Υπάρχει κανένας φαν των CRT;

οι συγχρονες τηλεορασεις 1366χ768 και 1920χ1080 ειναι για σημα HD.
ετσι ακριβως ειναι, συνεπως οποιος βλεπει sd ας το σκεφτει λιγο παραπανω....

αν μας λενε ορισμενοι οτι τις δινουν πισω γιατι τα παλια μπαουλα παιζουν πιο καλα τις διαφημισεις ειναι ωραιο αστειο για αυτες τις μερες!!
εγω την εδωσα πισω γιατι η crt που εχω παιζει πιο καλα ΟΛΑ τα sd αθλητικα καναλια. Ακομα και τα κορυφαια σε ποιοτητα, ξενα, sd καναλια στη 42αρα lg pq2000 ειχαν προβλημα, μονο το μεγεθος ηταν στα θετικα.
Ξαναλεω πως δε γενικευω συγκρινοντας τις 2 τεχνολογιες, αλλα μιλαω γι' αυτο που ειδα απο 2 συγκεκριμενα μοντελα.

Μεινετε λοιπον στις παλιες crt και αν ποτε τα ελληνικα καναλια γινουν HD παρτε μια πλασμα η lcd.

Δε βλεπω ελληνικα καναλια......
εχει τοσα να δεις εκει εξω! -bye-

εγω παλι που ειχα την philips 9617 crt με καταπληκτικη εικονα στις 32 ιντσες της , δεν με ξενισε καθολου η 50αρα panasonic U10 που τελικα την αντικατεστησε ...
-bye-

Για εμενα η σειρα παει ως εξης...

Πλασμα>LCD>CRT

Ειτε μιλαμε για τηλεοπτικο ειτε για οτιδηποτε αλλο...

Αλλωστε μεγεθη 32" και κατω μου που βγαινουν οι CRT μου φαινονται πλεον αστεια...

Σε τηλεοπτικό 4/3 οι 29'' ισοδυναμούν με 35'' 16/9. Εκτός αν σου αρέσει το "σύνδρομο Μαραντόνα".

Αλήθεια πιά μοντέλα πλάσμα (κάτω απο 800 ) έχουν το καλύτερο scaling & deinterlacing. Eριξα μια πρόχειρη ματιά προχθές στο ΜΜ και καμία δεν μου γέμισε το ματι.

Σε τηλεοπτικό 4/3 οι 29'' ισοδυναμούν με 35'' 16/9. Εκτός αν σου αρέσει το "σύνδρομο Μαραντόνα".

Οι ονομαστικες 29" στις CRT αντιστοιχουν σε πραγματικη διαγώνιο περιπου 27" , χανονται και 2" απο τα περιθωρια δηλαδη...

Σε ταινια DVD με τις μπαρες πανω κατω η ορατη οθονη αντιστοιχει ουσιαστικα σε 24-25"...

Βεβαια με αυτα που βλεπω να γραφονται μερικοι ισως πουν οτι δεν εχουν καν DVD player και αρα δεν τους ενδιαφερει...

Το 2004 πηρα νεα τηλεοραση,δε κοιταξα για crt γιατι δεν ειχα χωρο,εδωσα 2.000 ευρω για μια χαλια εικονα lcd και μου φανηκαν και λιγα.
Διπλα στην παλια crt ειναι απο την πρωτη μερα η μερα με τη νυχτα.
Αν ειχα χωρο παλι σε crt θα πηγαινα.

Αν συγκρινουμε φιλε μου με μοντελα 6 ετων , θα συμφωνησω μαζι σου .
Νομιζω ομως πως κρινουμε με τα σημερινα δεδομενα...

Απάντηση: Re: Υπάρχει κανένας φαν των CRT;

Αν συγκρινουμε φιλε μου με μοντελα 6 ετων , θα συμφωνησω μαζι σου .
Νομιζω ομως πως κρινουμε με τα σημερινα δεδομενα...

Και με τα σημερινα μοντελα, η Φιλιπς 32" 9618 (νομιζω) ειναι κατα πολυ ανωτερη οποιασδηποτε ελεσντι (ελσιντι δηλ!) στα ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ τηλεοπτικα καναλια - πανω απο εκει...ΦΥΣΙΚΑ οχι, λογω αναλυσης

ετσι ακριβως ειναι, συνεπως οποιος βλεπει sd ας το σκεφτει λιγο παραπανω....

εγω την εδωσα πισω γιατι η crt που εχω παιζει πιο καλα ΟΛΑ τα sd αθλητικα καναλια. Ακομα και τα κορυφαια σε ποιοτητα, ξενα, sd καναλια στη 42αρα lg pq2000 ειχαν προβλημα, μονο το μεγεθος ηταν στα θετικα.
Ξαναλεω πως δε γενικευω συγκρινοντας τις 2 τεχνολογιες, αλλα μιλαω γι' αυτο που ειδα απο 2 συγκεκριμενα μοντελα.

Δε βλεπω ελληνικα καναλια......
εχει τοσα να δεις εκει εξω! -bye-

δε γνωριζω τι γινεται με τα ξενα δορυφορικα,δεν υπαρχουν δηλαδη ελευθερα καναλια που να ειναι HD και να αξιοποιουν μια lcd tv; σιγουρα θα υπαρχουν αρκετα 16:9 ομως η κανω λαθος;

Re: Απάντηση: Re: Υπάρχει κανένας φαν των CRT;

Αλλοι ξεκινανε εκπομπες 3D HD και εμεις ακομη εχουμε μεινει στο τι ωραια που δειχνουν με αναλογικα καναλια 4:3 οι CRT δεκαετιας...

Τελικα καλα κανουν ορισμενες εταιρειες ηλεκτρονικων και μας εχουν καταταξει στην περιοχη της Ασιας μαζι με Τουρκια/Συρια και Αιγυπτο...

Ορίστε, το απόλυτο εργαλείο... :D :p :D

Old-School-TV-television-296019_1544_1500.jpg

Ορίστε, το απόλυτο εργαλείο...

Old-School-TV-television-296019_1544_1500.jpg

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

Άσε που θα έχει και picel plus, htd, sbn, cba, cbs, abs, immobilizer, stabilizater και πολλά άλλα κομφόρ.. :flipout::flipout:

Έχει και η γιαγιά μου μία ξύλινη Sony του 1985 νομίζω.. ("δε φτοιάχνουν ποιά τέτοιες παιδάκι μου, μου το είπε ο μάστορας που τον φωνάζω κάθε τρεις και λίγο και την επισκευάζει"......) θα την βγάλω μία φωτό και θα την βάλω και εγώ εδώ..

καλως ή κακως, πιστευω πως το νημα εχει γινει για φαν των crt.
Εχει κουρασει σε καθε θεμα που υπαρχει, να καταληγουμε να διαβαζουμε για την υπεροχη των πλασμα.
Αλλωστε ολο το υπολοιπο φορουμ ειναι στη διαθεση σας, αφηστε και μια γωνια για εμας, τους γραφικους....-bye-

ωπα! σπευδω να κανω εντιτ: ο υπερμαχος των πλασμα βλεπω πως αρχιζει να βαζει μυαλο και ψαχνει για crt! :flipout:
Ανακαλω! :BDGBGDB55:

Last edited: