Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Μπα, δεν έχω τέτοιο θέμα.
Θα βρεθούμε μάλλον οι μαχαιράδες για ακονίσματα και θα φέρει ένας φίλος μία γιαπωνέζικη στα 50.000 grit των 400
Να δεις τι κάνει εργαλείο με κόψη στις 8° γυαλισμένο στα 50.000 grit :flipout:

Ενώνω δύο κόσμους!
Το παλικάρι που μου είπε για την dursol παίζει με τόρνο για μέταλλα.

IMG_20190404_234941.jpg

Προσμίξεις με τιτάνιο, πατίνα, κλπ

Πατίνα.
Τεχνητή παλαίωση, όπως τα πρώτα δύο.
Το τρίτο είναι τιτάνιο στο κέντρο, ορείχαλκος στις άκρες.
Λάθος επιλογή η λέξη "προσμίξεις".
Να τον φέρω από εδώ; :D

Όλους τους θέλουμε εδώ. Όλοι οι καλοί χωράνε.
Δεν ξέρω την τεχνική που χρησημοποιεί για την πατίνα, ίσως με κάποια υγρά ή αλλοιφές, σαν κατασκευή όμως δεν είναι δύσκολη στον τόρνο.
Μια αρχική διαμόρφωση, απλή σχετικά, ένα κανελάζ για τις ραβδώσεις στο κέντρο κι ένα κολαούζο για το σπείρωμα μπροστά.

ρε συ τι γυαλαδα εβγαλες !!! :a0210:
το Σαββατο θα βρεχει, θα αρπαξουν υγρασια τα μαχαιρια
αστους αυτους ... ελα απ' δω

...
Μια αρχική διαμόρφωση, απλή σχετικά, ένα κανελάζ για τις ραβδώσεις στο κέντρο κι ένα κολαούζο για το σπείρωμα μπροστά.

ναι ρε Μπαμπη .. αυτα ακριβως του ειπα κι εγω, αλλά μαλλον δεν τα καταλαβε :flipout:

Last edited by a moderator:
Επειδή ξέρω ότι σου αρέσει το διάβασμα έλα να πάρεις όλο το βιβλίο (καμιά 500άρια σελίδες) με την πρώτη σου ευκαιρία.
Η διεύθυνση για να βρεις ότι θέλεις πίσω δεξιά.

:a0210:

500 σελίδες δεν είναι τίποτε για μένα... Δώσε μου manual και τη ψυχή μου πάρε... -bye-

:a0210:

500 σελίδες δεν είναι τίποτε για μένα... Δώσε μου manual και τη ψυχή μου πάρε... -bye-

Για αρχή θα μάθεις τους βασικούς συμβολισμούς των πνευματικών εξαρτημάτων & μετά όλα τα άλλα είναι παιχνιδάκι.

Αξίζει να ασχοληθείς...... & που ξέρεις μπορεί να το πας σε άλλο επίπεδο !

https://youtu.be/hmVy7CVubE8?t=17

Μπα..
Τι με μια πόρτα θα τη βγάλουμε;
Έγώ έχω πιο μεγαλόπνοα σχέδια... Να πάω τον αυτοματισμό σε "ψηλό" επίπεδο..-bye-

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Για αρχή θα μάθεις τους βασικούς συμβολισμούς των πνευματικών εξαρτημάτων & μετά όλα τα άλλα είναι παιχνιδάκι.

Αξίζει να ασχοληθείς...... & που ξέρεις μπορεί να το πας σε άλλο επίπεδο !

Μάστορα, για ψάξε λίγο το κιτάπια σου εκεί πέρα... Υπάρχει κάποια αντιστοιχία σε bar και Ν.
Δεν ξέρω αν το λέω σωστά αλλά θέλω να ξέρω πόση πίεση ασκεί το έμβολο πχ στα 5 bar.
Κάνω κάτι δοκιμές εδώ και μου φαίνεται οτι αυτά τα διαόλια έχουν τερατώδη δύναμη... Τους σφιχτήρες τους έχουν για πλάκα, και δεν θέλω να επιμείνω γιατί θα τους σπάσω.

Attachments

• 2.jpg
    2.jpg
    291.1 KB · Views: 91
Απάντηση: Re: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Αυτό μου βγάζει οτι 4 bar είναι 400.000 Ν/m2 :hmmmm2:
Αυτό που θέλω να ξέρω είναι τί δύναμη θα πάρω εγώ από το έμβολο αν το τροφοδοτήσω με αέρα 4 bar.

Απάντηση: Re: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Αυτό μου βγάζει οτι 4 bar είναι 400.000 Ν/m2 :hmmmm2:
Αυτό που θέλω να ξέρω είναι τί δύναμη θα πάρω εγώ από το έμβολο αν το τροφοδοτήσω με αέρα 4 bar.

Θα τα πούμε από κοντά. Έχει να κάνει κ με την επιφάνεια του εμβόλου ακόμα κ με την διάμετρο του βακτρου. Υπομονή.

Αυτό θέλει μηχανικό αλλά νομίζω ότι εξαρτάται απ' το έμβολο και από πολλούς άλλους παράγοντες...