Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Εγω παιδια πιθανον να εχω προβλημα με την υγρασια στην διαδιικασια στρωσης του υλικου, δεν δικαιολογειτραι αλιως το οτι αργει να στεγνωσει το υλικο μου στο ξυλο και το θαμπωμα που δημιουργειται. θα προσπαθησω να ανεβασω εικονες αυτες τις μερες..

Παιδιά να μην ξεχνάμε πως τώρα τελευταία λόγω της μόδας, όλοι οι διάφανοι πολυεστέρες και οι ρητίνες βαφτίστηκαν "υγρά γυαλιά". Μάλλον δεν είναι κορόιδα όσοι σκάνε 55αρια και 60ρια για ένα λίτρο (μισό ρητίνη και μισό σκληρυντή) έναντι των 25αριών που βλέπω να κυκλοφορούν. Η resoltech ας πούμε κυκλοφορεί χωρίς φόβο και πάθος τα προϊόντα της σε πλαστικά μπιτόνια, ούτε μεταλλικά επτασφράγιστα ούτε τίποτα. Αλλά είναι the real thing, και όχι κάτι διάφανο που στερεοποιείται και βαφτίζεται υγρό γυαλί, όνομα και μη χωριό.........

Η πρωτη μου επαφη με υγρο γυαλι ηταν με μια ακριβη ρητινη σε δυο πλαστικα μπουκαλακια που μου ειχε δωσει η αδερφη μου καθως δεν την ενδιεφερε το χομπυ.
Δεν θυμαμαι το ονομα αλλα οντως η αναγωγη της τιμης σε λιτρο κοστιζε πανω απο 50 ευρω.

Οταν τελειωσε αυτη η ποσοτητα, και επειδη ακομα πειραματιζομουν να δω αν μου αρεσει, αγορασα την πιο φτηνη και πιο ευκαιρη της αγορας, την Mercola.
Για να πω την αληθεια, το μονο ενοχλητικο στην συγκεκριμενη ρητινη ειναι η αναλογιες της 6:10, που θες παντα ενα κομπουτερακι μαζι σου.
κατα τα αλλα ειναι δεν πολυμυριζει, δεν ζεσταινεται αν μιξαρεις μεγαλουτσικη ποσοτητα, ειναι ιδιαιτερα διαυγης και το πιο σημαντικο παραμενει διαυγης μετα απο καιρο.

Επειδη υπαρχει ημερομηνια ληξης σε αυτες τις ρητινες, πρεπει να λαμβανουμε και αυτον τον παραγοντα υπόψη. Γιαυτο καλο ειναι να ψωνιζουμε απο μαγαζια που εχουν κινηση..

Εχω ακομα ελαχιστα απο τα πρωτα εργα που εχω κανει με την Mercola και ειναι σε αριστη κατασταση. Ισως παιζει ρολο και το μικρο βαθος της χυτευσης που κανω, που συνηθως δεν ξεπερνα τα 3-4 εκατοστα. Σιγουρα θα υπαρχουν και καλυτερες ρητινες, αλλα σε αυτη τη φαση δεν βλεπω κανενα λογο να παω σε αλλη μαρκα. Εκτος εαν βρεθει μια πιο φτηνη οποτε ευχαριστως θα την δοκιμασουμε :)

Απάντηση: Re: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Παιδιά να μην ξεχνάμε πως τώρα τελευταία λόγω της μόδας, όλοι οι διάφανοι πολυεστέρες και οι ρητίνες βαφτίστηκαν "υγρά γυαλιά". Μάλλον δεν είναι κορόιδα όσοι σκάνε 55αρια και 60ρια για ένα λίτρο (μισό ρητίνη και μισό σκληρυντή) έναντι των 25αριών που βλέπω να κυκλοφορούν. Η resoltech ας πούμε κυκλοφορεί χωρίς φόβο και πάθος τα προϊόντα της σε πλαστικά μπιτόνια, ούτε μεταλλικά επτασφράγιστα ούτε τίποτα. Αλλά είναι the real thing, και όχι κάτι διάφανο που στερεοποιείται και βαφτίζεται υγρό γυαλί, όνομα και μη χωριό.........

Έτσι είναι, το έχω πεί κι εγώ παλιότερα... Ρυτίνες είναι τα περισσότερα απ' αυτά που αγοράζουμε, κυρίως οικοδομικές.
Επειδή όμως δεν κάνουμε διαφάνειες και συνήθως τις χρωματίζουμε δεν πολυανησυχώ για κιτρινίλες και λοιπές αλλοιώσεις με το χρόνο...
Το υγρό γυαλί είναι ακριβό. Και βέβαια ότι πληρώνεις παίρνεις. Ρυτίνες είναι όλα βέβαια, καμία σχέση με γυαλί, αλλά διαφέρει η ποιότητα.
Δείτε τιμές από εξειδικευμένο κατάστημα του Μονάχου πρίν 4-5 μήνες...

Attachments

• IMG_3902.jpg
    IMG_3902.jpg
    128.7 KB · Views: 115
  • IMG_3903.jpg
    IMG_3903.jpg
    124.3 KB · Views: 115
Καλησπερα παιδια. Δεν εχω ασχοληθει με το χομπυ αλλα θελω να αναπλασω με ρητινη καποια
σπασμενα χερουλια απο εργαλεια.
Σκεφτομαι να χρησιμοποιησω γυψινα καλουπια. Για να αποκολληθει η ρητινη μετα το στεγνωμα,
μπορω να ψεκασω προηγουμενως με σπρευ σιλικονης το καλουπι?
Λειτουργει αυτη η τεχνικη?
Και εαν ναι, πρεπει να αφησω να στεγνωσει το σπρευ πριν ριξω την ρητινη?

Γύψινα καλούπια μην δοκιμάσεις.
Αν δεν μπορείς να βγάλεις καλούπι από λάστιχο, καλύτερα με πλαστικοποιημένο χαρτί, ταινία κλπ.

Kαλως τον!
Νομιζω οτι το γυψινο καλουπι θα εχει θεμα με το υγρο γυαλι ακομα και να το περασεις σπρευ σιλικονης. Η ρητινη θα κολλησει στο καλουπι.

Το μονο που μπορω να σκεφτω που δεν ξερω αν δουλεψει ειναι να το περασεις συνεχομενα χερια σπρευ σιλικονης μεχρι να ποτισει καλα η πορωδης επιφανεια και μετα να δοκιμασεις με την ρητινη.

Δεν ξερω εαν υπαρχει καποιο υλικο για να περασεις πρωτα το γυψινο καλουπι ωστε να κλεισουν οι ποροι και μετα να το περασεις με το σπρευ σιλικονης και να ριξεις το υγρο γυαλι.

Που να είναι φτιαγμένα σαν χερούλια για εργαλεία;
Δεν έχω πετύχει κάπου.
Εξ' άλλου είναι πιο καλό να "σφίξει" το γυαλί πάνω στο εργαλείο παρά να ανοίγεις τρύπες.

Απλούστατο είναι.
Παίρνεις σιλικόνη σε υγρή μορφή, ρίχνεις τον καταλύτη (2%), ανακατεύεις καλά και μετά στο καλούπι.
Την επόμενη μέρα είναι έτοιμο για όσα αντίγραφα θές, γιατι η σιλικόνη δεν θα διαλυθεί όπως το γύψινο καλούπι, θα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις όσες φορές θές.

Δεν θα χρειαστει να χρησιμοποιησω καθε καλουπι δευτερη φορα.
Και η υγρη σιλικονη νομιζω οτι κοστιζει αρκετα.

Ένα τορνακι να παρεις!!!

Χεχεχεεχε σε μπριζωνω τωρα αλλα θα σου ανοιξει ενα ολοκληρο νεο κοσμο!
Μαζι και το πορτοφολι βεβαια....

για δωσε ενα παραδειγμα, για ποια εργαλεια θες να επισκευασεις, μηπως πεσει και καποια αλλη ιδεα περα απο την υγρη σιλικονη, που ειναι η ιδανικοτερη
το γυψο τον ξεχνας, γιατι μετα θα τριβεις με τις ωρες

Εδω ειναι η πρωτη μου αποπειρα πριν μερικες μερες...

Attachments

• 0-02-05-06c560ad5d69a5d17368f8891ac6802b1460f68933d38a81d417cb871107b56c_6290bbd2.jpg
    0-02-05-06c560ad5d69a5d17368f8891ac6802b1460f68933d38a81d417cb871107b56c_6290bbd2.jpg
    142.3 KB · Views: 96
  • 0-02-0a-cfe0bdda90077ddecac47c931f557318f4a13aa1e126a7fe4f8253f2dfc5201f_66fa18f3.jpg
    0-02-0a-cfe0bdda90077ddecac47c931f557318f4a13aa1e126a7fe4f8253f2dfc5201f_66fa18f3.jpg
    57.9 KB · Views: 95
Καλά το πάς... :grandpa:
Όταν μεγαλώσουν θα τα κάνεις τραπεζάκια. :grinning-smiley-043
Δεν βλέπω απ´τη φωτογραφία τι γίνεται από γυάλισμα κι από φουσκάλες αλλά μια μου φαίνεται.