Μα αγαπητέ μου Κύριε Ανδρονίδη στίς αρμοδιότητες τής Δ.Ο.είναι και να δέχεται την κριτική και μάλιστα να την ανέχεται.Οχι υποχρεωτικά να συμφωνεί με αυτήν ,αλλά να την ανέχεται χωρίς να αισθανεται απειλημένη ή και προσβεβλημένη.
Και ασφαλώς εάν κρίνει απαραίτητο να απαντά.Αυτό που θέλω να πώ είναι πώς εκ τού ρόλου της μιά Δ.Ο. είναι πιό ´ενήλικη´ απο τα μέλη .Απο την στιγμή που αποδέχεται τον ρόλο τού περισσότερο ´ενηλίκου´είναι και πιό ανεκτική ,λιγότερο ανταγωνιστική και περισσότερο ασφαλής σαν γκρούπ απο τούς υπόλοιπους.Γιατί είναι και πιό ολιγομελής,πιό ευκίνητη και πιό καθορισμένη.
Η ομάδα ,ας πούμε (κατ´αναλογίαν το γράφω)που διαχειρίζεται τίς τύχες μιάς δομής οφείλει να αισθάνεται ασφαλής ,σταθερή,σίγουρη,λελογισμένα καχύποπτη και με σωστό timing στίς παρεμβάσεις της.Αυτό παρέχει ασφάλεια σε ολόκληρη την δομή,και η λειτουργία της είναι πιό παραγωγική και πιό εύρυθμη.
Απο την άλλη τα μέλη ως εκ τού ρόλου τους στην συγκεκριμένη δομή(και όχι στην έξω ζωή)λαμβάνουν μιά θέση πιό ανάλαφρη και πιό ´ανήλικη´.
Η υγιής ,ειλικρινής και σαφής αλληλεπίδρασις τών δυό ομάδων οδηγεί τα μέλη σε μιά πιό υπεύθυνη στάση και την Δ.Ο σε μιά ακόμα πιό ασφαλή και ´άνετη θέση´.
Φυσικά σε μιά τέτοια δομή εμπεριέχονται και οι εντάσεις και οι καυγάδες,που και αυτοί είναι αναγκαίοι όπως και σε κάθε ζωντανό οργανισμό.
Απλά προσπαθώ απο την μεριά μου να περιγράψω τα φαινόμενα που συμβαίνουν ,θεωρώντας τα απολύτως αναμενόμενα(αυτό το γραφω με εντελώς ουδέτερη χροιά).Σε μιά ζωντανή κοινότητα σαν την δική μας μπορούν όλα να εμπεριεχθούν .