Stergito
Μέλος Σωματείου
Θυμάστε μια εκπομπή (πάτωσε), που πήγαν να κάνουν οι Κανάκης-Καλυβάτσης-Σερβετάς;
Χαϊβάνια 3-0 λεγόταν...
Χαϊβάνια 3-0 λεγόταν...
Χμμμ ... δύο ανησυχητικές απαντήσεις για το τι θα γίνει με τις αποσυρόμενες μπαταρίες.
Για το πόσο αντέχουν και πόσο κοστίζει η αντικατάσταση ... κανείς ??
έχω την εντύπωση πως η Toyota δίνει δια βίου εγγύηση μπαταρίας στο Prius.
Για τις αποσυρόμενες μπαταρίες ειναι ευκαιρία να δημιουργηθουν ειδικα κεντρα ανακυκλωσης/ανακατασκευης.
Η μπαταρία οσο και να κοστίζει ο κυκλος της θα ειναι αρκετα μεγαλος που δεν θα απασχολει τον πρώτο αγοραστή. Αλλα και πάλι κι αρκετα χρόνια να έχεις το όχημα, το κοστος αντικατάστασης με νέα η πιθανως ανακατασκευασμένη θα ειναι πολυ μικρο σε σχέση με τη γάγκραινα της βεζίνης καθε τρεις και λίγο τόσα χρόνια...
@Γιαρίμης Ηλίας
ότι κάνανε και την λυματολάσπη της ΨΥΤΑΛΛΕΙΑΣ....
Συγνώμη για την πιθανή έλλειψη γνώσης μου αλλά γνωρίζουμε πουθενά αλλού υλοποίηση με μπαταρίες που να διαρκούν τόσο πολλά χρόνια;!προκειμένου να δώσουν περισσότερες ώρες , η μπαταρία δεν φορτίζεται ούτε εκφορτίζεται τελείως ... αντέχει για 10 χρόνια καθημερινής μετακίνησης και το κόστος προς το παρόν είναι 9000 ευρώ ( το είχα ψάξει πριν καιρό ) ... όσο περνάει ο χρόνος , το κόστος πέφτει και η τεχνολογία εξελίσσεται ...
Συγνώμη για την πιθανή έλλειψη γνώσης μου αλλά γνωρίζουμε πουθενά αλλού υλοποίηση με μπαταρίες που να διαρκούν τόσο πολλά χρόνια;!
Δε νομίζω να έχουν ανακαλύψει κάποια τόσο καινοτόμο τεχνολογία στην συγκεκριμένη περίπτωση. Για μπαταρίες μιλάμε όπως και να έχει.
Και στο κάτω κάτω, όπως είπα και πριν, το θέμα δεν είναι το αν απλώς θα αντέξουν σα μπαταρίες αλλά το αν μετά από ένα σχετικά μικρό βάθος χρόνου θα αποδίδουν σε συμφέρον βαθμό ώστε να δικαιολογούν τα πλεονεκτήματα της υβριδικής χρήσης.
Αλλά και το ποσό των 9.000 , αν ισχύει, είναι τραγικά μεγάλο νούμερο για μια κλασική τσέπη και για τη δουλειά αυτή.
γνώμη μου είναι ας το αγοράσει κανάς άλλος πρώτα και να μας πει σε 5-10 χρόνια (που θα χει πέσει πιστεύω η τιμή του) πως πάει, αν είναι να πάρουμε...
Συγνώμη για την πιθανή έλλειψη γνώσης μου αλλά γνωρίζουμε πουθενά αλλού υλοποίηση με μπαταρίες που να διαρκούν τόσο πολλά χρόνια;!
Δε νομίζω να έχουν ανακαλύψει κάποια τόσο καινοτόμο τεχνολογία στην συγκεκριμένη περίπτωση. Για μπαταρίες μιλάμε όπως και να έχει.
Και στο κάτω κάτω, όπως είπα και πριν, το θέμα δεν είναι το αν απλώς θα αντέξουν σα μπαταρίες αλλά το αν μετά από ένα σχετικά μικρό βάθος χρόνου θα αποδίδουν σε συμφέρον βαθμό ώστε να δικαιολογούν τα πλεονεκτήματα της υβριδικής χρήσης.
Αλλά και το ποσό των 9.000 , αν ισχύει, είναι τραγικά μεγάλο νούμερο για μια κλασική τσέπη και για τη δουλειά αυτή.
Τα υβριδικα ειναι υπερβολικα υπερτιμημενα.
Ενα συγχρονο αυτοκινητο diesel καει λιγοτερο συγκριτικα με ενα υβριδικο σε μεικτες συνθηκες κινησης.
Παραθετω μερικα πραγματικα τεστ που εχουν γινει...
http://www.timesonline.co.uk/tol/driving/used_car_reviews/article3552994.ece
http://cars.uk.msn.com/News/car_news_article.aspx?cp-documentid=474924
http://www.usatoday.com/money/autos/2004-06-10-diesel-vs-hybrid_x.htm
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.