Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Μαστιχοδεντρο και υγρο γυαλι με μικα!

Προοριζονται για κρεμαστα!

20191024-224300.jpg

Παρα πολυ ωραια πατριωτακι!!

Και φυσικη μαστιχα απ'ευθειας απο το δεντρο θα ηταν ενδιαφερον να εμπαινε σε υγρο γυαλι καπως, μαζι με κατι αλλο, η μονη της. Εχω μπολικη θα δοκιμασω.

Απλό είκολο και γρήγορο..
Ένα ρεσουδάκι/κουμπί από υγρό γυαλί. Χωρίς πολλά-πολλά, ένα καλουπάκι από κουτί παγωτού (95 χιλιοστά) ένα forstner 12 χιλιοστά για τις τρύπες και μια φρέζα για το φινίρισμα της τρύπας. Έπεσε παραγγελία για άλλα 20 αλλά "άν μπορώ" (sic) να τα κάνω ξύλινα. :furious3:

Attachments

• IMG_E3305.jpg
    IMG_E3305.jpg
    117.3 KB · Views: 98
  • IMG_E3306.jpg
    IMG_E3306.jpg
    122.7 KB · Views: 100
Πολυ πρωτοτυπο το σουβερακι και πολυ ωραιο χρωμα βγηκε, σαν ξυλο! Το καλουπι δεν καταλαβα πως εδωσε σχημα στο βαθουλωμα.
Που βρηκες forstner 12αρι? Απο 15 ξεκινουν οι σειρες :))

Στον τορνο για ξυλινο νομιζω οτι βγαινει πιο ευκολα και σιγουρα πιο συντομα.

Απάντηση: Re: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Που βρηκες forstner 12αρι? Απο 15 ξεκινουν οι σειρες :))

Και 8-άρι και 10-άρι έχω...
Ας είναι καλά ο Μήτσος που εγκατέληψε το άθλημα κι αποφάσησε να γίνει Stihl-οβάτης.

Last edited:
Re: Απάντηση: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Bubble blue sky...
Φτιάξε βρε ένα pressure pot λέμε...

Pressure pot δεν έχω πρόβλημα, φτιάξε μου. :flipout:

Εδώ έκανα επίτηδες τις φουσκάλες. Οι περισσότερες όμως δεν είναι φουσκάλες, είναι σκόνη mica που αιωρείται.

Μπαμπη να φτιαξεις στο παλικαρι και μια περιστρεφομενη βαση γιατι θα στραμπουλιξει κανενα δαχτυλο

Ρε φιλε τι ξυλο εβαλες, εχω χασει επεισοδια

Αν ήθελα απλά να γυρίζει θα το έβαζα στο πικάπ. :D

Είναι αν θυμάμαι καλά, ελιά, μου είχε δώσει κάποια περίεργα κομμάτια ο Μπάμπης κάποια στιγμή.
Αλλά είναι ανομοιόμορφο κομμάτι που κάνει τα "κόλπα" του εσωτερικά.

Μα για τι επιφάνειες μιλάτε;
Αν ζεστάνεις το υγρό γυαλί σε μπεν μαρί πάνε όλες οι φούσκες σε ένα σημείο 1x1cm και φεύγουν εύκολα με ένα αναπτήρα. :smile:

Ο αναπτηρας ειναι αβολος γιατι η φλογα γυρναει προς τα πανω και σε καιει. Με το φλογιστρακι δεν εχεις αυτο το θεμα, ασε που εχεις καλυτερο ελεγχο και δεν χρειαζεται να το πλησιασεις και πολυ.

Μα για τι επιφάνειες μιλάτε;
Αν ζεστάνεις το υγρό γυαλί σε μπεν μαρί πάνε όλες οι φούσκες σε ένα σημείο 1x1cm και φεύγουν εύκολα με ένα αναπτήρα. :smile:
Αν είναι εύκολο θα ήθελα μια πιο λεπτομερή ανάλυση σε αυτό ! Βαθμούς κτλ

Απλά ανεβάζω το νερό κάπου στους 60-70 βαθμούς (να μην βράσει αλλά να μην μπορείς να βάλεις και το χέρι σου μέσα για πάνω από 1 δευτερόλεπτο) και αφήνω το ποτηράκι μέσα για 5 λεπτά.
Αν θα μείνουν φουσκάλες, αυτές θα είναι στην επιφάνεια, μαζεμένες όλες μαζί στο κέντρο, οπότε τις σκας εύκολα με έναν αναπτήρα.
Αν ξεχάσεις το ποτηράκι, σε μισή ώρα παίζει να έχεις ένα πολύ όμορφο ποτηράκι για πέταμα, με το υγρό γυαλί στερεοποιημένο. :smile: