Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Μιχαλη αν δεν ηταν αεροστεγες δε θα πιναμε κοκα κολα με ανθρακικο αλλα γλυκο νεροζουμο.

Κανε το τεστ που σου λεω και θα καταλαβεις.

Αλλο πραγμα ψαχνεις. Αυτό που γραφουν καποια τρόφιμα "συσκευασμένο σε προστατευτική ατμοσφαιρα"

Βλεπω οτι δεν βαρεθηκες να μην καταλαβαινες τι λεω, παρ'ολες τις απειρες διευκρινισεις που εχουν γινει :flipout:

Πως εισαι τοσο σιγουρος βρε Αγγελε? Εχεις κανει καποια δοκιμη με βερνικια σε βαθος χρονου?

Λες το μπουκαλι της coca cola να ειναι καλυτερο και να μην μπαζει τοσο οσο το μπουκαλι της Bικος cola? :)

τα βικακια, λογω μεγεθους, τα χρησιμοποιω παρα πολυ, ολα τα πλαστικα και ακρυλικα χρωματα τα εχω σε πλαστικα μπουκαλια.

Με την ευκαιρία που μιλάμε για μπουκάλια αναψυκτικών θα σας κάνω μια τορναδόρικη ερώτηση.
Πόσοι απο σας έχουν προσέξει οτι όλα αυτά τα μπουκάλια έχουν διπλό σπείρωμα;

οντως???
αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι γιατι υπαρχουν τα καθετα κοψιματα σε καπακι και λαιμο.

οντως???
αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι γιατι υπαρχουν τα καθετα κοψιματα σε καπακι και λαιμο.

Όχι όλα... Αυτά που κλείνουν πολύ γρήγορα, με τη μισή περιστροφή απ´τα υπόλοιπα.

Βλεπω οτι δεν βαρεθηκες να μην καταλαβαινες τι λεω, παρ'ολες τις απειρες διευκρινισεις που εχουν γινει :flipout:

Δε θα βαρεθω αν δε το εμπεδωσεις.

Χαχαχαχαχαχα

Επανελαβε μετα απο εμενα.

Τα μπουκαλια αναψυκτικών κλεινουν αεροστεγως.

Ελα μωρε Κυριακο κι εσυ. "Επαναλαβε μετα απο εμενα" και χαζομαρες...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Και να πρεπει να εισαι απο πανω να τον ακους;
Βαλτον να το γραψει 100 φορες.
Με το laser engraver.
Με διαφορετικη γραμματοσειρα καθε φορα.
Σε μαονι.
😁

Για να σε ανταμειψω για την επιμονη σου σε προκαλω δημοσια σε ενα ταπεινο στοιχηματακι των 100 ευρω για τεσταρισμα στα μπουκαλακια αναψυκτικου που εχω βαλει υγρο γυαλι.

Εαν ειναι πραγματι αεροστεγη θα κερδισεις το πιο ευκολο μεροκαματο της ζωης σου. Εαν ομως δεν ειναι αεροστεγη οπως εγω πιστευω, δεν πειραζει, εσυ να'σαι καλα, θα κεραστουν ολοι οι συμμετεχοντες στο πειραμα σουβλακια και αναψυκτικα :)

Εκλεισε το στοιχηματακι?

Εκλεισε αρκει να εχεις καταλαβει αυτο που λεω.

Μιχαλη αεροστεγως κλεινει.

Εσυ θελεις κενο αερος ωστε να μην επιρεαζεται ο καταλυτης η γενικα το περιεχόμενο.

Για να διαπιστωσεις πως ειναι αεροστεγες το δοχειο παρε ενα ανθρακουχο αναψυκτικο κουνα το σαν φραπε και δες μονοα σου.

Δεν βγαινει εξω τπτ.

Αρα ειναι αεροστεγες το δοχειο.

Τωρα αν εσυ θες να μην εχει καθολου αερα μεσα ειναι αλλου παπα Ευαγγελίο.

Εκει θελεις τα πωματα των μπουκαλιών κρασιου στα οποια εφαρμοζεται αντλια κενου και αγαιρουν τον αερα ωστε να μην χαλαει το κρασι.

θα φερω εναμισι λιτρο Coka Cola και θα την κάνουμε φραπε να δουμε αν χανει.

χαχαχα, εμ ετσι ειναι, αμα ζορισουν λιγο τα πραματα ...θα φερεις κλειστη Coca cola να τεσταρουμε :flipout:

Εγω παντως κραταω το 'εκλεισε'....και θα τεσταρουμε την "αεροστεγη" συμπεριφορα των πλαστικων μπουκαλιων που εχουμε βαλει ρητινη μεσα. Γιατι αυτο ειναι το ζητουμενο.

Τα αεροστεγη μπουκαλακια :)
49764858091_5228e2113e_b.jpg

Εγώ που σας διαβάζω τόσα σχόλια ...θα έπαιρνα το μπουκαλάκι θα βίδωνα καλά το καπάκι θα το βουτούσα σε έναν κουβά με νερό και θα το πίεζα δυνατά. Αν βγάλει φυσαλίδες παίρνει αέρα αν όχι είναι στεγανό. Τεχνική της σαμπρέλας....
Δεύτερο- τεχνική για να βγάλεις τον αέρα:
Βάζεις μέσα την ρητίνη πιέζεις το μπουκαλάκι μέχρι να έλθει το υλικό στο χείλος και βιδώνεις το καπάκι. Το μπουκάλι θα μείνει παραμορφωμένο αλλά αέρας δεν θα υπάρχει ...αν μετά επανέλθει στην θέση του παίρνει αέρα. -bye-

Θα την ανοιξουμε εννοείται και μετα θα κανουμε το τεστ!!!!

Εγώ που σας διαβάζω τόσα σχόλια ...θα έπαιρνα το μπουκαλάκι θα βίδωνα καλά το καπάκι θα το βουτούσα σε έναν κουβά με νερό και θα το πίεζα δυνατά. Αν βγάλει φυσαλίδες παίρνει αέρα αν όχι είναι στεγανό. Τεχνική της σαμπρέλας....-

Ετσι.

Παντως, σχετικα με το θεμα αυτο, αν και εξακολουθω να πιστευω οτι τα μπουκαλια των cola ειναι απο τα πιο αεροστεγη:
Αν απο καπου χανουνε (ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ) δεν ειναι, τοσο απο το πωμα, οσο απο το ιδιο το πλαστικο, που γενικα ως υλικο ειναι λιγοτερο αεροστεγες απο π.χ. το γυαλι.
Απο αυτην την αποψη, πιθανον η καλυτερη συσκευασια ειναι γυαλινο μπουκαλι με καπακι coca cola. Και, αυτο ακριβως εχει κανει ο πατερας μου. Εχει βρει γυαλινα μπουκαλια λιτρου, με βολτες που ταιριαζουν ακριβως στο καπακι της coke, και σε αυτα εμφιαλωνει κρασι για μακροχρονη αποθηκευση.
Σε καθε περιπτωση, και σε λογικα πλαισια (ακομα κι οι μαυρες τρυπες χανουν υλικο λιγο λιγο), μου φαινεται απιθανο τα κλασικα μπουκαλια cola να μην κανουν για αεροστεγη αποθηκευση, π.χ. για 1-2 χρονια.
Το φως, βεβαια, ειναι αλλη ιστορια.

Edit:

Προσεξε, Μιχαλη: Μην συγκρινεις τα πλαστικα μπουκαλια των νερων, με των αναψυκτικων. Των νερων (νομιζω ειδικα του Βικου) τα μισολιτρα, αν τα σφιξεις λιγο παραπανω, "κλωτσανε" οι βολτες ευκολα. Της coca cola μπορεις να βαλεις ολη σου τη δυναμη χωρις προβλημα.

Εχω βαλει στη φωτο πια μπουκαλια αναψυκτικων χρησιμοποιω. Αυτα παραπανω τα κοντοχοντρα και τα μικρα αναψυκτικα cola Βικος.
Σε αυτα αναφερομουν και αυτα προφανως λεγονται μπουκαλια αναψυκτικων. Eιναι προφανες οτι η ρητινη και το ανοιξε κλεισε της χρησης επηρρεαζουν την στεγανοτητα τους.

Δεν ανεφερα ποτε για κοκα κολα καθως δεν με ενδιαφερουν τα μπουκαλια τους λογω μεγεθους, αλλα ουτε καν σκεφτηκα οτι μπορει να υπαρχουν ποιοτητες και ποιοτητες στην κατασκευη πλαστικων μπουκαλιων. Οταν πχ. μιλας για αυτοκινητα γενικοτερα, δεν ειναι σωστο να εχεις στο μυαλο σου την Μερσεντες, πρεπει να μιλας γενικα.

Τωρα ο Κυριακος τον ηπιε, καθως το στοιχημα ειναι για την στεγανοτητα των μπουκαλιων που χρησιμοποιω, και οχι ειδικα της coca cola που θα φερει.

Eισαι προσκεκλημενος για να φας σουβλακια :)

Το πρόβλημα στο συλλογισμό σας είναι ότι ο καταλύτης θαμπώνει επειδή οξειδωνεται κατά την αποθήκευση. Το θα πώμα μπορεί να οφείλεται σε άλλους παράγωντες, όπως το φως, ή στην επαφή με τον αέρα κατά τη μετάγγιση. Ακόμα ο οποιος αέρας μεσα στο μπουκάλι, μπορεί να οξειδωνει ακόμα κ αν το μπουκάλι κλείνει αεροστεγως. Που κλείνει!

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αφού στο μεταλικό κουτί δεν έπαθε τίποτε πιθανολογώ οτι είναι το φώς που τον οξειδώνει.
Ούτε ο αέρας που υπάρχει στο μπουκάλι είναι λόγος οξείδωσης αφού το ίδιο ισχύει και στο μεταλικό κουτί.
Κι εγώ πιστεύω οτι τα μπουκάλια αναψυκτικών κλείνουν αεροστεγώς. Το αν δεν σφίχτηκε καλά ή άν δέν σφράγιζε το καπάκι λόγω βρωμιάς είναι άλλο θέμα.

Εχεις αποθηκευσει υγρο γυαλι σε πλαστικο μπουκαλι και γνωριζεις πως συμπεριφερεται Νικο, η απλα κανεις υποθεσεις με το τι μπορει να συμβαινει?

Re: Απάντηση: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Αφού στο μεταλικό κουτί δεν έπαθε τίποτε πιθανολογώ οτι είναι το φώς που τον οξειδώνει.
Ούτε ο αέρας που υπάρχει στο μπουκάλι είναι λόγος οξείδωσης αφού το ίδιο ισχύει και στο μεταλικό κουτί.
Κι εγώ πιστεύω οτι τα μπουκάλια αναψυκτικών κλείνουν αεροστεγώς. Το αν δεν σφίχτηκε καλά ή άν δέν σφράγιζε το καπάκι λόγω βρωμιάς είναι άλλο θέμα.

Διαβαζω οτι η ρητινη και ο καταλυτης κιτρινιζουν ουτως η αλλως λογω ηλικιας. Και οχι μονο απο την αμεση εκθεση στο ηλιακο φως (UV) αλλα και λογω του οξυγονου στο μπουκαλι.

All resins eventually yellow. In addition to it happening from UV light exposure, it also happens because oxygen gets introduced into the bottles once the seal is broken and the cap removed.
https://www.resinobsession.com/resin-resin-resin/best-way-to-store-resin/

Παντως σε αμεση εκθεση στον ηλιο δεν τα εχω. Σε δευτερο ραφι στο υπογειο ειναι.

Νομιζω λοιπον οτι το να χρησιμοποιεις μικρες ποσοτητες σε καινουρια πλαστικα μπουκαλια καθε φορα, απο τα μεταλλικα τους κουτακια, ειναι η καλυτερη λυση.
Γιατι τα μπουκαλια αναψυκτικων πολυ απλα δεν ειναι καταλληλα για διαλυτες, διαβρωνονται απο τα βερνικια και τις ρητινες. Πρεπει να τα αλλαζουμε συχνα.

Παντως, απο αυτα που λεει αυτος, οτι το προβλημα ειναι τοσο οι υπεριωδεις, οσο και το οξυγονο, το ιδανικο θα ηταν μπουκαλι αναψυκτικου, μεσα σε σκοτεινο ντουλαπι (ή ντυμενο με ταινια) και πιεσμενο για να εχει βγει ολος ο αερας.
Just saying.
Τωρα, αν και ποσο διαβρωνονται τα πλαστικα απο τον καταλυτη, δεν ξερω.
Αν ισχυει, η εναλλακτικη ειναι γυαλινο μπουκαλι, με πωμα κοκα κολας και το συστημα με την αντλια που ρουφαει τον αερα.