yamaha a-s2000+atc scm19

Απάντηση: Re: yamaha a-s2000+atc scm19

Ο NAD 375 BEE πράγματι φαντάζει δελεαστικός καθώς προσφέρει τρομερή ισχύ (άρα έχεις απαλλαγεί από το θέμα οδήγησης των ATC) σε πολύ καλή τιμή. Εξού και τον έχω συμπεριλάβει πλέον στη λίστα μου. Όμως είμαι ολίγον προκατηλειμμένος γιατί όπως έχω γράψει και παραπάνω ο προηγούμενος NAD παρουσίασε με τον καιρό προβλήματα (βέβαια ίσως είμαι υπερβολικός είναι και μοντέλο εικοσιπενταετίας). Γι' αυτό έθεσα το ζήτημα του σαφώς λιγότερου ισχυρού creek ο οποίος μου αποπνέει μία κατασκευαστική σιγουριά, τουλάχιστον απ' ό,τι έχω διαβάσει. Και κατά 80% να αξιοποιούσε τα ATC 40 ευχαριστημένος θα ήμουν. Να τολμήσω να ρωτήσω πόσο κοστίζει ο Plinius 9200; Πείτε μου, θα το αντέξω...

Κάπου στα 3500 μετρητά...Τα ίδια κι ο Gryphon Kallisto...Αντεξες;

Να δείτε που θα κάνω το εξής: θα πάρω τα ηχεία και για ένα - δύο χρόνια θα τα βλέπω, θα τα χαϊδεύω, θα τα μυρίζω, αλλά δε θα τα... ακούω! Έχω κολλήσει στο θέμα του creek γιατί επαναλαμβάνω ο 60άρης Νaim τα έτρεξε αξιοπρπέστατα (ειδικά σε χαμηλές εντάσεις κάτι παραπάνω από αξιοπρπέστατα).

Θα το πρόσεξες το 1600 λίρες ε; Βλέπε 2000+ ευρώ. Αλλάζει και ο ΦΠΑ για να μην ξεχνιόμαστε. Γι´αυτό σκέφτομαι μόνο το απλό Destiny. Εκτός αν περιμένω ένα δύο χρόνια να πέσει και αυτός.

Απάντηση: Re: yamaha a-s2000+atc scm19

Θα το πρόσεξες το 1600 λίρες ε; Βλέπε 2000+ ευρώ. Αλλάζει και ο ΦΠΑ για να μην ξεχνιόμαστε. Γι´αυτό σκέφτομαι μόνο το απλό Destiny. Εκτός αν περιμένω ένα δύο χρόνια να πέσει και αυτός.

φιλε μου μην απογοητευεσαι. Το χειμωνα βγηκε ο Evolution II με τιμη 600 λιρες και ο ενισχυτης ηρθε εδω στα 550 ευρω! Γιατι λεω συνεχεια νομιζεις για τον Evo σε οποιο thread εχει θεμα προσιτο ενισχυτη... Μην προτρεχεις γιατι μπορει να εκπλαγεις ευχαριστα.

Μια και εθεσες το θεμα για βρετανικο ενισχυτη μη ψαχνεις περα απο το ομοσταβλο σετ προ-τελικου της ιδιας της ATC που δεν ειναι αλλο απο το CA2 και P1 που βγαινει στα 3 χιλιαρικα περιπου.

Υπάρχει κι ο πολύ καλός ολοκληρωμένος της ATC.

Κάπου στα 2500.

Καλημέρα και πάλι,
Τα ενισχυτικά της ATC που προτείνουν οι φίλοι παραπάνω είναι η προφανής, ασφαλής και εγγυημένη επιλογή για τα scm40. Ωστόσο, υπερβαίνουν το budget μου δεδομένου ότι ήδη σκέφτομαι να κάνω την υπέρβαση για τα συγκεκριμένα ηχεία. Ψάχνω κάτι στην κατηγορία 1000-1500 ευρώ που να οδηγεί τα 40άρια της ATC πολύ καλά και να μην υποβαθμίζει την επένδυση σε αυτά. Έχοντας αυτά υπόψη, οι προτάσεις του φίλτατου Tyler φαντάζουν πιο "γήινες" όπως επίσης και ο NAD 375 που αναφέρθηκε ήδη. Σε αυτό το πλαίσιο καλοδεχούμενες και άλλες προτάσεις. Ας ληφθεί δε υπόψη, ότι δε θέλω να μπω σε μία λογική συνεχούς αναβάθμισης του συστήματός μου και ότι θέλω να περάσω με αυτό πολλά χρόνια. Τα ATC 40 μοιάζουν εγγύηση γι' αυτό. Για τον ενισχυτή όμως; Α, και κάτι ακόμα. Καλό θα ήταν να υπάρχει και το ζευγαράκι του σε cd player ώστε σε ένα δύο χρόνια να το "χτυπήσω" και αυτό.

Ενας ενισχυτης για τον οποιο λογος δεν εχει γινει ακομη, και θεωρω οτι σιγουρα αξιζει ακροασης ειναι ο καινουριος δικαναλος Anthem 225 για τον οποιο εχουν γραφτει θετικα σχολια απο τον ξενο τυπο. Λογικα θα πρεπει να υπαρχει επι ελληνικου εδαφους αυτη τη στιγμη και με τιμη κοντα στα 2 χιλιαρικα.

Στα 1000 υπάρχει και το σετ προ-τελικού της Audiolab (σε προσφορά γιατί βγαίνουν καινούρια μοντέλα οσονούπω), αλλά δεν ξέρω πως θα τα πάει με τα ATC.

Στα 1500 κιόλας, πας για τον προ και δύο μονομπλόκ τελικούς, έναν για το κάθε κανάλι, 125W/8Ω και 200W/4Ω σε τάξη ΑΒ ο τελικός και τάξη Α ο προ.
http://www.6moons.com/audioreviews/audiolab/8000.html

Καλημέρα και πάλι,
Τα ενισχυτικά της ATC που προτείνουν οι φίλοι παραπάνω είναι η προφανής, ασφαλής και εγγυημένη επιλογή για τα scm40. Ωστόσο, υπερβαίνουν το budget μου δεδομένου ότι ήδη σκέφτομαι να κάνω την υπέρβαση για τα συγκεκριμένα ηχεία. Ψάχνω κάτι στην κατηγορία 1000-1500 ευρώ που να οδηγεί τα 40άρια της ATC πολύ καλά και να μην υποβαθμίζει την επένδυση σε αυτά. Έχοντας αυτά υπόψη, οι προτάσεις του φίλτατου Tyler φαντάζουν πιο "γήινες" όπως επίσης και ο NAD 375 που αναφέρθηκε ήδη. Σε αυτό το πλαίσιο καλοδεχούμενες και άλλες προτάσεις. Ας ληφθεί δε υπόψη, ότι δε θέλω να μπω σε μία λογική συνεχούς αναβάθμισης του συστήματός μου και ότι θέλω να περάσω με αυτό πολλά χρόνια. Τα ATC 40 μοιάζουν εγγύηση γι' αυτό. Για τον ενισχυτή όμως; Α, και κάτι ακόμα. Καλό θα ήταν να υπάρχει και το ζευγαράκι του σε cd player ώστε σε ένα δύο χρόνια να το "χτυπήσω" και αυτό.

Πάρε το καλύτερο που μπορείς. Δεν αγοράζεις μηχανήματα κάθε μέρα. Αν δεν έχεις τα χρήματα τώρα κάνε υπομονη μέχρι να τα συγκεντρώσεις. Είναι κρίμα να πάρεις κάτι τώρα και να το μετανοιώσεις αργότερα.
Στη θέση σου θα έκανα υπομονή μέχρι να μαζέψω τα χρήματα για το σετ ηχεία-ενισχυτής της ATC.

Last edited:
Αν ήδη εχεις τα χρήματα για τα 40αρια και τα 1500 που λες για τον ενισχυτή εγω θα σου έλεγα να βάλεις λίγες δόσεις και να πάρεις τον ενισχυτή της ATC ... δεν θα το μετανοιώσεις... σίγουρα θα κρατήσεις τον συνδυασμό αυτόν για "πάντα"... ασε που αν πάρεις και τα δυο πολύ πιθανό να πετύχεις και κάποια καλύτερη τιμή...

Γεια χαρά σε όλους,
Κατόπιν σκέψης αποφάσισα να κινηθώ για τα ηχεία της ATC (ή τα 19άρια ή τα 40άρια αν και προτιμώ τα 40άρια και ας κάνω την υπέρβαση) και να αναβάλω προς το παρόν την αγορά ενισχυτή μέχρις ότου να εξοικονομήσω περισσότερα χρήματα και να κινηθώ εκ του ασφαλούς. Το ξέρω ότι θα τα αγοράσω και δε θα τα χαρώ, αλλά τι να κάνουμε; Η αγορά καλού στερεοφωνικού απαιτεί θυσίες για όσους είναι οικονομικά στριμωγμένοι. Και συν τοις άλλοις, όπως έχω πολλάκοις αναφέρει δε θέλω να μπω σε μία λογική συνεχούς αναβάθμισης του συγκροτήματος. Οπότε, λίγα- λίγα και καλά.
Σας ευχαριστώ όλους για τη θερμή συμμετοχή σας και τις προτάσεις/ συμβουλές. Ήταν πράγματι πολύτιμες. Η πρώτη εμπειρία από το Forum εξαιρετική Στο επανιδείν.

Υ.Γ. Λέτε στο ενδιάμεσο να πτωχεύσουμε και να μου μείνουν τα ηχεία;

Γεια χαρά σε όλους,
Κατόπιν σκέψης αποφάσισα να κινηθώ για τα ηχεία της ATC (ή τα 19άρια ή τα 40άρια αν και προτιμώ τα 40άρια και ας κάνω την υπέρβαση) και να αναβάλω προς το παρόν την αγορά ενισχυτή μέχρις ότου να εξοικονομήσω περισσότερα χρήματα και να κινηθώ εκ του ασφαλούς. Το ξέρω ότι θα τα αγοράσω και δε θα τα χαρώ, αλλά τι να κάνουμε; Η αγορά καλού στερεοφωνικού απαιτεί θυσίες για όσους είναι οικονομικά στριμωγμένοι. Και συν τοις άλλοις, όπως έχω πολλάκοις αναφέρει δε θέλω να μπω σε μία λογική συνεχούς αναβάθμισης του συγκροτήματος. Οπότε, λίγα- λίγα και καλά.
Σας ευχαριστώ όλους για τη θερμή συμμετοχή σας και τις προτάσεις/ συμβουλές. Ήταν πράγματι πολύτιμες. Η πρώτη εμπειρία από το Forum εξαιρετική Στο επανιδείν.

Υ.Γ. Λέτε στο ενδιάμεσο να πτωχεύσουμε και να μου μείνουν τα ηχεία;
τρεχα ακομη και ετσι θα αισθανεσαι καλυτερα !στο λεγω εκ πειρας!!!!

Συγχαρητήρια για την επιλογή σου να πάρεις κάτι καλό. Τα atc δεν συγχωρούν μετριότητες.

Ακολούθησε τη συμβουλή του DomieMic65.

Ας μην κλείσει ακόμα αυτό το thread. Σήμερα είναι μέρα αφιερωμένη σε ακροάσεις και θα επιστρέψω αύριο με εντυπώσεις και (ενδεχομένως) ερωτήσεις.
Ευχαριστώ