Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Ειχα ενα πολυ μικρο καλουπι μισογεματο υγρο γυαλι εδω και δυο χρονια και ποτε δεν χρειαστηκε να το χρησιμοποιησω λογω σχηματος και πολυ μικρου μεγεθους.
Βρηκα ομως καποιες μικρες διοδους και ειπα να τις βαλω μεσα στο καλουπι και να φτιαξω κατι, γιατι βαρεθηκα να βλεπω το καλουπι μισογεματο.

wPhMtLlh.jpg

Βγηκε συμπαθητικο με το κορδονακι του, αλλα που να το δωσω τωρα?
Ειναι unisex αυτο το κολιε? Γνωριζει κανεις? Γιατι δεν νομιζω να το θελει καποια κοπελλα..:)

• Like
Reactions: dk31
Ναι αυτο σιγουρα, αλλα ειναι κατι που μπορει να το φορεσει αντρας? Για αυτο ρωτησα αν ειναι unisex το συγκεκριμενο σχεδιο.

Εχω ενα φιλαρακι τρελαμμενο με τα ηλεκτρονικα σαν χομπυ, θα τον ρωτησω :)

Θα ήθελα την γνώμη σας ως ειδικοί στις ρητίνες και υγρά γυαλιά κτλ!

Στην βαρκα που έχω στα γράμματα έχει ξεφτυσει η λεπτή σαν μεμβρανη επενδυση που φαίνεται στις φώτο

46a2c2fab5844b9db44b807bf65ca85e.jpg
:

4c67b8e542b8c9f9dbc803da75c60b04.jpg

Σκέφτομαι να τριψω με γυαλόχαρτο την επιφάνεια αφου αφαιρεσω πληρως τις μεμβράνες, να περασω με πινελο εποξική ρητίνη δυο συστατικών σε ανάμιξη με μπλε χρυσόσκονη ή χρώμα και την επόμενη ημέρα που θα εχει σκληρύνει να περασω μια δυο στρωσεις με uv ρητίνη.

Πιστευετε οτι θα πιασει ή να σκεφτώ άλλη λυση? Έχετε δοκιμάσει ρητίνες σε υφάσματα?

Ευχαριστώ πολύ

Στάλθηκε από το Redmi Note 8 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μη το κάνεις…
Εκεί θες κάτι που να έχει ελαστικότητα, η ρυτίνη θα σπάσει αμέσως και μετά θα είναι αδύνατον να την αφαιρέσεις.

Παρε τηλ τον Παυλο (ο κατασκευαστης) ... ειναι πολυ καλος, θα σου πει τι να κανεις με τα γραμματα

κατα τ' αλλα οτι εγραψε ο Μπαμπης

Εγώ θα έλεγα να πας ναυτιλιακό χρώμα...
Η ολλανδική Jotun είναι κορυφή του είδους...
Βρες μεταπωλητή και ρωτά ποιο προϊόν χρειάζεσαι για αυτήν την δουλεια..

Σας ευχαριστω για τα σχόλια σας.

Θα μιλήσω με τον κατασκευαστή. Λογικά θα μου προτείνει την αλλαγή των γραμμάτων με καινούργια. Είχα ρωτήσει τον μάστορα που μου άλλαξε τον κυματοθραυστη και αν θυμάμαι καλά μου είχε πει για κόστος περιπου 150 ευρώ επειδή θέλει κοπή με laser, κόλλημα στο hypalon μπαλόνι κτλ. Αυτό το κόστος θα ήθελα να γλυτώσω.
Η jotun ναι, ειναι γνωστή εταιρεία στα Υφαλοχρωματα κτλ . Να έχουν και για υφασμα hypalon βέβαια χμμ δεν χάνω κάτι να ρωτήσω. Καλη ιδέα παντως.

Ειδομεν.

Ευχαριστώ και πάλι!

Στάλθηκε από το Redmi Note 8 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Last edited:
Εγώ που το είχα κάνει στο δικό μου φουσκωτό είχα κόψει σε laser hypalon neoprene.
Τα κολλάς και ξενοιαζεις μια και καλή.
Το κόστος ήταν στο ποσό που αναφέρεις, τώρα ισως να έχει αυξηθεί.
Αν θέλεις κάνε ένα τηλέφωνο στον Μιλτο http://www.giokasgraphics.gr/index.php μήπως έχει να σου προτείνει κάποια εναλλακτική, έχει κι αυτός φουσκωτό και γνώση επί του θέματος.
Πάντως ρητίνες κλπ χημικά πάνω στα μπαλόνια δεν θα έβαζα για κανέναν λόγο!

• Like
Reactions: KOSSTV
Καλησπερα στην ομαδα. Παρακατω θα δειτε ενα project το οποιο δουλευα τον τελευταιο καιρο.
Εκανα το σημα της Real Madrid. Η χρησιμοτητα του ειναι για λαμπα κομοδινου. Χρησιμοποιησα ενα ρεταλι απο μασιφ επιφανεια που ειχε περισεψει. "Εφαγα" το περισσοτερο μερος και γεμισα περα περα με ρητινη, ενω σε αλλα σημεια εφαγα επιφανειακα το ξυλο, ισα ισα για να γεμισω με χρωμα. Υπηραξαν φυσικα και καποια μικρο ατυχημα οπως σπασιμο σε ενα σημειο αλλα ευτυχως διορθωθηκαν :P. Εκανα και το αντιστοιχο βιντεακι για το YouTube για οποιον ενδιαφερεται να το παρακολουθησει.

20220502_161809.jpg20220525_115558.jpg
20220617_221110.jpg20220710_161200.jpg
20220712_114826.jpgΣτιγμιότυπο οθόνης 2022-08-26 135059.png
Στιγμιότυπο οθόνης 2022-08-26 135128.png

Ωραίο βγήκε, μπράβο! (y)

Μπράβο και για τις ιδέες σου και την υπομονή σου αλλά και για την παρουσίαση. (y)

Καθώς σε κοίταζα να το δουλεύεις στο video, σκέφτηκα μήπως θα ήταν καλή ιδέα να πάρεις κάποια στιγμή ένα CNC router ξύλου; Το λέω γιατί για τέτοια περίπλοκα σχέδια θα σε βοηθούσε πάρα πολύ στην ακρίβεια των κοπών και των καμπυλών. Θα είχες ένα άψογο αποτέλεσμα.

Και τώρα είναι ωραίο, και δίνει την αίσθηση του χειροποίητου με τις μικρές του ατέλειες, αλλά λέω πως θα σου άνοιγε νέους ορίζοντες στη δημιουργικότητα σου. :)

Εγώ δεν έχω CNC, (έχω laser), αλλά το σκέφτομαι πολύ συχνά να αγοράσω ένα.

• Like
Reactions: Chris_mar
Ωραίο, αν και δεν συμφωνώ με την ομάδα :p.

Πέρα από την πλάκα, το μόνο που θεωρώ πως θα έπρεπε να βελτιώσεις είναι ο τρόπος στήριξης.
Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να τραβήξεις μια γκινισιά (αυλάκι) με πάχος ένα χιλιοστό μεγαλύτερο απ' ότι το σήμα της Ρεάλ και να το κολλήσεις εκεί με ξυλόκολλα.
Με την σιλικόνη δεν ξέρω πόσο σταθερή και ανθεκτική μπορεί να είναι η κατασκευή.

Παρα πολυ ωραιο το εμβλημα της Real οπως και το βιντεακι που τραβηξες με την διαδικασια. Μπραβο Χρηστο!! (y)

Eχε υποψη οτι η Proxxon εχει βγαλει εδω και πολλα χρονια μια πολυ βολικη μινι σεγα για μοντελισμο.
28534.jpg

• Like
Reactions: Chris_mar
Ωραίο βγήκε, μπράβο! (y)

Μπράβο και για τις ιδέες σου και την υπομονή σου αλλά και για την παρουσίαση. (y)

Καθώς σε κοίταζα να το δουλεύεις στο video, σκέφτηκα μήπως θα ήταν καλή ιδέα να πάρεις κάποια στιγμή ένα CNC router ξύλου; Το λέω γιατί για τέτοια περίπλοκα σχέδια θα σε βοηθούσε πάρα πολύ στην ακρίβεια των κοπών και των καμπυλών. Θα είχες ένα άψογο αποτέλεσμα.

Και τώρα είναι ωραίο, και δίνει την αίσθηση του χειροποίητου με τις μικρές του ατέλειες, αλλά λέω πως θα σου άνοιγε νέους ορίζοντες στη δημιουργικότητα σου.:)

Εγώ δεν έχω CNC, (έχω laser), αλλά το σκέφτομαι πολύ συχνά να αγοράσω ένα.
Πολυ καλο μηχανημα το CNC το εψαξα λιγο και κανει τελεια δουλεια αλλα προτιμω το χειροποιητο για τωρα :P θα το εχω υποψην για μελλοντικη επενδυση.
Ωραίο, αν και δεν συμφωνώ με την ομάδα :p.

Πέρα από την πλάκα, το μόνο που θεωρώ πως θα έπρεπε να βελτιώσεις είναι ο τρόπος στήριξης.
Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να τραβήξεις μια γκινισιά (αυλάκι) με πάχος ένα χιλιοστό μεγαλύτερο απ' ότι το σήμα της Ρεάλ και να το κολλήσεις εκεί με ξυλόκολλα.
Με την σιλικόνη δεν ξέρω πόσο σταθερή και ανθεκτική μπορεί να είναι η κατασκευή.
Προς το παρον καλα κραταει η κολλα αλλα πιστευω οτι θα χρειαστει να κανω αυτο που λες.
Παρα πολυ ωραιο το εμβλημα της Real οπως και το βιντεακι που τραβηξες με την διαδικασια. Μπραβο Χρηστο!! (y)

Eχε υποψη οτι η Proxxon εχει βγαλει εδω και πολλα χρονια μια πολυ βολικη μινι σεγα για μοντελισμο.
28534.jpg
Πολυ καλη ιδεα αυτη η σεγα., ευχαριστω και σας ευχαριστω ολους για τα καλα λογια το εκτιμω!

• Like
Reactions: nikfor
Εφτιαξα 3 μπρελοκακια για μια καλωσυνατη κυρια που με βοηθησε να διεκπεραιωσω μια χρονοβορο διαδικασια του Δημοσιου, σε χρονο μηδεν!

Υγρο γυαλι με πραματακια μεσα για το Ελληνικο και Αγγλικο αρχικο γραμμα του ονοματος και ενα ξυλινο γραμμα (για bonus) απο Iroko.
SWK7sXZh.jpg

Το μεγαλο καλουπι με την αλφαβητο ειναι ιδανικο για γεμιστά μπρελοκ. Γεμιστά με οτι θελεις. Φαντασια να υπαρχει.
Qu8DHUkh.jpg

Επειδη η φαντασια μου ειναι ελαχιστη, εφτιαξα κατι παρομοιο με την προηγουμενη φορα, με κοχυλια, πετραδακια απο το jumbo και αποξηραμενα microflowers.

Εδω τα δυο εργακια
NzhAboCh.jpg

Στο αλλο γραμμα μου ηρθε η ιδεα να το γεμισω με μικρα εγχρωμα γραμματακια του ονοματος.
geWwAq9h.jpg

Μου πηρε πολυ χρονο για να φτιαξω τα μικρα γραμματακια γιατι το καλουπι που ειχα ηταν αδιαπεραστο στο φως, οποτε επρεπε να ριχνω την UV ρητινη καθε 2 χιλιοστα, να την φωτιζω με τον φακο για να σκληρυνει και να συνεχιζω στο επομενο στρωμα.

Στο ξυλινο γραμματακι, στην πισω πλευρα, τυπωσα με laser engraver, με οσο το δυνατον μικροτερα γραμματα το ονομα.
JPADjqQh.jpg

Βασιλικο στεμμα σε υγρο γυαλι, για φιλο αγγλοσπουδαγμενο που πενθει τη συγχωρεμενη τη Βασιλισσα 👑

Δυστυχως το καλουπι ηταν μικρο, επρεπε να χρησιμοποιησω το μεγαλυτερο.
Τελος παντων, το στεμμα υποτιθεται οτι επιπλεει στο υγρο γυαλι. Στον πατο εχει μπει κοκκινο και μπλε χρωμα απο την Αγγλικη σημαια
lNsVBU8h.jpg

Οι τρεις πλευρες εχουν τριφτει για να γινουν ματ και να υπαρχει μονο μια καθαρη πλευρα.*
GnqrWOKh.jpg

*Ο λογος των θαμπων πλευρων ειναι οτι το τελευταιο μπλε στρωμα περασε στις τρεις πλευρες και χρωματισε το διαφανο υγρο γυαλι... Οποτε ηταν μονοδρομος το θαμπωμα.

Εχω δυο τρια στεμματακια ακομα τα οποια θα μπουν σε μεγαλυτερα καλουπια. Ψαχνω και μια μικρη εγχρωμη αγγλικη σημαια απο περιοδικο για να την βαλω στην βαση, αντι κοκκινης βαφης.

Καλημέρα σας, μια ερώτηση θα ήθελα να σας κάνω, δυστυχώς στο μέρος που βρίσκομαι έχει πολύ υγρασία ακόμα και με δυο αφυγραντηρες στο ίδιο δωμάτιο λίγες είναι οι μέρες που ο καιρός βοηθάει ώστε να μείνει σε χαμηλό επίπεδο η υγρασία και να πάρω το επιθυμητό αποτέλεσμα στην ρητίνη. Όποτε το ερώτημα μου είναι το εξής… έστω μετά την ωρίμανση το τρίψω ώστε να φύγουν οι άσχημες σκιές της υγρασίας, στο τελικό στάδιο στο σημείο του γυαλίσματος, αντί να το κάνω με αλιφες θα γινόταν να το περάσω με αντί χαρακτικό βερνίκι αυτοκινήτου; Έχω δει αρκετά βιντεάκια που περνάνε ένα σπρέι από πάνω να γυαλίσει αλλά δεν ξέρω τι είναι.