yamaha a-s2000+atc scm19

Με τα ηχεία βάσης τίθεται και το εξής ζήτημα: διαθέτοντας περί τα 1500ε αγοράζεις ένα αξιόλογο ηχείο αλλά πιθανόν να έχεις φτάσει στα οικονομικά σου όρια. Και κατόπιν τίθεται το θέμα των βάσεων. Και αν πάρεις κάποιες που προτείνονται από τον κατασκευαστή και αρμόζουν στα ηχεία σου, πιθανόν να χρειαστείς άλλα 500 με 700ε. Οπότε αρχίζεις εύλογα να σκέφτεσαι τα δαπέδου. Θα μου πείτε προσωρινά μπορούν να βολευτούν σε μία βιβλιοθήκη ή σε ένα γραφείο. Αλλά το γραφείο δε λειτουργεί ως αντι-ηχείο; Μήπως μην παίρνωντας τις κατάλληλες βάσεις, σε τελική ανάλυση υποτιμάς την αγορά σου; Θα μου πείτε, είναι ανάγκη να πάρεις τις ακριβές βάσεις που προτείνει ο κατασκευαστής; Δε θα βόλευαν και κάποιες από αυτές που φτιάχνουν μαγαζιά όπως ο Ρίτσος ή ο Γιαμβρής όπου μπορείς να βρεις κάτι σαφώς πιο οικονομικό; Θυμάμαι είχα πάθει σοκ όταν είχα δει ότι οι βάσεις για τα soavo 2 κοστολογούνταν περί τα 400ε έκαστη. Ήμουν νιος τότε αλλά έμαθα...
καλα ασε αυτα τα ποσα, με 100-150 ευρω βρισκεις ανετα πολυ καλες βασεις ,μην παρασυρεσαι απο τα διαφημιστικα!!!!
 
θα θέλατε να εξηγηθείτε; Πού τη στηρίζετε;

Στη στάση που τηρώ όταν ακούω μια συσκευή, για να κρίνω τον ήχο της. Και η στάση αυτή είναι πολύ απλή (και εν πολλοίς αντιπαθητική μέσα στο κουρμπέτι του hi-fi, του “high end”, ή όπως αλλιώς). Δεν λαμβάνω υπ’ όψιν την τιμή της συσκευής. Μια συσκευή μετράει και ακούγεται καλά ή άσχημα, ανεξαρτήτως πόσο τιμάται στην αγορά. Θέλω να πω, δηλαδή, πως η υψηλή τιμή μιας συσκευής δεν συνεπάγεται απαραιτήτως πως αυτή αποδίδει καλά, ή καλύτερα από μια άλλη, φθηνότερη. Αυτό, βέβαια, δεν είναι κάτι που το στηρίζω αυθαίρετα, αλλά αντιθέτως, το στηρίζω στο αδιαμφισβήτητο γεγονός, πως μια τέτοιου είδους συσκευή είναι προϊόν μεταποίησης, που επωμίζεται συγκεκριμένο κόστος, το οποίο δεν είναι υψηλό, ή, για να το πω σωστά, δεν είναι τόσο υψηλό.

Επομένως, όσο και χτυπιέται ο τάδε ή ο δείνα μουράτος κατασκευασταράς, ένας ενισχυτής που κάνει δεκαπέντε, ή τριάντα, ή εκατό χιλιάρικα, τιμάται τόσο, όχι επειδή πρέπει να καλύψει αντίστοιχο πλήρες κόστος, αλλά επειδή τόσο του ήρθε του κατασκευαστή να πουλήσει, προφανώς απευθυνόμενος σε μια μερίδα πελατών που νομίζουν ότι επειδή αγοράζουν ακριβά, αυτά που αγοράζουν είναι απαραιτήτως και καλά, έναντι άλλων, φθηνοτέρων, ή, απλώς, τους αρέσει να αγοράζουν ακριβά πράγματα. Οι πρώτοι είναι τα θύματα, οι δεύτεροι οι υγιείς πελάτες – και, εν τέλει, αυτοί που είναι ικανοποιημένοι από αυτές τις αγορές τους.

Οι ανταγωνιστικοί των Destiny και S2000 ενισχυτές που πωλούνται σε υπερυψηλές τιμές, είναι απλώς πολύ ακριβότεροι, και τίποτε άλλο. Αδιαφιλονίκητο παράδειγμα αυτής της δυνητικώς νοσηρής κατάστασης είναι η περίπτωση του Rowland 501, ο οποίος είναι μονομπλοκ και πωλείται (τουλάχιστον επωλείτο) προς 19.000 δολλάρια το ζεύγος, τη στιγμή που το κύκλωμα που περιέχει μέσα στο κουτί του έχει μέσο βιομηχανικό κόστος της τάξης των 300 δολλαρίων ανά μονάδα, όντας ένα από τα δυό – τρία καλύτερα ενισχυτικά κυκλώματα του πλανήτη, για να μη πω το καλύτερο, και όπως είναι φυσικό, οι κριτικοί συσκευών τον δέχθηκαν με υπερθετικού βαθμού σχόλια. Βγάλε συμπέρασμα ποιος λέει φούμαρα και ποιος όχι.

(Για τις φωτό, θα σου πω αργότερα)...
 
Ευχαριστώ κύριε Κόγια. Έχει πολύ ενδιαφέρον η συγκεκριμένη οπτική και, αν μη τι άλλο, χρειάζεται πείρα για να μην παρασύρεσαι από τις τιμές. Αναμένω για τις φώτο.
Φίλτατε Tyler ποιο βάσης εννοείς της pmc; το tb2i που ανέφερα κάπου παραπάνω; Προτεινόμενοι ενισχυτές για αυτά τα ηχεία; Στο προσεχές μέλλον θα πάω να τα ακούσω σίγουρα. Ακούγονται και λέγονται τα καλύτερα.
 
δεν θυμαμαι αν ηταν το gb1 ή το tb2.... Παντως ηταν σουπερ σε χωρο περιπου 18~20τμ. Απο ενισχυτικα δεν ειναι τοσο απαιτητικα οσο τα ATC, μοντελα ενισχυτων που αναφερθηκαν προηγουμενως στο 1000ρικο κ πανω ειναι υπερ το δεον επαρκεις. Για βασεις μην τρελλενεσαι, ευκολο

http://www.odes.gr/index.php?option...e=shop.flypage&product_id=3177&category_id=86

http://www.progressive.gr/proion.asp?katigoriaID=121614&proionID=6365

http://www.odes.gr/index.php?option...lypage-ask.tpl&product_id=967&category_id=330

http://www.vtr-electronics.gr/index...duct_id=475&category_id=83&vmcchk=1&Itemid=39
 
Last edited:
Καλησπέρα.
Το gb 1i ειναι το πιο μικρό δαπέδου της pmc.Εχει απίστευτες ηχητικές επιδόσεις για το μεγεθός του.Ειναι μια πολύ καλή επιλογή για ''μικρούς'' χώρους.Στο δικό μου σαλόνι των 30 τ.μ που τα είχα μερικές ημέρες για ακρόαση έπαιξαν πολύ καλά και γέμιζαν αρκετά ικανοποιητικά τον χώρο.Έχουν πολύ καλό χαμηλό συγκριτικά με το μεγεθός τους κάτι που ισως δεν συναντάς εύκολα σε ηχεία βασης.Τα άκουσα με hegel hk1 - naim xs - xindak xa-6950.
 
Πάντως, αν δεν απατώμαι, το pmc tb2i είναι ένα από τα λιγότερο συζητημένα ηχεία σε αυτό το forum αν και ο ξένος γραπτός και ηλεκτρονικός τύπος λέει τα καλύτερα. Ίσως δεν έχει ακουστεί πολύ ακόμα.
Επανερχόμενος στην αγγλική σχολή των ενισχυτών και δεδομένου ότι creek destiny εξαντλήθηκε (ο destiny2 τιμολογείται στην αγγλία 1600 λίρες άρα εδώ και με την αύξηση του ΦΠΑ από Ιούλιο θα πάει πάνω από 2000ε και για εμέ θα είναι απλησίαστος) ίσως μία ρεαλιστική και προσιτή λύση για την οδήγηση των atc να είναι ο NAD C375BEE που πρότεινε παραπάνω και ο Dipie. Η ισχύς του (2χ150) φαίνεται να το εγγυάται αυτό. Να υπενθυμίσω ότι ο προηγούμενος μου ενισχυτής ήταν NAD (μοντέλο 25ετίας) και αν και ο ήχος του μου άρεσε, από ένα σημείο και μετά άρχιζε να βγάζει προβλήματα με τα παντεσιόμετρα. Σε κάθε περίπτωση, είναι μία κλασική επιλογή.
 
Re: Απάντηση: yamaha a-s2000+atc scm19

.........

Άρα ο συνδυασμός δορυφόρων-sub, κατ' αρχήν τουλάχιστον και δυνητικά, είναι πλεονεκτικός και ως προς το ηχητικό αποτέλεσμα.
................


Δε νομίζω ότι μπορείς να ακούσεις τον όγκο της κιθάρας, του πιάνου (στις μεσαίες κλίμακες), στις φωνές, ή στα πνευστά από ένα ηχείο που έχει μικρό όγκο καμπίνας -bye-
 
Σε μικρό χώρο,μια χαρά θα τ' ακούει μ' ένα καλό ζευγάρι βάσης.
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: yamaha a-s2000+atc scm19

Δε νομίζω ότι μπορείς να ακούσεις τον όγκο της κιθάρας, του πιάνου (στις μεσαίες κλίμακες), στις φωνές, ή στα πνευστά από ένα ηχείο που έχει μικρό όγκο καμπίνας -bye-

Για δες ένα πολύ γνωστό και, κατά γενική αποδοχή, μεγάλου όγκου ηχείο, από ποιό μικρό εσωτερικό μυστικό βγάζει κιθάρα, πιάνο, φωνές, πνευστά!


AUDIOSPECTRUMHERMES.jpg



:smile:
 
Σε μικρό χώρο,μια χαρά θα τ' ακούει μ' ένα καλό ζευγάρι βάσης.

+1

μεχρι 15τμ με ενα ποιοτικο standmounted με 5.25 ιντσων μεγαφωνο και την οδηγηση που απαιτει το εκαστοτε ηχειο, μια χαρα τα ακους ολα ακομα και τα χαμηλα.

μεχρι 20, 20 και κατι τμ, με ενα ποιοτικο standmounter με 6.5 ιντσων μεγαφωνο και την αναλογη οδηγηση, επισης.

Κι αν τυχει ποτε να ακουσετε κ κανα Klipsch RB-81 θα ξαφνιαστειτε ποσο μεγαλο χωρο μπορει να καλυψει και να εχει ταυτοχρονα τρομερη παρουσια κ ελεγχο χαμηλα :drummer:
 
Φυσικά εγώ όταν μιλάω για μικρό ηχείο εννοώ σε συνδυασμό με sub, όπως προβλέπει και η σχετική θεωρία:


SUB-.jpg


(Άρθρο του Θ. Σπίνουλα στον "ΗΧΟ" ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1978 τ. 67, σελ. 49.)


:smile:
 
Last edited:
Ο creek destiny υπάρχει στο www.audioaffair.co/uk αλλά δεν είναι τόσο προσιτός όσο η τελευταία του ελληνική τιμή. Με την είσοδο MM/ MC (καθότι βινυλιάκιας) πάει στις 1450 λίρες. Και σε τελική ανάλυση, ακόμα και αν ήταν πιο προσιτός οικονομικά, πώς παίρνεις κάτι αν δεν το έχεις ακούσει; (όσο καλά λόγια και αν λέγονται ή γράφονται)
 
Re: Απάντηση: yamaha a-s2000+atc scm19

Φυσικά εγώ όταν μιλάω για μικρό ηχείο εννοώ σε συνδυασμό με sub, όπως προβλέπει και η σχετική θεωρία:


SUB-.jpg


(Άρθρο του Θ. Σπίνουλα στον "ΗΧΟ" ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1978 τ. 67, σελ. 49.)


:smile:


Αν διαβάσεις προσεκτικά το άρθρο, θα δεις ότι λέει άρες μάρες κουκουνάρες.


Μιλάει για την συνολική παραμόρφωση που οφείλετε σε προϊόντα ενδοδιαμόρφωσης των χαμηλών συχνοτήτων με τις υψηλές" και λέει ότι αυξάνεται όσο μειώνεται η συχνότητα αποκοπής (η χαμηλότερη συχνότητα που αναπαράγεται δηλαδή).

Μετά λέει, ότι όσο χαμηλώνει η συχνότητα αυξάνεται και η αρμονική παραμόρφωση ταυτόχρονα, χωρίς να εξηγήσει το γιατί.

Αν κατάλαβα σωστά, το άρθρο αναφέρετε στην παραμόρφωση ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ μεγαφώνου όταν το βάλουμε να αναπαράγει χαμηλές και υψηλές συχνότητες ταυτόχρονα, χωρίς να λαμβάνει υπ όψιν του ότι ένα ηχείο δαπέδου αποτελείτε από crossover που κόβουν και μοιράζουν συχνότητες σε πολλά μεγάφωνα!!! Ουσιαστικά αν το σκεφτείς, χρησιμοποιώντας sub, θα έχεις ένα ηχείο δαπέδου σε δύο κομμάτια. Διότι κόβεις όλες τις χαμηλές συχνότητες από το ηχείο βάσης με το εξωτερικό cross του sub και τις οδηγείς στο sub. Άρα ποια η διαφορά μεταξύ ηχείων δαπέδου και ηχείων βάσης με sub σύμφωνα με το άρθρο? ΚΑΜΙΑ απολύτως.


Η μαγκιά στα ηχεία δαπέδου, είναι στην κατασκευή της καμπύνας (λόγο όγκου), η διαχείρηση του αέρα που παράγεται μέσα στην καμπύνα, ο σχεδιασμός του bass reflex (σε όσα ηχεία υπάρχει)....


Όσο για τον βαθμό απόδοσης των ηχείων (ευαισθησία), στην εποχή του Klipsh που ήταν ίσως δύσκολο να βρεις ενισχυτή που να δίνει πολύ ρεύμα με μικρή παραμόρφωση, ήταν μάλλον ποιο σχετικό.
 
Last edited:
Θες να το πάω και παραπέρα? Σύμφωνα με το άρθρο, όσο χαμηλότερη είναι η συχνότητα αποκοπής ενός μεγαφώνου (ή ηχείου όπως το ονομάζει, μάλλον εννοεί ηχείο με ένα μεγάφωνο που κάνει τα πάντα), τόσο μεγαλύτερη και η παραμόρφωση.

Όταν το μεγάφωνο ενός ηχείου βάσης αναπαράγει από τα 3KHz έως τα 60Ηz έχει μικρότερη παραμόρφωση από το μεγάφωνο ενός ηχείου δαπέδου που αναπαράγει από τα 300Ηz έως τα 45Hz ή από τα 3ΚΗz έως τα 300Ηz?
 
Last edited:
Καλημέρα,
Ύστερα από δύο μήνες εντατικής μελέτης και θεωρητικού ψαξίματος, χθες προέβησα στις πρώτες ακροάσεις και παραθέτω τις εντυπώσεις μου:
1) Στο γνωστό αντιπρόσωπο άκουσα τον a-s2000 με τα soavo1 και το δικό τους cd player. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, αλλά στα δικά μου μη πεπειραμένα αυτιά, όχι εντυπωσιακό. Εξηγούμαι: έχοντας ένα μέτριο στερεοφωνικό συγκρότημα για 25 χρόνια, περίμενα ότι κατά κάποιο τρόπο με τα συγκεκριμένα μηχανήματα "θα ξανακούσω". Πράγμα το οποίο δε συνέβη. Πάντως, ο συγκεκριμένος ενισχυτής σε κερδίζει με τη στιβαρότητά του, σου αποπνέει μία αίσθηση σιγουριάς (value for money) και κατά πάσα πιθανότητα δεν μου πολυέκατσαν τα soavo. Αν είχα το συγκεκριμένο σύνολο θα ήμουν ευτυχής, αλλά κατά κάποιο περίεργο τρόπο δε μου έκανε κλικ. Ωστόσο, κρατάω μία επιφύλαξη. Στο συγκεκριμένο αντιπρόσωπο κατά τη διάρκεια των δοκιμών υπάρχει μία αίσθηση βιασύνης. Άκουσα μόλις δύο τραγούδια (και πάλι καλά!) σε όχι ιδιαίτερα υψηλές εντάσεις και δεν αισθάνθηκα ποτέ ιδιαίτερα άνετα στο συγκεκριμένο χώρο. Προφανώς δε φταίνε οι πωλητές, αλλά κάτι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες. Δεν μπορούν να έχουν την απαίτηση να πληρώσεις 2000-3000 ευρώ και τα πάντα να γίνονται με την ψυχή στο στόμα. Επίσης, τις τιμές τις βρίσκω επιεικώς απαράδεκτες στο πλαίσιο της οικονομικής συγκυρίας και του δεδομένου ανταγωνισμού. Έχω διαβάσει αλλού για την πολύ καλή τιμολογιακή πολιτική του συγκεκριμένου αντιπρoσώπου και πάντα απορούσα.
2) Αλλαγή χώρου και στο διαφορετικό και πολύ φιλικό περιβάλλον της ηχοέκφρασης. Άκουσα τα B&W CM7 με έναν εξαιρετικό Plinius (ας ληφθεί σοβαρά υπόψη αυτό, μάλλον τον 9100) και ένα cd player της Arcam (καλώδια ξέχασα να ρωτήσω). Με εντυπωσίασε το μπάσο τους, ο all around ήχος τους και το χρώμα τους. Τα πήγαν περίφημα στους Pink Floyd και αξιοπρεπώς στον Σούμπερτ.
3) Πιο κει κείτοταν τα ATC SCM40 και παρά το ότι υπερβαίνουν το budget μου δεν μπόρεσα να κρατηθώ και ζήτησα μια ακρόαση με τον εξοπλισμό που αναφέρω παραπάνω. Αποκάλυψη!!! Εκεί είναι που λέμα "ήμουν κουφός και άκουσα". Εξαιρετικά στην κλασική μουσική, εξαιρετικά όμως και στο rock, πιστεύω ότι είναι ηχεία υπεράνω είδους. Να τονίσω ότι με εντυπωσίασαν και τα μπάσα τους καθότι είναι μία κατηγορία που συχνά τους προσάπτεται (εκτός αν θες μπάσο που να γκρεμίζει πολυκατοικία) και προσωπικά με τα συγκεκριμένα δε θα αγόραζα sub. Το εντυπωσιακό ήταν ότι και ένας Naim nait xs τα οδήγησε αξιπρεπέστατα παρά τα 2χ60 του.
Κοντολογίς κολάστηκα!!! Άρχισα να μπαίνω σε δεύτερες σκέψεις του στυλ, ας δώσω τώρα όλα τα χρήματα για να τα αγοράσω και σε ένα - δύο χρόνια παίρνω ένα ενισχυτή άξιό τους. Άλλωστε, με τέτοια ηχεία, πόσο συχνά θα προβείς σε αναβαθμίσεις; (εκτός αν είσαι "τελειωμένος" του hi fi και αλλάζεις εξοπλισμό κάθε 1-2 χρόνια).
Σε τελική ανάλυση, δεν παύω να αναρωτιέμαι πώς θα ακούγονταν και πώς θα τα αξιοποιούσε ένας βρετανικός δυνατούτσικος ενισχυτής όπως creek destiny (τον είχε προτείνει ο Dipie για atc scm19) ο οποίος είναι και προσιτός από οικονομικής πλευράς (για τον δικό τους τον ATC SIA2-150 βράστα από άποψη τιμης). Ένας τέτοιος προσιτός ενισχυτής πιστεύετε ότι θα τα υποβάθμιζε; Τι λέτε;
Σε κάθε περίπτωση, τυχεροί όσοι τα έχουν.
Αυτά και ελπίζω να μην κούρασα.
Υ.Γ. Παιδιά, με συζύγους και φιλενάδες πώς τα πάτε με το συγκεκριμένο χόμπι; Το τι έχω ακούσει από τότε που μπήκα στο τριπάκι του να αλλάξω τον εξοπλισμό μου δε λέγεται!!! Στο τέλος, ό,τι και να αγοράσω, δε θα το ευχαριστηθώ λόγω ενοχών!!!
 
Last edited:
Μάζεψε χρήματα και πάρε αυτό που σου άρεσε...Μην βιαστείς,γιατί θα πληρώσεις περισσότερα τελικά σε τράμπες...

Τα atc scm 40 μ' έναν π.χ Plinius 9200 ή έναν φθηνώτερο NAD 375 BEE θα σκότωναν.

ΥΓ.Δεν είναι ανάγκη η γυναίκα σου να ξέρει πόσο κάνουν...
 
Re: Απάντηση: yamaha a-s2000+atc scm19

Μάζεψε χρήματα και πάρε αυτό που σου άρεσε...Μην βιαστείς,γιατί θα πληρώσεις περισσότερα τελικά σε τράμπες...

Τα atc scm 40 μ' έναν π.χ Plinius 9200 ή έναν φθηνώτερο NAD 375 BEE θα σκότωναν.

ΥΓ.Δεν είναι ανάγκη η γυναίκα σου να ξέρει πόσο κάνουν...

Σωστά τα λέει ο DIPIE..

Στις γυναίκες μας λέμε συνήθως:

Α) ''Τρομερή ευκαιρία, μισοτιμής τα πέτυχα από αποθήκη που ξεστοκάριζε!''

Β) ''Τα αντάλλαξα με τα παλιά που είχαμε ''

Γ) ''Τα πούλαγε ένας γνωστός μου που ήταν σε μεγάλη ανάγκη ο άνθρωπος
λόγω κρίσης..Στην ουσία ψυχικό έκανα!"
 
Ο NAD 375 BEE πράγματι φαντάζει δελεαστικός καθώς προσφέρει τρομερή ισχύ (άρα έχεις απαλλαγεί από το θέμα οδήγησης των ATC) σε πολύ καλή τιμή. Εξού και τον έχω συμπεριλάβει πλέον στη λίστα μου. Όμως είμαι ολίγον προκατηλειμμένος γιατί όπως έχω γράψει και παραπάνω ο προηγούμενος NAD παρουσίασε με τον καιρό προβλήματα (βέβαια ίσως είμαι υπερβολικός είναι και μοντέλο εικοσιπενταετίας). Γι' αυτό έθεσα το ζήτημα του σαφώς λιγότερου ισχυρού creek ο οποίος μου αποπνέει μία κατασκευαστική σιγουριά, τουλάχιστον απ' ό,τι έχω διαβάσει. Και κατά 80% να αξιοποιούσε τα ATC 40 ευχαριστημένος θα ήμουν. Να τολμήσω να ρωτήσω πόσο κοστίζει ο Plinius 9200; Πείτε μου, θα το αντέξω...