν θα χωρούσε στο τορνακι μου.

Τυχερός είστε..Πάντως για να αποφευγονται αυτα τα παλιοσκισιματα το σωστο ειναι να βγαινει η καρδια του ξυλου (βλ. pitch) γιατι απο εκει ξεκινανε συνηθως.Και κατα συνεπεια τα κομματια να κοβονται διαφορετικα και οχι κοψιμο σε φετες.

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

χαλικακι απο τα Jumbo Nικο? :))

να;ι .αμα φαω κανα γερo σκασιμο το γεμιζω με τριμενο γιαλι απο το jambo-

αυτο φελος ειναι στα αυγα το ενα που ειναι απο φυστικια και εχει σκασει το γεμισα με κοκκινο γυαλακι

εδω περιμενω τον μπαμπη να αντιδρα;ση για την πυρογραφια αλλα δεν λεει τιποτα ακομα

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

...εδω περιμενω τον μπαμπη να αντιδρα;ση για την πυρογραφια αλλα δεν λεει τιποτα ακομα

Άμα σου πω οτι προσπαθούσα να καταλάβω τι είναι τι θα πείς;
Από laser λέω δεν είναι, έχει ατέλειες... Από σφραγίδα σίγουρα δεν είναι, είναι πολύ μεγάλο. :chinscratch:
Για πυρογραφία όμως είναι πολύ καλό!

ειναι λειζερ-οταν το σχεδιο εχει καμπύλες καίει περισσότερο συν οτι ο φελος εχει τα θεματα του -θα τα καταλαβεις συντομα τα ελαττώματα του λέιζερ

Τέτοια λές να μου φτιάχνεις τη διάθεση... :bigcry:

στις στροφες κοβη ταχυτητα με αποτελεσμα και καίει παραπανω-αυτα σε απλο προγραμμα
αν θες καθε γραμμα να εχει τον δικο του προγραματισμο.....ξερεις.....Αντωνης και πολυ καφε χα χα

Επειδή έχω μείνει πίσω με τις δημοσιεύσεις, ορίστε μερικές για να επανορθώσω!

Σε ευχαριστώ πολύ κώστα.
Δυστυχώς ποτέ μου δεν βγάζω φωτό πριν την επεξεργασία ή κατά την διάρκεια αυτής :(
Είναι τόσο μεγάλος ο ενθουσιασμός και η απομόνωση μέσα στο εργαστηριο που συνήθως βγάζω μόνο το τελικό αποτέλεσμα και αυτό μόνο αν το θυμηθώ. Αν και έχω επαγγελματική φωτό DSLR μιας και μου αρέσει πολύ η φωτογραφία κωλώνω να την στήσω σε τρίποδο και να τραβήξω βίντεο γιατί φοβάμαι πως θα γεμίσει με σκόνη και πριονίδια ( αν και είναι rugged sealed ) .
Κάποια στιγμή πάντως το έχω μεράκι να φτιάξω ένα βίτνεο με κατασκευή μπώλ και να αναλύσω ορισμένες τεχνικές ( βλ. Supported Cut που ανέφερε και ο Κυριάκος ή τρόχιισμα στον Tormek και επίδειξη της κοπής κτλ.) που θα κάνουν ευκολότερη την ζωή πολλών φίλων εδω μέσα.
Ίσως η διακοπές του Πάσχα να είναι καλή περίοδος για κάτι τέτοιο ίσως και όχι, είδωμεν :D
Σε απάντηση πιθανών ερωτήσεων πάντως, τα ξύλα που χρησιμοποίησα είναι τα εξής:
Πρώτη κατασκευη:
Σώμα βάζου απο νεροπλάτανο ή πλάτανο δασικό όπως τον λένε στα μέρη μου και καπάκι απο κερασιά.

Δέυτερη κατασκευή:
Βρωμοκαρυδιά ή Αείλανθος περασμένος με 2 στρώσεις ανιλίνη γκρι σκούρα και τρίψιμο με γυαλόχαρτο για να μείνουν οι γραμμές στα νερά του. Έπειτα ένα χέρι κίτρινη ανιλίνη, ένα χέρι κόκινο με έμφαση απο την μέση και κάτω και στην βάση μαυρο με σταδιακό σβήσιμο προς την μέση ώστε να βγεί η απόχρωση που βλέπετε.

Τρίτη Κατασκευή.
Νεροπλάτανος πάλι σε σχήμα πιατέλας, πέρασμα με μαυρη ανιλίνη όλη την πάνω επιφάνεια και μετα πειραματισμός με ακρυλικά χρώματα και φυγόκεντρο ώστε να διμηουργηθούνα τα σχήματα. Έπειτα άδειασμα στη μέση και πέρασμα διάφανου ακρυλικού σπρέι για γυάλισμα.
Αυτα τα ολίγα :D
Την καλησπέρα μου σε όλους!

Μπράβο Αλεσάντρο.. Πάρα πολύ όμορφα, και με κορυφαίο γυάλισμα. Τα ματζούνια σου κάνουν εξαιρετική δουλειά. :music-smiley-005:
Στο μσκίσιμο τι έβαλες, milliput;

Σε ευχαριστώ πολύ Μπαμπη! Στο σχισιμο λόγω έλλειψης miliput έλιωσα κόκκινη κηρομπογια με ένα θερμοπιστολο πάνω από την σχισμή και την σφραγισα με κόλλα στιγμής . εκεί που λείπουν τα υλικά δεν λείπει ποτέ η φαντασία :) :)

Σε ευχαριστώ πολύ Μπαμπη! Στο σχισιμο λόγω έλλειψης miliput έλιωσα κόκκινη κηρομπογια με ένα θερμοπιστολο πάνω από την σχισμή και την σφραγισα με κόλλα στιγμής . εκεί που λείπουν τα υλικά δεν λείπει ποτέ η φαντασία :) :)

Σφράγισε καλά; Σε κάποιο που δοκίμασα εγώ μετά από λίγο έφευγαν κομματάκια.
Βέβαια δεν έβαλα κόλλα στιγμής, απλά ότι κράταγε το λούστρο,

Προς το παρόν κρατάει καλά, αλλά ο καιρός θα δείξει Μπάμπη. Πάντως μια miliput την χρειάζομαι εδώ που τα λέμε για τέτοιες περιπτώσεις. Αν και το υγρό γυαλί θα ήταν ιδανικό στην περίπτωση αυτή αλλά δεν είχα υπομονή να περιμένω :). Στο επόμενο που θα φτιάξω πάντως οι ρωγμές θα γεμίσουν με υγρό γυαλί σίγουρα.