yamaha yst-sw515

Re: Απάντηση: Re: yamaha yst-sw515

tnx tsatasos !

Τίποτα :)

Βλάση εννοείται πως όταν έρθει η ώρα να αλλάξω ηχεία θα πάρω κάτι που να το έχω ακούσει πρώτα, αλλά δε θα είναι κάτι το ακριβό. Αν και αυτη η ωρα βλεπω να αργει πολυ γιατί και με αυτά που έχω + το subακι που θα παρω, είμαι μια χαρά.

Εξάλλου όπως λες κεσύ, οι απαιτήσεις μου δεν είναι high-end-άδικες...

Παίδες πρώτη φορά που ψάχνω τόσο καιρό κάτι και τελευταία στιγμή όταν πάω στα μαγαζιά αλλάζω γνώμη!

Τελικά δεν πήρα το yamaha....
Πήρα το jbl e150pch
http://www.jbl.com/home/products/product_detail.aspx?prod=E150PCH&CheckProduct=Y

Οι λόγοι είναι οι εξείς:

Άκουσα το yamaha στα media markt στην αλίμου και οκ ενώ σε μουσική έπαιζε πολύ καλά και γρήγορα, σε ταινίες στα πολύ χαμηλά δεν τα κατάφερνει τόσο καλά... Ντάξει κάτι έκανε αλλά εγώ ήθελα κάτι παραπάνω.

Οπότε ένας γνωστός μου, που είναι αρκετά ψαγμένος, μου είπε ότι αν το θέλω κυρίως για ταινίες να κοιτάξω αυτό το jbl. Αυτός τα είχε ακούσει και τα δύο και μου έλεγε ότι το jbl είναι καλύτερο σε ταινίες και στα πολύ χαμηλά.

Μετά το βρήκα και σε πολύ καλή τιμή, οπότε το πήρα.

Με το που πήγα σπίτι το σύνδεσα και έβαλα ένα δοκιμαστικό dvdάκι που έχω για Dolby Digital και DTS. Μπορώ να πω ότι είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που ήθελα!

Έμεινα πολύ ευχαριστημένος!

Μετά το έβαλα και σε μουσική και τα πήγε εξίσου καλά.

-Κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι βγάζει πάρα πολύ καθαρό μπασάκι.
-Παίζει μέχρι και πολύ χαμηλά.
-Έχει subsonic filter στα 27Hz για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων, σε αντίθεση με τα yamaha που δεν έχουν και τα παίζουν όλα...
-Από ταχύτητα τα πάει επίσης αρκετά καλά.

Σε σχέση τώρα με το sub των Gigaworks s750 που έχω και αυτό των z5500, το jbl παίζει καλύτερα σε όλους τους τομείς και από τα 2.

Όποιος λοιπόν σκέφτεται να πάρει subακι γύρω στα 300 και τον ενδιαφέρουν κυρίως οι ταινίες, το jbl είναι μια πάρα πολύ καλή λύση. Το προτείνω ενεπιφύλακτα.

Last edited:
A ξέχασα να πω ότι μαζί με το subάκι πήρα και ένα ομοαξόνικο καλώδιο, που λέει ότι και καλά είναι για sub.

Ultralink cs1sw λέγεται.
http://www.colordrives.com/peultcs1sw4m.html

Τι διαφορετικό μπορεί να έχει από τα κοινά απλά ομοαξονικά?

Αυτό που μου έκανε εντύπωση έιναι το ότι είχε κατεύθυνση-βελάκια για το που πάει το σήμα!
πρώτη φορά το βλέπω αυτό!
Τι κόλπα είναι αυτά ρε παιδιά?!?!

Με γειες φίλε αλλα δε μπορω να πω οτι το jbl φένεται καλύτερο-μάλιστα στις αποκρίσεις λέει χαμηλότερη στο yamaha..αλλα επειδή δεν το έχω ακούσει - κάνω πίσω :P

Το jbl είναι 150αρι έτσι; το 150αρι μου δεν "γεμίζει" τον χώρο μου καλά.. οπότε δύσκολο να πάω για το jbl εγώ...

Καλές ακροάσεις!

Γιάννη η απόκριση που λέει το yamaha είναι παραπλανητική.
Αναφέρει απλά 20Hz-160Hz χωρίς να αναφέρει τα +- db.

Η πιο σωστή μέτρηση απόκρισης (απόσο ξέρω) είναι με +-3db.

Ακόμα τα 250w που λέει το yamaha πάλι δε λέει αν είναι rms και χλωμό το κόβω να είναι τόσα...

Δες και ένα review που βρήκα χθες και με είχε βάλει σε σκέψεις για το yamaha:
http://www.audioreview.com/cat/speakers/subwoofers/yamaha/yst-sw515/PRD_411189_2741crx.aspx

O τύπος τα λέει λίγο υπερβολικά, αλλά ως ένα σημείο ισχύουν.

Πάντως ότι και να πάρεις θα σου έλεγα να το ακούσεις πρώτα.

Στα media markt στην Αλιμου εχουν στανταρ το yamaha (εκει το ακουσα) και σε αλλα μεγαλα μαγαζια που ασχολουντα με home cinema και εχουν στημενα διαφορα συστηματα.

Νομιζω η ηχοεκφραση στον νεο κοσμο εχει να ακουσεις. Τωρα για καπου αλλου ας πει καποιος που ξερει.