Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Καλημερα .ευχαριστω για τις απαντησεις. Δεν εχουν κολληθει ακομα. Λεω σταυρωτα για να μπουν πιο μεσα. Σιγουρα θα βαφτουν σκουρα. Λενε να τα μικρυνω σε πλατος ε;
Και εμενα μου φαινονται χοντροκομμενα αλλα δε ξερω πως θα φαινονται χιαστι. Θα δουμε....
Ευχαριστω και παλι

Απάντηση: Re: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Σημερα ξεκινησα τα ποδια του τραπεζιου
Δε μου αρεσουν παραλληλα ομως. Θα τα βαλω μαλλον χιαστι αν και αυτο θα με παιδεψει με κοψιματα και μονταρισματα...
Με το καθαρισμα δεν εχω ασχοληθει ακομα. Δε μου αρεσει καθολου το τρυψιμο....
e3213111d0433e3a0679764420cb6927.jpg
08d02fa89765082d00ef8ae25e251c74.jpg
Πολύ ωραία αλλά χιαστη η σταυρωτά θα πηγαίνουν καλύτερα

Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Oπως και να τα βαλεις νομιζω οτι το ματι θα το τραβαει η επιφανεια οταν τελειωσει.

Καλυτερα ομως να τα βαλεις οπως τα εχεις τωρα παρα να τα προσαρμοσεις σε σταυρωτο σχεδιο και να βγει με ατελειες.

Τα πόδια σαν σχέδιο δεν είναι άσχημα , ούτε το ότι έρχονται πρόσωπο με την επιφάνεια (ίσα ίσα που είναι σωστό για αυτόν τον σχεδιασμό ποδιών) . Το λάθος στην εικόνα είναι ότι τα πόδια θα έπρεπε να είναι στα πλαϊνά του τραπεζιού και όχι στα μπρος-πίσω . Καλή συνέχεια .

Καλησπερα.Ναι το δοκιμασα και αυτο. Νομιζω οτι χιαστι ειναι το καλυτερο. Καποια στιγμη θα το ξεκινησω... Τωρα παιδευομαι με το τελειωμα μιας ντουλαπας...

Για το Osatosa που ρώταγε...
Νικόλα, εκτύπωση σε ξύλο και μετά υγρό γυαλί.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    164.2 KB · Views: 107
Δυστυχώς η απο πάνω φωτογραφία, όπως και αυτή, είναι λίγο χάλια αλλά έτσι, για να πάρετε μια ιδέα.
Με το υγρό γυαλί που μου περίσσεψε έφτιαξα και κάτι ψιλοπουτανιές με glitter να δω τι βγαίνει. Το αποτέλεσμα μου άρεσε πολύ, αυτό που δεν ξέρω είναι που θα τα χρησιμοποιήσω.
Ίσως σε κανένα κόσμημα ή σε κανένα εξεζητημένο πομολάκι... Θα δούμε.
Δυστυχώς από ιδέες δεν τα πάω και πολύ καλά... :flipout:

Attachments

• 2.jpg
    2.jpg
    291.9 KB · Views: 111
Last edited:
Ετοιμάζεται και το δεύτερο σιγά σιγα
277d7209002e59e4aa74e6147fc4f6fa.jpg
d419f3deea1bd0b2a05453ebcb07c50c.jpg

Οι δισκόπλακες θέλουν γυάλισμα !! Έχουν ίχνη από τα τακάκια !!! :ernaehrung004:

Μια χαρά βγήκε, μπράβο μάστορα.

Re: Απάντηση: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Δυστυχώς η απο πάνω φωτογραφία, όπως και αυτές, είναι λίγο χάλια αλλά έτσι, για να πάρετε μια ιδέα.
Με το υγρό γυαλί που μου περίσσεψε έφτιαξα και κάτι ψιλοπουτανιές με glitter να δω τι βγαίνει. Το αποτέλεσμα μου άρεσε πολύ, αυτό που δεν ξέρω είναι που θα τα χρησιμοποιήσω.
Ίσως σε κανένα κόσμημα ή σε κανένα εξεζητημένο πομολάκι... Θα δούμε.
Δυστυχώς από ιδέες δεν τα πάω και πολύ καλά... :flipout:
Πολύ μου αρέσουν οι περιγραφές σου,. .
Αν προσθέσεις και λίγο ξύλο θα μπορούσε να γίνει μια πολύ όμορφη λαβή στο λεβιέ ταχυτήτων..

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μπιλάκο :SFGSFGSF:
Πολύ ωραίο το τραπεζάκι, η βάση και το πόδι όμως κλέβουν την παράσταση. Εξαιρετική ιδέα.
(Να δω ποιός θα το μετακινεί μόνο...:flipout:)

Ευχαριστώ πολύ όλους ακόμα θέλει δουλίτσα θα τριφτουν θα γυαλίσουν όλα και μπορεί να το βάψω δεν ξέρω ακόμα

Ευκάλυπτος με διάμετρο 55 δεν το αγόρασα έχω καμία 10 φέτες και πιο μεγάλες ακόμα συντηρητικό ξύλου και υγρό γυαλί από πάνω για βάση στρόφαλο από αμάξι και δισκοπλακες που πήρα σήμερα από ένα φίλο

Απάντηση: Re: Απάντηση: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Ναι ...δώσε λεπτομέρειες Μπάμπη.

Λοιπόν...
Αρχικά εκτυπώνεις τη φωτογραφία που θες να μεταφέρεις σε έναν laser, κατά προτίμηση, printer αλλά σε mirror μορφή για να σου βγεί κανονικά όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Παίρνεις ένα πολύ καλά τριμένο ξύλο, απλώνεις ομοιόμορφα την κόλλα και κολλάς τη φωτογραφία.
Περιμένεις μέχρι να στεγνώσει καλά και μετά με ένα βρεγμένο πανί τη μουσκεύεις κι αρχίζεις σιγά-σιγά να αφαιρείς με τρίψιμο το χαρτί μέχρι να φανεί η φωτογραφία.
Πλησιάζοντας προς το τέλος θέλει πολύ προσεκτικές κινήσεις γιατί υπάρχει πιθανότητα να χαλάσεις την φωτογραφία αν δεν σταματήσεις το τρίψιμο έγκαιρα, δεν πρέπει να αφαιρέσεις το τελευταίο στρώμα που είναι τυπωμένο.

Δείτε.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Όταν τελειώσει η διαδικασία μεταφοράς της εικόνας και στεγνώσει, απλά απλώνεις στην επιφάνεια μια πολύ λεπτη στρώση υγρό γυαλί.

Σωστα, η εκτυπωση πρεπει να γινει mirror αλλιως η φωτο θα βγει το δεξια αριστερα. Σημαντικη λεπτομερεια.
Σε καποιες φωτο δεν εχει τοση σημασια, σε καποιες αλλες εχει, οπως οταν ειχα τυπωσει την Χιο και μου βγηκε στο ξυλο αναποδα και αγνωριστη :))

Σαν επικαλυψη για να μην χαλασει η φωτο, μπορει να μπει και οποιοδηποτε βερνικι πολυουρεθανης/νερου ειτε γυαλιστερο ειτε σατινε ειτε ματ. Ειτε και τιποτα.