Υπάρχει κανένας φαν των CRT;

Πάντως, η έννοια της κορυφαίας CRT, σηκώνει πολύ συζήτηση... :D

Αν φερ' ειπείν μιλήσουμε για την απόδοση της κίνησης σε εγγενή σήματα βίντεο PAL/NTSC, τότε, κορυφαία, θα είναι μία απλή CRT 50/60Hz με καλό καθοδικό και σωστή τροφοδοσία... ;)

Επίσης συμφωνώ με τα παραπάνω. Η κορυφαία σε κίνηση και σε standard definition σήματα είναι κατά τη γνώμη μου ακόμη και σήμερα μιά CRT τηλεόραση 50/60Ηz με καλή καθοδική λυχνία, αρκετή τροφοδοσία και καλό κτενωτό φίλτρο. Όλα τα άλλα συστήματα των 100Hz όσο και να προσπάθησαν αφήνουν "κουσουράκια" στην κίνηση, άλλες λίγο (έως πολύ λίγο) και άλλες πολύ (έως πάρα πολύ) σε σημείο να χαρακτηρίζεται η εικόνα τους από τη λεγόμενη ψηφιακίτιδα (ψηφιακά τεχνουργήματα κίνησης). Απόλυτη φυσικότητα μόνο με 50Hz. Από κεί και πέρα και στο απόγειο της CRT τεχνολογίας (γύρω στα 2002-2005) βγήκαν και οι τελευταίες βασίλισσες φορτωμένες με τόση τεχνολογία και επιτεύγματα που αποτέλεσαν μηχανήματα θαυμασμού και κατάφεραν εντυπωσιακά αποτελέσματα χωρίς βέβαια να εξαλείψουν εντελώς τα όποια ανωτέρω προβλήματα σε έντονη κίνηση.
Όταν αγόρασα το 1996 την 28άρα 50Hz Telefunken το είχα ψάξει πάρα πολύ και είχα δεί τις τότε κορυφαίες 100 Ηz τηλεοράσεις αλλά δεν μου άρεσε αυτή η ψηφιακίτιδα στην εικόνα τους. Στα χρόνια που πέρασαν μπορώ να πώ ότι ποτέ δεν είδα μια CRT εικόνα με 100Hz που να με ανάγκαζε να αλλάξω την απλή μου 28άρα.
Χθές είδα ξανά τον Μονομάχο (PAL DVD) παρέα με τον γιό μου στη Philips 32PW9618 (με τα PixelPlus & MoviePlus) και μου έλεγε πόσο του άρεσε η εικόνα της. Πράγματι εντυπωσιακή εικόνα με τόση λεπτομέρεια που πλησιάζει (χωρίς να φθάνει) το HD. Η τηλεόραση είναι όντως κορυφαία, ένα διαμάντι της εποχής της. Παρ' όλα αυτά η απόλυτη συμπεριφορά σε κίνηση ανήκει στα "απλά" 50Hz.

Αντίστοιχη 32" Philips CRT (9528W) είχα κι εγώ απ' το 2004. Την έχω δώσει πλέον στον αδερφό μου. Από την μέρα που είδα εικόνα στην kuro, δεν μπόρεσα να ξαναδώ σε αυτή την Philips......

πεστα ρε Κωστα,

ειχα χρυσοπληρωσει πισω στο 1998 μια Philips 32PW,κορυφαια για την εποχη της.η εικονα της πολυ καλη για τα γουστα μου αλλα η αληθεια ειναι οτι δεν μπορει να συγκριθει με την εικονα μιας καλης και ακριβης σημερινης τηλεορασης,ποσο δε μαλλον με την εικονα της kuro.
η Philips με αναλυση οθονης στις 576 γραμμες (αν θυμαμαι καλα), δεν μπορει να συγκριθει με την αναλυση και την λεπτομερεια που αποδιδουν οι 1080 γραμμες(στο blue ray) οσο και να το θελουμε.οσο για την ακτινοβολια που εκπεμπαν τι να λεμε!!!
καλες οι crt για την εποχη τους(η οποια νομιζω οτι παρηλθε) και καλο ειναι κατα την ταπεινη μου γνωμη να κοιταμε μπροστα.

μονομάχο τι μου θύμισες τώρα. ήταν το must dvd (μαζί με το saving private ryan και το patriot). είχαν λιώσει τα δισκάκια στο dvd και στη phillips 32pw8818 (100hz - motion plus) και στο home cinema που ήταν πρωτόγνωρες εμπειρίες. ειδικά η σκηνή στην αρχή του private ryan (κατά την απόβαση) που η κάμερα και ο ήχος μπαίνουν και βγαίνουν από το νερό όλα τα λεφτά. όλα αυτά βέβαια back to 2003 αν και αργησα να μεταβώ σε flat tv.

Βλέπω πολλούς κατόχους CRT Sony και πολύ ειδικά PHILIPS Pixel Plus από τις σειρές 32PW9xxx αλλά και από τις σειρές 29PT9416 (χωρίς Pixel Plus με DNM) και 29PT9417 (αδερφάκι 4:3 της 9618) τις οποίες χαιρόμαστε μέχρι σήμερα.

Κάτοχος από το 2002 μιας PHILIPS 32PW8717 την οποία και έβαλα στο σαλόνι για να βλέπουν οι γονείς μου όταν το 2006 αγόρασα την 32PW9618 σφραγισμένη από κατάστημα με τιμή 530 ευρώ (η λιανική της όταν πρωτοκυκλοφόρησε το 2005 ήταν 1900 ευρώ) και μάλιστα πήρα τα 2 κομμάτια από τα 4 που είχε.

Βρίσκεται συνδεδεμένη σε πλήρες Ηome Cinema Philips λόγω cinema link και η εικόνα της είναι απίστευτη. Πέρυσι προστέθηκε να της κάνει παρέα και ένα Blu ray player DVB-T HDD recorder LG HR550 όπου πλέον η εικόνα της πετάει σε τηλεοπτικό σήμα και επιπλέον μπορώ να δω και Blu ray και mkv (έστω και σε ανάλυση SCART RGB 576i) την οποία δύσκολα σκέφτομαι να αλλάξω.

ρε παιδια με τις μικρες συσκευες τι γινεται?εγω εχω μια Σονυ 21" αλλα τρεμω μη μου παθει τιποτα.Αυτα τα LCDια που βλεπω στα καταστηματα ειναι για ξερασμα.

Στις μικρές διαστάσεις, από 19 ίντσες και κάτω, οι CRT με έναν ψηφιακό αποκωδικοποιητή εξακολουθούν και σήμερα να είναι εξαιρετικές για απλό τηλεοπτικό σήμα.

Απάντηση: Re: Υπάρχει κανένας φαν των CRT;

http://images.owneriq.net/download/images/9/94686a40-5695-47fd-a7e8-e107dbcd04dd-000001.png . 400.000 δρχ. ειχα σκασει το 98-99 και στο τηλεοπτικο δεν παιζεται. Και δεν εχει κανει ποτε τσικκ !!!!

Αδελφέ με πρόλαβες. Μακράν η καλύτερη τηλεόραση που αγόρασα ever. Philps matchline 29'' CRT 100Hz PT9416 silver. Respect. Από τότε έχει να βγάλει τηλεόραση της προκοπής η Philips :)

Την ίδια έχω και εγώ, ΚΟΡΥΦΗ
αν την αλλάξουμε τι πέρνουμε για να έχουμε ισάξια εικόνα σε τηλεοπτικό???

κατά την άποψή μου οι CRT είναι καλύτερες σε εικόνα για TV.

Προσωπικά είμαι fan του συνδυασμού CRT και καλός βιντεοπροβολέας για ταινίες (και gaming....)

και συγκεκριμένα SAMSUNG CRT TV 29" (πολύ καλή εικόνα)

kai ACER 3d βιντεοπροβολέας!!!!!

Last edited by a moderator:
καλα ολα αυτα παιδια περι καλης εικονας τηλεοπτικου σηματος(λογω φυσικης αναλυσης προφανως αποφευγωντας το upscale)αλλα τα ματακια σας τα σκεφτεστε ποσο ακτινοβολια τρωνε?

Σωστός είσαι Δημήτρη Π. ο καθοδικός όπως και να το κάνουμε ακτινοβολεί.....

Αλλά από την άλλη το γεγονός ότι έχουμε και δέκα ασύρματα τηλέφωνα, κινητά τηλέφωνα, ασύρματα δίκτυα κτλ στο σπίτι μας είναι καλύτερο???

Σωστός είσαι Δημήτρη Π. ο καθοδικός όπως και να το κάνουμε ακτινοβολεί.....

Αλλά από την άλλη το γεγονός ότι έχουμε και δέκα ασύρματα τηλέφωνα, κινητά τηλέφωνα, ασύρματα δίκτυα κτλ στο σπίτι μας είναι καλύτερο???

βρε ναι-μακαρι να μπορουσαμε να τα αποφυγουμε ολα.
εγω τουλαχιστον,οτι μπορω εχω κανει περι ασυρματων,το εχω κανει και εχω μειωσει κατα πολυ-εως καθολου-οτι ασυρματο υπαρχει μεσα στο σπιτι.
η σωληνας ομως βρε αδερφε σκοτωνει..
δεν θα ξεχασω τους πονοκεφαλους απο οθονες υπολογιστη crt.
ειδικα εαν εχεις μικρα παιδια,ειναι οτι χειροτερο.