Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Μπράβο εξαιρετική δουλειά!

Στάλθηκε από το Redmi Note 9 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Αμφιταλαντεύτηκα λίγο στην επιλογή χρώματος αλλά καλό δείχνει.

.

O συνδυασμός χρωμάτων είναι σούπερ. Γενικά θυμίζει κάτι κουτιά που έχουν βιτρώ στο καπάκι.

Απάντηση: Re: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά... :ernaehrung004:

Ωραιότατο.
Για να καταλάβω έκανες καλούπι από κάτω?

Όχι Κυρ, δεν έκανα καλούπι.
Το ακούμπησα (μόνο το καπάκι) πάνω σε ένα τζάκι που είχα ψεκάσει με spray σιλικόνης και το μόνωσα περιμετρικά με θερμοκόλληση.

Πολύ ταιριαστή η επιλογή του μπλέ χρώματος με το ξύλο.
Αναμένω να θαυμάσω το τελικό αποτέλεσμα

Μάλλον δεν θα το δείς...
Οι γυναίκες μου μου έχουν πολύ εμπιστοσύνη και μου είπαν «άστο καλύτερα έτσι γιατί θα το κάνεις χειρότερα». :silly::silly:
Αυτή είναι και η τελική μορφή του.

Attachments

• FEEA49EB-F400-4596-B2FE-80BFDC62A39D.jpg
    FEEA49EB-F400-4596-B2FE-80BFDC62A39D.jpg
    191.8 KB · Views: 109
Last edited:
Μπαμπη μια χαρα ειναι και ετσι, γιατι προβληματιζεσαι?
Μεγαλο σχολειο η σωστη μονωση, απο τα πιο δυσκολα. Ργω συνηθως το μονωνω, κολοντας στην κατω πλευρα ταινια περυτιλυγματος φαρδια. Δεν το προτεινω για ολες τις χρησεις, αλλα σε καποιες κανει δουλιτσα.

Δεν προβληματίζομαι, αφού τους φτάνει εμένα μου περιςςεύει, ούτως ή άλλως εγώ μόλις τελειώσω ένα έργο δεν ξαναασχολούμαι.
Απλά για να φύγει κάτι απ´ τα χέρια μου θα πρέπει πρώτα να αρέσει σ´εμένα.

Βασίλη, ο μεγαλύτερος εφιάλτης μου είναι ρυτίνη που τρέχει...
Ίσως είναι και το στάδιο της κατασκευής που με προβληματίζει περισσότερο. Μερικές φορές νομίζω οτι είναι και πιο λεπτή κι απ´ το πετρέλαιο, περνάει ακόμα και κάτω απ´ τη θερμόκολλα. Ειδικά όταν αρχίζει να ζεσταίνεται.
Κι αν ξεφύγει χέσε μέσα... Δεν μαζεύεται με τίποτε.

Εγω γι αυτο αφου το μονωσω, περναω ενα 1ο χερι παχους 2-3mm ρητινη κι ετσι ξερω οτι δεν θα φυγει απο πουθενα. Συν οτι το 1ο χερι λειτουργει και ως ασταρωμα στο ξυλο κλεινοντας τους πορους του. Πιθανοτατα αυτο δεν εκανες στο κουτακι, με αποτελεσμα να τραβηξαν οι ποροι στα σοκορα και να σου εκανε αυτες τις κοιλοτητες..

Δεν το έκανα γθατί το θεώρησα περιττό και χάσιμο χρόνου.
Για να ασταρώσω αυτό το κομματάκι χρειαζόμουν το πολύ 20 gr υγρό γυαλί και μια μέρα καθυστέρηση. Σε τόσο μικρές ποσότητες είναι δύσκολο να πετύχεις και τις σωστές αναλογίες.
Τις κοιλότητες θα τις έκανε, το υγρό γυαλί πάντα συστέλλεται λιγάκι όταν στερεοποιείται. Σ´εμένα έγιναν πολύ μεγαλύτερες γιατί ξέφυγε αρκετή ποσότητα κάτω απ´ τη θερμοκόληση.

Μπαμπη εμπιστευσουμαι σε αυτο που σου λεω, αν ασταρωθει ολη η επιφανεια αρχικα με ρητινη, πολυ δυσκολα θα γινει λακουβιτσα στο κεντρο, εχω ριξει πολλα μπινελικια για να το καταλαβω αυτο.
Εγω ακομα δεν εχω βρει πατεντα να μου ερχεται ακριβως προσωπο υγρο γυαλι και ξυλο, ετσι ωστε να μην χρειαζεται να γυαλοχαρταρω για να ερθουν και τα 2 προσωπο. Ετσι κερδιζω και χρονο απο το τριψιμο, αλλα και το οτι το υγρο γυαλι δεν χρειαζεται καθολου γυαλισμα, μιας που βρισκεται στην αρχικη του τελεια στιλπνοτητα.

Απάντηση: Re: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Μπαμπη εμπιστευσουμαι σε αυτο που σου λεω, αν ασταρωθει ολη η επιφανεια αρχικα με ρητινη, πολυ δυσκολα θα γινει λακουβιτσα στο κεντρο, εχω ριξει πολλα μπινελικια για να το καταλαβω αυτο.

Δεν είναι θέμα εμπιστοσύνης, το ξέρω οτι χρειάζεται αστάρωμα, το έχουμε αναφέρει και πολλές φορές εδώ μέσα. Κι όχι με υγρό γυαλί υποχρεωτικά, κι ένα sealer κάνει θαυμάσια δουλειά.
Και δεν είναι μόνο οι λακούβες, το κυριότερο είναι οι φυσσαλίδες, το ξύλο δημιουργεί συνεχώς καινούριες γιατί εισέρχεται η ρητίνη και διώχνει τον αέρα.

Εγω ακομα δεν εχω βρει πατεντα να μου ερχεται ακριβως προσωπο υγρο γυαλι και ξυλο, ετσι ωστε να μην χρειαζεται να γυαλοχαρταρω για να ερθουν και τα 2 προσωπο. Ετσι κερδιζω και χρονο απο το τριψιμο, αλλα και το οτι το υγρο γυαλι δεν χρειαζεται καθολου γυαλισμα, μιας που βρισκεται στην αρχικη του τελεια στιλπνοτητα.

Εδώ σ' έχασα λίγο... Μου φαίνοντα σαν αντικρουόμενες οι δύο αυτές προτάσεις.

Last edited:
θελω οταν ριχνω ρητινη, οπως εκανες εσυ στο καπακι, η ρητινη να ερχεται ακριβως προσωπο με το ξυλο, να μην σχηματιζει ουτε λακουβα, αλλα ουτε να ξεχυλιζει στο ξυλο (αν βαλω περισσοτερη ρητινη δηλ). Αυτο ειναι αρκετα δυσκολο να το πετυχει καποιος. Εγινα κατανοητος?

Ναί, το τι θέλεις να κάνεις το κατάλαβα...
Στην πρώτη πρόταση όμως λές "Δεν έχω βρεί πατέντα.." και στη δεύτερη λές "Έτσι κερδίζω και χρόνο..."
Πώς κερδίζεις χρόνο;
Εκτός αν εννοείς οτι Θά κερδίζεις χρόνο όταν βρείς την πατέντα.

Εννοω οτι αν καταφερει καποιος και το πετυχει αυτο που λεω, δεν χρειαζεται να γυαλισει την ρητινη κι ετσι κερδιζει χρονο, αλλιως αν η υπαρχει υψομετρικη διαφορα (η ρητινη να εχει χυθει στο ξυλο, χρειαζεται τριψιμο να ερθει αρχικα προσωπο με το ξυλο και μετα διαδοχικα τριψιματα μεχρι να γυαλισει.

Πες πες... μ’έβαλες στο τρυπάκι να το γεμίσω. -bye-
Τάθελε κι εμένα ο «βόλος» μου... κι έδεσε το γλυκό.

Attachments

• A4696321-3BE2-4663-B2CA-B079D78E6019.jpg
    A4696321-3BE2-4663-B2CA-B079D78E6019.jpg
    216.2 KB · Views: 124
Ελααααααααα, πολυ πιο ομορφο, εδειξε τωρα.. Και απο κοντα ξερω οτι θα φαινεται ακομα πιο ομορφο, μπορω να καταλαβω τα νερα του ξυλου ποσο τονιστηκαν.
Ευγε, τωρα αρεσκει μου πολλα, ανεβηκε το επιπεδο...