Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

ΜΠραβο στους παλιους για τις συμβουλες, Μπαμπη-Κυριακο :P πολυ σωστες ολες οι συμβουλες για το ανακατεμα, αν και δεν μπορω να καταλαβω, γιατι οι χρωστικες και τα glitters εινια καλο να μπαινουν στο Α μειγμα και οχι με τα την αναμειξη Α+Β. Απορω για να μαθαινω..
Φιλε Χρηστο, δεν θα σου προτεινα να φτιαξεις ακομα αυτο που δειχνεις παραπανω, γιατι φαινεται μεγαλο το υψος που πρεπει να ριξεις στο επανω μερος και ειναι πιθανον να μην σου βγει σωστα. καλυτερα να ξεκινησεις να μαθεις το υλικο φτιαχνοτας μικρου υψους κατασκευες, στις οποιες μπορες να προσθεσεις ledακια και να χεις ωραιο αποτελεσμα.

Αυτές που το καπάκι μπαίνει εσωτερικά και κλείνει με μοχλό.
1,4 bar

λογικο να σκασει φιλε μου . το λαθος ειναι οτι η χυτρα που χρησιμοποιησες δεν κανει γιατι το καπακι μπαινει εσωτερικα και οχι απο πανω να παταει στο χειλος. με την υποπιεση που δημιουργειται εσωτερικα τραβαει το καπακι προς τα μεσα οπωτε και ο παραμικρος αερας να μπει απο εξω δημιουργει αποτομη εκτονωση. σου μιαλαω εκ πειρας σε κενα αερος. μπορεις να χρισημοποιησεις ανετα χυτρα αλλα μονο με το καπακι απο πανω ετσι ωστε με το τραβηγμα που κανει να το σφραγιζει οχι να το ξεσφραγιζει.

λογικο να σκασει φιλε μου . το λαθος ειναι οτι η χυτρα που χρησιμοποιησες δεν κανει γιατι το καπακι μπαινει εσωτερικα και οχι απο πανω να παταει στο χειλος. με την υποπιεση που δημιουργειται εσωτερικα τραβαει το καπακι προς τα μεσα οπωτε και ο παραμικρος αερας να μπει απο εξω δημιουργει αποτομη εκτονωση. σου μιαλαω εκ πειρας σε κενα αερος. μπορεις να χρισημοποιησεις ανετα χυτρα αλλα μονο με το καπακι απο πανω ετσι ωστε με το τραβηγμα που κανει να το σφραγιζει οχι να το ξεσφραγιζει.

Χρηστο γεια σου.
Αρχικά ευτυχώς δεν είναι δική μου η "έκρηξη" ευτυχώς. Μετά δεν ήταν σε υπόπίεση αλλά σε πιεση που έσκασε.

Έκρηξη χυτρας ταχυτητητας που έχει μετατραπεί σε pressure chamber για ρητίνες..

κατσε ρε συ...ΥΠΟπιεση δεν δημιουργειται σε αυτες τις εφαρμογες? οποτε η χυτρα θα επρεπε να κανει implode σαν το κυκλωνικο τυ συναδελφου εδω.

Παιδια με ερωτηση που ξεχασα να κανω. Χρησιμοποιω ακρυλικο χρωμα, ειναι οκ ετσι?

Τι κάνει η βιασύνη αλλά και η υπερβολή σε βάθος χυτευσης....
Από μνήμης νόμισα πως δουλευα την μερκολα που έχει αναλογία 100/60.....

Έτσι λοιπόν η ρητίνη είναι της Dippon P100 από Γερμανία με αναλογία 2/1 και προτεινόμενο βάθος 2 εκ.

Εγώ έβαλα μια κουκουναρα σε ένα μπουκάλι από γάλα με δεκ ποντους ρητίνη....

Την έδεσα από πανω με ταινία για να μη μου επιπλευσει όπως η αριστερή με την πρασινη ρητίνη αλλά εκείνη εβρασε κυριολεκτικά ξεχειλιζοντας από το δοχείο.
IMG-20210107-121240.jpg

Εδώ η κουκουναρα με τις τρυπες της από τις φυσαλίδες...
Θα την γεμίσω εκ νέου.

IMG-20210107-124347.jpg

Κυρ, δεν ξέρω τι ακριβωλς ήθελες να φτιάξεις βέβαια αλλά νομίζω οτι σ´αυτές τις περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο όταν η ρυτίνη έχει μια σχετική διαφάνεια.

Κουτάκι από κόντρα πλακέ, καπλαμά και υγρό γυαλί...
Μάλλον θα πέσει άλλο ένα χέρι διάφανο υγρό γυαλί για να μην έχει εσοχές το καπάκι και δυσκολεύει στο καθάρισμα.

Attachments

• 70FC09CD-D211-48A0-B598-EFE1CCB2573B.jpg
    70FC09CD-D211-48A0-B598-EFE1CCB2573B.jpg
    144.5 KB · Views: 97
  • E662EA77-AA64-4D0E-A8F5-0E6117EE1011.jpg
    E662EA77-AA64-4D0E-A8F5-0E6117EE1011.jpg
    173.8 KB · Views: 96
Πολύ ωραίο!! Οι εσωτερικές κοπες με επιτραπέζια σεγα ή επιστράτευσες την τεχνολογία(cnc)?

ωραιο Μπαμπη, εδειξε πολυ με το υγρο γυαλι

(ασε Vago ... με το laser εχει φτιαξει πιο πολλα κουτια και απο βιοτεχνια :flipout: )

Θα μπορουσες να ειχες ριξει υγρο γυαλι απο την κατω μερια του καπακιου ωστε η πανω επιφανεια του, αυτη που φαινεται, να ηταν ενιαια?
Πριν την συναρμολογηση βεβαια.

Πως εριξες το υγρο γυαλι τωρα, απο πανω και σε καθε εσοχη ξεχωριστα? Ωραια παει το μπλε υγρο γυαλι με το ξυλο!

Απάντηση: Re: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Πολυ ωραιο Μπαμπη...!!!
Ολα αυτα σε καπακι μικρης μπιζουτιερας εαν βλεπω καλα...!!!

Ναί Κωστή, μικρό κουτί είναι, κι αρχικά ξεκίνησε απο περιέργεια για να δω πως θα βγεί ο καπλαμάς.
(Δες κάτω πως ξεκίνησε... κι αρχικά ήταν να μείνει έτσι).

Πολύ ωραίο!! Οι εσωτερικές κοπες με επιτραπέζια σεγα ή επιστράτευσες την τεχνολογία(cnc)?

Βαγγέλη με το Laser έγιναν οι κοπές. Επειδή όμως τα άκρα ήταν πολύ ευαίσθητα και ήδη μου έσπασαν ένα κομματάκι, αποφάσισα να το ενισχύσω με υγρό γυαλί και ταυτόχρονα να δώ και πως θα δέσει.

ωραιο Μπαμπη, εδειξε πολυ με το υγρο γυαλι

(ασε Vago ... με το laser εχει φτιαξει πιο πολλα κουτια και απο βιοτεχνια :flipout: )

Αμφιταλαντεύτηκα λίγο στην επιλογή χρώματος αλλά καλό δείχνει.

Θα μπορουσες να ειχες ριξει υγρο γυαλι απο την κατω μερια του καπακιου ωστε η πανω επιφανεια του, αυτη που φαινεται, να ηταν ενιαια?
Πριν την συναρμολογηση βεβαια.

Πως εριξες το υγρο γυαλι τωρα, απο πανω και σε καθε εσοχη ξεχωριστα? Ωραια παει το μπλε υγρο γυαλι με το ξυλο!

Δεν το έριξα απο την πίσω πλευρά Μιχάλη γιατι δεν θα μπορούσα να το ελέγξω.
Δεν ήθελα με τίποτε το ξύλο να καλυφθεί με υγρό γυαλί, απλά ένα φιλμ ήθελα, κι αυτό δεν γίνεται σε αυτού του είδους τις ξύλινες κατασκευές γιατί δεν είναι απόλυτα επίπεδα όλα τα σημεία.
Στις τρύπες το έριχνα το υγρό γυαλί αλλά όχι μια-μια ξεχωριστά, το υγρό γυαλί απλώνει ούτως ή άλλως, βόσκει απο κάτω.

Attachments

• 99D48FAD-6009-4FA6-B6EF-B03C7A07161B.jpg
    99D48FAD-6009-4FA6-B6EF-B03C7A07161B.jpg
    114.8 KB · Views: 163
Πολύ ταιριαστή η επιλογή του μπλέ χρώματος με το ξύλο.
Αναμένω να θαυμάσω το τελικό αποτέλεσμα