YLOD και 60άρια...διαβάστε!

Μεσα στον πανικο μου (χεχεχ) ειδα οτι ειναι οντως Ylod στο videακι
Ειναι ευκολο να το επιχειρησει κανεις να το φτιαξει μονος του?Εστω να το κανω να λειτουργησει ωστε να παρω ενα backup τουλαχιστον?

Last edited:
Λοιπον αφου εκανα κι εγω προσπαθεια (οτι δειχνει το video εκτος απο την διαδικασια με το heat gun) ....καμια απολυτως διαφορα.

όχι φίλε μου, πρέπει την κάνεις με το heat gun.

την αλλαγή thermal paste την προτείνω στην αρχή του thread ώστε να προλάβεις το YLOD.

Οκ θα ξαναδοκιμασω ενδεχομενως καποια στιγμη. Αν ειναι θεμα τροφοδοτικου η ενδειξη στα led θα ηταν παλι η ιδια η δεν θα αναβε ποτε τιποτα?

σπάνιο να είναι τροφοδοτικό... να δοκιμάσεις με heat gun.

το δικό μου που το έφτιαξα δουλεύει ακόμα άψογα και αθόρυβα.

Eμενα ξαναεβγαλε YLOD,αλλα το ξαναεφτιξα.Το εχω φτιαξει 3 φορες συνολικα(κρατουσε για μια εβδομαδα). Μηπως φταιει που χρησιμοποιουσα thermal paste που αντεχει μεχρι 150C?

Ok. Ευχαριστω πολυ για τις οδηγιες θα ξαναδοκιμασω με heatgun και ο θεος βοηθος. Αν δεν δουλευει θα εχω εναν πανεμορφο κουμπαρα!!
Και οπως λεει και το τραγουδι..."Ηταν αναγκη να συμβει και σε μενα " lol!!!

Re: Απάντηση: YLOD και 60άρια...διαβάστε!

Ok. Ευχαριστω πολυ για τις οδηγιες θα ξαναδοκιμασω με heatgun και ο θεος βοηθος. Αν δεν δουλευει θα εχω εναν πανεμορφο κουμπαρα!!
Και οπως λεει και το τραγουδι..."Ηταν αναγκη να συμβει και σε μενα " lol!!!

http://www.youtube.com/watch?v=IMx_vEr9Vjg

Μετα απο 2η προσπαθεια (με heatgun) δυστυχως...απεβιωσε. Πλεον δεν αναβει κανενα led, θεμα τροφοδοσιας δεν ειναι (αλλαξα τροφοδοτικο με το ps3 του αδερφου μου ιδιο μοντελο 60αρι) και ειμαι σιγουρος οτι εχω κανει οτι επρεπε.
Δυστυχως. Και η ζωη συνεχιζεται....

To ps3 μου στα 20 λεπτά παιχνιδιού θερμαινόταν και έτσι αποφάσισα να αλλάξω την thermal paste. Την άλλαξα και έβαλα την artic cooling mx-2 αλλά τώρα θερμαίνεται στα 5 λεπτά. Μήπως φταίει η pasta? υπάρχει ειδική pasta για ps3?

Last edited by a moderator:
1 γνωμη η 1 βοηθεια.

Το PS3 του αφερφου μου, το χουμε 3 χρονια κλεινει τώρα, μετά απο ολονυκτίες με το new Mortal Combat αρχιζε να τα παιζει. δηλαδή να πέτάει το κίτρινο λαμπάκι στο μισάωρο.

Ανέλαβε ο πρόκομένος αδερφός μου, αφότου μορφωθηκε απο διάφορα βιντεος, να το ανοίξει και να αλλάξει πάστα. Του πήρα 2 ειδών πάστα 1 για CPU ειδική έλεγε το παλικάρι (γριζα στο χώμα) και 1 που χρησιμοποιώ για τρανζιστορες (λευκή παχυρευστη μη αγώγιμη).

Αφού έκανε την gosu-dia του και άνοιξε το PS3 και το περιχυσε με νέα πάστα, το κλεισε και πήγε να το βάλει μπρος. Αυτή την φορά το YLOD παίζει στα καπάκια, και δεν ανοίγει καν το μηχανημα.

Ανέλαβα να του το ανοιξω, ξανα, να καθαρίσω την πολύ παστα και να βάλω 1 μικρο φίλμ νεας. Ανοιξα δε, και το καπάκι της ψυκτρας της GPU που έχει από κάτω 3 μικρότερα CPU που πατάνε στο σιδεράκι που με την σειρά του πατάει στο σύστημα ψύξης (σαν και το αλλο δίπλα).

Περριτό να πω, ότι η παλιά πάστα είχε γίνει τσιμέντο ακανόνιστο κιολας, που για να το αφαιρέσω, πάλεψα πολύ ώρα με μπατονετες και ασετον. Εν πάση περιπτώση, το ξενασύνδεσα, και πάλι τα ίδια.Ουτε καν ανοίγει πλεον για καλημέρα.

Ξέρει κανείς τπτ? Μπορεί να προκλήθηκε ζημιά κατά το άνοιξε κλείσε και βγαζει εξαρχης το YLOD? Γνώμες?

Ευχαριστώ

Last edited:
παιδια καλως ηρθα και γω στο προβλημα μου. με το welcome back πoυ εδωσε η SONY κατεβασα 2 παιχνιδακια τα οποια τρεχουνε απο τον σκληρο. χθες ενω επαιζα ξαφνικα παγωσε η οθονη και το μηχανημα εκλεισε αναβοσβηνοντας το κοκκινο λαμπακι. γνωριζει κανεις τι μπορει να ειναι? υπαρχει περιπτωση να τα επαιξε ο σκληρος που διαβαζε το παιχνιδι χωρις bluray?

1 γνωμη η 1 βοηθεια.

Το PS3 του αφερφου μου, το χουμε 3 χρονια κλεινει τώρα, μετά απο ολονυκτίες με το new Mortal Combat αρχιζε να τα παιζει. δηλαδή να πέτάει το κίτρινο λαμπάκι στο μισάωρο.

Ανέλαβε ο πρόκομένος αδερφός μου, αφότου μορφωθηκε απο διάφορα βιντεος, να το ανοίξει και να αλλάξει πάστα. Του πήρα 2 ειδών πάστα 1 για CPU ειδική έλεγε το παλικάρι (γριζα στο χώμα) και 1 που χρησιμοποιώ για τρανζιστορες (λευκή παχυρευστη μη αγώγιμη).

Αφού έκανε την gosu-dia του και άνοιξε το PS3 και το περιχυσε με νέα πάστα, το κλεισε και πήγε να το βάλει μπρος. Αυτή την φορά το YLOD παίζει στα καπάκια, και δεν ανοίγει καν το μηχανημα.

Ανέλαβα να του το ανοιξω, ξανα, να καθαρίσω την πολύ παστα και να βάλω 1 μικρο φίλμ νεας. Ανοιξα δε, και το καπάκι της ψυκτρας της GPU που έχει από κάτω 3 μικρότερα CPU που πατάνε στο σιδεράκι που με την σειρά του πατάει στο σύστημα ψύξης (σαν και το αλλο δίπλα).

Περριτό να πω, ότι η παλιά πάστα είχε γίνει τσιμέντο ακανόνιστο κιολας, που για να το αφαιρέσω, πάλεψα πολύ ώρα με μπατονετες και ασετον. Εν πάση περιπτώση, το ξενασύνδεσα, και πάλι τα ίδια.Ουτε καν ανοίγει πλεον για καλημέρα.

Ξέρει κανείς τπτ? Μπορεί να προκλήθηκε ζημιά κατά το άνοιξε κλείσε και βγαζει εξαρχης το YLOD? Γνώμες?

Ευχαριστώ

όχι απλά μάλλον επιταχύνθηκε λίγο η ζημιά λόγω κακής εφαρμογής της πάστας την πρώτη φορά...αν το πλακώσεις με κανενα thermal gun θα του δώσεις λίγους εβδομάδες-μήνες ζωή.

αν έχεις FAN και ο ο ρυθμός κ το χρώμα του LED είναι όπως του video

http://www.youtube.com/watch?v=Zm-ckVxa1Uk

είσαι YLOD'ed

OXI δεν κανει ετσι αναβει κανονικα αλλα κολλαει μετα απο καποια δευτερολεπτα και οταν κλεινει κανει 3 φορες μπιπ και αναβοσβεινει το κοκκινο λαμπακι

Ευχαριστω παιδες. ενας φιλος μου είπε να του το δοσω για reballing.
Αντι για thermal Gun εχουνε ειδικο φουρνο. Αλλα και παλι λεει, βαρια χρονο θα βγαλει...

παιδια το slim εχει βγαλει τετοια προβληματα υπερθεμασης YLOD η ειναι οκ; ...

Υπάρχει κανείς που να έχει κάνει fix το ylod εδώ μέσα και να έχει διάθεση να κάνει άλλο ένα για χάρη μου γιατί τα έπαιξε το ps3 του αγαπητού μου ξαδέρφου;

Θα μπορέσω να το κάνω και μόνος μου λογικά αλλά αν υπάρχει κάποιος που το έχει ξανακάνει σαφώς και είναι προτιμότερος...

Ευχαριστώ!!!

Εν όψει Modern Warfare 3 είπα να ανανεώσω την πάστα πριν με βρει κανένα κακό. Έχω όμως 2 απορίες.

Γιατί αυτός ο τύπος το καθάρισε απλά με ισοπροπυλική αλκοόλη και δεν χρησιμοποίησε το heatgun ;

http://www.youtube.com/watch?v=GsHWiWQ7sOc&NR=1

Τα αποτελέσματα με την arctic silver 5 ήταν τα αναμενόμενα ή να χρησιμοποιήσω καμιά άλλη ;

παιδια καλησπερα.εχω και εγω το 60 αρι και παιζοντας ενα παιχνιδι απο τον σκληρο σταματησε μετα απο 20 λεπτα παιχνιδιου και αρχισε να αναβοσβηνει το κοκκινο λαμπακι.με λιγο ψαξιμο στο google βρηκα αυτο http://ezinearticles.com/?How-to-Fix-PS3-Blinking-Red-Light-Problem?&id=2236085 τι λετε??παιζει να τα εφτυσε ο σκληρος??