Υπάρχει κανένας φαν των CRT;

Φίλε JL_?,

Tι αναλύσεις υποστηρίζει η ηλεκτρομηχανική τηλεόραση;
Ξέρεις αν πωλείται στην Ελλάδα; :flipout:
Φιλικά!

Φίλοι doctor-x και vout,

Θέλω μια τέτοια ,fullHD και σε >55",γίνεται????????????????

Φυσικά και γίνεται!
Και μάλιστα στις διπλάσιες ίνστες απ' ότι αναζητάς... (δηλαδή 110" +)
Δεν είναι τηλεόραση αλλά προβολέας CRT.
Παίζει άνετα FullHD και αν πετύχεις κανέναν καλό 9ιντσο στη γωνία :D
μπορεί να σου βγάλει και 2048χ1536 (fully resolvable !!!)
Όσον αφορά το 3D, παίζει άνετα 1920χ816 (κάδρο 2.35) στα 96Hz αρκεί να βάλεις μία πράσινη P43 short-persistance phosphor tube.
Τι άλλο να ζητήσεις σ' αυτή τη ζωή;;;

Για να είναι αντικειμενική η σύγκριση, θα πρέπει, σε κάδρο 4:3, η Samsung να είναι περίπου στα 2 μέτρα από τη θέση θέασης και η Νokia περίπου στα 80 εκατοστά από την ίδια θέση... ;)

το εκανα και αυτο και παλι κερδιζει με διαφορα η crt...

Φίλε JL_?,

Tι αναλύσεις υποστηρίζει η ηλεκτρομηχανική τηλεόραση;
Ξέρεις αν πωλείται στην Ελλάδα; :flipout:

Mιλάμε για τρομακτικές αναλύσεις των 30-200 γραμμών...

Nipkow_lenna.png
disco_nipkow.jpg

Φαντάσου, όταν είχε βγει το ασπρόμαυρο σύστημα 405 γραμμών του Marconi για τηλεοράσεις CRT, τη δεκαετία του '30 το χαρακτήριζαν ως High Definition... :flipout:

το εκανα και αυτο και παλι κερδιζει με διαφορα η crt...

Φαίνεται τότε πως η U10 είναι καλύτερη της C750 ή η Nokia καλύτερη των Sony και Philips CRT... :D

Πλάκα κάνεις! Τι σήματα δέχεται από HDMI; Πιάνει 1080i/50;
Την είχα δει, και την σκευτόμουν κάποια περίοδο, αλλά δεν το αποφάσισα τελικά...

Πλάκα κάνεις! Τι σήματα δέχεται από HDMI; Πιάνει 1080i/50;
Την είχα δει, και την σκευτόμουν κάποια περίοδο, αλλά δεν το αποφάσισα τελικά...
φίλε και 1080ι έχει και το καλύτερο 4/3 δηλαδη δεν λεω καλο το 16/9 αλλα ιδικοτερα για Ρς3 και ΧΒΟΧ360 είναι πηστεβω πολη καλητερο το 4/3 ολοκληρη η οθονη δηλαδη
και στης ταινίες DVD και στα αναλογικά κανάλια πολύ καλύτερη απο της νέες τν

παντως ενω ολη τοτε έπαιζαν με απλο σκαρτ εγω επαιζα με COMPONET και 1080ι και έβλεπα τη πιοτητα είχε το ΧΒΟΧ360
η καλύτερη αγορά η φαση ειναι πος δουλεβα τα φιλαρακια μου ενω αφτη επεζαν στης δικιες τους τν με το απλό σκαρτ εγω με το COMPONET εβγαζα πιοτητα απιστεφτη μεχρη το πύργο ηλειας ειχαμαι φταση να βρούμε τετια τν αλα τελικά δεν ξαναβρήκαμε το συγκεκριμένο μοντελο

Last edited:
Λοιπον εβαλα διπλα διπλα μια nokia crt 21'' με την καινουργια μου lcd samsung 46c750 με αποσταση θεασης το μισο μετρο σε απλο αναλογικο τηλεοπτικο σημα.

Δεν επαιρνες καμια πλασμα και εσυ...

Σε συγκριτικη δοκιμη που εκανα στο πεθερο μου 42U10 με 29 CRT Philips 100 Hz (μοντελο δεν ξερω αγοραστηκε προ 5ετιας) η Panasonic δειχνει σε ολα τα αναλογικα καναλια καλυτερα...

Σπιτι μου δεν μπορω να κανω αντιστοιχη δοκιμη αφενως γιατι δεν υπαρχει CRT αφετερου δεν πιανω καθολου καλα τα αναλογικα...

Καλημέρα,

Επειδή προχτές αγόρασα μια καινούργια plasma και η παλιά CRT που είχα θα πάει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, ξέρετε αν μπορεί να πουληθεί σαν μεταχειρισμένη (μοντέλο THOMSON 29DC850) και αν ναι πόσο πιάνουν; Οι ώρες που έχει παίξει είναι εξαιρετικά λίγες για το χρόνο κατοχής (περίπου 5,5 χρόνια). Ευχαριστώ

Φίλε JL_?,

Mιλάμε για τρομακτικές αναλύσεις των 30-200 γραμμών...

H τελευταία σου φωτογραφία είναι αποθεωτική...
Την παρακολουθείς και σε πιάνει ένας τρόμος με απορία μαζί για το αν απεικονίζεται ανθρώπινη μορφή ή κάποιο τερατούργημα :D

Φίλε jpgr5716,

Μπορεί να πωληθεί! Πόσο ακριβώς δεν ξέρω. (ενδεικτικά 100 ευρώ ;;)

Απάντηση: Re: Υπάρχει κανένας φαν των CRT;

φίλε έχω μια από της καλύτερες CRT που έχουν κυκλοφοριση στην αγορά είναι η PHILIPS CINEOS 29 PT 9521/12 με HDMI και COMPONET άψογη αγορά
http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?ctn=29PT9521/12&scy=gr&slg=el
Κοίτα εκεί! Δεν το ήξερα πως υπήρχε CRT με HDMI + 1080!!!
Το manual αναγράφει ημερομηνία έκδοσης (του manual) 31/07/2009.
Δεν ξέρω αν είναι από τροποποίηση, γιατί η ημερομηνία είναι πολύ φρέσκια!

Πότε πρωτοκυκλοφόρησε η τηλεόραση?

Re: Απάντηση: Re: Υπάρχει κανένας φαν των CRT;

Γυρω στο 2005 θυμαμαι CRT με HDMI...γυρω στο 2006 οι περισσοτερες εταιρειες εγκατελειψαν εντελως τις CRT...

Re: Απάντηση: Υπάρχει κανένας φαν των CRT;

Τιποτα...

Οι CRT αποδειχτηκαν εμπορικα ανισχυρες μπροστα στις "μοδατες" και "λεπτες" LCD/plasma , επισης το γεγονος οτι συνηθως εφταναν σε ονομαστικα μεγεθη εως 32" (και οριακα εως 36") ηταν ανυπερβλητο εμποδιο μαζι βεβαια με τον μεγαλο ογκο και βαρος που τις εκανε λιγοτερο πρακτικες...

Τιποτα...

Οι CRT αποδειχτηκαν εμπορικα ανισχυρες μπροστα στις "μοδατες" και "λεπτες" LCD/plasma , επισης το γεγονος οτι συνηθως εφταναν σε ονομαστικα μεγεθη εως 32" (και οριακα εως 36") ηταν ανυπερβλητο εμποδιο μαζι βεβαια με τον μεγαλο ογκο και βαρος που τις εκανε λιγοτερο πρακτικες...

Όντως. Όμως,εγώ πιστεύω πως η CRT εποχή ήταν τελικά,αυτή της ξεγνοιασιάς, της κατά κανόνα,απροβλημάτιστης,αξιόπιστης,μακροχρόνιας και γενικά "ανέμελης-one size fits all" λειτουργίας.Η διάδοχός της "flat panel plasma-lcd" εποχή μας έχει κάνει-δυστυχώς-κάπως καχύποπτους (ελέω marketing)και αρκετά δύσπιστους.Η ρετρό-CRT εποχή της αθωότητας,τελείωσε.Αντίθετα η νέα εποχή σε "προχωράει" σπρώχνοντάς σε στο να ψάξεις,να διαβάσεις,να συγκρίνεις,να δεις. Αν και φαν των CRT τελικά επιλέγω την δεύτερη......

Αντίθετα η νέα εποχή σε "προχωράει" σπρώχνοντάς σε στο να ψάξεις,να διαβάσεις,να συγκρίνεις,να δεις

Απόλυτα.. και αυτό γίνεται πλέον σε όλα τα προϊόντα που αγοράζουμε.. Πάνε οι καιροί που οι περισσότεροι πηγαίναμε σε κάποιο μεγάλο μαγαζί με ηλεκτρικά και κοιτάγαμε τις τηλεοράσεις στην σειρά να δούμε ποιανής εικόνα μας έκανε "κλικ".. ή ποιά "είχε κάποιος γνωστός του πωλητή"...

Οι αντικαταστάτες των CRT είναι τα LED, όταν με το καλό γίνουν προσιτά (τηλεοράσεις ή προβολείς) τότε θα σκεφθώ την αντικατάσταση του CRT προβολέα μου, τον οποίο έχω ήδη 2 χρόνια και ελπίζω να με βγάλη άλλα 5, λόγο του ότι τον αγόρασα με αρκετές χιλιάδες ώρες!
Όμως, τότε θα σκεφθώ και την πιθανότητα αγοράς 9'ιντσου, λόγω της τιμής τους, λόγου χάριν εάν ένας SONY G90 (με σχετικά λίγες ώρες) έχει 2-3 χιλιάρικα, θα σκεφτώ σοβαρά την αγορά του, ερχόμενος πάλι σε αντίθεση με το νέο κύμα που τα θέλει όλα ψηφιακά!!!

Last edited:
Ακριβώς τα ίδια ισχύουν και με τις 3 τηλεοράσεις μου! ίσως έχω και λάθος, αλλά
αρκετοί φίλοι έχουν προβλήματα με τις τώρα ψηφιακές, ιδίως με καμμένα πίχελ, τα οποία δικαιολογούν μερικές εταιρίες, και άλλου φίλου του έμεινε το σήμα του σταθμού στάμπα, όλα αυτά με κάνουν να νοιώθω ασφαλής με τις CTR μου ακόμα, βέβαια κάποια στιγμή θα αλλάξουμε πηγαίνοντας στις LED!

Αρχές δεκαετίας του '70. "Έχει πολύ καλή και καθαρή εικόνα παιδιά",θυμάμαι είχε πει τότε ο πατέρας μου για το νέο super-sized απόκτημά μας μια 24άρα ασπρόμαυρη λαμπάτη CRT μάρκας MIRAGE(στην πρόσοψη υπήρχε,παρακαλώ,ενσωματωμένη "ρόδα" για χειροκίνητο fine tunung....!!!)ελληνικής,μάλιστα συναρμολόγησης κάπου ανάμεσα Μοσχάτου-Καλλιθέας.... Αυτό ήταν. Σε λίγες βδομάδες την είχε αγοράσει όλο μου το σόι και η μισή γειτονιά μου.Κι ο πατέρας μου,βέβαια, την είχε δει από το νονό μου κ.ο.κ. Το απόλυτο test-check-go, δηλαδή.....!!!! Για την ιστορία,η συσκευή κάθε φορά που άναβε ήθελε 1-2 λεπτά για να δείξει την εικόνα στο πάνελ της (να ζεσταθούν οι λυχνίες) καθώς και fine tuning κάθε φορά που άλλαζες κανάλι.Άσε που το buzzing ακούγονταν σαν τζιούκ-μποξ... Άλλες εποχές,αλλά παραμένω πάντα φαν (και) των CRT.....