Υφίσταται λογοκρισία στο AVCLUB ??

Φίλε μου πέρασαν τα χρόνια που "εντυπωσιάζαμε" για να μας κάνουνε παρέα.
Ειμαι 42 χρονων και εχω το θάρρος της γνώμης μου και το λέω φωναχτά
Αν αυτό ενοχλεί δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό.
Εσύ με τις παρέες σου δεν έχετε κάνει ποτέ ψηφοφορία ?
Π.χ πάμε θάλασσα η βουνό ? πάμε κινηματογράφο η για μπύρες ?
Ακόμα και εδώ δεν ρωτάνε τις γνώμες τους διάφοροι φίλοι σχετικά
με μηχανήματα ?
δεν προσπαθώ να βγω σωστός η λάθος , εγώ απλά έχω την άποψη μου μέχρι απόδειξης του αντιθέτου . σε προηγούμενο thread είπες τι και αν μαζευτούν 500 ονόματα…...
αν όμως αυτά δεν είναι 500 και είναι 1500 θα πεις το ίδιο η θα πρέπει να
αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας ?
νομίζω ότι ήμουν αρκετά σαφής

Καλα κανεις και κανεις αυτο που θεωρεις σωστο....

Αν εγω εχω το θαρρος της γνωμης μου και κανω ψηφοφορια για το αν :

"Κατα την γνωμη σας το avclub τα περνει απο τον Παπα της Ενοριας με μοναδικο ορο να λογοκρινει τα ασεμνα ? Συμφωνειτε η Οχι ? "

Τι θα γινει ?
Ελπιζω να γελασουν ολοι ....αν καποιοι δεν γελασουν ομως και τσιμπησουνε με την κουτουραδα μου που τοσο ευκολα πεταξα επειδη απλα εχω το θαρρος της γνωμης μου επειδη ειμαι 40 ( παρα 2 μηνων Σουρλα ) χρονων ε τοτε εκανα ζημια σε αυτο που θελω να προστατευσω......

Πως μου το λεγανε οταν ειμανα μικρακι να δεις ??

ΠΡΙΝ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΒΟΥΤΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ

Ο Σούρλας και ο Σωκρατίδης έχουν κατά καιρούς εκφράσει ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ και δεν απαντήθηκαν ΠΟΤΕ.

Re: Απάντηση: Υφίσταται λογοκρισία στο AVCLUB ??

Εγω βλεπω πολυ κοσμο να ασχολειται με τα αβαταρ. Οχι μονο μελη...

Κ. Ντοκατζης με καλυψε, εμενα τον γκρινιαρη. Κυριε Ντοκατζη, Θελει πολυ χρονο να γινει κατανοητο το κειμενο σας. Απο ορισμενους. Απο καποιους αλλους δεν θα γινει ΠΟΤΕ.

Ακη, εγω προσωπικα δεν περιμενω κανεναν σας στη γωνια. Πολλοι απο εσας εχετε ερθει σπιτι μου, και εγω στα δικα σας.Δεν εχω τιποτε ουτε με εσενα ουτε με τον Τασο ουτε με οσους προσωπικα γνωριζω. Με καποιους απο εσας εχει υπαρξει και υπαρχει απο φιλια, εως επαγγελματικη Συνεργασια.

ΕΝΩ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΟΜΩΣ, εχει αποφασιστει να πεσει απολυμανση δεν ξερω και εγω γιατι..

Βγηκαν παιδια που ενοχλουνται καθως και μεγαλοι, γινονται επιλεκτικες χρησεις του κανονα (ακομα δεν μου εχει απαντησει κανεις εμενα προσωπικα), βγαινετε μονοι σας (καποιοι) στη γωνια.Γιατι δεν πιστευω να νομιζει κανεις οτι μια μερα που ξυπνησαμε καποιοι δεν ειχαμε τι να κανουμε και αποφασισαμε να κοντραρουμε τη διαχειρηση.θα ηταν παιδαριωδες και ΑΦΕΛΕΣ.

Στην προσπαθεια σας να δωσετε επιπλεον κυρος στο φορουμ, βλεπετε παντου εχθρους. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ, ΤΑ ΜΕΛΗ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ. Δεν εχω τιποτα με κανενα προσωπικα. Χειροκροτητης με το στανιο ομως δεν θα γινω κανενος. Ο Μπαμπης εγραψε προσφατα οτι θελει τροπο και ικανοτητες να εισαι διαχειριστης. Συμφωνω απολυτως.

Κατανοω τον κοπο που κανουν οι διαχειριστες να παρακολουθουν το φορουμ συνεχως. Αλλα βλεπω και μια μονιμη επωδο οτι ξοδευουν τον χρονο τους και οτι γενικως... καταπονουνται. Ε, οποιος καταπονειται, και δεν αντεχει.... ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ.

Ειναι λογικο και επομενο να δαπανας χρονο εφοσον εισαι διαχειριστης. Δεν σε βαζουν με το στανιο. Προσφερεσαι και το πραττεις. Εφοσον προσφερεσαι, μην το αναφερεις συνεχεια.

Το να εκφραζουν τα μελη τις αποψεις τους ειναι δικαιωμα τους. Οποιος δεν θελει η βαρεθηκε να διαβαζει αυτες, ας μην το κανει.

Καθε φορα, που γινεται ενα ολισθημα, παιζει η μονιμη καραμελα οτι ανθρωποι ειμαστε , λαθη κανουμε. Οταν γινεται κατα συρροη και κατ'εξακολουθηση ομως, τι σημαινει?

Οταν εγινε ο καυγας για τους κανονες, ηξερα τι θα συνεβαινε. Η εφαρμογη τους ειχε προφανες στοχο ολα αυτα που τεκταινονται τωρα. Μονο που... οχι μονο εγινε επιλεκτικη εφαρμογη τους, αλλα τελικα μονο με αυτο ασχολουνται καποιοι.

Και μια μορφη διωξεων εχει ηδη αρχισει. Οτι ζητανε οι ...θιγμενοι γινεται.Αμεσως. Σαν το κυνηγητο των κομμουνιστων στην Αμερικη ενα πραμα.
Και κοντευουμε να κανουμε συλλογο... γκρινιαρηδων. Μπαινουν ταμπελες.Εγω ουτε ξερω ποσες κουβαλαω.

Προσπαθειτε να περασετε μια σκληρη γραμμη, συνετιζοντας τα μελη συνεχως. Και μιλατε για ανωφελες διαμαχες. Για να μην υπαρχουν διαμαχες ομως, πρεπει να ΑΚΟΥΤΕ και να αφουγκραζεστε. Και οχι μονο να εφαρμοζετε κανονισμους.

Θα ηθελα τελος να παρατηρησω και εγω την προσπαθεια του Larry και του Λευτερη (Lepton) να απαντανε οσο πιο τεκμηριωμενα μπορουν και με χιουμορ στα παραπονα των μελλων με ειλικρινεια.

Βασίλη όπως έγραψα και παραπάνω ΟΛΟΙ μας έχουμε σημαντικότερα θέματα από τα avatar και κακώς έχει δοθεί τόσο μεγάλη έκταση στο θέμα.

Έχει μαλιασει η γλώσσα μου να λέω την προσωπική μου άποψη ότι κάλο θα ήταν να δικαιολογούνται οι επεμβάσεις που γίνονται με βάση τους κανονισμούς.

Βασίλη, δεν πιστεύω ότι υπάρχουν εχθροί άπλα κακός γραφόμενα, δηλαδή κείμενα και συζητήσεις που δεν τιμούν κανένα και εκθέτουν το club.

Οι διαχειριστές δυστυχώς όπως και μερικά μέλη ΑΝΑΛΩΝΟΝΤΑΙ σε αυτές τις συζητήσεις που για μένα πέρα από κάποιο όριο καταλήγουν εντελώς άλλου.

Φυσικά δεν υπάρχει η αλάνθαστη διαχείριση όπως δεν υπάρχουν και τα αλάνθαστα μέλη, όλοι κάνουμε λάθη.

Όλους τους άλλους παραλληλισμούς που κάνεις τους αφήνω ασχολίαστους.

Βασίλη συμφωνούμε απολυτά περί δίκαιης και ίσης μεταχείρισης άλλα σε ενημερώνω ότι είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να ελέγχονται τα πάντα.

Μάλιστα .Να προσθέσω στην πολύ ενδιαφέρουσα διαπίστωση οτι τα 300+posts που γράφτηκαν σε θέματα που έγιναν άνωθεν παρεμβάσεις και´ δεν τιμούν το club´υπάρχει και στο παρόν thread το post No 28(με κάτι τέτοια κείμενα συγχωρείται και η βαρεμάρα πρός τον Mahler!!!!),που προφανώς ούτε αυτό ´τιμά το club´,αλλά κατά την γνωμη μου αποτελεί δείγμα Αριστοφανικής κριτικής και σάτιρας.Κατ´αλλους βεβαια και αυτό όπως και τα 300+ αποτελούν ´χλευασμό και δεν τιμούν το club'.Θέμα οπτικής πάντα.
Eνώ αντιθέτως θέματα όπως αυτό που κλειδώθηκε εντελώς καθυστερημένα στην Hi-end,με προσωπικές επιθέσεις και υβριστικούς χαρακτηρισμούς τιμούν το club.Kαι αυτό θέμα οπτικής...
Υ.Γ
Δεν θεωρώ ότι υπάρχει λογοκρισία στο avclub,αλλά μιά ιδιότυπη και ανεξήγητη αγωνία να γίνονται όλα ´σωστά και καθώς πρεπει.Αυτό οδηγεί σε βιαστικές απο την μιά μεριά κινήσεις ή σε πολύ καθυστερημένες (έως και μεροληπτικές)αντιδράσεις..Συμφωνώ και εγώ με τον τρόπο που είχε θίξει το θέμα πρόσφατα ο Μπάμπης ο Κολέζας.Ασφαλώς και δεν έχει νοημα τα μέλη να απαντούν με ένα ναί ή ένα όχι στα περί λογοκρισίας
Τέλος για το ποιός τιμά ή όχι το club καλό είναι να μην γίνονται τέτοιες επιπόλαιες κρίσεις γιατί η συμμετοχή πολλών είναι ουσιαστική και όχι επιφανειακή.Προφανώς όσοι προβαίνουν σε τέτοιες επιπόλαιες εκτιμήσεις δεν έχουν σφαιρική εικόνα τής συμμετοχής τών μελών.Πρόβλημα δικό τους και όχι των μελών που ´δεν τιμούν το club'.

Κ. Σουρλα, αν θερωειτε τα 300 posts

Μάλιστα .Να προσθέσω στην πολύ ενδιαφέρουσα διαπίστωση οτι τα 300+posts που γράφτηκαν σε θέματα που έγιναν άνωθεν παρεμβάσεις και´ δεν τιμούν το club´υπάρχει και στο παρόν thread το post No 28(με κάτι τέτοια κείμενα συγχωρείται και η βαρεμάρα πρός τον Mahler!!!!),που προφανώς ούτε αυτό ´τιμά το club´,αλλά κατά την γνωμη μου αποτελεί δείγμα Αριστοφανικής κριτικής και σάτιρας.Κατ´αλλους βεβαια και αυτό όπως και τα 300+ αποτελούν ´χλευασμό και δεν τιμούν το club'.Θέμα οπτικής πάντα.
Eνώ αντιθέτως θέματα όπως αυτό που κλειδώθηκε εντελώς καθυστερημένα στην Hi-end,με προσωπικές επιθέσεις και υβριστικούς χαρακτηρισμούς τιμούν το club.Kαι αυτό θέμα οπτικής...
Υ.Γ
Δεν θεωρώ ότι υπάρχει λογοκρισία στο avclub,αλλά μιά ιδιότυπη και ανεξήγητη αγωνία να γίνονται όλα ´σωστά και καθώς πρεπει.Αυτό οδηγεί σε βιαστικές απο την μιά μεριά κινήσεις ή σε πολύ καθυστερημένες (έως και μεροληπτικές)αντιδράσεις..Συμφωνώ και εγώ με τον τρόπο που είχε θίξει το θέμα πρόσφατα ο Μπάμπης ο Κολέζας.Ασφαλώς και δεν έχει νοημα τα μέλη να απαντούν με ένα ναί ή ένα όχι στα περί λογοκρισίας
Τέλος για το ποιός τιμά ή όχι το club καλό είναι να μην γίνονται τέτοιες επιπόλαιες κρίσεις γιατί η συμμετοχή πολλών είναι ουσιαστική και όχι επιφανειακή.Προφανώς όσοι προβαίνουν σε τέτοιες επιπόλαιες εκτιμήσεις δεν έχουν σφαιρική εικόνα τής συμμετοχής τών μελών.Πρόβλημα δικό τους και όχι των μελών που ´δεν τιμούν το club'.

Προσωπική μου γνώμη πάντα:

Κ. Σουρλα οι άνωθεν παρεμβάσεις έπρεπε να είχαν έρθει εκ των άνωθεν (όπως γράφετε) νωρίτερα, να είχαν μείνει τα θέματα στα όρια των απόψεων, να είχαν δοθεί διακινήσεις και να είχαν κλείσει.
Από οποία οπτική γωνία και να τα δει κάποιος, αποτελούν αρνητική εικόνα.
Προσωπικά δεν έχω δει πουθενά να γίνονται παρόμοια περιστατικά.

Επίσης εκεί που προσπαθούμε να ανταλλάξομε κάποιες απόψεις μου πετάτε περίτεχνα το κείμενο του κ. Ντοκατζη.
Το συγκεκριμένο κείμενο δεν έχει καμιά συνεισφορά στο θέμα μας, δεν το σχολίασα, εσάς όμως σας δίνει λαβή να το σχολιάσετε.

Ο κ. Ντοκατζης, εσείς, εγω είμαστε υπεύθυνοι γιατα γραφόμενα μας

Τέλος περί καθυστερημένων αντιδράσεων , είναι αδύνατον η διαχειριστική ομάδα να είναι παρών 24/7 σε τόσα θέματα, ο παλιοτιτλος συντονιστές λέει όχι μπάτσοι.

Last edited:
Θεωρώ οτι το κείμενο τού Κυρίου Ντοκατζή συμβάλλει στον διάλογο
Επίσης θεωρώ οτι άνωθεν παρεμβάσεις οφείλουν να γίνονται στα μείζονα και όχι στα ασήμαντα,και μάλιστα υπο την επωδό οτι ανώνυμα μέλη διαμαρτύρονται.
Τα σχόλια που έκαναν τα μέλη σε άνωθεν παρεμβάσεις δι´ασήμαντον αφορμήν ,συμβάλλουν τα μάλα στην καλή εικόνα τού φόρουμ,γιατί σατιρίζουν μιά κατάσταση και κάποια γεγονότα.Kαι μάλιστα συμβάλλουν στην εκτόνωση τής κατάστασης.
Εάν τούτο προσλαμβάνεται ως χλευασμός ή ειρωνεία, τότε θα πρεπει να επαναπροσδιοριστούν οι παραπάνω όροι.
Υποθέτω όμως ότι ο οποιοσδήποτε κατεχων τον συντονισμό δεν αναγορεύεται ως αυθεντία στην ερμηνεία τού οποιοδήποτε post,διότι τότε ένα ολόκληρο φόρουμ και το κάθε μέλος ξεχωριστά θα διακατείχοντο απο μιά διαρκή αγωνία περί τού ´εκφράζεσθαι νομίμως´.Αυτό θα οδηγούσε στην αποξήρανση και στην κατάργηση οιουδήποτε αυθορμητισμού και θα μετετρεπε το Forum σε σχολείο τής ´Ελληνικής Παιδείας´(ελληνική εκδοχή τών Ουρσουλίνων),που δεν αποτελει πιά και το καλύτερο Παιδαγωγικό Πρότυπο.
Και παλιότερα είχα αναφερθεί στο ότι ακόμα και ένας διαδικτυακός χώρος με μεγάλη συμμετοχή διακατέχεται απο κανόνες τής ομαδικής δυναμικής.Οφείλει να έχει συντονιστές και συντονιζόμενους.
Για να επιτυγχάνεται αμοιβαία σχέσις εμπιστοσύνης μεταξύ τών δύο ομάδων,η ομάδα που δίνει τον τόνο,κατ´αρχήν θα πρέπει να διακατέχεται απο αισθήματα ανοικτότητας και εμπιστοσύνης πρός τον χώρο.Βεβαίως τίς φορές που θα επικρατεί πραγματικό ´μπάχαλο´οφείλει να παρεμβαίνει και να συμμαζεύει την κατάσταση αναλαμβάνοντας την ευθύνη ακόμα και εάν χαρακτηριστεί και αντιδημοκρατική.Γιατί σε μιά αληθινή κρίση η συντονιστική ομάδα οφείλει να είναι και ´αντιδημοκρατική´.
Οταν όμως αυτό γίνεται για ´ψύλλου πήδημα´το κύρος τής συντονίζουσας ομάδας τίθεται σε αμφισβήτηση και μεταδίδεται πρός τα μέλη μιά αίσθηση ανασφάλειας ,καχυποψίας και έντασης.
Σαφώς και πιστεύω οτι η συντονίζουσα ομάδα οφειλει να είναι ένα βήμα εμπρός απο την ομάδα των μελών,ως εκ τού ρόλου της.Αλλά μιά ομάδα που εμπιστευεται τον εαυτό της αποδέχεται και την κριτική(ακόμα και εάν είναι φορές υπερβολική και άδικη)αλλά και επικριτικά σχόλια.Γιατί και αυτά αποτελούν μέρος τού φόρουμ και μπορούν να εμπεριεχθούν ´αναίμακτα´σε αυτό ,εάν δεν εκλαμβάνονται ως μιά προσχεδιασμένη ή και κακόβουλη επίθεση(πάλι προκύπτει το θέμα εμπιστοσύνη v.ανασφάλεια)
Την περιφρούρηση τού χώρου την έχουν αμφοτερα τα μέρη(δεν τα βάζω σε αντιπαράθεση φυσικά)με την συντονιστική ομάδα να δίνει τον τόνο(όχι μονότονα ,αλλά σε έναν πολύχρωμο συντονισμό).
Προσωπικά και εντελώς καλοπροαίρετα λοιπόν πιστεύω οτι όσο μεγαλύτερη εμπιστοσύνη δείχνει η συντονιστική ομάδα στον εαυτό της τόσο πιό εύρυθμη η λειτουργία τού συνόλου.Και εκεί χωρά και το χιούμορ και οι διαφορετικές αισθητικές και πιό εύκολα απομονώνονται οι πραγματικά κακόβουλοι(και συνήθως σε ένα τετοιο καθεστώς,τα μέλη επανφέρουν στην τάξη τον κακόβουλο).Σε ένα ανοικτό και ταυτόχρονα καλά περιφρουρούμενο χώρο εμπεριέχονται άφοβα και χωρίς καχυποψία και οι διαμαρτυρόμενοι και οι χειροκροτούντες και οι ουδετεροι και οι συμμετέχοντες,αλλά και οι παρατηρητές.
Υ.Γ
Ελπίζω τα ανωτέρω να εκλειφθουν ως μιά θετική συμβολή στον διάλογο ,γιατί πολύ συχνά οποιαδήποτε γνώμη προερχομένη απο συγκεκριμένα μέλη εκλαμβάνεται a priori ως επιθετική...................

Συγνώμη κύριοι, τελικά δεν έχει διαγραφή κανένα post (Αναφέρομαι στο post #26)
Απλά εκ παραδρομής στο thread Εθισμός υπήρχε το παρακάτω link
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=11283
από το thread μια απορία και απλά μου διέφυγε .
ζητώ συγνώμη

Last edited:
Καλα κανεις και κανεις αυτο που θεωρεις σωστο....

Αν εγω εχω το θαρρος της γνωμης μου και κανω ψηφοφορια για το αν :

"Κατα την γνωμη σας το avclub τα περνει απο τον Παπα της Ενοριας με μοναδικο ορο να λογοκρινει τα ασεμνα ? Συμφωνειτε η Οχι ? "

Τι θα γινει ?
Ελπιζω να γελασουν ολοι ....αν καποιοι δεν γελασουν ομως και τσιμπησουνε με την κουτουραδα μου που τοσο ευκολα πεταξα επειδη απλα εχω το θαρρος της γνωμης μου επειδη ειμαι 40 ( παρα 2 μηνων Σουρλα ) χρονων ε τοτε εκανα ζημια σε αυτο που θελω να προστατευσω......

Πως μου το λεγανε οταν ειμανα μικρακι να δεις ??

ΠΡΙΝ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΒΟΥΤΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ

αν συγκρίνεις το θέμα που άνοιξα με το υποθετικό θέμα σου, τότε
φίλε μου δεν ξερώ τι να πω.

Επίσης θεωρώ οτι άνωθεν παρεμβάσεις οφείλουν να γίνονται στα μείζονα και όχι στα ασήμαντα,και μάλιστα υπο την επωδό οτι ανώνυμα μέλη διαμαρτύρονται.
Τα σχόλια που έκαναν τα μέλη σε άνωθεν παρεμβάσεις δι´ασήμαντον αφορμήν ,συμβάλλουν τα μάλα στην καλή εικόνα τού φόρουμ,γιατί σατιρίζουν μιά κατάσταση και κάποια γεγονότα.Kαι μάλιστα συμβάλλουν στην εκτόνωση τής κατάστασης.
Εάν τούτο προσλαμβάνεται ως χλευασμός ή ειρωνεία, τότε θα πρεπει να επαναπροσδιοριστούν οι παραπάνω όροι.
Υποθέτω όμως ότι ο οποιοσδήποτε κατεχων τον συντονισμό δεν αναγορεύεται ως αυθεντία στην ερμηνεία τού οποιοδήποτε post,διότι τότε ένα ολόκληρο φόρουμ και το κάθε μέλος ξεχωριστά θα διακατείχοντο απο μιά διαρκή αγωνία περί τού ´εκφράζεσθαι νομίμως´.Αυτό θα οδηγούσε στην αποξήρανση και στην κατάργηση οιουδήποτε αυθορμητισμού και θα μετετρεπε το Forum σε σχολείο τής ´Ελληνικής Παιδείας´(ελληνική εκδοχή τών Ουρσουλίνων),που δεν αποτελει πιά και το καλύτερο Παιδαγωγικό Πρότυπο.
Και παλιότερα είχα αναφερθεί στο ότι ακόμα και ένας διαδικτυακός χώρος με μεγάλη συμμετοχή διακατέχεται απο κανόνες τής ομαδικής δυναμικής.Οφείλει να έχει συντονιστές και συντονιζόμενους.
Για να επιτυγχάνεται αμοιβαία σχέσις εμπιστοσύνης μεταξύ τών δύο ομάδων,η ομάδα που δίνει τον τόνο,κατ´αρχήν θα πρέπει να διακατέχεται απο αισθήματα ανοικτότητας και εμπιστοσύνης πρός τον χώρο.Βεβαίως τίς φορές που θα επικρατεί πραγματικό ´μπάχαλο´οφείλει να παρεμβαίνει και να συμμαζεύει την κατάσταση αναλαμβάνοντας την ευθύνη ακόμα και εάν χαρακτηριστεί και αντιδημοκρατική.Γιατί σε μιά αληθινή κρίση η συντονιστική ομάδα οφείλει να είναι και ´αντιδημοκρατική´.
Οταν όμως αυτό γίνεται για ´ψύλλου πήδημα´το κύρος τής συντονίζουσας ομάδας τίθεται σε αμφισβήτηση και μεταδίδεται πρός τα μέλη μιά αίσθηση ανασφάλειας ,καχυποψίας και έντασης.
Σαφώς και πιστεύω οτι η συντονίζουσα ομάδα οφειλει να είναι ένα βήμα εμπρός απο την ομάδα των μελών,ως εκ τού ρόλου της.Αλλά μιά ομάδα που εμπιστευεται τον εαυτό της αποδέχεται και την κριτική(ακόμα και εάν είναι φορές υπερβολική και άδικη)αλλά και επικριτικά σχόλια.Γιατί και αυτά αποτελούν μέρος τού φόρουμ και μπορούν να εμπεριεχθούν ´αναίμακτα´σε αυτό ,εάν δεν εκλαμβάνονται ως μιά προσχεδιασμένη ή και κακόβουλη επίθεση(πάλι προκύπτει το θέμα εμπιστοσύνη v.ανασφάλεια)
Την περιφρούρηση τού χώρου την έχουν αμφοτερα τα μέρη(δεν τα βάζω σε αντιπαράθεση φυσικά)με την συντονιστική ομάδα να δίνει τον τόνο(όχι μονότονα ,αλλά σε έναν πολύχρωμο συντονισμό).
Προσωπικά και εντελώς καλοπροαίρετα λοιπόν πιστεύω οτι όσο μεγαλύτερη εμπιστοσύνη δείχνει η συντονιστική ομάδα στον εαυτό της τόσο πιό εύρυθμη η λειτουργία τού συνόλου.Και εκεί χωρά και το χιούμορ και οι διαφορετικές αισθητικές και πιό εύκολα απομονώνονται οι πραγματικά κακόβουλοι(και συνήθως σε ένα τετοιο καθεστώς,τα μέλη επανφέρουν στην τάξη τον κακόβουλο).Σε ένα ανοικτό και ταυτόχρονα καλά περιφρουρούμενο χώρο εμπεριέχονται άφοβα και χωρίς καχυποψία και οι διαμαρτυρόμενοι και οι χειροκροτούντες και οι ουδετεροι και οι συμμετέχοντες,αλλά και οι παρατηρητές.
Υ.Γ
Ελπίζω τα ανωτέρω να εκλειφθουν ως μιά θετική συμβολή στον διάλογο ,γιατί πολύ συχνά οποιαδήποτε γνώμη προερχομένη απο συγκεκριμένα μέλη εκλαμβάνεται a priori ως επιθετική...................

Σπύρο αν κατάλαβα καλά από τα γραφόμενα σου απαντάς στον τίτλο με την ερώτηση πως ναι υπάρχει και έτσι πρέπει να γίνεται.
Αν αυτή είναι η απάντηση σου ας προσθέσω και εγώ την ίδια για τον ευατό μου.

Όσο αφορά το μήνυμα 28 το εξέλαβα ως χιουμοριστικό αν και off topic της επικεφαλίδας. Αν ο κύριος Ντοκατζής δεν είχε χιουμοριστικό σκοπό τότε απλά είναι ένα υβριστικό μήνυμα στην καθαρεύουσα και δεν συμβάλεικαθόλυ στη συζήτηση.

Nίκο δεν λέω αυτό.Δεν αναφέρομαι στην λέξη λογοκρισία γιατί δεν θεωρώ οτι υπάρχει με την ακριβή εννοια τού ορου.Ούτε πιστεύω οτι ο οποιοσδήποτε,ενσυνείδητα επιθυμεί κάτι τέτοιο.
Λέω ότι όταν μιά συντονιστική ομάδα εμπιστευεται τον εαυτό της και τα μέλη ,παρεμβαίνει στα μείζονα ζητήματα και όχι στα ασήμαντα.Οταν διακατέχεται απο αγωνία να λειτουργούν όλα στην εντέλεια και ταυτόχρονα νοιώθει ότι μονίμως επικρίνεται ,παρεμβαινει στα ασήμαντα και καμιά φορά ξεχνά τα σημαντικά.Και οι τελευταίες παρεμβάσεις έγιναν-πάντα κατα την γνώμη μου-για ασήμαντα θέματα.
Ομως,επαναλαμβάνω,κάποιες φορές είναι απαραίτητη ακόμα και μιά ´αντιδημοκρατική´παρέμβαση,ειδικά σε καταστάσεις χαοτικές.
Ε,δεν νομίζω,προσωπικά οτι το τελευταίο διάστημα υπήρξαν χαοτικές καταστάσεις.Ούτε στο φόρουμ διασαλεύτηκε καμιά τάξη ούτε έγινε κάποιο μεγάλο μπάχαλο.
Εν πάσει περιπτώσει απόψεις εκφράζουμε με πρόθεση να περνάμε καλύτερα...

Συμφωνώ με τον havoc και τον Σπύρο.

Δεν υπάρχει λογοκρισία στο φόρουμ.Απλά διαπιστωμένα μια αυξημένη υπερευαισθησία και ανησυχία,προσφάτως εκδηλουμενη που μας τάραξε όλους.
Αυτό που πιστεύω όμως οτι εξαγρίωσε τους περισσότερους από εμάς είναι οι "κρυφοί ενοχλημένοι" που δίνουν μια σπιουνίστικη διάσταση στο όλο θέμα.

Το θάρρος της γνώμης κανείς δεν το λογόκρινε,ποτέ.

Γιατί οι ενοχλούμενοι δεν βγαίνουν φανερά να πουν την γνώμη τους αλλά παίζουν με τα πμ των διαχειριστών και με τα νεύρα τα δικά μας ??
Τι φοβούνται δηλαδή..?

Nίκο δεν λέω αυτό.Δεν αναφέρομαι στην λέξη λογοκρισία γιατί δεν θεωρώ οτι υπάρχει με την ακριβή εννοια τού ορου.Ούτε πιστεύω οτι ο οποιοσδήποτε,ενσυνείδητα επιθυμεί κάτι τέτοιο.
Λέω ότι όταν μιά συντονιστική ομάδα εμπιστευεται τον εαυτό της και τα μέλη ,παρεμβαίνει στα μείζονα ζητήματα και όχι στα ασήμαντα.Οταν διακατέχεται απο αγωνία να λειτουργούν όλα στην εντέλεια και ταυτόχρονα νοιώθει ότι μονίμως επικρίνεται ,παρεμβαινει στα ασήμαντα και καμιά φορά ξεχνά τα σημαντικά.Και οι τελευταίες παρεμβάσεις έγιναν-πάντα κατα την γνώμη μου-για ασήμαντα θέματα.
Ομως,επαναλαμβάνω,κάποιες φορές είναι απαραίτητη ακόμα και μιά ´αντιδημοκρατική´παρέμβαση,ειδικά σε καταστάσεις χαοτικές.
Ε,δεν νομίζω,προσωπικά οτι το τελευταίο διάστημα υπήρξαν χαοτικές καταστάσεις.Ούτε στο φόρουμ διασαλεύτηκε καμιά τάξη ούτε έγινε κάποιο μεγάλο μπάχαλο.
Εν πάσει περιπτώσει απόψεις εκφράζουμε με πρόθεση να περνάμε καλύτερα...

Σπύρο ούτε εγώ πιστεύω πως υπάρχει λογοκρισία στο avclub, το αναφέρω για να απαντήσω στον τίτλο του θέματος, μια που έτσι θέτει το ερώτημα ο φίλος kokar (και αυτός μάλον κάτι γενικότερο ήθελε να πει)

Τώρα σχετικά με τα σημαντικά και τα ασήμαντα, όπου υπάρχουν άνθρωποι και προσπάθειες θα υπάρχουν και λάθη. Τώρα η συνεχής διαδικασία κρίσης της κρίσεως ω κρίση και η εμονή κάποιων σε αυτήν τη διαδικασία μπορεί να μην φέρνει το χάος, αλλά δεν προάγει και τίποτα..... ίσα ίσα που υποβιβάζει την αξία από τις θετικές παρατηρήσεις.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Υφίσταται λογοκρισία στο AVCLUB ??

Γιατι το υποθετεις αυτο?

Αν εκανα quote να το καταλαβω....

Βασίλη έβαλες ένα μήνυμα με φατσούλες κιθάρες και ποτά.

Ή παίρνεις μέρος στη συζήτηση με κάποιο υπονοούμενο (σε ρώτησα και δεν απάντησες ούτε θετικά ούτε αρνητικά)

Ή θέλεις να δηλώσεις πως πίνεις και τραγουδάς πέζοντας κιθάρα (δεν είναι κακό αλλά μπορείς να το πεις αφού σε ρώτησα)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Υφίσταται λογοκρισία στο AVCLUB ??

Σπύρο ούτε εγώ πιστεύω πως υπάρχει λογοκρισία στο avclub, το αναφέρω για να απαντήσω στον τίτλο του θέματος, μια που έτσι θέτει το ερώτημα ο φίλος kokar (και αυτός μάλον κάτι γενικότερο ήθελε να πει)

Τώρα σχετικά με τα σημαντικά και τα ασήμαντα, όπου υπάρχουν άνθρωποι και προσπάθειες θα υπάρχουν και λάθη. Τώρα η συνεχής διαδικασία κρίσης της κρίσεως ω κρίση και η εμονή κάποιων σε αυτήν τη διαδικασία μπορεί να μην φέρνει το χάος, αλλά δεν προάγει και τίποτα..... ίσα ίσα που υποβιβάζει την αξία από τις θετικές παρατηρήσεις.
Νικο, αν και το παραδειγμα που θα αναφερω δεν ειναι το καλυτερο, θα σου πω οτι και τα καλα εχουν ειπωθει κατα καιρους, αλλα πιο πολυ ακουγονται οι κρισεις . Σπανια π.χ εχω δει παιδια να λενε καλα πραματα για τους γονεις τους. Αυτο δεν σημαινει τπτ. Μονο μια φορα ειδα να λεγεται κατι καλο και αυτο σε διαφημιση ("φανταστικε πατερα")-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Υφίσταται λογοκρισία στο AVCLUB ??

Βασίλη έβαλες ένα μήνυμα με φατσούλες κιθάρες και ποτά.

Ή παίρνεις μέρος στη συζήτηση με κάποιο υπονοούμενο (σε ρώτησα και δεν απάντησες ούτε θετικά ούτε αρνητικά)

Ή θέλεις να δηλώσεις πως πίνεις και τραγουδάς πέζοντας κιθάρα (δεν είναι κακό αλλά μπορείς να το πεις αφού σε ρώτησα)

Διακρινω (παλι) μια προκαταληψη . Γιατι εβαλες στο μυαλο σου το κακο? Το εβαλες και πρωτο στις επιλογες σου..

Ρε Νικο, 2 το πρωι ειναι... Ημαρτον.. χαλαρωστε λιγο εκει πανω βρε παιδια-bye-

@ Σπύρος Σούρλας

Υ.Γ

Κ. Σουρλα, συμφωνώ μαζί σας ότι οι παρεμβάσεις πρέπει να γίνονται σε μείζονα θέματα κυρίως διότι υπάρχουν σημαντικότερα θέματα να ασχοληθούμε ΟΛΟΙ μας.

Από την άλλη όπως λέτε εκεί εσείς ασήμαντα θέματα πήραν μεγάλες εκτάσεις και οδήγησαν στην σάτιρα μία κατάστασης και κάποιων γεγονότων.

Αν θεωρείτε ότι τα συγκεκριμένα κείμενα αυτά περιέχουν σάτιρα κάλου περιεχόμενου και προσφέρουν στην εικόνα του φόρουμ, το σέβομαι άλλα αφήστε με να έχω διαφορετική άποψη.
Αλίμονο αν κάθε φορά που 2 άτομα έχουν διαφορετική άποψη των πραγμάτων πρέπει να επαναπροσδιοριστούν οι όροι.
Μέχρι πρότινος όμως πουθενά δεν είδα εκτόνωση της κατάστασης, έκτος αν πρέπει να περάσουμε την 1000αδα.

Ο καθένας από εμάς έχει την ευθύνη των γραπτών του είτε είναι ομάδα είτε όχι.
Στο συγκεκριμένο όμως συμφωνούμε ότι η ομάδα πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεων της.
Εφόσον δώσει βάσιμες εξηγήσεις για τις ενεργείς τις θα θεωρηθεί αντιδημοκρατική μονό μια πολύ μικρή μερίδα ατόμων.
Είναι αδύνατον μια απόφαση ΑΚΟΜΑ και απολυτά αιτιολογημένη να τους βρει όλους σύμφωνους.

Όπως γράφετε αν όμως "αν αυτό γίνεται για ´ψύλλου πήδημα´το κύρος τής συντονίζουσας ομάδας τίθεται σε αμφισβήτηση και μεταδίδεται πρός τα μέλη μιά αίσθηση ανασφάλειας ,καχυποψίας και έντασης."
Όντως δημιουργεί μια καχυποψία και ένταση, που κάλο θα ήταν να αποφευχθεί σε κάθε περίπτωση.

Γραφετε "μιά ομάδα που εμπιστευεται τον εαυτό της αποδέχεται και την κριτική(ακόμα και εάν είναι φορές υπερβολική και άδικη)αλλά και επικριτικά σχόλια. Γιατί και αυτά αποτελούν μέρος τού φόρουμ και μπορούν να εμπεριεχθούν ´αναίμακτα´σε αυτό ,εάν δεν εκλαμβάνονται ως μιά προσχεδιασμένη ή και κακόβουλη επίθεση(πάλι προκύπτει το θέμα εμπιστοσύνη v.ανασφάλεια)"

Διαφωνούμε όμως κ. Σουρλα. ότι η Δ.Ο ακόμη και αν παίρνει δικαιολογημένες αποφάσεις, πρέπει να δέχεται και να αποδεχεται συνεχώς την υπερβολή κρητική ακόμα και αν είναι άδικη με επικριτικά σχόλια.

Από ανθρώπους αποτελείτε όχι ρομπότ και πιστέψτε με όσο ενδιαφέρεσαι τίποτα δεν περνάει αναίμακτα.

Δηλαδή ΗΜΑΡΤΟΝ οι επικριτές έχουν το ακαταλόγιστο ? η μπορούν σε κάθε σωστά αιτιολογημένο θέμα να κάνουν σάτιρα ?
Έτσι όπως το περιγράφετε ότι αποφάση πάρει η Δ.Ο ΠΑΝΤΑ θα υφίσταται κριτική.

Last edited: