Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Πολύ ωραίο Πάμπλο...:2thumb22sup:
Για πές και τη διαδικασία...
Για να ταιριάζει το κάθε παρένθετο κομμάτι που βάζω θα πρέπει να κόβεται και στα δύο διαφορετικά ξύλα, με το ίδιο κέντρο του κύκλου. Δηλ άλλη μορφή θα πάρεις αν κόψεις με διάμετρο 8 cm και άλλη με 10 cm. Δεν θα ταιριάζουν. Για να μπει το εμβόλιμο κομμάτι θα πρέπει να αφαιρέσεις παρόμοιο από το άλλο.
Π. Χ. Έστω ότι θες να βάλεις σε μουριά μια φέτα φτελιας. Ετοιμάζεις το κέντρο του κύκλου στα 10 cm. Κόβεις την μουριά και στην συνέχεια την φτελια. Μετακινείς το κέντρο 1 πόντο και κόβεις φτελια. Έχεις έτοιμη την φέτα. Κόβεις τώρα την μουριά και αφαιρείς το φιλέτο της και στην θέση του βάζεις την φτελια.
Δεν ξέρω αν γίνομαι αντιληπτός, αλλά μέχρι να το καταλάβω εγώ πάντως το πως γίνεται, ίδρωσα, μιας και δεν μπόρεσα να βρω κάποιο βίντεο στο διαδίκτυο.
Είναι κάποιος Αμερικανός που φτιάχνει έργα με αυτή την τεχνική αλλά δεν κυκλοφορεί βίντεο για το πως τα κάνει. Wave νομίζω λέγεται. Και φτιάχνει ο τύπος πανέμορφα έργα και δυσκολία σε wave στυλ. Το pinterest είναι γεμάτο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Π. Χ. Έστω ότι θες να βάλεις σε μουριά μια φέτα φτελιας. Ετοιμάζεις το κέντρο του κύκλου στα 10 cm. Κόβεις την μουριά και στην συνέχεια την φτελια. Μετακινείς το κέντρο 1 πόντο και κόβεις φτελια. Έχεις έτοιμη την φέτα. Κόβεις τώρα την μουριά και αφαιρείς το φιλέτο της και στην θέση του βάζεις την φτελια.
Δεν ξέρω αν γίνομαι αντιληπτός...

Mιά χαρά αντιληπτός γίνεσαι αλλά το δεύτερο κόψιμο της φτελιάς τι νόημα έχει;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Mιά χαρά αντιληπτός γίνεσαι αλλά το δεύτερο κόψιμο της φτελιάς τι νόημα έχει;
Δες εδώ.
Κόπηκε δύο φορές. Μια εξωτερικά και μια εσωτερικά.
9f046ae93ab5a59eb367bd5be575bd2e.jpg

Μουριά και φτελιά Παμπλίτο;
Βρήκες εξαιρετικό κομμάτι μουριάς απ´ότι βλέπω. Και γλεντάς και τη κορδέλα σου!!!

Σας ευχαριστώ πολύ κύριοι..
Ναι όντως Μιχάλη είχε αρκετή δουλειά στο να ταιριάξουν τα κομμάτια μεταξύ τους. Όσο για την κορδέλα Μπάμπη χαίρομαι να την δουλεύω, είναι απόλαυση. Μέχρι τώρα είχα την μικρή και βλαστημουσα όταν ήθελα να κόψω μεγάλο ξύλο και δεν μου έφτανε το ύψος.

Ωραιος....πολυ καλος...

Κυριακο ειδες τι μπορει να κανει ο γωνιακος τροχος με τα αναλογα pads....δεν νομιζω να τροχιζει μονο παλετες...!!!