Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Σε βλέπω & για κοκορετσιέρα μετά !

Αν δεν έχεις ρουλεμάν να του βάλεις πάνω - κάτω, εκτός αν εδώ η κατασκευή σου είναι σε πρωτόλεια μορφή !!

Σε βλέπω & για κοκορετσιέρα μετά !

Αν δεν έχεις ρουλεμάν να του βάλεις πάνω - κάτω, εκτός αν εδώ η κατασκευή σου είναι σε πρωτόλεια μορφή !!

Εννοείται οτι είναι δοκιμαστική κατασκευή.
Παρ´όλα αυτά μάστορά μου υπάρχει ρουλεμάν και πάνω και κάτω. -bye-

Attachments

• IMG_3005.jpg
    IMG_3005.jpg
    209.7 KB · Views: 133
Και μοτέρ υαλοκαθαριστήρων υπάρχει, αλλά αυτά που μου δείχνεις είναι ανεξάρτητα, δεν είναι τόρνου.

Πολύ πρακτικό εργαλείο αυτού του είδους τα τριβεια, και τα συνιστώ σε όλους. Το τρίψιμο - γυαλοχαρτισμα είναι καθημερινή εργασία για όλους μας.
Μπάμπη όντως είναι το εργαστήριο σου ερευνητικό κέντρο, θα έρθω να μείνω κανένα μήνα εκεί μου φαίνεται για μεταπτυχιακό.... .

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Πολύ πρακτικό εργαλείο αυτού του είδους τα τριβεια, και τα συνιστώ σε όλους. Το τρίψιμο - γυαλοχαρτισμα είναι καθημερινή εργασία για όλους μας.
Μπάμπη όντως είναι το εργαστήριο σου ερευνητικό κέντρο, θα έρθω να μείνω κανένα μήνα εκεί μου φαίνεται για μεταπτυχιακό.... .

Πολύ ευχαρίστως Παύλο, και ένα και δύο μήνες...
Εσύ τουλάχιστον εκτιμάς τα ανήσυχα πνεύματα όχι σαν τους άλλους που κοροϊδεύουν. -bye-

Αφού ξέρεις οτι εδώ είναι ερευνητικό κέντρο... Δεν τη ξέρεις την παροιμία που λέει: "Δουλειά δεν είχε ο διάολος..." :flipout:

Σήμερα δοκιμάζεται καινούριο project. Μετατροπή του DIY τριβείο του τόρνου μου ηλεκτροκίνητο.
Με πολύ καλά αποτελέσματα μπορώ να σου πώ. :grandpa:

ρε αμα σου μπει κατι στο μυαλο ...
σουπερ το πας :a0210:

Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Χαχαχα!...Κυριάκοοοοοοοοοοο!.....που είσαι ρε καρντάσιιιιιιιι?.......Μπάμπη μας, ευχαριστώ πολύ!....θα μιλήσουμε να οργανώσουμε τη ξυλογλυπτική!

Ελα ρε συντεκνεεεεεε

Τς νερα που θελει να εχουν ο Μαικ τα εχουν αυτα τα ξυλα???

Ο Μιχάλης ζήτηςε ένα ανθεκτικό ξύλο σε συγκεκριμένο χρώμα... τα νερά που τα είδες;

Βρε τι να πω εγώ; Ο Μιχάλης τι θέλει.
Αν θέλει χρωματισμό παραπλήσιο με τη σέλα είπαμε νιαγκόν ή τικ, Υπό πρθποθέσεις και φτελιά.
Αν θέλει σκούρο ξύλο με νερά ακακία.
Σου λέω αυτά που έχουμε.
Αν θέλετε πιο πολύ ποικιλία για να διαλέξετε μπείτε στο site του Σοφιανού και ψάξτε.

Οι καμπανούλες προχωράνε κανονικά...
Σήμερα έφτιαξα μόνο μία γιατί το πρωί τορνίριζα και έτριβα ένα press papier από υγρό γυαλί και μολύβια και μετά ξεκίνησα να φτιάξω την πρώτη καμπανούλα με καρδιά από φτελιά.
Το αποτέλεσμα ήταν Μπάμπης-φτελιά 0-1.
Δεν παλεύεται το ξύλο αυτό... Έτσι και ξεραθεί καλύτερα να τορνίρεις σίδερο παρά αυτό.
Αφού είδα κι απόειδα τα παράτησα αποδεχόμενος την ήττα. Κι επειδή η ωλρα είχε περάσει πρόλαβα κι έφτιαξα μια άλλη από ευκάλυπτο κι αμυγδαλιά, έτσι για την τιμή των όπλων.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    294.5 KB · Views: 65
  • image.jpg
    image.jpg
    261.1 KB · Views: 65
  • image.jpg
    image.jpg
    156.7 KB · Views: 65
  • image.jpg
    image.jpg
    293.5 KB · Views: 66
Πωπω Μπάμπη φανταστικά βγήκαν τα μολύβια. Μπράβο!!. Η κατσαρόλα πίεσης που έφτιαξες κάνει τρελή δουλειά. Περιμένω λινκ με τα σχέδια οπωσδήποτε!!