Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Αν εννοεις το ωραιο αλφαδακι που εχεις, αμα ψαξω λιγο τριγυρω μπορει να βρω κανενα ξεχασμενο σε κανενα συρταρι :))

Απάντηση: Re: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Έχω εργαλείο που δεν έχει ο Χιώτης! :BDGBGDB55:

Είσαι το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα μέλους του ΑudioVideoClub.
Στις καλές εποχές που ασχολούμασταν με ήχο πικάπ clear audio των 3,000. Στις δύσκολες εποχές χρησιμοποιούμε το αλφαδάκι του για DIY μαστοριές.
ΔΕ ξενερώνουμε ποτέ. :flipout::flipout:

Βρηκα και γω καποια ξεχασμενα αλφαδακια στη σοφιτα χαρη στον Μιχαλη :)))

45777668515_49f10a10c8_b.jpg

Όπως τα λες Μπάμπη...

Βέβαια έχω εργαλεία που πήρα και δεν χρησιμοποίησα ποτέ μου.

Δεν έχω δορυφορική καρδιά μου! :flipout:

zyMCv5p.jpg

Έχω γεμίζει glitter και χρυσόσκονες το γραφείο μου.
Ελπίζω μέχρι το τέλος της ημέρας να έχω κάτι να δείξω γιατί το έχω προσπαθήσει ήδη με 2-3 διαφορετικούς τρόπους. :smile:

Άντε, ένα preview.
Το δεξιά τελείωσε, θα δω μήπως μπορώ να βγάλω καλύτερο καλούπι κάπως.
Το αριστερά είναι η δεύτερη αποτυχημένη προσπάθεια να βγει μάτι δράκου. :D

AP9FLOv.jpg

χαχαχα ναι το γκλιτερ εναι ατιμο πραμα, εξαπλωνεται παντου και δε φευγει :))

Ενδιαφερον το ματι του δρακουλα! Γιατι το μαυρο στην ιριδα ξεχειλωνει?
Δεν αφηνεις το μελανι να στεγνωσει? Πως το κανεις αυτο? Ζωγραφιζεις στην πισω μερια της στρογγυλης ρητινης που εχεις φτιαξει εσυ σε καλουπι? Τι σε δυσκολευει ακριβως?

Η λεπιδα δεξια μπορει να γινει λειτουργικη με το σωστο ακονισμα? Ειναι αρκετα σκληρη η ρητινη για να κοβει σαν ξυραφι αν την ακονισεις?

Ναι, από πίσω το βάφω. Για να φανεί καλά βέβαια πρέπει να παίζεις πιο βαθιά, όχι μόνο επιφανειακά.
Βασικά δοκιμάζω διάφορους τρόπους για να "ελέγξω" την βαφή.
Το θέμα με την μπογιά είναι ότι απλώνεται.
Εγώ της δίνω βάθος και αυτή το παίρνει σε πλάτος. :D
Οπότε στην τωρινή έκδοση, την κόρη την έφτιαξα με οδοντογλυφίδα που έβαψα μαύρη και έβαλα λίγη μπογιά για να "ξεχειλώσει" στο κέντρο λίγο. :smile:
Την επόμενη φορά θα αρχίσω να "χτίζω" το βάψιμο καμία ώρα αφού στήσω τη ρητίνη για να έχω τον έλεγχο το πως θα πάει.

Την λεπίδα προσπάθησα να την ακονίσω, αλλά αρχίζει και κάνει δόντια. Οπότε δεν νομίζω ότι μπορεί να φτάσει σε σημείο να ξυρίσει.
Να κόψει, ναι.
Οπότε την στόμωσα και την κόλλησα μόνιμα στη βάση.

Βγήκε από το καλούπι και θα ξεκινήσει τι γυαλισμα
50b395cfbc0807892c91e2eea306fa7f.jpg
ffc5f86ccb1d141347267bae3f8690f2.jpg
4fb09d776f6cdc36d7a7c2e6279e02d0.jpg

Στάλθηκε από το Redmi 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μια χαρα φαινεται! To κερι εκανε δουλεια τελικα? Ειχες διαρροη?
Ποιες επιφανειες θα τριψεις?

Τα πλαϊνά και από πάνω ένα χεράκι για να περάσω άλλη μια στρώσει υγρό γυαλί για να γίνουν και τα πλαϊνά κάπως καυλτερα

Είχα μια μικρή διαρροή αλλά έβαλα άλλο λίγο κερί και σωθηκα

Last edited by a moderator:
Πολυ σωστος αλλα το πανω μερος γιατι να το τριψεις αν ειναι να περασεις μια στρωση απο πανω?

Σε ποια μορφη βαζεις το κερι στις διαρροες? Το λιωνεις επι τοπου πανω στην τρυπα? Καλη δουλεια κανει και η κολλα σιλικονης, απο πιστολι σιλικονης.

Απάντηση: Re: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Πολυ σωστος αλλα το πανω μερος γιατι να το τριψεις αν ειναι να περασεις μια στρωση απο πανω?

Σε ποια μορφη βαζεις το κερι στις διαρροες? Το λιωνεις επι τοπου πανω στην τρυπα? Καλη δουλεια κανει και η κολλα σιλικονης, απο πιστολι σιλικονης.
Θέλω για κάτι μικρό ατέλειες το κερί το έχω λιωμένο με τέτοιο καιρό παγώνει κατευθείαν και μου λύνει τα χέρια από διαρροες