Yamaha vs teufel

όχι δεν έχω σκοπό να τα πάρω άμεσα, Απλά έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια για αυτά τα ηχεία, από την άλλη όμως θέλουνε ακριβό ενισχυτή που τα κάνει απαγορευτικά, σίγουρα πάντως αν μου περισσεύανε θα τα έπαιρνα άμεσα.

Ναί συνδέεις το sub out του ενισχυτή με το line in του γούφερ απλά ο όποιος ενισχυτής δίνει ισχύ απο το sub out. Για αυτή την ισχύ μιλάμε δεν σου λέω οτι πρέπει να έιναι τεράστια αλλά πρέπει να είναι κάτι τις...(όσο περισσότερο τόσο ευκολότερα οδηγείται σε συνδιασμό με τον εσωτερικό ενισχυτή)

Ο ενισχυτης στην εξοδο για το sub δινει το καναλι LFE, χωρις να το ενισχυει. Στελνει απλα το σημα. Ο ενισχυτης του sub ενισχυει αυτο το σημα (αφοσον ειναι ενεργο το sub). Δεν παιζει ρολο η ισχυς του AV receiver για την οδηγηση του sub οσον αφορα το ρευμα που αυτο χρειαζεται.

Last edited:
εγώ πάντως απο τους ενισχυτές που προτίνει η εταιρία για τα ηχεία της (και να ξέρεις οτι οι προτάσεις είναι σύμφωνες για την σωστή οδήγηση των περιφεριακών ηχείων) σε χαμηλότερη τιμή και καλή αξιοπιστία προτίνω τον marantz 6004 καθώς και ο pioneer LX52 είναι πολύ καλή κατασκευή κινηματογραφικότατος ενισχυτής και με 150 βατ ανα κανάλι στα 6Ω (αν και τα ηχεία έχουν 8Ω αντίσταση), αλλά για να τα προτίνει ο κατασκευαστής...

Το γεγονος οτι ο ενισχυτης ειναι ικανος να παιξει ηχεια στα 6Ω δε σημαινει οτι δε μπορει να παιξει στα 8Ω. Οσο μικραινει το φορτιο τοσο μεγαλωνει η ισχυς στην εξοδο (αν το τροφοδοτικο μπορει να την παρεχει ανετα, αλλιως θα ζεσταινεται-γι'αυτο οι av συνηθως εχουν οριο τα 4-6Ω και οχι πιο χαμηλα). Τα 8Ω (εκτος οτι βρισκονται στο ευρος που προτεινει ο κατασκευαστης 6-16 αν θυμαμαι καλα) δεν ειναι τοσο μεγαλο φορτιο που να μην μπορει να το διαχειριστει ο ενισχυτης. Απλα η ισχυς που θα δινει ανα καναλι δεν θα ειναι 150W αλλα κατι λιγοτερο.

Ο ενισχυτης στην εξοδο για το sub δινει το καναλι LFE, χωρις να το ενισχυει. Στελνει απλα το σημα. Ο ενισχυτης του sub ενισχυει αυτο το σημα (αφοσον ειναι ενεργο το sub). Δεν παιζει ρολο η ισχυς του AV receiver για την οδηγηση του sub οσον αφορα το ρευμα που αυτο χρειαζεται.
αυτό νόμιζα και γω

Ωραία, σύμφωνοι. Ερώτηση: στους ενισχυτές που δεν έχουν sub out συνδέουμε το pre out με το γουφερ? ή μπουμ???

Ωραία, σύμφωνοι. Ερώτηση: στους ενισχυτές που δεν έχουν sub out συνδέουμε το pre out με το γουφερ? ή μπουμ???
Νομίζω το sub out και το pre out είναι ο ίδιος τύπος σήματος, απλός στο sub out είναι ειδικά για το sub και ο ενισχυτής του στέλνει τις κατάλληλες συχνότητες, δηλαδή δεν του στέλνει τις ψιλές, ας με διόρθωση κάποιος αν νομίζω λάθος

Σε στερεοφωνικό ενισχυτή μπορείς να συνδέσεις sub κατά τη γνώμη μου από τα pre-out. Ιδιαίτερα αν το sub έχει διακόπτη LFE on/off τα πράγματα είναι ακόμα πιο εύκολα.
Ρυθμίζεις απλά την αποκοπή από το ρυθμιστικό του sub.

Άλλος τρόπος σύνδεσης σε stereo integrated amplifier που δεν έχει pre-out είναι από τις εξόδους των ηχείων Β αν αυτές υπάρχουν και το sub έχει High level in.

Φίλε Pleo και εγώ έτσι πιστεύω μιας και ο ενσωματομένος ενισχυτής του γούφερ μπορεί να συμπεριφερθεί ως "τελικός" σε συνδιασμό με τον στερεοφωνικό ενισχυτή - "προενισχυτή". Χρειάζεται να υπάρχουν κάποιες ασφάλειες βέβαια για να αποφευχθούν ατυχήματα.

το αν θα το σύνδεσης αν θα δουλέψει αυτό πιστεύω θα γίνει καθώς πρακτικά είναι το ίδιο σήμα με το sub pre out, απλός δεν θα αποδώσει σωστά το sub γιατί ο ενισχυτής θα το νομίζει κανονικό ηχείο και θα του στέλνει υψηλές συχνότητες