Ως παλιος κάτοχος του pioneer lx82, δεν ειχα ασχοληθει και πολυ με την ρύθμιση του ενισχυτη.
Ειχα βαλει απλά το μικρόφωνο και αυτο ηταν.
Θυμαμαι όμως ότι έπαιρνε πολλές μετρήσεις, μετρούσε ambient noise και στο τέλος μου έβγαζε τις κυματομορφές πως ήταν και πως τις είχε διορθώσει.
Κάτοχος πλέον του Yamaha aventage 2030 είπα να ασχοληθώ λίγο περισσότερο.
Το βάζω λοιπόν, πετάει ένα ροζ θόρυβο, βγάζει και έναν τόνο και αυτο ήταν.
Παραξενέυτηκα βέβαια το πόσο σύντομα ήταν σε σχέση με τον pioneer.
Στο manual βέβαια, αναφέρει ότι ελέγχει πολλά πράγματα και όχι μόνο αποστάσεις και φάσεις.
Τέλος πάντων, ψάχνω να βρω τα αποτελέσματα των κυματομορφων και την διόρθωση αυτών και δεν βρίσκω τίποτα.
Μπαίνω στο manual menu κι εκεί μου βγάζει την επιλογή EQ parametric.
Την επιλέγω και έχει μέσα τις επιλογές
Manual
YPAO Flat
YPAO Front
YPAO Natural
Through
Μπαινοντας μέσα στις επιλογές YPAO βλέπω τις κυματομορφές του κάθε ηχείου και βλέπω ότι δεν είναι ρυθμισμένες.
Αυτό που κατάλαβα είναι ότι πρέπει να κάνω copy την κυματομορφή από το YPAO που προτιμώ (ποιο όμως; Το Flat, το Front ή το Natural ειναι το σωστό; ), στο πεδίο manual κι εκεί να την πειράξω έτσι ώστε να την φέρω στο ίδιο επίπεδο σε όλο το φάσμα των συχνοντήτων που μου δίνει. Σωστά;
Με την αυτόματη ρύθμιση όμως, αυτό δεν θα έπρεπε να το είχε κάνει ήδη;
Κάπου έχω μπερδευτεί με το όλο θέμα και γι αυτό ζητώ την συμβουλή σας
Ειχα βαλει απλά το μικρόφωνο και αυτο ηταν.
Θυμαμαι όμως ότι έπαιρνε πολλές μετρήσεις, μετρούσε ambient noise και στο τέλος μου έβγαζε τις κυματομορφές πως ήταν και πως τις είχε διορθώσει.
Κάτοχος πλέον του Yamaha aventage 2030 είπα να ασχοληθώ λίγο περισσότερο.
Το βάζω λοιπόν, πετάει ένα ροζ θόρυβο, βγάζει και έναν τόνο και αυτο ήταν.
Παραξενέυτηκα βέβαια το πόσο σύντομα ήταν σε σχέση με τον pioneer.
Στο manual βέβαια, αναφέρει ότι ελέγχει πολλά πράγματα και όχι μόνο αποστάσεις και φάσεις.
Τέλος πάντων, ψάχνω να βρω τα αποτελέσματα των κυματομορφων και την διόρθωση αυτών και δεν βρίσκω τίποτα.
Μπαίνω στο manual menu κι εκεί μου βγάζει την επιλογή EQ parametric.
Την επιλέγω και έχει μέσα τις επιλογές
Manual
YPAO Flat
YPAO Front
YPAO Natural
Through
Μπαινοντας μέσα στις επιλογές YPAO βλέπω τις κυματομορφές του κάθε ηχείου και βλέπω ότι δεν είναι ρυθμισμένες.
Αυτό που κατάλαβα είναι ότι πρέπει να κάνω copy την κυματομορφή από το YPAO που προτιμώ (ποιο όμως; Το Flat, το Front ή το Natural ειναι το σωστό; ), στο πεδίο manual κι εκεί να την πειράξω έτσι ώστε να την φέρω στο ίδιο επίπεδο σε όλο το φάσμα των συχνοντήτων που μου δίνει. Σωστά;
Με την αυτόματη ρύθμιση όμως, αυτό δεν θα έπρεπε να το είχε κάνει ήδη;
Κάπου έχω μπερδευτεί με το όλο θέμα και γι αυτό ζητώ την συμβουλή σας