YΒΡΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Ενα γεγονός που μου προκαλεί απορία είναι γιατί τα υβριδικά Prius-Civic δεν χρησιμοποιούν Ντηζελ για ακόμα καλύτερη οικονομία. ??
Αραγε δεν έχουν την τεχνολογία (ή τους είναι πολύ ακριβή) να κατεβάσουν του ρύπους του ντηζελ σε επίπεδα που να θεωρούνται "σχεδόν μηδενικών εκπομπων" ώστε να απολαμβάνουν τα τωρινά προνόμια (επιδοτήσεις κλπ) ??

Σε πολύ λίγο καιρό, βγαίνει το GOLF υβριδικό με κινητήρα diesel. Μιλάνε για κατανάλωση κάτω από 4 λίτρα...

Σε πολύ λίγο καιρό, βγαίνει το GOLF υβριδικό με κινητήρα diesel. Μιλάνε για κατανάλωση κάτω από 4 λίτρα...
Ναι, αν ΔΕΝ μένεις Αθήνα καλό θα 'ναι (εκτός αν έχω χάσει επεισόδια).

APORIA : oi taksitzides pou exoun ybridika kai kanoun toso megalh oikonomia sta kausima meiwsan katholou tis tarifes tous kai th xrewsh ana xiliometro? ( xaxaxaxaxa kalo asteio...)

Yparxei plano apo to kratos wste na proothithoun ta taksi auta kai na ginei stadiakh antikatastash mpas k ginoun oi times anektes apo to meso polith? giati etsi opws einai tora kalytera na pareis diko sou amaksi para na metakineisai me taksi

Μόλις γύρισα από τους ταξιτζήδες, εδώ στη Φλώρινα. Ανεξάρτητα από τα παραπάνω τεστ, έχω να μεταφέρω αυτά που μου είπαν οι ιδιοκτήτες και ένας οδηγός. Κατ' αρχήν να πώ ότι πρόκειται για Honda (2) και όχι Toyota. Ο ένας είχε (μου έδειξε) τα φουλαρίσματα βενζίνης (πλέον) που κάνει και οδηγούν σε συμπέρασμα ότι καίει 5 λτρ. το πολύ/100 χλμ και με μισό ή πλήρες φορτίο, ενώ ο δεύτερος λέει ότι καίει 70% λιγότερο (το Honda) σε σχέση με τη 270CDI που έχει.

Eνταξει αλλα συγκρινουν Honda Prius με E class CDI?

Το ενα ειναι 3 κατηγοριες πανω απο το αλλο , μιλαμε για πολυ μεγαλυτερο βαρος και κυβισμο κινητηρα.

Εδω οι καταναλώσεις όλων των μοντελων σε κυκλοφορία.
http://www.vcacarfueldata.org.uk/search/search.asp

Η Ε-270cdi έχει καταργηθεί και αντικατασταθεί απο την Ε-280cdi
με καταναλώσεις 10.1(πόλη) 5.6(εκτός πόλης) μ.ο. 7,2

Για το Civic Hybrid έχουμε 5.2 , 4.3, 4.6. (Συμφωνεί πλήρως με τα στοιχεία του ενός για μέση κατανάλωση κατι λιγότερο απο 5λτ/100χλμ.)

Η διαφορά hybrid vs e-280cdi δεν είναι ούτε 50% στην δυσμενέστερη περίπτωση (πόλη), περίπου 25% εκτός πόλης και σε μέσο όρο κοντα στο 40%. Για να είναι σωστό και αληθινό το 70% σε μέσο όρο θα πρέπει τα 270cdi να είναι πολύ μεταχειρισμένο και επιπλέον να γίνεται ατοπη συγκριση όπου λόγω δυνατού κινητήρα βγάζει καμια 20χλμ/ωρα μεγαλύτερη μουαγιέν στα αγώγια Φλώρινα-Θεσ/νίκη.

Last edited:
Για τις μπαταρίες να σημειώσω γενικά πως τα τελευταία χρόνια έχει βελτιωθεί σημαντικά η τεχνολογία και έχουν εμφανιστεί και νέοι τύποι μπαταριών βαθέος εκφόρτισης. Οι μπαταρίες που χρησιμοποιούν κατά κύριο λόγο τα υβριδικά/ηλεκτρικά είναι ίδιες με αυτές που χρησιμοποιούνται στα συστήματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Εκεί που παλιότερα με δυσκολία έβγαζε 5 χρόνια μια μπαταρία τώρα βγάζει πάνω από 10ετία (φυσικά με αντίστοιχη βελτίωση και στον έλεγχό της). Τέλος μπαταρίες σαν αυτές της τεχνολογίας Νατρίου/Χλωριούχου Νικελίου προσφέρουν πολύ μεγαλύτερο αριθμό κύκλων φόρτισης-εκφόρτισης, ενώ μπορούν πρακτικά να πέφτουν σε μηδενικό σημείο φόρτισης χωρίς να υπάρχει επίπτωση στο χρόνο ζωής τους.

Το 1994 στην παλιά μου δουλειά είχαμε πάρει για την αποθήκη ένα περονοφόρο για τις παλέτες (κλάρκ) με μπαταρία.
Η μπαταρία αυτή ζυγίζει πάνω από το μισό βάρος όλου του κλάρκ.
Αγοράστηκε μεταχειρισμένο όπως είχε εισαχθεί από Ιαπωνία και η μπαταρία του αλλάχτηκε πριν 2 χρόνια.
Άντεξε σε μας 12 χρόνια καθημερινής χρήσης.
Η μπαταρία του γέμιζε όλη τη νύχτα διότι απαιτούσε τουλάχιστον 8 ώρες φόρτισης.
Και είναι κοινή μπαταρία μολύβδου με υγρά.

Απάντηση: Re: YΒΡΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Πάντως το Civic Hybrid πολύ με αρέσει...

Στέργιε η κατανάλωση του είναι 6,6 λιτρα/100 χιλ, ( μετρημένο περισσότερο επί ελληνικού εδάφους, χωρίς τις επίσημες προδιαγραφές του κατασκευαστή, ο οποίοε συνήθως θέλει να ωραιοποεί τις καταστάσεις ), ωστόσο η τελική του είναι 165 χιλ, όχι άσχημα αλλά από χώρους στο πορτ-παγκάζ, άστο, δύο βαλλίτσες με το ζόρι, ένεκα συσσωρευτών.
Η ποιότητα υλικών δαικόσμου στο εσωτερικό, ολίγο τι φθηνιάρικη.
Η άλλη λύση ακούει στο όνομα Lexus.

Last edited:
Ναι, αν ΔΕΝ μένεις Αθήνα καλό θα 'ναι (εκτός αν έχω χάσει επεισόδια).

Ακόμα Αθήνα, αλλά για ταξί θα είναι ότι καλύτερο (αν βγει σε Jetta μορφή)!

Αυτό το stop and GO πότε θα μπει ; ( το πιο απλό σύστημα εξοικονόμησης βενζίνης ... ) κάτι από merc έχει γίνει , σε VW ακούγεται , σε smart υπάρχει ... από του χρόνου όλο το fiat gruppo θα εφοδιάζεται επίσης ...

Re: Απάντηση: YΒΡΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Αυτό το stop and GO πότε θα μπει ; ( το πιο απλό σύστημα εξοικονόμησης βενζίνης ... ) κάτι από merc έχει γίνει , σε VW ακούγεται , σε smart υπάρχει ... από του χρόνου όλο το fiat gruppo θα εφοδιάζεται επίσης ...

Ηδη το εφαρμόζει η BMW. Περιλαμβάνεται στο πακέτο "Efficient Dynamics".

Και μια και η συζήτηση για απλά συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας. Αισθητήρας πίεσης στα ελαστικά πακέτο με ενοχλητικό λαμπάκι που θα ανάβει μόλις πέσει η πίεση λίγο κάτω απο την ιδανική.

Βασίζεται σε στατιστικά δεδομένα που λένε ότι η πλειοψηφία των οχημάτων κινείται με "ξεφούσκωτα" λάστιχα απο άγνοια-αμέλεια ή και επίτηδες (για λόγους άνεσης).

Η καλύτερη ιδέα στη σχέση κόστους/αποτελεσματικότητας. Νομίζω έπεσε στο τραπέζι απο την Μισλεν ή έναν υπάλληλό της σε σχετικό ερωτηματολόγιο Ευρωπαικής Επιτροπής.