Yamaha RX-V771 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Yamaha RX-V771 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Τα minor bugs είναι το θέμα τι κάνουν...

Ναι δεν δινει λεπτομεριες, απο εκεινη τη μερα το περασα μπας και προσθετε FF/REW αλλα δεν. Δεν εχω εντοπισει παντως ουτε καποιο bug ουτε επομενως να λυθηκε... :)

Εμένα γιατί δεν βρήκε τίποτα? Το 1.16 έχει ακόμα... Μπορώ να τον βάλω να ψάξει χειροκίνητα?

υγ. και μια ερώτηση, αν και μάλλον φαντάζομαι την απάντηση... Ονομασία των πηγών δεν έχει ε? Π.χ. να επιλέγω hdmi1 και να αναφέρει "HTPC"... που να θυμάμαι τι έχω συνδέσει και που...

Μηπως το βρηκε και σου ξεφυγε; Αν πεις οχι, μετα δεν στο ξαναλεει. Στο μενου ομως μετα το εικονιδιο στο info εχει ενα κιτρινο θαυμαστικο.

Και στο ΥΓ σου, μην φανταζεσαι την απαντηση γιατι φανταζεσαι λαθος! ΕΧΕΙ ονομασια των πηγων, με το πανω βελακι πας στις ρυθμισεις οπου εχεις δυνατοτητα να γραψεις οτι γουσταρεις πχ HTPC, PS3, DVD recorder Sony, DVD recorder LG κλπ... :award:

καλά την ονομασία στραβωμάρα μιλάμε, δεν την είχα δει...!!! ευχαριστώ!

για το φιρμ, δεν βλέπω κανένα ερωτηματικό. Για κοιτάξτε μήπως η 1.16 είναι η τελευταία και την έχω ήδη...

ε τότε εμένα μουλάρωσε, ούτε αναφέρει τίποτα, ούτε βλέπω κάποιο θαυμαστικό... θα ξανακοιτάξω όμως. Forced τρόπος να ψάξει, δεν υπάρχει?

Σιγουρα εισαι στην 1.16; Η αλλη πιθανη ερωτηση ειναι "σιγουρα εχεις τον ενισχυτη στο ρουτερ και σιγουρα εχει παρει IP;".

Αν και τα δυο ειναι θετικα δεν μπορω να φανταστω γιατι δεν σου εβγαλε το μηνυμα.

Παντως φιλε lyk λυση υπαρχει, ευκολη και γρηγορη. Πας εδω και κατεβαζεις το FW 1.18 και το περνας στον ενισχυτη με ενα φλασακι. Εχει και οδηγιες η σελιδα, δεν ειναι τιποτα.
http://download.yamaha.com/search/d...tegory_id=16446&product_id=1485485&1322754764
:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Yamaha RX-V771 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Παιδιά απ ό,τι είδα στις φωτό του έχει pre-out για εξωτερικό τελικό έτσι; Τα ακριβή watt του ποια είναι; Εννοώ τι λέει μέσα το manual αφού αυτός που έχω εγώ, παλιό μοντέλο, έλεγαν στα διαφημιστικά 6χ90 και στο εγχειρίδιο έλεγε πραγματικά 6χ83, ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Ποια η διαφορά ανάμεσα στον 671 και στον 771? Κάνει για nvidia 3d vision είναι συμβατός? στη σελίδα της nvidia δεν τον έχει στην λίστα τον 771 να τον πάω πίσω και να πάρω τον 671?

Παιδιά απ ό,τι είδα στις φωτό του έχει pre-out για εξωτερικό τελικό έτσι; Τα ακριβή watt του ποια είναι; Εννοώ τι λέει μέσα το manual αφού αυτός που έχω εγώ, παλιό μοντέλο, έλεγαν στα διαφημιστικά 6χ90 και στο εγχειρίδιο έλεγε πραγματικά 6χ83, ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Το βρήκα, πραγματική ισχύ είναι 7χ95.

Το βρήκα, πραγματική ισχύ είναι 7χ95.

Τα μαγικά νούμερα των κατασκευαστών.......

95W x 7 (8 ohms, 20 Hz-20 kHz, 0.09% THD, 2ch driven)

http://europe.yamaha.com/en/product...ries/rx-v771_g/?mode=model#tab=product_lineup

Μετρούν την ισχύ με 2 κανάλια οδηγούμενα, και αντί να αναφέρουν 2Χ95W, γράφουν 7Χ95...... :laugh:

Για την ιστορία, η ισχύς του RX-V871 με 5 κανάλια οδηγούμενα ταυτόχρονα μετρήθηκε στα 5 Χ 60,5 Watt, και με 7 κανάλια οδηγούμενα, στα 7 Χ 35 Watt....

http://www.hometheater.com/content/yamaha-rx-v871-av-receiver-ht-labs-measures

Έχει παραγίνει το κακό με τις εταιρίες γιατί για να βρεις τις πληροφορίες που θέλεις (οι ελάχιστοι που ενδιαφερόμαστε) δεν μπορείς! Δεν είναι ότι δεν αναφέρονται απλά στο site ή σε μπροσούρες, δεν αναφέρονται ούτε στα manual με τις αναλυτικές πληροφορίες του προϊόντος!

Φτάνουμε να αφηνόμαστε στο έλεος της αναζήτησης in-depth review εξειδικευμένων site, ευχόμενοι παράλληλα να μην τα έχει τσεπώσει ο εκάστοτε υπογράφον του review από την εταιρία. Και όσο πάνε όλες οι αξιόπιστες πηγές λιγοστεύουν. Πάνε οι παλιές εποχές με τα πλούσια αναλυτικά review, με φωτογραφίες του εσωτερικού του κάθε μηχανήματος κλπ.

Απλά απαράδεκτοι...

Last edited:
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους κ κατόχους του παραπάνω ενισχυτη 771.Επειδη σκέφτομαι άμεσα να αγοράσω η τον 671 η τον 771 ποια ειναι η ουσιαστική διαφορα μεταξύ των δύο αυτών ενισχυτων?Τα Watt η κάτι άλλο που αξίζει την διαφορά τιμής?Σας ευχαριστω πολύ.

Απάντηση: Re: Yamaha RX-V771 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Μάλλον αυτό που δεν θα βρεις εύκολα στην κατηγορία τιμής του 771, είναι η δεύτερη έξοδος hdmi που έχει... και η πλήρης δυνατότητα ελέγχου αυτών των δύο εξόδων, ακόμα και όταν το μηχανάκι είναι standby! Αυτό με έκανε εμένα να τον προτιμήσω από τον 671. Τα (πραγματικά) watt διαφοράς ισχύος, μάλλον θα είναι ανάξια λόγου.
Εχουν και άλλες διαφορές από ότι βλέπω, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο σε απασχολούν...

ευχαριστω πάρα πολύ για την απάντηση τελικά μάλλον θα επιλέξω τον 771 κ μόνο που εχει 2 HDMI νομιζω είναι αρκετό για να κάνει την διαφορά.Ευχαριστώ κ πάλι για την απάντηση καλά χριστουγεννα καλές γιορτες να είστε όλοι σας καλά και να περάσετε κάλα τις γιορτες.

Re: Απάντηση: Re: Yamaha RX-V771 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Μάλλον αυτό που δεν θα βρεις εύκολα στην κατηγορία τιμής του 771, είναι η δεύτερη έξοδος hdmi που έχει... και η πλήρης δυνατότητα ελέγχου αυτών των δύο εξόδων, ακόμα και όταν το μηχανάκι είναι standby! Αυτό με έκανε εμένα να τον προτιμήσω από τον 671. Τα (πραγματικά) watt διαφοράς ισχύος, μάλλον θα είναι ανάξια λόγου.
Εχουν και άλλες διαφορές από ότι βλέπω, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο σε απασχολούν...

Eρωτήσεις σχετικά με τις hdmi: Καταρχήν υπάρχει κάποια πιθανότητα να μη κλειδώσει σε κάποιο προβολικό; Για παράδειγμα τον σκέφτομαι σοβαρά για αγορά γιατί με τις 2 εξόδους μου λύνει τα χέρια σε βαθμό απίστευτό για κατόχους σαν και μένα με προβολέα και τηλεόραση ταυτόχρονα, καθότι έχω 3 πηγές (ψηφιακό δέκτη, ps3, dvd για τα παιδιά για να μην ταλαιπωρώ την κονσόλα και σκέφτομαι και την αγορά media player) άρα θα χω 4 πηγές. Επίσης αν μια πηγή όπως ο ψηφιακός δέκτης δίνει 1080i, μπορεί μέσω της hdmi να το δώσει 1080ρ; Επίσης έχετε δει κάποια διαφορά στην εικόνα περνώντας μέσα απ αυτές ή προβλήματα ταχύτητας κλειδώματος; Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Yamaha RX-V771 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Δεν μπορώ να σου απαντήσω καθώς έχω μόνο 720p προβολέα και ΤιΒί, και μάλιστα και τα δυο σε μικρές αποστάσεις (5μετρα καλώδια). Φυσικά κλείδωσαν χωρίς πρόβλημα, τώρα για ταχύτητα κλειδώματος δεν πρόσεξα κάτι (αλλά και ποτέ δεν έδωσα και σημασία πόση ακριβώς ήταν)...
Πάντως έχω και εγώ μπόλικες πηγές, σαν και εσένα, ίσως και περισσότερες... Και μόνο που σταμάτησα να χρησιμοποιώ το 4χ2 hdmi matrix που είχα πάρει... και όλα γίνονται εσωτερικά πια από τον 771 είναι βελτίωση!

υγ. Ξέχασα να αναφέρω, ότι σε κάποια άσχετη φάση, μου εμφάνισε και εμένα την αναβάθμιση, οπότε είμαι και εγώ πια με 1.18... οπότε δεν χρειάστηκε να του το περάσω με το ζόρι!!

Εχω ξαναγραψει στο παρον νημα τις διαφορες απο τον μικρο (671)

2 HDMi outs
Εισοδος pickup (δεν βρισκεις πλεον σε φτηνους ενισχυτες πρεπει να πας 800-1000 )
Προσοψη αλουμινιου
Εξοδοι προενισχυσης για extra τελικο
Multi positions YPAO (πολλες και οχι μια που εχει ο 671)
Τα 700+ γραμμαρια δειχνουν καλυτερη κατασκευη. Αν σημαινουν και ελαφρως μεγαλυτερο μετασχηματιστη τοτε σημαινουν και καλυτερα αποθεματα ρευματος με οσα αυτο συνεπαγεται.

Ισως ειναι και αλλα που δεν μου ερχονται αυτη τη στιγμη...

Οι τρεις πρωτοι λογοι για μενα ηταν μονοδρομος για τον 771. Aν κατι απο τα 2 πρωτα ειδικα δεν υπηρχε δεν επαιρνα αλλον ενισχυτη μεχρι να βρω εναν που να τα καλυπτει. Αλλα ειναι θεμα αναγκων, σε καποιον μπορει να μην χρειαζονται, να μην εχει δισκους βινιλιου ή να μην εχει προβολεα + tv.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Yamaha RX-V771 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Eρωτήσεις σχετικά με τις hdmi: Καταρχήν υπάρχει κάποια πιθανότητα να μη κλειδώσει σε κάποιο προβολικό; Για παράδειγμα τον σκέφτομαι σοβαρά για αγορά γιατί με τις 2 εξόδους μου λύνει τα χέρια σε βαθμό απίστευτό για κατόχους σαν και μένα με προβολέα και τηλεόραση ταυτόχρονα, καθότι έχω 3 πηγές (ψηφιακό δέκτη, ps3, dvd για τα παιδιά για να μην ταλαιπωρώ την κονσόλα και σκέφτομαι και την αγορά media player) άρα θα χω 4 πηγές. Επίσης αν μια πηγή όπως ο ψηφιακός δέκτης δίνει 1080i, μπορεί μέσω της hdmi να το δώσει 1080ρ; Επίσης έχετε δει κάποια διαφορά στην εικόνα περνώντας μέσα απ αυτές ή προβλήματα ταχύτητας κλειδώματος; Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις.
Ναι μπορεις να παιρνεις εξοδο hdmi σε οποια αναλυση θες, η απλα να το περνας ως εχει.
Με οποιοδηποτε συνδιασμο πηρα σημα στην εξοδο και κλειδωναν και τα 2 πριν κανενα μηνα που το δοκιμαζα, κανενα προβλημα. Μαλιστα κανει upscale και δινει στην hdmi σε οτι αναλυση θες (1080p το εχω) και το 576p σημα component του Wii. Και 576i να του δωσεις, παλι 1080p το κανει. To μονο που δεν κανει ειναι να δινει στην component ΕΞΟΔΟ τα σηματα των HDMI εισοδων, δεν κανει δηλαδη μετατροπη ψηφιακου σε αναλογικο, αλλα μονο το αντιστροφο.

Παμε να πουμε για τα (ελαχιστα ευτυχως) προβληματα της φετινης σειρας:

Ενα προβλημα ειναι η μη υποστηριξη Ελληνικης γραμματοσειρας. Οταν ψαχνεις τα μουσικα σου αρχεια μεσω dlan, οπου υπαρχουν Ελληνικοι χαρακτηρες βλεπεις -----------------, μεγαλο προβλημα οταν ακους κατα κορον μουσικη απο το δικτυο σου. Το να μετονομασεις 10.000 η 100.000 κοματια ειναι ανεφικτο... Με τους ιδιους dlna servers το egreat βλεπει μια χαρα τους Ελληνικους χαρακτηρες την ιδια ωρα που ο yammi δεν θελει.
Αλλο ενα προβλημα που εχω εντοπισει ειναι οτι καποιες φορες δεν εχει ηχο το μηχανημα πουθενα (σε καμια εισοδο ουτε στο radio δηλαδη), δεν βγαινει η ενδειξη των ηχειων στο display, δεν ξερω αν εχει σχεση αυτο το bug με την επικοινωνια με την TV. Ουτε κλεισιμο, ανοιγμα το διορθωνει αυτο ουτε τιποτα, η μοναδικη λυση ειναι να τον βγαλεις για λιγο απο τα 230V και να τον ξαναβαλεις, ολα μετα ειναι οκ.
Το εχει παθει αλλος; Μου το κανει μια φορα τη βδομαδα περιπου.

Εχω ξαναγραψει στο παρον νημα τις διαφορες απο τον μικρο (671)

Εισοδος pickup (δεν βρισκεις πλεον σε φτηνους ενισχυτες πρεπει να πας 800-1000 )

Νομίζω ότι διαθέτουν κ οι 2 είσοδο phono...

Multi positions YPAO (πολλες και οχι μια που εχει ο 671)

Το θέμα είναι αν έχει και διαφορά το λογισμικό από το ένα μοντέλο στο άλλο... Ισχύει δηλ κάτι ανάλογο με τα προγράμματα της Audyssey, που έχει διαφορά το 2EQ με το MultEQ ΧΤ???... ή απλά στον 771 λαμβάνει το πρόγραμμα περισσότερες μετρήσεις για τον υπολογισμό των αλγόριθμων???

Επιπλέον στο video upscaling διαθέτουν το ίδιο λογισμικό τα 2 μοντέλα, γιατί δεν μπόρεσα να καταλάβω από τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους...