Yamaha - Teufel η όχι;

jim_markou

Senior Member
8 October 2009
494
καλημερα ηρθε μαλλον η στιγμη να φτιαξω το πρωτο μου hc.Ο χωρος ειναι ενα δωμα 25-30 τετραγωνικα(θα σας πω ακριβως αργοτερα αν εχει σημασια κ θα ανεβασω κ φωτο).ενισχυτης θα ειναι 99% ενας απο τους δυο (το σκεφτομαι λογω ethernet αλλιως θα επαιρνα τον 373)
http://www.kosmasaudiovideo.gr/showprod.php?id=1189
http://www.kosmasaudiovideo.gr/showprod.php?id=1190
εννοειται οτι περιμενω την αποψη σας...
το προβλημα μου ειναι τα ηχεια ομως να παω σε ενα απο τα δυο κ ποιο?
http://www.teufelaudio.com/home-cinema/consono-35-p3087.html
http://www.teufelaudio.com/home-cinema/consono-25-p3085.html
εχετε κατι αλλο να προτεινεται σε αυτα τα λεφτα?κ καποια στιγμη αργοτερα να αλλαξω τα δυο μπροστινα(πχ zensor 1) ωστε να ακουω κ πιο σωστα μουσικη...η τλκ τα 5.1 ειναι πεταμενα λεφτα?

Re: yamaha-teufel η οχι?

η τλκ τα 5.1 ειναι πεταμενα λεφτα?

Ακριβώς αυτό, ειδικά για 30 τ.μ. . Ξεκίνα πρώτα με δύο ηχεία δαπέδου, και όταν μπορέσεις αργότερα αγοράζεις και τα υπόποιπα.

Απ' ότι βλέπω το budget σου είναι πολύ περιορισμένο (περίπου 600 ευρώ για ενισχυτή και ηχεία). Απ' αυτή την άποψη δεν υπάρχουν και πολλές διαθέσιμες επιλογές.

Κατ' εμέ λοιπόν, προχώρησε με το entry level σύστημα που έχεις επιλέξει. Μεταξύ των παραπάνω ηχείων προτίμησε τα πιο ακριβά....

Ακριβώς αυτό, ειδικά για 30 τ.μ. . Ξεκίνα πρώτα με δύο ηχεία δαπέδου, και όταν μπορέσεις αργότερα αγοράζεις και τα υπόποιπα.

Όντως, τα σετ που αναφέρεις είναι μικρά για 30τμ. Εγώ έχω τα Teufel Concept R2 σε περίπου 22τμ και αρκετές φορές εύχομαι να είχα πιο "γεμάτο" ήχο.

Καλύτερα λοιπόν να ξεκινήσεις με τα δύο μπροστινά και το κεντρικό και μετά χτίζεις πάνω σε αυτά.

παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις ο χωρος τλκ ειναι 23 τετραγωνικα κ δυο φωτο. τις διαστασεις (αποσταση ηχειων κτλπ)φανταζομαι τις καταλαβαινετε..

Last edited:

Όντως, τα σετ που αναφέρεις είναι μικρά για 30τμ. Εγώ έχω τα Teufel Concept R2 σε περίπου 22τμ και αρκετές φορές εύχομαι να είχα πιο "γεμάτο" ήχο.
Καλύτερα λοιπόν να ξεκινήσεις με τα δύο μπροστινά και το κεντρικό και μετά χτίζεις πάνω σε αυτά.

οταν λεμε πιο γεματο ηχο εννοουμε περοσσοτερο μπασο?

Απ' ότι βλέπω το budget σου είναι πολύ περιορισμένο (περίπου 600 ευρώ για ενισχυτή και ηχεία). Απ' αυτή την άποψη δεν υπάρχουν και πολλές διαθέσιμες επιλογές.

Κατ' εμέ λοιπόν, προχώρησε με το entry level σύστημα που έχεις επιλέξει. Μεταξύ των παραπάνω ηχείων προτίμησε τα πιο ακριβά....
ναι οντως ειναι περιορισμενο.αν δε παω σε καποιο 5.1 οπως αυτα ποσταρα(εχεις καποιο αλλο να προτεινεις σε αυτα τα λεφτα?) θα παω σε δυο μπροστινα κ ενα κεντρικο ως 300ευρω max..

οταν λεμε πιο γεματο ηχο εννοουμε περοσσοτερο μπασο?

Μπάσο καλό βγάζει, ας είναι καλά το subwoofer. Στους διαλόγους θα ήθελα να έχει λίγο περισσότερο όγκο.

Τα ηχεία που βλέπω στις φωτογραφίες τι είναι;

Μπάσο καλό βγάζει, ας είναι καλά το subwoofer. Στους διαλόγους θα ήθελα να έχει λίγο περισσότερο όγκο.

Τα ηχεία που βλέπω στις φωτογραφίες τι είναι;
Τα ηχεια που ειναι στο επιπλο ειναι απο ενα 2.1 sony για pc που το εχω συνδεσει στη tv κ αυτα που ειναι κατω ειναι απο ενα mini pioneer...

Εαν μπορείς δες και τα μικρά geometric harmony που θα παιξουν καταπληκτικα σε ενα τετοιο χωρο μαζι με ενα σαμπακι για τις ταινιες σου... οι γιαμαχα ειναι πολυ καλοι στο σινεμα...

Εχει αρκετα καλους ενισχυτες στα μεταχειρισμενα του φορουμ!!!

εύκολο ηχείο το dali, νομίζω πως σε αγγελία στο φόρουμ μπορείς να βρεις και τις κολώνες. Θα πρότεινα να τις προτιμήσεις ακόμη και αν χρειαστεί να αφήσεις το κεντρικό. Ή αν σε παίρνει να δεις για δύο κολώνες zenzor. ξεκίνα έτσι και με έναν avr. Εγώ πάντως αυτό έκανα και αυτό θα ξανάκανα αν ξεκινούσα από την αρχή.

εύκολο ηχείο το dali, νομίζω πως σε αγγελία στο φόρουμ μπορείς να βρεις και τις κολώνες. Θα πρότεινα να τις προτιμήσεις ακόμη και αν χρειαστεί να αφήσεις το κεντρικό. Ή αν σε παίρνει να δεις για δύο κολώνες zenzor. ξεκίνα έτσι και με έναν avr. Εγώ πάντως αυτό έκανα και αυτό θα ξανάκανα αν ξεκινούσα από την αρχή.
γενικα εχω πολυ χαμηλο budget γιαυτο κ η αρχικη σκεψη ηταν σε καποιο οικονομικο 5,1 με 250-300 max οπως αυτα στο πρωτο μου post...απλα ειδα αυτα τα dali στην αγγελια κ μπηκα σε πειρασμο.Οταν λες avr εννοεις καποιον denon?γιατι τον προτεινεις σε σχεση με yamaha η ακομα κ pioneer?

avr είναι οι πολυκάναλοι ενισχυτές ανεξαρτήτου μάρκας. Στη χαμηλή κατηγορία τιμής οι δυνατότητες οδήγησης είναι σε όλους περιορισμένες. Όπως και η "καθαρότητα" του ήχου ας πούμε. Παίζει κυρίως η ηχητική ταυτότητα του κάθε κατασκευαστή. Βάσει αυτού επίλεξε. Εγώ θα πήγαινα σε denon ή marantz γιατί είναι πιό μουσικοί. Η μουσικότητα αυτή τους κάνει να ψιλοχάνουν στα μπαμ μπουμ μιας ταινίας όμως σε σχέση με ένα πιονέρο. Για τους yamaha έχω διαβάσει τόσες μα τόσες πολλές φορές σε μετρήσεις πως είναι οι πιό αδύναμη στην κατηγορία τιμής τους ανεξάρτητα από το ποιά είναι αυτή που έχω καταλήξει ότι πρέπει κανείς να έχει είτε καψούρα με τη μάρκα, είτε να έχει αποφασίσει πως θα περάσει σε έξτρα τελικούς σε κάποια φάση. Επίσης οι harman kardon είναι πολύ μα πολύ ενδιαφέροντες και τίμιοι. Η απόφαση του αν θα κινηθείς σε ένα all in one σύστημα ή αν θα πάρεις κάτι άλλο αποτελούμενο από ανεξάρτητα κομμάτια ξεκινώντας από τα βασικά (ενισχυτής και κολώνες μπροστά στο συγκεκριμένο χώρο) με σκοπό να ρίξεις και άλλα χρήματα στην πορεία είναι δική σου απόφαση. Για να την κάνεις συνειδητά και να μη βρεθείς απογοητευμένος μελλοντικά θα σου πρότεινα να πας σε ένα μαγαζί και να ακούσεις τι προτιμάς. Τα all in one συνήθως έχουν τσιριχτά πρίμα και μεσαία (όσα έχουν) χωρίς καμία έκταση και ένα χαμηλό μπούγιο από ένα sub που ποιός ξέρει που κροσάρει για να φτάσει τις αδυναμίες των υπολοίπων ηχείων. Δεν έχουν όγκο και υπόσταση στο χώρο να το πω... Πιό ευχάριστα θα έβλεπα ταινία σπίτι σου ακούγωντας στέρεο από δύο κολώνες κανονικά ηχεία με τα κρος τους τα γοοφερ και τα τουιτερ τους σε μια "ξύλινη" καμπινα με κάποιον όγκο παρά με ψευτοσαράουντ καταστάσεις και τσιριχτά. Νομίζω πως αν ακούσεις θα καταλάβεις τι εννοώ. Φυσικά τα οικονομικά σου εσύ τα ξέρεις καλύτερα. Νομίζω πάντως πως με 600 ευρώ μπορείς να πάρεις κολώνες και ραδιοενισχυτή home cinema (avr).

Οταν λες avr εννοεις καποιον denon?γιατι τον προτεινεις σε σχεση με yamaha η ακομα κ pioneer?

AVR είναι γενικός όρος για Audio-Video Reciever. Απλά η Denon τον βάζει σαν κωδικό στα μοντέλα της. :smile:

Edit: Oops, too late :smash:

avr είναι οι πολυκάναλοι ενισχυτές ανεξαρτήτου μάρκας. Στη χαμηλή κατηγορία τιμής οι δυνατότητες οδήγησης είναι σε όλους περιορισμένες. Όπως και η "καθαρότητα" του ήχου ας πούμε. Παίζει κυρίως η ηχητική ταυτότητα του κάθε κατασκευαστή. Βάσει αυτού επίλεξε. Εγώ θα πήγαινα σε denon ή marantz γιατί είναι πιό μουσικοί. Η μουσικότητα αυτή τους κάνει να ψιλοχάνουν στα μπαμ μπουμ μιας ταινίας όμως σε σχέση με ένα πιονέρο. Για τους yamaha έχω διαβάσει τόσες μα τόσες πολλές φορές σε μετρήσεις πως είναι οι πιό αδύναμη στην κατηγορία τιμής τους ανεξάρτητα από το ποιά είναι αυτή που έχω καταλήξει ότι πρέπει κανείς να έχει είτε καψούρα με τη μάρκα, είτε να έχει αποφασίσει πως θα περάσει σε έξτρα τελικούς σε κάποια φάση. Επίσης οι harman kardon είναι πολύ μα πολύ ενδιαφέροντες και τίμιοι. Η απόφαση του αν θα κινηθείς σε ένα all in one σύστημα ή αν θα πάρεις κάτι άλλο αποτελούμενο από ανεξάρτητα κομμάτια ξεκινώντας από τα βασικά (ενισχυτής και κολώνες μπροστά στο συγκεκριμένο χώρο) με σκοπό να ρίξεις και άλλα χρήματα στην πορεία είναι δική σου απόφαση. Για να την κάνεις συνειδητά και να μη βρεθείς απογοητευμένος μελλοντικά θα σου πρότεινα να πας σε ένα μαγαζί και να ακούσεις τι προτιμάς. Τα all in one συνήθως έχουν τσιριχτά πρίμα και μεσαία (όσα έχουν) χωρίς καμία έκταση και ένα χαμηλό μπούγιο από ένα sub που ποιός ξέρει που κροσάρει για να φτάσει τις αδυναμίες των υπολοίπων ηχείων. Δεν έχουν όγκο και υπόσταση στο χώρο να το πω... Πιό ευχάριστα θα έβλεπα ταινία σπίτι σου ακούγωντας στέρεο από δύο κολώνες κανονικά ηχεία με τα κρος τους τα γοοφερ και τα τουιτερ τους σε μια "ξύλινη" καμπινα με κάποιον όγκο παρά με ψευτοσαράουντ καταστάσεις και τσιριχτά. Νομίζω πως αν ακούσεις θα καταλάβεις τι εννοώ. Φυσικά τα οικονομικά σου εσύ τα ξέρεις καλύτερα. Νομίζω πάντως πως με 600 ευρώ μπορείς να πάρεις κολώνες και ραδιοενισχυτή home cinema (avr).
σε ευχαριστω για την απαντηση ...κατατοπιστικοτατος

AVR είναι γενικός όρος για Audio-Video Reciever. Απλά η Denon τον βάζει σαν κωδικό στα μοντέλα της. :smile:

Edit: Oops, too late :smash:
ναι ναι το εμαθα κ αυτο ...ειμαι λιγο ασχετος οπως καταλαβατε...χαχα

αποτελούμενο από ανεξάρτητα κομμάτια ξεκινώντας από τα βασικά (ενισχυτής και κολώνες μπροστά στο συγκεκριμένο χώρο) με σκοπό να ρίξεις και άλλα χρήματα στην πορεία είναι δική σου απόφαση. Πιό ευχάριστα θα έβλεπα ταινία σπίτι σου ακούγωντας στέρεο από δύο κολώνες κανονικά ηχεία με τα κρος τους τα γοοφερ και τα τουιτερ τους σε μια "ξύλινη" καμπινα με κάποιον όγκο παρά με ψευτοσαράουντ καταστάσεις και τσιριχτά.Νομίζω πάντως πως με 600 ευρώ μπορείς να πάρεις κολώνες και ραδιοενισχυτή home cinema (avr).
δλδ για το χωρο μου πιστευεις οτι χρειαζομαι κολωνες κ οχι καποιο ηχειο ραφιου?εχεις καποια (οικονομικα παντα) να προτεινεις?

Last edited: