Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Μαργαριταράκια είναι τα μεγάλα και glitter τα μικρά.
Το πάνω είναι η τρύπα για το κρέμασμα. :smile:

Έτσι που το βλέπω από τον υπολογιστή φαίνεται να έχει φυσαλίδες πάνω στα κοχύλια.
Από κοντά δεν τις έβλεπα, ούτε από το κινητό.
Έλα παναϊαμ... :flipout:
Θα το ξαναδώ όταν θα πάω σπίτι.
Παίζει πάντως γιατί μου είχαν σπάσει τα νεύρα, έβγαιναν συνέχεια στην επιφάνεια.

Η μεγάλη "φυσαλίδα" στα κοχύλια πάντως είναι από μαργαριταράκι. :smile:

Μου ήρθαν και οι πρώτες φόρμες από Ebay και διάφορες ιδέες.
Πολύ πιο μεγάλες από ότι τις περίμενα, αλλά ok

Ερώτηση προς όσους έχουν ασχοληθεί...
Υπάρχει τρόπος να μην κάνουν blend τα χρώματα στο υγρό γυαλί ή είναι καταδικασμένη κάθε προσπάθεια;
Υπάρχει δηλαδή τρόπος (κάποιο συγκεκριμένο είδος χρώματος; Τεχνική; ) ώστε να βάλω π.χ. κίτρινη ρητίνη και από πάνω μπλε ρητίνη και να μην γίνει απλά πράσινη ρητίνη αλλά με κάποιο ντεγκραντε;

Last edited by a moderator:
Οχι δεν γινεται αυτο που λες, πρεπει να εκχυθουν ξεχωριστες στρωσεις αφου στεγνωσει η πρωτη.

Τα διαφορα ειδη χρωματος που υπαρχουν, οπως σκονη, υγρο, κρεμα δεν βοηθουν.

Βαλε καμμια φωτο απο τις φορμες, μηπως παρουμε καμμια ιδεα!

Αυτό παρατήρησα και με το μάτι.
Κανονικά θα έπρεπε να είναι γαλάζιο και όχι κιτρινοπράσινο όπως κατέληξε.
Και να σκεφτείς ότι την δεύτερη στρώση την έριξα μία ώρα μετά, αφού είχε αρχίσει να σταθεροποιείται η πρώτη!

Τα gradient και γενικά το να έχει διάφορα χρώματα η ρητίνη τελικά όμως πως τα κάνουν; Με άλλη ρητίνη;

Αυτές οι φόρμες μου ήρθαν για αρχή.

2n3yb1L.jpg

oDMdeMj.jpg

Οι στρογγυλές είναι σε μέγεθος cupcake!
Φυσικά τις χιονονιφάδες δεν είναι ανάγκη να τις γεμίζεις μέχρι πάνω, μία στρώση μισού εκατοστού (και αν) θα κάνει δουλειά.
Τα τριαντάφυλλα, θα δείξει.

Το καλό είναι ότι και τα τριαντάφυλλα και οι νιφάδες χωράνε εύκολα στο μεγάλο καλούπι, οπότε μου έχουν έρθει κάποιες ιδέες.
Το κακό είναι ότι με τέτοιο μέγεθος, κάθε δοκιμή θα πονάει γιατί θα χαλάει πολύ υγρό γυαλί! :(

Ναι, από πίσω το βάφω. Για να φανεί καλά βέβαια πρέπει να παίζεις πιο βαθιά, όχι μόνο επιφανειακά.
Βασικά δοκιμάζω διάφορους τρόπους για να "ελέγξω" την βαφή.
Το θέμα με την μπογιά είναι ότι απλώνεται.
Εγώ της δίνω βάθος και αυτή το παίρνει σε πλάτος. :D
Οπότε στην τωρινή έκδοση, την κόρη την έφτιαξα με οδοντογλυφίδα που έβαψα μαύρη και έβαλα λίγη μπογιά για να "ξεχειλώσει" στο κέντρο λίγο. :smile:
Την επόμενη φορά θα αρχίσω να "χτίζω" το βάψιμο καμία ώρα αφού στήσω τη ρητίνη για να έχω τον έλεγχο το πως θα πάει..

Στο 0.44

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μπραβο ρε τσιμιτσελη, ωραια τα γυαλακια σου, Δες τι εχει κανεινο χιωτης και προχωρα περισσοτερο!

Ίσως είναι θέμα της μπογιάς ή της ρητίνης, μπερδεύονται τα χρώματα...
Θα την βρω την άκρη όμως!
Δοκίμασα και τις καινούργιες θήκες.

IMG_20190115_202837.jpg
IMG_20190115_202859.jpg

Καμία ιδέα για το πως στήνονται αυτά;
Ίσως από άλλου είδους ρητίνη;

XPV_9026_f.jpg

nFxJ0PRl.jpg

SNh7N3w.jpg

Σκέφτομαι να τσιμπήσω και αυτά εδώ να παίξω.
Έχει ασχοληθεί κανείς;

Κανονική ρυτίνη είναι.
Δοκίμασε το εξής:
Φτιάξε τη ρυτίνη άχρωμη, μόλις τελειώσεις με το καλό ανακάτεμα μοίρασέ την σε διαφορετικά κυπελάκια.
Στο κάθε κυπελάκι ρίξε χρώμα και ανακάτεψε καλά.
Μόλις τελειώσεις με όλα τα χρώματα που θες να χρησιμοποιήσεις άρχισε να τα ρίχνεις ένα-ένα σπ ένα μεγαλύτερο κύπελο που θα χωρέσουν όλα.
Τέλος ανακάτεψε ελάχιστα και πολύ σιγά αυτό το μίγμα.

Αν το κάνω βγαίνει απλά ενδιάμεσο χρώμα.
Θα δοκιμάσω κάποια πράγματα που έχω στο μυαλό μου βέβαια...

Κάτι κάνεις λάθος ρε κουμπάρε...
Αυτά είναι κάτι σαχλαμάρες μια μέρα που έπαιζα αλλά φαίνεται οτι μπορείς να ξεχωρίσεις τα χρώματα.
Και να σκεφτε'ις οτι, επειδή δεν μ´ένοιαζε κι επειδή δεν ήθελα να φτιάξω κάτι συγκεκριμένο, τα ανακάτεψα πολύ περισσότερο απ´ότι έπρεπε.

Attachments

• 2.jpg
    2.jpg
    172.4 KB · Views: 166
  • 1.jpg
    1.jpg
    137 KB · Views: 166
Για να γινει το swirl πρεπει να αναμειχθούν τα χρωματα σε μικρότερα κυπελακια χωρίζουμε τον τελικό όγκο του καλουπιού στα δυο π.χ. Και αν ειναι 100ml βαζουμε 50ml κόκκινο και 50ml κιτρινο και να πέσουν μετα ταυτόχρονα ή και διαδοχικά μεσα στο ιδιο καλούπι.και μετα με ενα καλαμάκι κανουμε κάποιους κύκλους κτλ και τις αναμιγνύονται δημιουργώντας αυτο το εφέ.δε ξερω αν έγινα κατανοητος ωστοσο με μια αναζήτησή resin swirl colour νομιζω θα δεις και οπτικά τι εννοω και θα το καταλάβεις καλυτερα ;)

Και εμένα έτσι βγαίνουν.
Δηλαδή, το να βγάλω δύο ή τρία χρώματα, παίζει, αλλά βγαίνει πιο χοντροκομμένο, σαν να αναμιγνύονται τα χρώματα σε κάτι ενδιάμεσο.
Δεν βγαίνει δηλαδή σαν το πρώτο που είναι καθαρά μαύρο με μπλε γραμμές.
Τα σκασμένα τα glitter επίσης πάνε και κάθονται στον πάτο.
Ίσως πρέπει να του ρίξω ανακάτεμα κάπου στο μισάωρο με μία ώρα;
Να τα αφήσω στο κυπελάκι ένα μισάωρο να σφίξει και μετά να τα αναμίξω;
Σε λίγο θα τελειώσει και το πρώτο κιλό με τόσες δοκιμές που έχω κάνει! :flipout:

Αυτό εννοώ. Να σφίξει πρώτα καλά.
Το μισάωρο είναι σχετικό. :smile:
Από μισή ώρα μέχρι και δύο - τρεις ώρες κάνει για να αρχίσει να σφίγγει σε μένα, ανάλογα που θα το βάλω.

Αυτό που εννοώ με το χρώμα είναι αυτό.

0-02-04-ba224aa0f759243c8f42d3a54761c00a502683e0c75267f445f07fcc12950a4d_6e0bf58a.jpg

λεπτές γραμμές δεν έχω καταφέρει να κάνω ακόμη, εκτός αν κάτσω να το ζωγραφίσω αφού έχει στεγνώσει αρκετά.
Υπάρχει πάντα αυτό το blending

Καλησπερα. Τελικα βγηκε πολυ ευκολα απο το καλουπι. Δε ξερω τι βοηθησε περισσοτερο. Η ταινια μεταφορας ή το wd40...
Τωρα αρχιζουν τα βαρετα τριψιματα.

Δεν εχω αποφασισει τι πόδια να βαλω. Μαλλον μεταλλικα σκεφτομαι
Εχω δει σε ebay διάφορα (hairpin και αλλα)
Μαλλον θα φτιαξω μονος μου με ηλεκτροσυγκολλησεις να ειναι 100% δικη μου κατασκευη. Αν δε βαρεθω....
951e4cd0d4b2f4ceaf5d2f64173bc6f6.jpg