Υπάρχει κανένας φαν των CRT;

δηλαδη φιλε εσυ πηγες να δωσεις 1000+ε για kuro για να βλεπεις ειδησεις στο αλτερ? επισης μπορεις να δωσεις πολλα χιλιαρικα για high end συστημα να ακους τη φωνη της αμερικης στα μεσαια!!

ή ραδιόφωνο :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

Last edited:
Οταν λεμε top CRT τι εννοουμε?

Σε τι υπερεχει απο τις απλες?

Εγω παντως ακομη περιμενω απαντηση σε αυτην την ερωτηση...

Τι ειναι επιτελους αυτο που ακουμε για top CRT?

Εχει καλυτερο μαυρο? Δυσκολο...

Καλυτερα χρωματα? Μπααα...

Καλυτερη κινηση? Μα αφου οι CRT παντα ειχαν πολυ καλη κινηση...

Μηπως εννοουμε ακριβη? Μηπως ψηνει αυγα? Μηπως δειχνει την Μενεγακη 10 χρονια νεώτερη?

Απάντηση: Re: Υπάρχει κανένας φαν των CRT;

Μηπως εννοουμε ακριβη? Μηπως ψηνει αυγα? Μηπως δειχνει την Μενεγακη 10 χρονια νεώτερη?

Δείχνει καλύτερα το dvd της Τζουλιας Αλεξανδρατου. . .

Έχει pixel plus, και κάνει upscale το sd σε μεγαλύτερη ανάλυση, φορώντας οθόνη με υψηλότερη ανάλυση από τις κοινές.
Επίσης η καρδιά της επεξεργασίας ήταν ψηφιακή (όπως είναι σήμερα το 100% των τηλεοράσεων). Από τότε είχαν διάφορα δυναμικά κυκλώματα, αντίθεσης, βελτίωσης χρωμάτων, φωτοαισθητήρες, διπλασιαστές γραμμών, 100Hz, κλπ.
Και σαν ψηφιακές, είχαν και ανάλογες ευκολίες, πάγωμα εικόνας, PIP, PAP, κλπ.

Φτάνουν αυτά ή να συνεχίσω;;; :flipout:

Ενσωματωμένο subwoofer, dolby digital, 5 ηχεία, τα 2 πίσω ασύρματα, ...

Γιατι οι CRT ειχαν αναγκη βελτιωση στην αντιθεση και στα χρωματα? Απο οτι βλεπω υπηρχε απο τοτε το marketing...:flipout:

ΥΓ. Η εκφραση "πιξελιασμα" απο τις CRT με Pixel plus δεν ειχε βγει? Μια φορα παντως που ειχα παει σε ενα καταστημα εδω και πολλα χρονια και κοιτουσα μια με pixel plus ο πωλητης μου ειχε πει "αυτες δεν ειναι καλες γιατι "πιξελιαζουν" , παρε μια Sony καλυτερα..."...εγω δεν τον ακουσα βεβαια και πηρα Philips (χωρις PP ομως...)...

Εξαρτάται τι ήθελε να πουλήσει ο κάθε πωλητής.
Αν παραέβλεπες ότι η οθόνη της είχε μεγαλύτερη ανάλυση και έκανε uspcale το σήμα σε μεγαλύτερη ανάλυση, εισάγοντας την γνωστή αίσθηση βάθους του πιξελ πλας (και πρωτοποριακής τότε), τότε έβλεπες μόνο τα αρνητικά του digital natural motion (τεχνουργήματα γύρω από κινούμενα αντικείμενα σε σύνθετο φόντο). Αυτά υπάρχουν λίγο πολύ σε όλες τις τηλεοράσεις που εισάγουν τεχνητά καρέ, και τότε ήταν από τις πρώτες εμπορικές υλοποιήσεις σε τηλεόραση. Μάλιστα τότε ήταν 2 επιλογές: η κανονική πιξελ πλας, και η movie plus, που ήταν λιγότερο "επεμβατική".
Αυτά τα τεχνουργήματα υπάρχουν σε κάποιες σκηνές, αλλά εμένα δεν με ενοχλούν. Αν συγκριθούν με μια πιο φρέσκια (π.χ. την 9731), τα τεχνουργήματα της crt ήταν περισσότερο ορατά (λόγω ανάλυσης; ).

Εγώ πάντως τον όρο πιξέλιασμα τον έμαθα από αυτό το φόρουμ. Το οποίο τότε δεν υπήρχε, και διάβαζα μόνο hitech... Δεν είχε αναφερθεί ποτέ ο όρος εκεί...:flipout:

Εμ, έχασες ευκαιρία... Philips χωρίς πίξελ πλας ήταν απλά μια crt του σωρού... :flipout:

Ενω με pixel plus ηταν μια CRT με "πιξελιασμα" , δηλαδη ηταν εξτρα δυνατοτητα που χρεωνόταν παραπανω...:flipout:

Σαν να πουλαει καποιος αμαξια και αυτα που κανουν παραπανω θυρυβο να ειναι πιο ακριβα γιατι εχουν "σπορ" ηχο...:BDGBGDB55:

Χιλιοειπωμενη και ατερμονη συζητηση! :grandpa:
Δεν προκειται να πειστει καποιος να αλλαξει αποψεις. Ισως μονο αν δει με τα ματια του. (και αυτο το λεω γενικα, οχι υπερ καποιας πλευρας).
Απο οσα λετε εδω, ο καθενας ειναι ευχαριστημενος απ' αυτο που βλεπει, οποτε ολα καλα! :grinning-smiley-043

Εγώ δεν υποστηρίζω ότι οι CRT είναι καλύτερες από τις σύγχρονες τηλεοράσεις. Απλά, ότι στην εποχή τους μερικές CRT ήταν πιο "ψαγμένες" από άλλες...
Κάθε εποχή έχει τα αστέρια της, αλλά η εποχή των CRT πέρασε.
Απλά, αν κάποιος έχει μια καλή 32άρα CRT, δεν υπάρχει λόγος να αγοράσει μια νέα 32άρα. Αν αγοράσει 46-50-55-60-+, αξίζει και παρα-αξίζει...

Εγώ δεν υποστηρίζω ότι οι CRT είναι καλύτερες από τις σύγχρονες τηλεοράσεις.........

μεταξυ μας παντως, εγω το υποστηριζω.......

μολις χθες επεστρεψα τη 42αρα lg plasma pq2000 που ειχα για 15 μερες......
να 'ναι καλα εκει που ειναι! :flipout:

και με την ευκαιρια, απαιχτα τα παιδια στο πλαισιο ευκαρπιας. :grinning-smiley-043

Last edited:
Μα και συ με LG είπες να ξεκινήσεις; Έπρεπε να δοκιμάσεις μια πανασόνικ... :flipout:

μεταξυ μας παντως, εγω το υποστηριζω.......

μολις χθες επεστρεψα τη 42αρα lg plasma pq2000 που ειχα για 15 μερες......
να 'ναι καλα εκει που ειναι! :flipout:

και με την ευκαιρια, απαιχτα τα παιδια στο πλαισιο ευκαρπιας. :grinning-smiley-043

Καλα εκανες , και εγω σκεφτομαι να επιστρεψω το αυτοκινητο και να αγορασω γαιδαρο ετσι οπως εχει ακριβύνει η βενζινη...:flipout:

Καλα εκανες , και εγω σκεφτομαι να επιστρεψω το αυτοκινητο και να αγορασω γαιδαρο ετσι οπως εχει ακριβύνει η βενζινη...:flipout:

Αυτο το σχολιο θα ευχομουν να το ειχες κανει πολλες μερες νωριτερα. -bye-

Εχω μια PHILIPS 9520 (CRT). Λογω της ενασχολησης μου με οικιακες εγκαταστασεις κεραιων, εχω δει την εικονα πολλων tv. Δεν εχω συναντησει ΑΚΟΜΑ τηλεοραση τεχνολογιας tft με εικονα καλυτερη απο την δικη μου σε ΕΠΙΓΕΙΟ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΑ. Η 9520, και τα συγγενικα της μοντελα φανταζομαι, ειναι ακομα ετη φωτος μπροστα σε αναλυση, ευκρινεια & αντιθεση.

Re: Απάντηση: Υπάρχει κανένας φαν των CRT;

Εχω μια PHILIPS 9520 (CRT). Λογω της ενασχολησης μου με οικιακες εγκαταστασεις κεραιων, εχω δει την εικονα πολλων tv. Δεν εχω συναντησει ΑΚΟΜΑ τηλεοραση τεχνολογιας tft με εικονα καλυτερη απο την δικη μου σε ΕΠΙΓΕΙΟ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΑ. Η 9520, και τα συγγενικα της μοντελα φανταζομαι, ειναι ακομα ετη φωτος μπροστα σε αναλυση, ευκρινεια & αντιθεση.

Αν την μετρήσεις, θα εκπλαγείς...
Έτσι έλεγα και εγώ (μέχρι που την μέτρησα). Τελικά είναι η στάθμη του μαύρου που παίζει ρόλο. Ίσως αν την δεις δίπλα σε μια καλή πλάσμα (πανασόνικ-πιονεερ) να αλλάξεις γνώμη.

οι συγχρονες τηλεορασεις 1366χ768 και 1920χ1080 ειναι για σημα HD .αν μας λενε ορισμενοι οτι τις δινουν πισω γιατι τα παλια μπαουλα παιζουν πιο καλα τις διαφημισεις ειναι ωραιο αστειο για αυτες τις μερες!! Οπως δεν εχετε την απαιτηση απο ενα συγχρονο pc με vista κτλ να τρεχει χωρις τερτιπια το παλιο pacman ετσι και οι tv δε θα δειξουν τα δοντια τους σε μια τεχνολογια 50 ετων!
Μεινετε λοιπον στις παλιες crt και αν ποτε τα ελληνικα καναλια γινουν HD παρτε μια πλασμα η lcd.
και προς θεου μη τολμησετε να δωσετε κανα 10χιλιαρο για top προβολεα περιμενοντας να δειτε mega σε 80 ιντσες!!

Οταν το τηλεοπτικό σήμα είναι και θα είναι με τα σημερινά δεδομένα (και ψηφιακά) SD (και λίγο πιό κάτω),οι CRT θα βολεύουν πολλούς ακόμα να μην αλλάξουν τηλεόραση.

Όσων λοιπόν οι ανάγκες το 2010 περιορίζονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην θέαση επίγειων καναλιών.... τότε μονόδρομος οι CRT και μην το σκέφτεστε γιατί σε λίγο καιρό θα τις καταργήσουν οπότε τρέεεεεξτε να προλάβετεεεεεεεεεεε! :guitarist: