YΒΡΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Για τις αποσυρόμενες μπαταρίες ειναι ευκαιρία να δημιουργηθουν ειδικα κεντρα ανακυκλωσης/ανακατασκευης.

Η μπαταρία οσο και να κοστίζει ο κυκλος της θα ειναι αρκετα μεγαλος που δεν θα απασχολει τον πρώτο αγοραστή. Αλλα και πάλι κι αρκετα χρόνια να έχεις το όχημα, το κοστος αντικατάστασης με νέα η πιθανως ανακατασκευασμένη θα ειναι πολυ μικρο σε σχέση με τη γάγκραινα της βεζίνης καθε τρεις και λίγο τόσα χρόνια...

Χμμμ ... δύο ανησυχητικές απαντήσεις για το τι θα γίνει με τις αποσυρόμενες μπαταρίες.

Για το πόσο αντέχουν και πόσο κοστίζει η αντικατάσταση ... κανείς ??

έχω την εντύπωση πως η Toyota δίνει δια βίου εγγύηση μπαταρίας στο Prius.

Βγαίνει το καλοκαίρι του 2009 η υβριδική Merc σειρά S. 400h θα λέγεται.
Βέβαια δεν είναι η σειρά που ψωνίζει η εγχώρια αγορά ταξί (προτιμούν την E) αλλά είναι ένα δείγμα του τι έρχεται.
Επίσης, ένας ηλεκτροκινητήρας έχει μεγαλύτερη ροπή ακόμα κι από πετρελαιοκινητήρα. Απλά, με την υπάρχουσα τεχνολογία δεν μπορούμε να στριμώξουμε έναν ηλεκτροκινητήρα 200 ίππων μαζί με τις πολλές μπαταρίες που χρειάζεται σε ένα βενζινοκίνητο αυτοκίνητο. Είναι ασύμφορο. Γιαυτό χρησιμοποιούμε σχετικά χαμηλής ισχύος.
Με τον καιρό όμως...

Η Τoyota δίνει εγγύηση εφ´όρου ζωής στη μπαταρία των Prius.
Τα υβριδικά δεν πλεονεκτούν μόνο στην οικονομία από την κατανάλωση καυσίμου και τελών κυκλοφορίας.
Έχουν κι άλλα χαρίσματα.

έχω την εντύπωση πως η Toyota δίνει δια βίου εγγύηση μπαταρίας στο Prius.

Καλό αυτό.

Αν και άδικα επέμενα για το σχετικό κόστος διότι είχα στο μυαλό μου πολύ μεγαλύτερη και τεχνολογικά προηγμένη μπαταρία απο την 40kg NiMH που έχει το Prius.

Ενα γεγονός που μου προκαλεί απορία είναι γιατί τα υβριδικά Prius-Civic δεν χρησιμοποιούν Ντηζελ για ακόμα καλύτερη οικονομία. ??
Αραγε δεν έχουν την τεχνολογία (ή τους είναι πολύ ακριβή) να κατεβάσουν του ρύπους του ντηζελ σε επίπεδα που να θεωρούνται "σχεδόν μηδενικών εκπομπων" ώστε να απολαμβάνουν τα τωρινά προνόμια (επιδοτήσεις κλπ) ??

Re: Απάντηση: YΒΡΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Για τις αποσυρόμενες μπαταρίες ειναι ευκαιρία να δημιουργηθουν ειδικα κεντρα ανακυκλωσης/ανακατασκευης.

Η μπαταρία οσο και να κοστίζει ο κυκλος της θα ειναι αρκετα μεγαλος που δεν θα απασχολει τον πρώτο αγοραστή. Αλλα και πάλι κι αρκετα χρόνια να έχεις το όχημα, το κοστος αντικατάστασης με νέα η πιθανως ανακατασκευασμένη θα ειναι πολυ μικρο σε σχέση με τη γάγκραινα της βεζίνης καθε τρεις και λίγο τόσα χρόνια...

+1

το τελευταιο που θα απασχολησει τον αγοραστη ειναι η διαρκεια της μπαταριας....

αλλωστε ειναι ετσι κατασκευασμενες που και προβλημα να βγαλει ενα στοιχειο ,αλλαζεις ενα μικρο κομματι μονο και το προβλημα λυνεται αμεσα και οικονομικα.

Και απο οτι θυμαμαι δεν αποφορτιζουν τελειως τα στοιχεια τους αλλα μεχρι το 30% και μετα μπαινει μπρος ο βενζινοκινητηρας.
Αυτο εχει σαν αποτελεσμα την μεγαλυτερη διαρκεια των στοιχειων τους.

Το πρόβλημα που φοβάμαι με τις μπαταρίες είναι το κλασικό.
Δηλαδή μετά από Χ φορτίσεις - αποφορτίσεις, ειδικά αν είναι NiMH όπως ειπώθηκε νωρίτερα, η απόδοσή τους τουλάχιστον ως προς τη διάρκεια τους ανά φόρτιση, σίγουρα θα πέφτει δραματικά. Δεν θα είναι για πέταμα αλλά δεν θα αποδίδουν τα βέλτιστα.
Κι επειδή ο κύριος τρόπος φόρτισης τους είναι εξαρτώμενος από την παραπάνω χρήση του βενζινοκινητήρα, φοβάμαι πως μετά από 2 - 3 χρόνια θα φτάσει το πράγμα να είναι, αν όχι και ασύμφορο, τουλάχιστον πολύ λιγότερο συμφέρον.
Αν και δεν ξέρω ακριβή στοιχεία, σε μια τέτοια περίπτωση θα χρειαστούν αλλαγή όλα τα στοιχεία τους ώστε να αποδίδει και πάλι σωστά σαν υβριδικό, πράγμα που σίγουρα θα κοστίσει αρκετά. Μη ξεχνάμε ότι δε θα μπορείς να βάλεις ότι να 'ναι από το ανοιχτό εμπόριο αλλά αυτά που η ίδια η εταιρία θα διαθέτει και όπως όλα τα ανταλλακτικά των αμαξιών είναι υπερτιμολογημένα του κερατά, κάπως έτσι θα είναι κι εδώ.

προκειμένου να δώσουν περισσότερες ώρες , η μπαταρία δεν φορτίζεται ούτε εκφορτίζεται τελείως ... αντέχει για 10 χρόνια καθημερινής μετακίνησης και το κόστος προς το παρόν είναι 9000 ευρώ ( το είχα ψάξει πριν καιρό ) ... όσο περνάει ο χρόνος , το κόστος πέφτει και η τεχνολογία εξελίσσεται ...

προκειμένου να δώσουν περισσότερες ώρες , η μπαταρία δεν φορτίζεται ούτε εκφορτίζεται τελείως ... αντέχει για 10 χρόνια καθημερινής μετακίνησης και το κόστος προς το παρόν είναι 9000 ευρώ ( το είχα ψάξει πριν καιρό ) ... όσο περνάει ο χρόνος , το κόστος πέφτει και η τεχνολογία εξελίσσεται ...
Συγνώμη για την πιθανή έλλειψη γνώσης μου αλλά γνωρίζουμε πουθενά αλλού υλοποίηση με μπαταρίες που να διαρκούν τόσο πολλά χρόνια;!
Δε νομίζω να έχουν ανακαλύψει κάποια τόσο καινοτόμο τεχνολογία στην συγκεκριμένη περίπτωση. Για μπαταρίες μιλάμε όπως και να έχει.

Και στο κάτω κάτω, όπως είπα και πριν, το θέμα δεν είναι το αν απλώς θα αντέξουν σα μπαταρίες αλλά το αν μετά από ένα σχετικά μικρό βάθος χρόνου θα αποδίδουν σε συμφέρον βαθμό ώστε να δικαιολογούν τα πλεονεκτήματα της υβριδικής χρήσης.

Αλλά και το ποσό των 9.000 , αν ισχύει, είναι τραγικά μεγάλο νούμερο για μια κλασική τσέπη και για τη δουλειά αυτή.

Συγνώμη για την πιθανή έλλειψη γνώσης μου αλλά γνωρίζουμε πουθενά αλλού υλοποίηση με μπαταρίες που να διαρκούν τόσο πολλά χρόνια;!
Δε νομίζω να έχουν ανακαλύψει κάποια τόσο καινοτόμο τεχνολογία στην συγκεκριμένη περίπτωση. Για μπαταρίες μιλάμε όπως και να έχει.

Και στο κάτω κάτω, όπως είπα και πριν, το θέμα δεν είναι το αν απλώς θα αντέξουν σα μπαταρίες αλλά το αν μετά από ένα σχετικά μικρό βάθος χρόνου θα αποδίδουν σε συμφέρον βαθμό ώστε να δικαιολογούν τα πλεονεκτήματα της υβριδικής χρήσης.

Αλλά και το ποσό των 9.000 , αν ισχύει, είναι τραγικά μεγάλο νούμερο για μια κλασική τσέπη και για τη δουλειά αυτή.

ψάξε στο google, όπως έκανα και εγώ ... δεν είναι θέμα καινοτομίας , είναι θέμα διαχείρισης της μπαταρίας με στόχο την μακροζωία ...

όσο για το κόστος , μετά από 10 χρόνια θα είναι χαμηλό και δεύτερον το καλύπτει η εταιρία εφ' όρου ζωής , άρα τζάμπα ανησυχείς ...

γνώμη μου είναι ας το αγοράσει κανάς άλλος πρώτα και να μας πει σε 5-10 χρόνια (που θα χει πέσει πιστεύω η τιμή του) πως πάει, αν είναι να πάρουμε...

Απάντηση: Re: YΒΡΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

γνώμη μου είναι ας το αγοράσει κανάς άλλος πρώτα και να μας πει σε 5-10 χρόνια (που θα χει πέσει πιστεύω η τιμή του) πως πάει, αν είναι να πάρουμε...

ήδη κυκλοφορούν 11 χρόνια ...

ξέρουμε κανένα με 10χρόνια υβριδικό να μας πει για τις μπαταρίες;

Τα υβριδικα ειναι υπερβολικα υπερτιμημενα.
Ενα συγχρονο αυτοκινητο diesel καει λιγοτερο συγκριτικα με ενα υβριδικο σε μεικτες συνθηκες κινησης.

Παραθετω μερικα πραγματικα τεστ που εχουν γινει...

http://www.timesonline.co.uk/tol/driving/used_car_reviews/article3552994.ece
http://cars.uk.msn.com/News/car_news_article.aspx?cp-documentid=474924
http://www.usatoday.com/money/autos/2004-06-10-diesel-vs-hybrid_x.htm

Re: Απάντηση: YΒΡΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Μα φίλε μου, ΔΕΝ θα την πληρώσεις εσύ την μπαταρία. Η αντιπροσωπεία...

Τα υβριδικα ειναι υπερβολικα υπερτιμημενα.
Ενα συγχρονο αυτοκινητο diesel καει λιγοτερο συγκριτικα με ενα υβριδικο σε μεικτες συνθηκες κινησης.

Παραθετω μερικα πραγματικα τεστ που εχουν γινει...

http://www.timesonline.co.uk/tol/driving/used_car_reviews/article3552994.ece
http://cars.uk.msn.com/News/car_news_article.aspx?cp-documentid=474924
http://www.usatoday.com/money/autos/2004-06-10-diesel-vs-hybrid_x.htm

Μόλις γύρισα από τους ταξιτζήδες, εδώ στη Φλώρινα. Ανεξάρτητα από τα παραπάνω τεστ, έχω να μεταφέρω αυτά που μου είπαν οι ιδιοκτήτες και ένας οδηγός. Κατ' αρχήν να πώ ότι πρόκειται για Honda (2) και όχι Toyota. Ο ένας είχε (μου έδειξε) τα φουλαρίσματα βενζίνης (πλέον) που κάνει και οδηγούν σε συμπέρασμα ότι καίει 5 λτρ. το πολύ/100 χλμ και με μισό ή πλήρες φορτίο, ενώ ο δεύτερος λέει ότι καίει 70% λιγότερο (το Honda) σε σχέση με τη 270CDI που έχει.

Επειδή ανέφερα τις αμφιβολίες και τις αντιρρήσεις σας, πήρα την απάντηση ότι κανείς ούτε στην Καστοριά έχει κατανάλωση παρόμοια σε ευρώ ή λίτρα με τα ταξί πετρέλαιο. Μου έδωσαν και τηλ. από ταξί υβριδικά στην Κοζάνη και για άλλες πληροφορίες, καθώς εκεί υπάρχουν περισσότερα.