Υδάτινες ιστορίες σε μιά γυάλα....όχι και τόσο μικρή!!!

Re: Απάντηση: Υδάτινες ιστορίες σε μιά γυάλα....όχι και τόσο μικρή!!!

μπραβο παιδες εγω παντως δεν εχω καθολου εμπειρια απο θαλασσινα ενυδρεια .....
θελω να φτιαξω ενα αλλα απο οτι βλεπω ειναι περιπλοκο!

μαλλον παλι σε γλυκου νερου θα παω.......
Γλυκού νερού με άγρια ψάρια!

Έχω το Jewel Rio 240. Ούτε πολύ φροντίδα θέλει (αλλάζεις το νερό κάθε 1-2 μήνες) και τα άγρια είναι πολύ πιο ανθεκτικά ψάρια.

Είχα ημιάγρια (γκουράμι, κλόουν, γκαλαχερ κλπ) και όταν έπαθαν ick μου πέθαναν σχεδόν όλα! Ούτε τα φάρμακα έπιασαν ούτε τίποτα...

Τώρα με άγρια (oscar, παπαγαλόψαρα, αφρικάνες/αμερικάνες) δεν έχω κανένα πρόβλημα. Έχω να αλλάξω το νερό δυό μήνες, τα φίλτρα έχουν φοβερή μπίχλα, παρόλα αυτά δεν έχω πρόβλημα (ακόμα)...

Βέβαια τα θαλασσινά (ενυδρεία κ ψάρια) είναι πολύ-πολύ πιο όμορφα άλλα θέλουν και πολύ περισσότερη φροντίδα, ελεύθερο χρόνο και λεφτά!...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Υδάτινες ιστορίες σε μιά γυάλα....όχι και τόσο μικρή!!!

Γλυκού νερού με άγρια ψάρια!

Έχω το Jewel Rio 240. Ούτε πολύ φροντίδα θέλει (αλλάζεις το νερό κάθε 1-2 μήνες) και τα άγρια είναι πολύ πιο ανθεκτικά ψάρια.

Είχα ημιάγρια (γκουράμι, κλόουν, γκαλαχερ κλπ) και όταν έπαθαν ick μου πέθαναν σχεδόν όλα! Ούτε τα φάρμακα έπιασαν ούτε τίποτα...

Τώρα με άγρια (oscar, παπαγαλόψαρα, αφρικάνες/αμερικάνες) δεν έχω κανένα πρόβλημα. Έχω να αλλάξω το νερό δυό μήνες, τα φίλτρα έχουν φοβερή μπίχλα, παρόλα αυτά δεν έχω πρόβλημα (ακόμα)...

Βέβαια τα θαλασσινά (ενυδρεία κ ψάρια) είναι πολύ-πολύ πιο όμορφα άλλα θέλουν και πολύ περισσότερη φροντίδα, ελεύθερο χρόνο και λεφτά!...

εγω αντιθετα ειχα ηρεμα ψαρακια και δεν αρωστησαν παρα μια μονο φορα στην αρχη επαθαν ικ εριξα ενα μπλε φαρμακο και σε 3 μερες ηταν οκ !

απο τοτε περασαν σχεδον 7 χρονια και το ενυδρειο το πεταξα αφου χαρισα τα ψαρια σε φιλους τα πιο πολλα επηζουν ακομα.....

το ενυδρειο επιασε πολυ μουχλα και πλεον αισθητικα ηταν σιχαμα....

γιαυτο και θελω να φτιαξω μεγαλο το οποιο και πιο πολυ χωρο για να παιζουν τα ψαρακια εχει αλλα και πιο αραιο καθαρισμο αφου το νερο ειναι πολυ...

θα βαλω βεβαια πετρες βραχους φυσικα φυτα κτλ,.....

μια ερωτηση προς τον Γιαννη Νανοπουλο!
ειδα οτι εχει λαμπα μαυρου φωτος αν καταλαβα.... αυτο δεν ενοχλει τα ψαρια ;; παντως εντυπωσιακα τα κανει οντως !

εγω αντιθετα ειχα ηρεμα ψαρακια και δεν αρωστησαν παρα μια μονο φορα στην αρχη επαθαν ικ εριξα ενα μπλε φαρμακο και σε 3 μερες ηταν οκ !

απο τοτε περασαν σχεδον 7 χρονια και το ενυδρειο το πεταξα αφου χαρισα τα ψαρια σε φιλους τα πιο πολλα επηζουν ακομα.....

το ενυδρειο επιασε πολυ μουχλα και πλεον αισθητικα ηταν σιχαμα....

γιαυτο και θελω να φτιαξω μεγαλο το οποιο και πιο πολυ χωρο για να παιζουν τα ψαρακια εχει αλλα και πιο αραιο καθαρισμο αφου το νερο ειναι πολυ...

θα βαλω βεβαια πετρες βραχους φυσικα φυτα κτλ,.....

μια ερωτηση προς τον Γιαννη Νανοπουλο!
ειδα οτι εχει λαμπα μαυρου φωτος αν καταλαβα.... αυτο δεν ενοχλει τα ψαρια ;; παντως εντυπωσιακα τα κανει οντως !

Βαγγέλη δεν υπάρχει πουθενά λάμπα μαύρου φωτός....δεν ξέρω απο που το είδες αυτο. Οι λάμπες είναι T5 -ακτινικές-Metal Hlide-Moon light.

Βαγγέλη δεν υπάρχει πουθενά λάμπα μαύρου φωτός....δεν ξέρω απο που το είδες αυτο. Οι λάμπες είναι T5 -ακτινικές-Metal Hlide-Moon light.

αααα... οκ νομισα πως εχει τετοια...:flipout:
και λεω μα πως ;

παντως μπραβο στον κοπο σου !
πιστευω πως αφου στρωσει το νερο και βαλεις ψαρια μεσα δεν θα πιστευεις αυτο που θα βλεπεις !-bye-

Σκάσαν τα αυγά από τα όσκαρ, και βλέπω καμιά 500 αριά ουρές να κουνιούνται στο βυθό!

Έχει κανείς στη σαλόνικα χώρο να τα πάρει να τα κάνει ψάρια?

αααα... οκ νομισα πως εχει τετοια...:flipout:
και λεω μα πως ;

παντως μπραβο στον κοπο σου !
πιστευω πως αφου στρωσει το νερο και βαλεις ψαρια μεσα δεν θα πιστευεις αυτο που θα βλεπεις !-bye-

Σε ευχαριστώ πολύ Βαγγέλη μου...και εγω περιμένω πως κα πως εκείνη την ώρα!!

Πολύ όμορφο.

Θυμάμαι παλιά είχε για χρόνια ο αδερφός μου γλυκού και ήταν πολύ ωραία, αλλά στο τέλος τα παράτησε λόγω έλλειψης χρόνου.

Απάντηση: Re: Υδάτινες ιστορίες σε μιά γυάλα....όχι και τόσο μικρή!!!

Πολύ όμορφο.

Θυμάμαι παλιά είχε για χρόνια ο αδερφός μου γλυκού και ήταν πολύ ωραία, αλλά στο τέλος τα παράτησε λόγω έλλειψης χρόνου.

Εαν δεν είχε χρόνο γιά ενυδρείο γλυκού νερού, φαντάσου τι θα έκανε εαν είχε θαλασσινό!!!
Σε ευχαριστώ πολύ...

Αυτή είναι η σημερινή μορφή του ενυδρείου μου, με τα πιράνχα.

Πάνω δεξιά έχει μια αυτοσχέδια "γεννήστρα" όπου μεγαλώνουν άλλα πιτσιρίκια, μια γέννα από κοπαδιχρόμις μπόρλεϊ.

Να και τα baby Oscar! Πρέπει να έχω μαζέψει γύρω στα 1.000 ζωντανά μικρά!

Attachments

• Image1.jpg
    Image1.jpg
    112.8 KB · Views: 107
  • DSC00494.JPG
    DSC00494.JPG
    103.4 KB · Views: 98
  • eg.jpg
    eg.jpg
    97.8 KB · Views: 115
Last edited:
Επειδή η κατοίκηση ξεκίνησε εδω και κάποιες ημέρες, λέω να σας δώσω τις πρώτες foto και φυσικά να διευκρινήσω ότι επειδή είμαι στην αρχή ακόμη δεν γίνεται λόγος γιά κοράλια, αλά ελπίζω σε σύντομο χρονικό διάστημα να ξεκινήσω και με αυτά εαν όλα πάνε καλά.
Eπίσης διευκρινίζω ότι ακόμη το ενυδρείο δεν έχει κλειστεί με την κατασκευή πρόσοψης πάνω-κάτω.
Προηγουμένως να σας πω ότι το μόνο πρόβλημα που με απασχολεί τουλάχιστον γιά τώρα όπως θα δείτε και στις foto είναι το θέμα της καφέ-διατομικής άλγης στο χαλίκι, η οποία παραμένει σε αρκετά μεγάλο βαθμό σε αντίθεση με τους βράχους απο τους οποίους εξασθένισε πάρα πολύ ,αφού έκανε τον κύκλο της.Αυτές τις ημέρες προσπαθώ με διάφορους τρόπους να την εξαφανήσω και απο τον βυθό.
Ξεκινάω απο αριστερά προς τα δεξιά με το αστέρι μου....
Siganus Upsi
view.php
[/URL][/IMG]
Συνέχεια ο Upsi μαζί με το Zebrasoma Veliferum
view.php
[/URL][/IMG]
Και η μία απο τις τέσσερις γαριδούλες Hypolysmata Grabhami
view.php
[/URL][/IMG]
Amplygobius Phalaena και Protorester Linkcy κατόπιν...
view.php
[/URL][/IMG]
Και 2 ακόμη foto απο μπροστά και πλάι του ενυδρείου...
view.php
[/URL][/IMG]
view.php
[/URL][/IMG]

Last edited:
Οπως βλέπετε στις προηγούμενες φωτογραφίες υπήρξε μεγάλο πρόβλημα με το κυανό και τις άλγες, το οποίο μετά απο πολύ κόπο ξεφορτώθηκα......και ενω έχουν ήδη μπεί και τα πρώτα κοραλάκια, λέω να σας περάσω κάποιες foto που τράβηξα σήμερα ,γιά να δείτε πως έχουν τα πράγματα μέχρι στιγμής.Υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμη και ελπίζω επιτέλους εκείνος ο μαραγκός να βρεί τον δρόμο γιά το σπίτι, έτσι ώστε να κλείσουμε περιμετρικά το ενυδρείο!!!

Last edited:
Σας ευχαριστώ πολύ, πολύ παιδιά.....σκεφτείτε ότι μετά απο καιρό θα υπάρχουν τόσα κοράλια που βράχος θα φαίνεται λιγότερο απο μισός σε σχέση με ότι βλέπετε τώρα!!!
Στο ενυδρείο υπάρχουν ακόμη 3 γαρίδες και 3 σαλιγκάρια που όμως δεν κατάφερα να τα φωτογραφήσω.Το θέμα φωτογράφισης σε ενυδρείο σηκώνει πολύ κουβέντα και χρειάζεται πολύ γνώση,την οποία δυστυχώς ακόμη δεν έχω.Υπ'όψιν ότι οι foto αδικούν κατά πολύ το τελικό αποτέλεσμα.
Και μιά που περάσαμε τα μεσάνυχτα ορίστε και μερικές νυχτερινές,με ακτινικό φως Τ5, λίγο πριν το <νάνι>!!!
Στην 5η φωτογραφία βλέπετε τον Labroides Dimidiatus ,γνωστός ως "γιατρός" να καθαρίζει το Zebrasoma Flavencens ,στο στόμα!!!

Last edited:
Γιαννη προχωρα γερα....

Και για να παρουν μια ιδεα οσοι δεν ασχολουνται με το αθλημα το τι εννοει ο Γιαννης λεγωντας οτι μετα απο καιρο δεν θα φαινεται ουτε ο μισος βραχος ,μιας και ειναι ζωντανος ,δειτε την παρακατω φωτο ενος reef σε αναπτυξη...

180-08-04-700.jpg

Πολύ ωραία Γιάννη. Πόσα σου χει πάει μέχρι τώρα η όλη κατάσταση; Πόσες ώρες ασχολείσαι κάθε μέρα μ' αυτό;

Μέχρι στιγμής και με τα πάντα μέσα απο ενυδρείο-βάση-μηχανήματα-sumb-βράχια-αραγωνίτη-ψάρια-ασπόνδυλα-κοράλια-υγρά test-τροφές-βελτιωτικά νερού-βιταμίνες και ότι άλλο χρειάζονται ψάρια-ασπόνδυλα και κοράλια υπολόγισε περίπου στο δεκαχίλιαρο.
To ενυδρείο πάντως είναι αρκετά μεγάλο και φυσικά γιά αυτό τον λόγο δεν αποτελεί σημείο δείγματος γιά την πλειοψηφία.
Απο ώρες τώρα στην αρχή σχεδόν καθημερινά χρειάζεται κανά μισάωρο ασχολία και παρακολούθηση μαζί με τάισμα, εαν δεν χρησιμοποιείς την αυτόματη ταίστρα, ενώ μιά φορά τον μήνα πρέπει να ασχοληθείς με αλλαγές και καθαρισμούς πάνω απο 3 ώρες.

Last edited: