yamaha a-s2000+atc scm19

Τα ATC 40 ειναι πολυ καλα ηχεια, και μια απο τις καλυτερες επιλογες στην κατηγορια τιμης που βρισκονται.
Κατα την γνωμη μου μην τα υποβαθμισεις με ενισχυτες τυπου Creek- Yamaha κτλ που συζητουσες προηγουμενως.Επισης κατα την γνωμη μου υπαρχουν καλυτεροι ενισχυτες για αυτα, απο τον ομοσταυλο ATC.

Παντως μιας και συνεχιζεις τις ακροασεις, κανε την χαρη στον εαυτο σου και πηγαινε να ακουσεις και τον συνδυασμο Proac-Naim.
Aρκετα διαφορετικος ηχος, αλλα πολυ εθιστικος κατα την αποψη μου.

Γεια χαρά σε όλους,
Σήμερα το πρωί άκουσα το ηχείο βάσης της pmc το tb2i. Τα σύνοδα του ήταν δύο μονομπλόκ και ο προ της CIaudio, με το αντίστοιχο cd player (μου φαίνεται δεν είμαι 100% σίγουρος) και καλώδια της abbey road monitor (χαλκού 75 ευρώ το μέτρο). Μου άρεσαν πολύ. Εξαιρετικό μπάσο για ηχεία βάσης (άλλωστε το συγκεκριμένο μοντέλο χρησιμοποιεί και την τεχνολογία bass transmission line αν δεν απατώμαι), καθαρότητα, ανάλυση και τα ηχεία, παρά τον μικρό τους όγκο, βαρούσαν. Γέμισαν άνετα ένα χώρο 15 τετραγωνικών αλλά μου έδωσαν την εντύπωση ότι θα γέμιζαν εξίσου άνετα και τα 30 τμ. Αξίζει κάποιος να τους ρίξει μία "αυτιά".
Το απόγευμα είχα κανονίσει να ακούσω τα ATC SCM19. Όπως έχω πει και παραπάνω, τα είχα ακούσει προ καιρού σε ένα φίλο, μου άρεσαν, αλλά ήθελα να επιβεβαιώσω την αρχική μου εντύπωση. Δυστυχώς, όπως με ενημέρωσαν, σήμερα το μεσημέρι έδωσαν το τελευταίο demo και θα τα ξαναφέρουν σε 1-2 εβδομάδες. Ξενέρωσα!!! Όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά γιατί χάθηκε η ευκαιρία να γίνει άμεση σύγκριση με τα pmc. Κρίμα.
Έχω αρχίσει να προσανατολίζομαι πάλι σε ηχεία βάσης. Τα ATC SCM40 τα άκουσα, ξετρελάθηκα, αλλά 'ισως είναι υπερβολικά για ένα χώρο 12-15 τμ. Συν τοις άλλοις, ως εκπαιδευτικός, έχω πολλές μετακινήσεις και με τα θηρία της ATC θα έχω πρόβλημα. Η εμπειρία μου από τα διάφορα σπίτια που νοικιάζω κατά καιρούς, μού λέει ότι ο χώρος το πολύ να φτάσει τα 20-25 τμ. Μήπως και για ένα τέτοιο χώρο τα δαπέδου είναι υπερβολικά; Θα περιμένω να ακούσω τα 19άρια και βλέπουμε.
Μήπως ξέρει κανείς κάτι για τα καλώδια που αναφέρω παραπάνω; (abbey road monitor). Γενικά από καλώδια δεν ξέρω πολλά πράγματα, αλλά μου φάνηκαν αξιοπρεπή και προσιτά.

"Επισης κατα την γνωμη μου υπαρχουν καλυτεροι ενισχυτες για αυτα, απο τον ομοσταυλο ATC."

Ποιους έχεις κατά νου; Και που να κυμαίνονται σε παρόμοια κατηγορία τιμής.

Απάντηση: Re: yamaha a-s2000+atc scm19

Γεια χαρά σε όλους,
Σήμερα το πρωί άκουσα το ηχείο βάσης της pmc το tb2i. Τα σύνοδα του ήταν δύο μονομπλόκ και ο προ της CIaudio, με το αντίστοιχο cd player (μου φαίνεται δεν είμαι 100% σίγουρος) και καλώδια της abbey road monitor (χαλκού 75 ευρώ το μέτρο). Μου άρεσαν πολύ. Εξαιρετικό μπάσο για ηχεία βάσης (άλλωστε το συγκεκριμένο μοντέλο χρησιμοποιεί και την τεχνολογία bass transmission line αν δεν απατώμαι), καθαρότητα, ανάλυση και τα ηχεία, παρά τον μικρό τους όγκο, βαρούσαν. Γέμισαν άνετα ένα χώρο 15 τετραγωνικών αλλά μου έδωσαν την εντύπωση ότι θα γέμιζαν εξίσου άνετα και τα 30 τμ. Αξίζει κάποιος να τους ρίξει μία "αυτιά".
Το απόγευμα είχα κανονίσει να ακούσω τα ATC SCM19. Όπως έχω πει και παραπάνω, τα είχα ακούσει προ καιρού σε ένα φίλο, μου άρεσαν, αλλά ήθελα να επιβεβαιώσω την αρχική μου εντύπωση. Δυστυχώς, όπως με ενημέρωσαν, σήμερα το μεσημέρι έδωσαν το τελευταίο demo και θα τα ξαναφέρουν σε 1-2 εβδομάδες. Ξενέρωσα!!! Όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά γιατί χάθηκε η ευκαιρία να γίνει άμεση σύγκριση με τα pmc. Κρίμα.
Έχω αρχίσει να προσανατολίζομαι πάλι σε ηχεία βάσης. Τα ATC SCM40 τα άκουσα, ξετρελάθηκα, αλλά 'ισως είναι υπερβολικά για ένα χώρο 12-15 τμ. Συν τοις άλλοις, ως εκπαιδευτικός, έχω πολλές μετακινήσεις και με τα θηρία της ATC θα έχω πρόβλημα. Η εμπειρία μου από τα διάφορα σπίτια που νοικιάζω κατά καιρούς, μού λέει ότι ο χώρος το πολύ να φτάσει τα 20-25 τμ. Μήπως και για ένα τέτοιο χώρο τα δαπέδου είναι υπερβολικά; Θα περιμένω να ακούσω τα 19άρια και βλέπουμε.
Μήπως ξέρει κανείς κάτι για τα καλώδια που αναφέρω παραπάνω; (abbey road monitor). Γενικά από καλώδια δεν ξέρω πολλά πράγματα, αλλά μου φάνηκαν αξιοπρεπή και προσιτά.

"Επισης κατα την γνωμη μου υπαρχουν καλυτεροι ενισχυτες για αυτα, απο τον ομοσταυλο ATC."

Ποιους έχεις κατά νου; Και που να κυμαίνονται σε παρόμοια κατηγορία τιμής.

Υπέροχη μαγική διαδικασία! Φέρε την εις πέρας έως τέλους! Αξίζει σαν μια εντελώς ανεξάρτητη οντότητα από αυτή καθ' αυτή την αγορά και τα μηχανήματα!

:smile:

Καλησπέρα σε όλους,
Όντας σε αναμονή για να ακούσω τα ATC SCM 19, παραθέτω μία ενδιαφέρουσα πληροφορία: έστειλα e-mail στην ATC ρωτώντας ποιον από τους ακόλουθους τρεις ενισχυτές θα πρότειναν για τα συγκεκριμένα ηχεία. Παρέθεσα τους εξής ενισχυτές που λίγο πολύ έχουν συζητηθεί σε αυτό το thread
1.Creek Destiny
2.Yamaha a-s2000
3. NAD C 375 BEE

Φρόντισα να μείνω στην κατηγορία τιμών μεταξύ 1300-1800 ευρώ, να παραλείψω για ευνόητους λόγους τον ομόσταυλο ΑTC SIA2 και να μην κουράσω παραθέτοντας καμία δεκαριά ενισχυτές (εξού και υπάρχουν πολλές ελείψεις στη λίστα). Προς μεγάλη μου έλπληξη, απάντησε ένας από τους συνιδιοκτήτες της εταιρείας, ο Bob Polley, ο οποίος είχε δώσει και συνέντευξη στο avmentor. Παραθέτω αυτούσια την απάντησή του (δε νομίζω ότι είναι παραβίαση προσωπικών δεδομένων):
Dear Sotiris,

If it were me I would buy the Yamaha.

Best Regards

Bob

Πρώτη έκπληξη: δεν πρότεινε αγγλικό ενισχυτή (πράγμα που επιδέχεται πολλαπλές ερμηνείες). Δεύτερη έκπληξη: πρότεινε τον σχετικά μικρότερο ενισχυτή τουλάχιστον όσον αφορά τα watt.

Αυτά ως μία ενδιαφέρουσα προσθήκη στο διάλογο που εκτυλίσσεται εδώ και καιρό.
Τέλος, στην κατηγορία τιμής που κινείται ο ATC SIA2 βρίσκονται και τα σχετικά πιο προσιτά μοντέλα της Luxman όπως ο L-505u στα 100 watts. Έχει κανείς προσωπική άποψη επ´αυτού; Είναι μία από τις πιο φημισμένες και αξιόπιστες εταιρείες του χώρου. Δυστυχώς, η αντιπροσωπεία βρίσκεται στο Κορωπί και θέλω ταξίδι για να πάω εκεί.
Ευχαριστώ

Σωστός ο bob, άνδρας άλλης εποχής, κουβέντες λίγες και
σταράτες.Δεν είναι τυχαίο που είναι στην ATC.

Τέλος, στην κατηγορία τιμής που κινείται ο ATC SIA2 βρίσκονται και τα σχετικά πιο προσιτά μοντέλα της Luxman όπως ο L-505u στα 100 watts. Έχει κανείς προσωπική άποψη επ´αυτού; Είναι μία από τις πιο φημισμένες και αξιόπιστες εταιρείες του χώρου. Δυστυχώς, η αντιπροσωπεία βρίσκεται στο Κορωπί και θέλω ταξίδι για να πάω εκεί.
Ευχαριστώ

Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να σου απαντήσω και να είμαι αμερόληπτος
όσον αφορά τον Luxman ( η αγάπη δεν κρύβεται!!), αλλά γιατί
να πάς στο Κορωπί ενώ μπορείς να τον ακούσεις σε κάποιο κατάστημα?

Εαν μένεις ή σε βολεύει μια ακρόαση πρός τα νότια προάστια υπάρχει
η Stepcom που συνεργάζεται με την αντιπροσωπεία...
Για τα βόρεια
κάλεσε την Audiovisual να σου προτείνουν κάποιο συνεργαζόμενο μαγαζί..

Αγαπητέ Karavan αν θυμάσαι στην αρχή του thread είχα γράψει πως σε αντίστοιχη επικοινωνία που είχε ο αδελφός μου με την ATC για τα 19 του απάντησαν ακριβως το ίδιο... as 2000!

Το θυμάμαι πολύ καλά. Απλώς δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν ο αδερφός σου ρώτησε επί τούτου και μόνο για τον a-s2000 και έτσι εγώ πρόσθεσα και λίγο...ανταγωνισμό. Και τελικά πήρε Hegel λόγω προσφοράς.

Last edited:
Το θυμάμαι πολύ καλά. Απλώς δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν ο αδερφός σου ρώτησε επί τούτου και μόνο για τον a-s2000 και έτσι εγώ πρόσθεσα και λίγο...ανταγωνισμό. Και τελικά πήρε Hegel λόγω προσφοράς.

Είχε ρωτήσει και για άλλους... δεν θυμάμαι τωρα ποιους ακριβως!
Ναι τον Hegel πηρε ο οποίος τα παίζει πολύ καλά, βέβαια και με τριπλάσιας ισχυος ενισχυτή να τα επαιζε δεν θα του λέγαν όχι...!

Εγώ να σου πω μετά απο όλα αυτά θα μάλλον έπαιρνα τον as 2000 για τα 19... αν δεν είχε προκυψει ο Hegel και ο αδελφος τον Yamaha θα επαιρνε...

Δεν τον έχω απορρίψει τον Yamaha ακόμα. Απλώς λέω να πάρω πρώτα τα ηχεία - όποια τελικά και αν είναι αυτά - και κατόπιν θα επαναπροσδιορίσω το ποσό που μπορώ να διαθέσω για ενισχυτή και ανάλογα θα κινηθώ. Ο Yamaha θα βγει εκτός πλάνου μόνο αν μπορέσω και θελήσω να κάνω την οικονομική υπέρβαση. Ως τότε, θα παίζει. Για την υπέρβαση που συζητώ (το πολύ 2500 ευρώ) έχω υπόψη τον ομόσταβλο της ΑΤC, τον Plinius 100 που είχα ακούσει στην Ηχοέκφραση και με είχε εντυπωσιάσει, ενώ άρχισα να σκέφτομαι και τον Luxman L-505u, ο οποίος όμως, σε επικοινωνία που είχα με την αντιπροσωπεία μού τον κοστολόγησαν περί τα 2900 με ένα περιθώριο να παίζει πάνω -κάτω λόγω της ισοτιμίας του γιεν. Αυτός, όσο και αν αξίζει, αρχίζει και με υπερβαίνει για τα καλά. Η αρχική μου εντύπωση ψάχνοντας από δω και κει, ήταν ότι τιμάται περί τα 2500, πράγμα στο οποίο έπεσα έξω.

Στο τελευταίο μου σχόλιο ξέχασα έναν αριθμό. Εννοούσα τον Plinius 9100 και όχι 100 όπως έγραψα εκ παραδρομής.

Κρίμα που ο Luxmann υπερβαίνει τον προυπολογισμό σου αφου ο ήχος του αλλα και η ικανότητα του σε οδήγηση θα σε εξέπλητταν τόσο που θα ένιωθες τους χτύπους της καρδιάς σου να αυξάνουν αλλα και τα μάτια σου να γουρλώνουν. Μιλάμε για ένα μηχάνημα που άν ήταν άλλης προελεύσεως θα κοστολογούνταν τα διπλά και θα δικαιολογούσε άνετα! (και με ένα phono που για να αγοράσεις αντίστοιχο εξωτερικό θες καννα χιλιάρικο).Προσωπικά πιστεύω πολύ καλύτεροσ απο τον ΑΤC o οπίος είναι σαν κατασκευή παρόμοιας λογικής.

Αντίστοιχη περίπτωση είναι και ο YAMAHA, πραγματικό θηρίο απο οδήγηση και με ήχο που θα ζήλευαν πολοί ενισχυτές με διπλάσιο κόστος και βάλε και με κατασκευή που θα αντέξει για δεκαετίες.
Τέτοιες μηχανές είναι ενδεικτικές του για τι ικανός είναι ο Ιαπωνικός Γίγαντας που όταν θέλει τσακίζει τον ανταγωνισμό με ένα νεύμα καταρίπτοντας πολούς μύθους οπως οτι δήθεν τα ιαπωνικά ηλεκτρονικά ηχούν ψυχρά και αδιάφορα στους ευρωπαίους (η γενικά) που δημιουργήθηκαν την δεκαετία του 90 όταν οι ίδιοι οι Ιάπωνες το επέτρεψαν αποσυρόμενοι απο την μαζική αγορά του hifi προς χάριν του homecinema.

Mηχανές σαν κιαυτές που ανέφερα είναι κοινό μυστικό όσων ξέρουν... χωρίς αυτό να σημαίνει οτι δεν υπάρχουν και τίμια ευρωπαικά μηχανήματα τα οποία όμως δυσκολεύονται να αγγίξουν την ποιότητα κατασκευής και την τιμιότητα των λίγων αντίστοιχων Ιαπωνικών.

Last edited:
Σε θυμάμαι φίλε Gort. Ορκισμένος φίλος της Luxman και δεν είσαι ο μόνος. Δυστυχώς πράγματι ο συγκεκριμένος ενισχυτής με υπερβαίνει κατά πολύ και μάλλον δε θα μπω στον κόπο να τον ακούσω - μην κολάζομαι αδίκως και αποκτήσω απωθημένα. Πάντως στο δίλημμα ευρωπαϊκά μηχανήματα VS ιαπωνικά μηχανήματα (στο βαθμό που αποδέχεται κανείς αυτό το δίλημμα) φαίνεται να έχεις αποφασίσει οριστικά! Υποθέτω στην αναφορά σου για τον Yamaha εννοείς τον Α-s 2000 έτσι;

Last edited:
Ναι φίλε μου αυτόν εννοώ.
Όσο για τις προτιμήσεις μου το οτι κάποτε πίστευα φανατικά τα κλισέ που τώρα "καταγγέλω" νομίζω οτι είναι ενδεικτικό για εμένα.

Eδω και κανα 5 μηνο ο luxman εκανε 2440 ευρω τι εγινε και πηγε στα χρηματα που λες ? Ελεος τι να πω.

....Luxman L-505u, ο οποίος όμως, σε επικοινωνία που είχα με την αντιπροσωπεία μού τον κοστολόγησαν περί τα 2900 με ένα περιθώριο να παίζει πάνω -κάτω λόγω της ισοτιμίας του γιεν. Αυτός, όσο και αν αξίζει, αρχίζει και με υπερβαίνει για τα καλά. Η αρχική μου εντύπωση ψάχνοντας από δω και κει, ήταν ότι τιμάται περί τα 2500, πράγμα στο οποίο έπεσα έξω.

Δεν έπεσες έξω...Η τιμή που σου έδωσαν από τη αντιπροσωπεία
είναι τιμή καταλόγου...Για τιμή από κατάστημα να υπολογίζεις μια έκπτωση
10-15% περίπου ή και παραπάνω..Ψάχτο!

Βασικά από την αντιπροσωπεία μού είπαν ότι αυτό το μοντέλο έχει τελειώσει προς το παρόν και έχουν παραγγείλει νέα παρτίδα η οποία θα βρίσκεται εδώ είτε τέλη του μηνός είτε από Σεπτέμβρη. Νέα παραλαβή, νέος ΦΠΑ, νέες τιμές. Από την άλλη, σε αυτό που γράφει ο Magellan έχει δίκιο καθότι πάντα υπάρχει διαφορά μεταξύ καταλόγου και καταστήματος. Όταν έρθει η ώρα θα το ψάξω. Ούτως ή άλλως προς το παρόν δεν υπάρχει.

Τα atc scm19 παρά το μέγεθός είναι από τα δύσκολα ηχεία στο ματσάρισμα.
Πραγματικά μου κάνει εντύπωση η σύσταση της ATC για YAMAHA AS-2000.

Καλύτερα να μιλήσεις με κάποιον μεταπωλητή για την πραγματική τιμή μετρητοίς θα εξυπηρετηθείς καλύτερα λόγω πιο άμεσης επικοινωνίας.
Και εμένα ο δικός μου είχε τιμή καταλόγου 5500 αλλα μετρητοίς υπήρξε σοβαρότατη έκπτωση.
Αν μπορείς έστω και με λίγο "τέντωμα" να φτάσεις τον luxmann δώστου μια ευκαιρία πρόκειται για πραγματικό διαμάντι που θα σε ξετρελάνει με τα ATC.

Εαν πάλι δέν yamaha δαγκωτό δεν θα το μετανιώσεις.