Υπάρχει κανένας φαν των CRT;

Ρε παιδιά συγνώμη και οι γάιδαροι ήταν κάποτε κορυφή στις μεταφορές αλλά πλέον κυκλοφορούμε με αυτοκίνητα.

Στο ebay crt σαν την 29PT9716 τις πουλάνε με πενταροδεκάρες και δεν τις αγοράζει κανένας.

Απάντηση: Re: Υπάρχει κανένας φαν των CRT;

Ρε παιδιά συγνώμη και οι γάιδαροι ήταν κάποτε κορυφή στις μεταφορές αλλά πλέον κυκλοφορούμε με αυτοκίνητα.

ΗΤΑΝ, κορυφη (το λες και μονος σου)!
To θεμα ειναι οτι οι τελευταιας τεχνολογιας CRT (πριν την εκνποη της τεχνολογιας αυτης), ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ να δειχνουν καλυτερα απο την πλειονοτητα των σημερινων panels σε τηλεοπτικο SD σημα.

ΟΚ ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του. Για εμένα οι CRT είναι ξεπερασμένες σε εικόνα ακόμη και για θέαση τηλεοπτικού.

ΟΚ ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του. Για εμένα οι CRT είναι ξεπερασμένες σε εικόνα ακόμη και για θέαση τηλεοπτικού.

+1

Εκτος οτι συνηθως συγκρινουμε ανομοιες διαστασεις (πχ CRT 29" με LCD 40") που απο μονο του ειναι άτοπο, θεωρω οτι η "ανωτερωτητα" των CRT στο τηλεοπτικο προγραμμα ειναι απλα ενας μυθος.

Οι πρωτες LCD που βγηκαν και επαιζαν με αναλογικο σημα (και κατα κανονα με αισχρα ξεχειλωμενο 4:3 προγραμμα σε ολη την 16:9 οθονη τους) ηταν οντως τραγικες.
Οι CRT (παντα σε λιγοτερες ιντσες, να μην το ξεχναμε) ειχαν την ιδιομορφια να "κρυβουν" τις ατελειες του κακου σηματος.
Αντιθετα οι πρωτες LCD τονιζαν τα χιονια και τα ειδωλα, ειχαν αργα πανελ που δημιουργουσαν motion trails, μικρη αντιθεση και ανυπαρκτο μαυρο.

Ομως απο τοτε εχει κυλησει πολυ νερο στο αυλακι και ειδικα μετα την ελευση του ψηφιακου σηματος δεν υπαρχει συγκριση μεταξυ CRT και LCD.
Φυσικα μιλαω παντα για SD σημα, εννοειται πως δεν εχει νοημα να βαλουμε το HD στην εξισωση.

Τον τελευταιο καιρο οσες φορες εχει τυχει να δω τηλεοπτικο προγραμμα σε CRT δεν μπορω να ανεχτω το "αναβοσβημα" του καθοδικου σωληνα στα ματια μου, ακομα και σε κορυφαια (τοτε) Sony με 100hz.
Για να μην μιλησω για την ελαχιστη ευκρινεια σε σχεση με ενα τυπικο LCD πανελ. Ειδικα σε καναλια με καλη ποιοτητα εικονας (πχ Σκαι, Star, Mega) η διαφορά ειναι τοσο εξοφαλμη που πραγματικα απορω οταν διαβαζω για υπεροχή των CRT...

Θα με ενδιεφερε παντως να μαθω,τι ακριβως εννοουν οι φαν των CRT οταν μιλανε γενικολογα για "καλυτερη ποιοτητα εικονας". Σε τι ακριβως υποτιθεται πως υπερτερουν;

Φυσικά και υπάρχουν. Πολλοί ρακοσυλλέκτες κάνουν "κρα" για CRT. :flipout:

Απάντηση: Re: Υπάρχει κανένας φαν των CRT;

Ξερεις ποσοι "προνομιουχοι" κατοχοι LCD με ρωτανε, εμενα τον αμοιρο ρακοσυλλεκτη, το εξης (μεταξυ αλλων) ενδεικτικο:
"Γιατι στη δικη μου tv η Ολγα Τρεμη φαινεται πιο ομορφη και πιο νεα στην ηλικια?
Στη δικη σου οθονη εχει περισσοτερα και πιο εντονα σημαδια στα ακαλυπτα απο ρουχα σημεια της!"

Re: Απάντηση: Re: Υπάρχει κανένας φαν των CRT;

Ξερεις ποσοι "προνομιουχοι" κατοχοι LCD με ρωτανε, εμενα τον αμοιρο ρακοσυλλεκτη, το εξης (μεταξυ αλλων) ενδεικτικο:
"Γιατι στη δικη μου tv η Ολγα Τρεμη φαινεται πιο ομορφη και πιο νεα στην ηλικια?
Στη δικη σου οθονη εχει περισσοτερα και πιο εντονα σημαδια στα ακαλυπτα απο ρουχα σημεια της!"

Συγνωμη, αλλα αυτο ειναι επιχειρημα υπερ των LCD και οχι κατα.
Αν δεις την Τρεμη σε ασπρομαυρη TV μπορει και να την ερωτευτεις! :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Υπάρχει κανένας φαν των CRT;

Δεν το είπα για να ειρωνευτώ κανέναν, φίλε Σπύρο.
Εκ των πραγμάτων όμως, οι CRT οδεύουν αυτοβούλως στην απόσυρση, καθώς δεν μπορούν να διαχειριστούν τα δεδομένα του σήμερα, δηλ. hdtv επίγεια και δορυφορική, blu-ray και άλλα αρχεία υψηλής ανάλυσης, σύνδεση με pc και κονσόλες, δεν διαθέτουν τις ευκολίες που έχουν οι σύγχρονες, είναι περιορισμένων διαστάσεων, ενώ πιάνουν και πολύ χώρο.
Όσον αφορά την Όλγα Τρέμη, αδυνατώ να τη φανταστώ όμορφη σε οποιαδήποτε CRT, LCD, plasma, προβολέα, OLED... :flipout:
Φιλικά -bye-

Μία καλή CRT, παραμένει ακόμα και σήμερα αξεπέραστη σε δύο τομείς: στην περιγραφή των σκοτεινών σκηνών (απόλυτο μαύρο-σωστό gamma των κατώτερων διαβαθμίσεων) και στην απόδοση της κίνησης υλικού 50-60fps. Aλλά μαζί με αυτά έχεις προβληματική γεωμετρία, σύγκλιση, έστιαση, επιθετικότερο ABL από τις Plasma, flickering, ακτινοβολία, ευαισθησία σε μαγνητικά πεδία, τεράστιο όγκο, μικρό μέγεθος και το βασικότερο, δεν κατασκευάζονται πλέον καλές CRT...

Απο δυναμικό εύρος στις διαβαθμίσεις δέν έχουν το πάνω χέρι;
Οι Plasma με false contouring & LCD με banding...

Re: Απάντηση: Υπάρχει κανένας φαν των CRT;

Απο δυναμικό εύρος στις διαβαθμίσεις δέν έχουν το πάνω χέρι;
Οι Plasma με false contouring & LCD με banding...

Όχι απαραίτητα, γιατί αφενός οι διαθέσιμες πηγές έχουν βάθος κυρίως 8-bit, οπότε η "αναλογική" διαβάθμιση πάει χαμένη, ενώ υπάρχει και το θέμα του ότι οι CRT κλιπάρουν σχετικά νωρίς το ανώτερο κομμάτι της κλίμακας του γκρι...

False contouring, κατά κανόνα, δεν υφίσταται στις Plasma (άλλο πράγμα είναι το dynamic false contouring), ούτε στις LCD με 10-bit πάνελ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Υπάρχει κανένας φαν των CRT;

Δεν το είπα για να ειρωνευτώ κανέναν, φίλε Σπύρο.
Εκ των πραγμάτων όμως, οι CRT οδεύουν αυτοβούλως στην απόσυρση, καθώς δεν μπορούν να διαχειριστούν τα δεδομένα του σήμερα, δηλ. hdtv επίγεια και δορυφορική, blu-ray και άλλα αρχεία υψηλής ανάλυσης, σύνδεση με pc και κονσόλες, δεν διαθέτουν τις ευκολίες που έχουν οι σύγχρονες, είναι περιορισμένων διαστάσεων, ενώ πιάνουν και πολύ χώρο.
Όσον αφορά την Όλγα Τρέμη, αδυνατώ να τη φανταστώ όμορφη σε οποιαδήποτε CRT, LCD, plasma, προβολέα, OLED... :flipout:
Φιλικά -bye-
Εχεις δικιο για τα της εξελιξης που αναφερεις. Εγω αναφερθηκα αποκλειστικα στον τομεα της εικονας. Ισως εγω κανω το λαθος να συγκρινω την δικη μου philips 9520 που ειναι μια απο τις κορυφαιες crt που κατασκευαστηκαν ποτε, με το "σωρο" μετριων lcd panels που εχω δει. Και επειδη ασχολουμαι με κεραιες, εχω δει παρα πολλες! Εχω δει lcd πρωτης γενιας, που το πιο εντονο μαυρο της ηταν σαν το γκρι της plilips!

Κανονικά πρέπει να συγκριθεί η 9520 με μια φίλιπς σειρά 9000. Δύσκολα θα προτιμήσεις την 9520 σε μια τέτοια σύγκριση.

πισω στο 1998,αγορασα μια τηλεοραση της philips την 32pw 9763(κορυφαια για την εποχη της,συμφωνα και με το hitech).
πολυ καλη τηλεοραση την οποια καταευχαριστηθηκα βλεποντας αρκετα dvd μεχρι που ειδα και ερωτευτηκα την pioneer kuro.
με την ελευση των blue ray νομιζω οτι ηταν επιβεβλημενη η αλλαγη τηλεορασης με κατι που θα μπορουσε να αποδωσει τα οφελη της υψηλης ευκρινειας.
τωρα η philips εχει μετακομισει στο εξοχικο,οπου καλυπτει και με το παραπανω τις τηλεοπτικες μου απαιτησεις των διακοπων και τον υπολοιπο καιρο αφηνομαι στην εικονα μιας εκ των κορυφαιων τηλεορασεων,της pioneer kuro.

συμφωνώ οτι κυρίως ο ήχος έκανε τη διαφορά, που ήταν ενσωματωμένος ενώ τώρα θέλει ξεχωριστό σύστημα. Για μένα, σήμερα τα ακριβά μοντέλα θα έπρεπε να διαθέτουν μια καλή ηχόμπαρα με sub (all inclusive)