Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Ωραιο εγινε το backbone αλλα την παρασταση νομιζω οτι την κλεβει η νοικοκυρωσυνη του μαστορα και ο σωληνας της σκουπας :))

Αλέξανδρε, δεν υπάρχει καμία περίεργη συνδεσμολογία.
Η σκούπα στην πρίζα. ο τόρνος στην πρίζα της σκούπας και ο σωλήνας στερεωμένος με μονωτική στο tool rest.
So simple... -bye-

Μιχάλη, αυτό το κάνω όταν φοβάμαι τη βροχή και δεν βγαίνω στην ταράτσα. Κι όπως καταλαβαίνεις μέσα και χωρίς σκούπα δεν παίζει με την καμία.

Έταιρε Μιχάλη...
Νομίζω οτι τσάμπα μπλέκουμε τα μπούτια μας και πετάμε και λεφτά ψάχνωντας γωνία στο δεκάρικο. Με μια καλή αλοιφή κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου.
Εγώ άν μου έλεγε να διαλέξω καί να κρατήσω μόνο μιά απ´ολες όσες έχω αυτή θα ήταν η Yorkshire Grit.
Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος απ´αυτή, τι παραπάνω θα μου κάνουν οι άλλες. Αυτό είναι μόνο με Yorkshire Grit.
Και φαντάσου οτι σε γυαλόχαρτα πήγα μόνο μέχρι το 800 επειδή βαρέθηκα. Φαντάσου να ανέβαινα 3000 και πάνω.. Δεν θα υπήρχε πουθενά ούτε υποψία γραμμών απ´τα γυαλόχαρτα.

Attachments

• IMG_0916.jpg
    IMG_0916.jpg
    122 KB · Views: 226
Ωραίο βγήκε.
Εμένα με πιάνει η τελειομανία μου και πάω μέχρι τα 3000. Δεν είναι 100% απαραίτητο
Αλλά είδες πως βγήκαν, ε; :smile:

ειπα και εγω, ο Μπαμπης εβαλε σκουπα στον τορνο

για να καταλαβω, εχεις ενα θυσανο και τον προβαρεις στα μοντελα?
Παντως εχουν βγει παρα πολυ καλα μεχρι εκει και οπως τα εφτασες. Μη τον πολυ ακους τον αλλον, το ειπαμε, αυτος εχει ξεφυγει … τα φτανει μεχρι 3000 και μετα τα περναει απο το σεσουαρ μαλλιων!

Πάντως πέτυχες πολύ ωραία τα χρώματα αυτή τη φορά? Αυτό είναι το mica που λέτε?

Ναι, το πράσινο με το κουκουνάρι είναι Mica αλλά έκανα λάθος που το χρησιμοποίησα. Αφού ήθελα να φαίνεται το εσωτερικό έπρεπε να χρησιμοποιήσω κάποιο χρώμα διάφανο.

Ήταν κάτι που είχα στο μυαλό μου πολύ καιρό. Κι αντί να το προετοιμάσω σωστά και να το εκτελέσω ακόμα πιο σωστά παίζει να είναι κι απ´ τις πιό πρόχειρες και τσαπατσούλικες προσπάθεις που έχω κάνει. Όλα στο πόδι.
Τελικά το αποτέλεσμα δεν είναι τελείως χάλια αλλά ούτε και κάτι το ιδιαίτερο.
Τα κυριότερα λάθη που έγιναν ήταν λάθος ξύλο, πολύ μαλακό, και λάθος μίξη ρυτίνης, πολύ βιαστικά και χωρίς πολύ καλό ανακάτεμα.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    100.5 KB · Views: 161
  • image.jpg
    image.jpg
    122.4 KB · Views: 161
  • image.jpg
    image.jpg
    69 KB · Views: 160
Τσαπατσουλικο η όχι, αυτό που βλέπω είναι πολύ ωραίο. Εξαιρετικό σχέδιο για μολυβοθηκη και μου αρέσει πολύ η διαφάνεια στα χρώματα. Μπράβο Μπάμπη, νομίζω πως το υγρό γυαλί σου βγάζει μια έξτρα δημιουργική ικανότητα και "το έχεις" !

Τσαπατσουλικο η όχι, αυτό που βλέπω είναι πολύ ωραίο. Εξαιρετικό σχέδιο για μολυβοθηκη και μου αρέσει πολύ η διαφάνεια στα χρώματα. Μπράβο Μπάμπη, νομίζω πως το υγρό γυαλί σου βγάζει μια έξτρα δημιουργική ικανότητα και "το έχεις" !

Αλέξανδρε. τρείς συμβουλές για την περίπτωση που αποφασίσεις να κάνεις κάτι παρόμοιο.
1. Διάλεξε καλό ξύλο, με μεγάλη πυκνότητα, πχ οξυά πουρνάρι κλπ...
2. Το υγρό γθαλί θα το ανακατέψεις πολύ καλά, πάρα πολύ καλά γιατί αν σε κάποιο σημείο δεν έχει γίνει απόλυτα σωστά η μίξη θα στο βγάλει ... Θέλει λίγο υπομονή.
3. Μην βιαστείς να το δουλέψεις. Αν και την επόμενη μέρα θα δείχνει σκληρή η ρυτίνη, για να δουλέψεις τόσο λεπτό στρώμα που μοιραία θα ζεσταθεί πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η σκλύρηνση.´{ιάστο μετά τη βδομάδα.

Είναι ξύλο κουφωμάτων, τρικολλητό νομίζω λέγεται. Είναι συνδιασμός, Μεράντι, Δρύς και κάτι άλλο που μου διαφεύγει.
Ωραίο ξύλο για διακοσμητικά, ευκολοδούλευτο και με ωραίες αντιθέσεις.

Πολύ όμορφο Αλέξανδρε...:a0210:
Μ´έβαλες σε μπελάδες όμως... Μου ζήτησαν κι εμένα αυγό και τώρα τρέχω... :smile:

Attachments

• IMG_0976.jpg
    IMG_0976.jpg
    241.6 KB · Views: 100
Χαχαχα, βαψε κανένα να έχεις για το τσούγκρισμα την Κυριακή :)
Πολύ ωραία κατασκευή πάντως και απ' ότι βλέπω θα σου βγεί πολύ ωραίο.
Θα το αφήσεις με την βάση ή θα το χωρίσεις?

Νομιζω οτι με την βαση ειναι πιο ομορφο, οπως το δικο σου.

Γιαυτο ειπα πριν οτι φαινεται καλο που το εχει 'κοψει' κοντα στη βαση.

Ωραίο Μπάμπη!
Εγώ πάλι που βλέπω παντού πράγματα για να φτιάξω καλούπι για υγρό γυαλί τι να πω;
Σκέψου να δημιουργήσεις καλούπι με αυτό και να βάλεις μετά μέσα κομμάτια ξύλο και υγρό γυαλί πως θα βγει... :)