Πάντως, η έννοια της κορυφαίας CRT, σηκώνει πολύ συζήτηση...
Αν φερ' ειπείν μιλήσουμε για την απόδοση της κίνησης σε εγγενή σήματα βίντεο PAL/NTSC, τότε, κορυφαία, θα είναι μία απλή CRT 50/60Hz με καλό καθοδικό και σωστή τροφοδοσία...![]()
Επίσης συμφωνώ με τα παραπάνω. Η κορυφαία σε κίνηση και σε standard definition σήματα είναι κατά τη γνώμη μου ακόμη και σήμερα μιά CRT τηλεόραση 50/60Ηz με καλή καθοδική λυχνία, αρκετή τροφοδοσία και καλό κτενωτό φίλτρο. Όλα τα άλλα συστήματα των 100Hz όσο και να προσπάθησαν αφήνουν "κουσουράκια" στην κίνηση, άλλες λίγο (έως πολύ λίγο) και άλλες πολύ (έως πάρα πολύ) σε σημείο να χαρακτηρίζεται η εικόνα τους από τη λεγόμενη ψηφιακίτιδα (ψηφιακά τεχνουργήματα κίνησης). Απόλυτη φυσικότητα μόνο με 50Hz. Από κεί και πέρα και στο απόγειο της CRT τεχνολογίας (γύρω στα 2002-2005) βγήκαν και οι τελευταίες βασίλισσες φορτωμένες με τόση τεχνολογία και επιτεύγματα που αποτέλεσαν μηχανήματα θαυμασμού και κατάφεραν εντυπωσιακά αποτελέσματα χωρίς βέβαια να εξαλείψουν εντελώς τα όποια ανωτέρω προβλήματα σε έντονη κίνηση.
Όταν αγόρασα το 1996 την 28άρα 50Hz Telefunken το είχα ψάξει πάρα πολύ και είχα δεί τις τότε κορυφαίες 100 Ηz τηλεοράσεις αλλά δεν μου άρεσε αυτή η ψηφιακίτιδα στην εικόνα τους. Στα χρόνια που πέρασαν μπορώ να πώ ότι ποτέ δεν είδα μια CRT εικόνα με 100Hz που να με ανάγκαζε να αλλάξω την απλή μου 28άρα.
Χθές είδα ξανά τον Μονομάχο (PAL DVD) παρέα με τον γιό μου στη Philips 32PW9618 (με τα PixelPlus & MoviePlus) και μου έλεγε πόσο του άρεσε η εικόνα της. Πράγματι εντυπωσιακή εικόνα με τόση λεπτομέρεια που πλησιάζει (χωρίς να φθάνει) το HD. Η τηλεόραση είναι όντως κορυφαία, ένα διαμάντι της εποχής της. Παρ' όλα αυτά η απόλυτη συμπεριφορά σε κίνηση ανήκει στα "απλά" 50Hz.