Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Υπάρχουν πάρα πολλές αλοιφές, πάνω κάτω την ίδια δουλειά κάνουν.
Πάρε αλλοιφή για γυάλισμα αυτοκινήτου. Εγώ έχω της 3Μ αλλά υπάρχουν και φτηνότερες.
Και υπάρχουν χοντρές μέτριες και ψιλές.

Κάποια βλακεία έκανε... Στο 1,4 bar δεν "σκάει" ούτε πλαστική κατσαρόλα.
Όλες οι χύτρες ταχύτητας που κυκλοφορούν στο εμπόριο δίνουν 1,5-2 bar σαν max πίεση, κυρίως λόγω οικιακής χρηλςης, τα πραγματικά όρια ασφαλείας είναι παραπάνω.
Βέβαια δεν είναι όλες οι χύτρες ίδιες, κυκλοφορούν και φτηνιάρικες και καλό θα είναι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Καλησπερα στην ομαδα,

Την Δευτερα ξεκινησα την 3η προσπαθεια με υγρο γυαλι. Αυτη τη φορα χρησιμοποιησα της Tetralux ο πωλητης μου ειπε οτι η αναλογια ειναι 2:1 . Εκανα το καλουπι ενα κομματι ξυλο με τρυπα στη μεση, στην οποια εβαλα καποια κοχυλια. Στη πρωτη δοση που εριξα γεμισε η τρυπα και εφτασε ετσι ωστε να ανεβει η σταθμη περιπου 1,5 cm. Λογω δουλειας το αφησα για κανα 5ωρο αλλα πηγαινα οσο πιο συχνα μπορουσα να ελεγχω για φυσαλιδες. Τις περισσοτερες τις εσκασα απλα εμειναν καποιες. Την ιδια μερα μετα το 5 ωρο εριξα και το υπολοιπο μειγμα με σκοπο να ανεβω ακομα 3cm. Παλι ελεγχα τακτικα για φυσαλιδες και το γυαλι μετα απο ωρες ειχε αρχισει να γινεται σκληρο. Ξεχασα να ανεφερω οτι εβαλα και λιγο χρωμα.
Σημερα λοιπον που πηγα να το ξανα δω το ενα κομματι κατω δεξια οπως φαινεται στη πρωτη φωτο εχει γινει σκληρο. Το υπολοιπο κομματι ας πουμε τα 3/4 πατιεται ακομα. Ημουν πολυ προσεκτικος τοσο στις αναλογιες μου οσο και στο ανακατεμα. Τι μπορει να πηγε παλι λαθος? Υπαρχει περιπτωση να γινει και το υπολοιπο κομματι σκληρο αν περασουν και αλλες ωρες? Σημερα το απογευμα θα συμπληρωθουν 2 μερες.
Οποιος μπορει ας βοηθησει.
135232745_738714597039956_8390835401714807032_n.jpg135813392_313638263307440_8398360204054982516_n.jpg

Διάβασες τις οδηγίες της TETRALUX;

Προσοχή:
Το συστατικό Β προστίθεται πλήρως μέσα στο Α από χαμηλό ύψος και ανακατεύονται για 2-3 λεπτά περίπου με χειροκίνητο αναδευτήρα ή σε πολύ χαμηλές στροφές (έως 250 στροφές το λεπτό) για την αποφυγή εγκλωβισμού αέρα.
Είναι σημαντικό η ανάδευση να γίνεται καλά στα τοιχώματα και στον πυθμένα του δοχείου, προκειμένου να γίνει σωστή ομογενοποιήση.
Αφήνουμε το μείγμα για άλλα 2-3 λεπτά και προχωρούμε στην εφαρμογή αδειάζοντας το από χαμηλό ύψος στην επιφάνεια μας.
Αν θέλουμε να προσθέσουμε χρωστική ή glitter το κάνουμε στο συστατικό Α πριν την μείξη με το Β.
Προτιμούμε πάχη έως 5 χιλ. για να μπορούν να αναδύονται τυχόν φυσαλίδες που έχουν δημιουργηθεί.
Σε περίπτωση που έχουν δημιουργηθεί φυσαλίδες αμέσως μετά την εφαρμογή τις σπάμε με συσκευή θερμού αέρα ή φλόγιστρο.
Χρόνος για μικροδιορθώσεις έως 50 λεπτά περίπου .
Η επιφάνεια μας για τουλάχιστον 6-8 ώρες δεν θα πρέπει να έρθει σε επαφή με υγρασία.
Ελαφρά βατότητα μετά από 24-36 ώρες ενώ κανονική σε 72.
Τελική ωρίμανση 7 ημέρες.

Nαι τα εκανα αυτα ωστοσο τωρα μπηκα στη σελιδα της Tetralux και βλεπω οτι στην αναλογια λενε 100ml:60ml ενω εγω ακολουθησα τον πωλητη που μου ειπε οτι θελει 2:1 αναλογια. Αρα εκει ειναι το λαθος αλλα μου φαινεται παραξενο που το ενα κομματι εχει γινει γυαλι και το υπολοιπο οχι.

Ασε τους πωλητες να λένε προφορικα ότι θέλουν.
Εσυ θα κοιτάς τι γράφει η συσκευασία.
Επίσης αναδευση προσεκτικα και επιμελώς και άδειασμα του μείγματος και σε δευτερο δοχείο και ξανά ανακάτεμα.
Επιπρόσθετα αν ο χώρος που το έχεις δεν θερμαίνεται τώρα τον χειμώνα θα έχεις θέματα.

Δηλαδη θα ανακατεψω 2-3 λεπτα και μετα θα το ριξω σε αλλο δοχειο και θα ανακαεψω παλι για 2-3 λεπτα?

Καλως τον!

Το ενα κομματι εχει πηξει σωστα γιατι μαλλον σε εκεινο το σημειο το μιγμα ετυχε να ανακατευτει καλα και κοντα στην σωστη αναλογια 10:6.
Ειναι πολυ μεγαλη η διαφορα του 10 προς 5 με το 10 προς 6, ικανη για να βγαλει αχρηστο το μιγμα.

Αν και ειναι σωστο να αλλαζεις δοχεια κατα το ανακατεμα, νομιζω οτι με λιγη προσοχη η αναμιξη στο ενα δοχειο ειναι αρκετη.
Εχω δει οτι τα πλαστικα σκληρα διαφανα ποτηρακια οπως αυτα, βοηθουν στο καλυτερο ανακατεμα που πρεπει να γινεται αργα για περιπου 3 λεπτα με το ρολοι.

Παρεμπιπτοντως, το ξυλο/πευκο λογω πορων, βγαζει συνεχως φυσαλλιδες. Να βρεις καλουπια σιλικονης απο το διαδικτυο στις διαστασεις που θες για αλλα σου εργα.
Αλλιως θα πρεπει να 'μονωσεις´ πρωτα το ξυλο με ενα χερι υγρο γυαλι η αλλο βερνικι κρουστας (για να κλεισουν οι ποροι) και μετα να ριξεις την ρητινη.

Παντα οι πρωτες μας προσπαθειες ειχαν καποιο ποσοστο αποτυχιας, οποτε δες τις θετικα, σαν το απαραιτητο συστατικο της γνωσης ενος αντικειμενου που ειναι η εμπειρια :)

Το μονο κακο ειναι οτι αν κατι παει στραβα, σχεδον παντα η πρωτη υλη δεν ειναι ανακτισιμη, οπως τα κοχυλια στο εργο σου ...μου εχει τυχει και μενα!

Δηλαδη θα ανακατεψω 2-3 λεπτα και μετα θα το ριξω σε αλλο δοχειο και θα ανακαεψω παλι για 2-3 λεπτα?

Συνήθως στα τοιχώματα και στον πάτο δεν ανακατεύεται σωστά το μίγμα, σ´αυτό βοηθάει η αλλαγή ποτηριών.

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις, σιγουρα επαιξε ρολο η λαθος αναλογια εστω και για μικρη διαφορα. Συμφωνω οτι με τον καιρο ερχεται και η γνωση. Τωρα σκεφτομαι να κανω κατι τετοιο για την επομενη προσπαθεια.
https://www.youtube.com/watch?v=-bFL5F_3dHk&ab_channel=MBResinArt
Θα δουμε πως θα παει και αυτο :P