Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Re: Απάντηση: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Είναι βιομηχανική ρυτίνη. Έχω ρίξει (σκορπίσει), glitter χρυσό, ασημί & μπλε.
Στο φυσικό της χρώμα κιτρινίζει λίγο;
Με την προσθήκη χρώματος φαίνεται η διαφορά από το υγρό γυαλί;

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Στο φυσικό της χρώμα κιτρινίζει λίγο;
Με την προσθήκη χρώματος φαίνεται η διαφορά από το υγρό γυαλί;

Στο φυσικό της χρώμα κιτρινίζει όντως λίγο, αλλά γλυκά & παίρνει μια όμορφη μελί απόχρωση. Με την προσθήκη χρώματος φαίνεται να αλλάζει αλλά ακόμα δεν μπορώ να το πω με σιγουριά.

Όμως παρατηρώ ότι από μόνη της να ανεβάζει επάνω τις όποιες φυσαλίδες αέρα, αφήνοντας πεντακάθαρο το υπόλοιπο δοκίμιο, κάτι που αυτό εμένα με εξυπηρετεί για το τμήμα αυτό ή θα κοπεί στην πριονοκορδέλα ή θα αφαιρεθεί στον τόρνο.
Επίσης στεγνώνει πολύ πιο εύκολα & είναι κατά κάποιο τρόπο "αυτοεπιπεδούμενη". Αυτά τα λίγα για αρχή.

Με το καλο.
Να μεταφερουμε και εδω την δοκιμη της ρητινης πολυουρεθανικης βασης που εκανε ο Κωστης και δυστυχως αποδειχθηκε πως δεν επιδεχεται τορνιρισμα και σπαει.

Κανει λοιπον για χυτευσεις μεγαλου ογκου καθως αναφερει για αναμιξη απο κιλο και πανω και ειναι καταλληλη για εφαρμογες οπως τραπεζια κλπ οπου το μονο που θελει μετα ισως ειναι λειανση και γυαλισμα.

Άψογος μάστορα... :a0210:
Το γκλίτερ βλέπω μαζεύτηκε στον πάτο. Καλό είναι το διάφανο αλλά με χρώμα θα ήταν πολύ πιο όμορφο.
πως και την έκοψες τη γαβάθα; Δεν ξεκόλλαγε; Spray σιλικόνης της επόμενη φορά.

Από φινίρισμα με πήγε πολύ καλά. Αυτό με χάλασε & εμένα που τα γκλιτερακια πήγαν κάτω τα περισσότερα. Μάλλον ήθελε ή να μην τα βάλω καθόλου ή να τα ρίξω στην 3η στρώση (3ο κυπελλάκι ρυτίνης). Με το επόμενο.

Τα κομμάτια του ξύλου όπως είναι κομμένα στον τόρνο είναι άλλο πράγμα. Σαν αυτά που βλέπουμε στο YouTube!!!

Ξεκολαγε αλλά δεν το προσπαθήσα καν & έβαλα το Dremelάκι.
Τζάμπα χάλασα το καλουπάκι.

Όποτε και να τα ρίξεις τα γκλίτερ στον πάτο θα καθήσουν. Αν τα δύο πρώτα κυπελάκια είχαν τραβήξει θα καθόταν στον πάτο του τρίτου.
Ότι και να κάνεις δεν θα είναι ομοιόμορφα διασπαρμένα.
Τα ίδια παθαίνουμε με τα mica powder.

Για πες λίγα πράγματα παραπάνω όμως γιατί μ´ ενδιαφέρει η συμπεριφορά αυτής της ρυτίνης.
Σε πόσες ώρες στέγνωσε;
Ζεσταινόταν όταν τη δούλευες;
Απ´ την ώρα που θα τη φτιάξεις τι χρονικό περιθώριο έχεις ώστε να δουλεύεται;

Την έφτιαξα χτες το μεσημέρι γύρω στις 15.30'.
Το πρωί πριν πάω για δουλειά της έβγαλα το καλουπάκι & το απόγευμα σήμερα την έβαλα στον τόρνο & ήταν πέτρα.

Στον τόρνο τα τεράστια σκαρπελα του Αννίκα ξεπεταξαν το μπωλ σε 45 λεπτά & πολύ λέω.

Στο τρίψιμο επειδή δεν σταμάτησα πουθενά (από 80 έως 1000) προς το τέλος κατάλαβα ότι ζεστάθηκε & στο χείλος του μπωλ ίσως & να μαλάκωσε λίγο, για λίγο.

Μάλλον είχες και πολλές στροφές, έ;

Μη με τσιγκλάς...!
Επειδή βαριέμαι να αλλάζω στροφές, όπου τορνιρω εκεί & τρίβω. Στην μέση είναι ο ιμάντας στην σχέση μετάδοσης του τόρνου αλλά δεν θυμάμαι να σου πω τον ακριβή αριθμό των στροφών.
Εγώ δεν έχω ποντεσιομετρο δίπλα μου καρδιά μου (ακόμα! :drool1:)

Re: Απάντηση: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Μη με τσιγκλάς...!
Επειδή βαριέμαι να αλλάζω στροφές, όπου τορνιρω εκεί & τρίβω. Στην μέση είναι ο ιμάντας στην σχέση μετάδοσης του τόρνου αλλά δεν θυμάμαι να σου πω τον ακριβή αριθμό των στροφών.
Εγώ δεν έχω ποντεσιομετρο δίπλα μου καρδιά μου (ακόμα! :drool1:)
Ωραίο έγινε Κώστα και σίγουρα με χρώμα θα γινόταν καλύτερο. Αφού ξεκίνησες με τις ρητίνες είμαι σίγουρος ότι θα βρεις τον δρόμο.

Σε ευχαριστώ πολύ Παύλο.
Θα δοκιμάσω & με χρώμα αλλά όπως λέει & ο Κυριάκος..... χρόνο που θα βρω.

Ο Κυρ μπορεί να μην έχει χρόνο αλλά έχει ποντεσιόμετρο... :flipout:

(Μαχαιριά πισώπλατη ήταν αυτό...)

Δεν καταλαβαίνει από τέτοια ο Κυριάκος. Αργεί αλλά δημιουργεί & το βασικό είναι ότι πάντα χαμογέλαει.

Ωραίο!
Για να μην καταστρέφεις το καλούπι, λάδι σιλικόνης πριν ρίξεις το υγρό γυαλί (γυαλίζει και περισσότερο) και όταν είναι να το βγάλεις, 2-3 λεπτά στην κατάψυξη.

Απάντηση: Re: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Ωραίο!
Για να μην καταστρέφεις το καλούπι, λάδι σιλικόνης πριν ρίξεις το υγρό γυαλί (γυαλίζει και περισσότερο) και όταν είναι να το βγάλεις, 2-3 λεπτά στην κατάψυξη.

Σε ευχαριστώ πολύ. Δεν ήταν ότι δεν έβγαινε απλά το βιάστηκα & επειδή στο επάνω μέρος είχε κάπου ξεχειλίσει.
Στο φως στης ημέρας φαίνεται πολύ πιο καθαρό.
Πάμε για το επόμενο.....!