Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Aν μπορεσεις να κανεις τετοιο jig και να φτιαχνεις σφαιρες θα ειναι καταπληκτικο. Ξυλινες σφαιρες απο διαφορα ομορφα ξυλα θα ειναι πραγματικα αλλο πραμα.

Εγω φτιαχνω κυβους σε διαφορα μεγεθη με φρεζαρισμενες ακμες και ειναι απολαυση να τους παιζεις στο χερι, χαλαρωση, μιλαμε καλυτερη απο κομπολοϊ.
Καλυτερη και πιο εντυπωσιακη κατασκευη ομως θα ειναι οι μπαλες, με μια ωραια απλη βαση.

Τον Έλληνα αυτόν τον ακολουθείς? Μπορεί να πάρεις πολλές ιδέες. Για εμένα είναι ένας πάρα πολύ καλός Diyer.
Ρίξε μια ματιά προς το τέλος πως ξανά δημιουργεί την "στρογγυλαδα"
https://youtu.be/9Ki78U_yM90

Ναί Κώστα, τον ξέρω... Θεσσαλονικιός, είναι στην ομάδα των άλλων παιδιών που δραστηριοποιούνται στο facebook.
Την ξέρω την τεχνική αυτή, την έχω παρακολουθήσει σε πολλά βιντεάκια στο youtube αλλά μην νομίζεις οτι είναι απλή, έχει πολλά γυρίσματα αν θές να είσαι απόλυτα σωστός.

Ναί Κώστα, τον ξέρω... Θεσσαλονικιός, είναι στην ομάδα των άλλων παιδιών που δραστηριοποιούνται στο facebook.
Την ξέρω την τεχνική αυτή, την έχω παρακολουθήσει σε πολλά βιντεάκια στο youtube αλλά μην νομίζεις οτι είναι απλή, έχει πολλά γυρίσματα αν θές να είσαι απόλυτα σωστός.

Από εκεί τον ξέρω & εγώ.

Πόσες σφαίρες θα φτιάξεις όμως? αλλά σίγουρα περιμένουμε νέα σου.............
Υπάρχουν & Κινέζικα link αν θέλεις με μηχανήματα σε συνεργασία για την δημιουργία σφαιρικων κομματιών.

Έχω στο πρόγραμμα ένα ολοκληρωμένο Jig για σφαίρες αλλά περιμένω να λασκάρει λίγο ο φίλος μου με το μηχανουργείο αφού στην ουσία αυτός θα κάνει την κατασκευή.
Τώρα έτυχε να χρειάζομαι επειγόντως κάποιες σφαίρες για τη συγκεκριμένη κατασκευή και γι' αυτό επιχείρησα να τις κάνω με το μάτι...
Δεν είναι κακό το αποτέλεσμα, και είναι και μισοτελειωμένες, θα γίνουν ακόμα καλύτερες. Με το Jig όμως θα είναι αλλιώς τα πράγματα, πολύ πιο εύκολα και πιο όμορφα.

Ρυθμιζόμενο εννοείται...

Perfect_Sphere_on_gradient_backdrop_with_samples_2.jpg

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Ούτε εγώ βλέπω ατέλειες. Αλλά οι φώτο δυστυχώς ξεγελάνε, και άμα έχεις και το μικρόβιο της τελειομανίας....... άστο.
Babis...:2thumb22sup:

Μαστόρια σας ευχαριστώ...
Όταν λέμε για ατέλειες μη φανταστείτε τίποτε καμπούρες... Με το μάτι μάλλον δεν θα διακρίνεις τίποτε, ειδικά αν τελειώσουν, γιατί όπως είπα αυτές είναι μισοτελειωμένες.
Όπως λέει κι ο Γιάννης όμως είναι αυτή η αίσθηση της τελειότητας, το μικρόβιο.
Δέν είναι τι βλέπω αλλά και τι αισθάνομαι. Θέλω να το γυρίζω στο χέρι μου και να έχω την απόλυτη αίσθηση της σφαίρας.

Καλά πάμε. Πάω να συνεχίσω...
Θα δούμε στο τέλος τι θα βγεί.

Attachments

• 4A54B061-BF4B-48D8-979A-5ACAE913B2C3.jpg
    4A54B061-BF4B-48D8-979A-5ACAE913B2C3.jpg
    83.2 KB · Views: 139
  • 0120E254-DB2B-42D1-ADEF-91A125B82951.jpg
    0120E254-DB2B-42D1-ADEF-91A125B82951.jpg
    93.2 KB · Views: 243
Ελπίζω να το τελειώσω και να το βάλω αύριο. Σήμερα τελείωσα με σφαίρες (3+1) και το καπάκι από οξιά.
Δυστυχώς σ´ αυτό το φάρδος (30 cm) δεν είχα πιο λεπτό ξύλο κι αναγκάστηκα να κατεβάσω αυτή που είχα απ´ τους 5,5 πόντους στους 3. Εκτός απ´ τον κόπο ειλναι και κρίμα να βλέπεις το μισό σχεδόν ξύλο να το πετάς.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    162.4 KB · Views: 118
  • image.jpg
    image.jpg
    131.5 KB · Views: 117
  • image.jpg
    image.jpg
    211.2 KB · Views: 117
Τι παλιο ξυλα ειναι αυτα που βρισκεις ... χαλια ειναι οι μπαλες
μα καλα δεν το βλεπει κανενας να σου το πει και συνεχιζεις να φτιαχνεις κατι πολυπλευρα που τα θεωρεις μπαλες !!!
Τι να πω ... με εχεις απογοητευσει κ. Μπαμπη !!

(παρεμπιπτοντως εχω ενα πακετο στο γραφειο μου (εδω και μια εβδομαδα :flipout:), που δεν το εχω ανοιξει .......... γιατι ειναι δικο σου)

:drool1:

Τι παλιο ξυλα ειναι αυτα που βρισκεις ... χαλια ειναι οι μπαλες
μα καλα δεν το βλεπει κανενας να σου το πει και συνεχιζεις να φτιαχνεις κατι πολυπλευρα που τα θεωρεις μπαλες !!!
Τι να πω ... με εχεις απογοητευσει κ. Μπαμπη !!

(παρεμπιπτοντως εχω ενα πακετο στο γραφειο μου (εδω και μια εβδομαδα :flipout:), που δεν το εχω ανοιξει .......... γιατι ειναι δικο σου)
:drool1:

Ρε ρεμάλι, κι εγώ δεν θέλω να σε ενοχλήσω για να μαζέψεις καμια ελιά...
Πρέπει να φτιάξουμε και την κεραία λέμε. Σήμερα είχε τρομερή ατμόσφαιρα για καφέ στην ταράτσα.
κι αυτός ο Αντώνης, που έιναι ρε παιδί μου;

Οξυά υπάρχει ατελείωτη & ανταλλάσσετε .................!

Μπράβο κ. Αρχηγέ.

Έχεις αρπαγμένη οξιά;
Καθαρή έχω, για αρπαγμένη ψάχνω. Μάλλον θα πρέπει να πάρω σβάρνα τις μάντρες με τα καυσόξυλα.