Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Μια καλή ψηφιακή ζυγαριά, το κομπιουτεράκι απαραίτητα δίπλα σου, πλαστικά ποτηράκια, ξύλινα ανακατευτήρια, γαντάκια μιας χρήσης κ χειροπετσέτες πολλές φορές σε ξελασπώνουν αν σου ξέφυγαν λίγο οι αναλογίες κ πρέπει να κάνεις διορθώσεις κ φυσικά δεν πρέπει να χάσεις χρόνο.

Re: Απάντηση: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Μπορεί και να μην πήξουν ποτέ Μιχάλη.
Έχω μια ράβδο που, εδώ και τρείς μήνες, παραμένει στην κατάσταση που ήταν τη δεύτερη μέρα, σαν καουτσούκ περίπου.

Ειναι δεδομενο οτι δεν θα πηξει σωστα.
Το θεμα ειναι να σκληρυνει να γινει τουλαχιστον σαν καουτσουκ που λες. Εχω καποια δειγματα απο παλια πειραματα που ειχα βαλει λιγοτερο/περισσοτερο σκληρυντη και ειναι σαν καουτσουκ οπως λες, αλλα πληρως αποδεκτα στην εμφανιση και τον χειρισμο.

Θερμοκρασία σου έχει ανεβάσει κάποιο απ´ τα υπολείμματα;
Εμένα, για κάποιο λόγο που δεν έχω ξεκαθαρίσει ακόμα, κάποια μίγματα, μετά από λίγη ώρα, μου ανέβαζαν τρελή θερμοκρασία, τόσο που έλυωνε και ζάρωνε το πλαστικό ποτηράκι που είχα χρησιμοποιήσει για τη μίξη.

Μια καλή ψηφιακή ζυγαριά, το κομπιουτεράκι απαραίτητα δίπλα σου, πλαστικά ποτηράκια, ξύλινα ανακατευτήρια, γαντάκια μιας χρήσης κ χειροπετσέτες πολλές φορές σε ξελασπώνουν αν σου ξέφυγαν λίγο οι αναλογίες κ πρέπει να κάνεις διορθώσεις κ φυσικά δεν πρέπει να χάσεις χρόνο.

Καλα ολα αυτα, αλλα αν δεν ανακατεψεις σωστα το μιγμα εξ'αρχης δεν βοηθανε σε τιποτα.. :))

Ο χρονος δεν ειναι προβλημα, μπορεις να φτιαξεις αλλο μιγμα σε χρονο μηδεν. Το μιγμα αρχιζει και σκληραινει στις 2 ωρες.
Αν σου πεσει ομως τριπλασιο χρωμα απο το κανονικο, δεν ειναι φρονιμο να φτιαξεις τριπλασια ποσοτητα ρητινης για να ρεφαρεις...

Θερμοκρασία σου έχει ανεβάσει κάποιο απ´ τα υπολείμματα;
Εμένα, για κάποιο λόγο που δεν έχω ξεκαθαρίσει ακόμα, κάποια μίγματα, μετά από λίγη ώρα, μου ανέβαζαν τρελή θερμοκρασία, τόσο που έλυωνε και ζάρωνε το πλαστικό ποτηράκι που είχα χρησιμοποιήσει για τη μίξη.

Οχι, η Μερκολα και οι περισσοτερες ρητινες υγρου γυαλιου για hobby δεν ανεβαζουν θερμοκρασια. Εσυ πρεπει να εχεις επαγγελματικη ρητινη οπως αυτη που στρωνουν στα δαπεδα και τις σκαλες και γενικα για χρησεις με μικρο βαθος επικαλυψης.

Αν πας σε 3πλασια ποσότητα μάλλον δεν διάβασες ποτέ τις οδηγίες ή έχεις αρχές Πάρκινσον! :flipout:

Αν πας σε 3πλασια ποσότητα μάλλον δεν διάβασες ποτέ τις οδηγίες ή έχεις αρχές Πάρκινσον! :flipout:

Μαλλον εσυ δεν καταλαβες τι εννοω για την τριπλασια ποσοτητα...

Moλις βγηκε απο το καλουπι το οστρακο αφου στεγνωσε και η δευτερη στρωση υγρου γυαλιου για να δημιουργηθει ο 'βυθος'.

Το αποτελεσμα ειναι ιδιαιτερα εντυπωσιακο και ειναι απο τις ελαχιστες φορες που η φωτογραφια ΔΕΝ κολακευει το θεμα.

42047092005_6d4c3782af_b.jpg

Η φωτογραφιση της γυαλινης πυραμιδας δεν ειναι ευκολη λογω αντανακλασεων παντου. Στην πραγματικοτητα η πυραμιδα ειναι πεντακαθαρη και διαυγης. Ειναι κριμα που δεν μπορει να αποδοθει πιστα η εικονα.

Το χρωμα χαθηκε κατω απο τα πετραδακια και καλυτερα να μην εμπαινε καθολου. Εκτος εαν γινοταν μια εξτρα επιστρωση υγρου γυαλιου με γαλαζιο χρωμα λιγων χιλιοστων και μετα μια τελευταια στρωση με τα πετραδακια.

Παντως οι δυο (και παραπανω) στρωσεις υγρου γυαλιου πολλαπλασιαζουν τις δυνατοτητες για εντυπωσιακα δημιουργηματα.

Thanks man!

Eιμαστε πλεον στο τελος των πειραματων, θελω κανα μηνα ακομα να δοκιμασω καποια πραγματα, και μετα θα αρχισουμε την παραγωγη :))

Πολύ ωραίο Μιχάλη... :grandpa:
Βλέπω οτι η Mercola τα πάει καλά, τώρα που τελειώνει η δική μου η εισαγώμενη θα δοκιμάσω κι εγώ τη Mercola.
Τι βρίσκεις εύκολα;

Ευχαριστώ συνάδελφοι!

Την Μερκολα την βρίσκεις και στο λεροι και πιο φτηνα στο χιωτικο toolshouse.

Κυριάκο δεν έχει γυαλιστει καθόλου, βγηκε ετσι και δεν χρειάζεται τιποτα. Ο πατος θα ξυστει μονο στις ακμες.

Ερώτηση, επειδή και εγώ ψάχνομαι από εδώ και από εκεί.
Σε χρώμα, παίζουν καλύτερα τα χρώματα για βιτρό ή δεν έχει σημασία;

Συγχαρητήρια μιχάλη,είναι πανέμορφο :SFGSFGSF:

Μιά ερώτηση από ποιά μεριά τού καλουπιού έριχνες τό υγρό γυαλί,γιατί στόν πάτο είναι τά βοτσαλάκια,στό κέντρο κάθετα τό σαλιγκάρι θαλάσσης,δηλαδή δέν μπορώ να καταλάβω πώς τό καλούπωσες.

Ευχαριστώ πολύ συνάδελφοι!
Θα επανέλθω στις ερωτήσεις σας απο βδομαδα καθως ειμαι εκτός Ελλάδος.

Να πω μονο οτι τα χρώματα πρεπει να ειναι ειδικα για την ρητίνη. Οινοπνευματος λέγονται νομιζω. Θα βαλω λινκ για τα κινέζικα. Εχω δοκιμάσει και βερνικι νυχιων και δουλεύει καλα.

Δημητρη η πυραμιδα γεμισε αναποδα και σε δυο φασεις. Δες προηγούμενη φωτο. Θα επανέλθω αναλυτικα την Τρίτη.