Υπάρχει κάποιος ευχαριστημένος από την τηλεόραση του;

nickt72

New member
3 April 2007
32
Στο βυθό
Είμαι αρκετό καιρό μέλος στο Avclub αν και δεν μπορώ να πω ότι είναι ιδιαίτερα ενεργός στο θέμα του posting, παρόλα αυτά διαβάζω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα posts, τα οποία αφορούν κυρίως στις flat τηλεοράσεις. Αλλά διαβάζοντας πάρα πολλά posts μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση πως κανείς σχεδόν δεν είναι απολύτως ικανοποιημένος από την τηλεόρασή του. Η ενασχόλησή μου ειδικότερα με αυτό το τμήμα του forum οφείλεται στο γεγονός ότι θέλω να αγοράσω μια τηλεόραση LCD (οι Plasma αποκλείοονται λόγω gaming, αλλά και λόγω παιδιών που μπορεί να την αφήσουν ανοικτή καμιά μέρα και να δω από πολύ κοντά το φαινόμενο burn-in). Οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι πρέπει να είμαι από τα πλέον πιστά μέλη του club των αναποφάσιστων. Αλλά ειλικρινά δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που να οδηγηθεί σε συμπεράσματα έχοντας διαβάσει τελείως αντικρουόμενα posts για τα ίδια προϊόντα. Να σημειώσω ότι αυτό το συμπέρασμα δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο forum αλλά και άλλα του εξωτερικού όπως το AVForums. Έτσι έχω διαβάσει παράπονα για οποιοδήποτε μοντέλο σχεδόν κυκλοφορεί στην αγορά. Για παράδειγμα οι Toshiba της σειράς Z δεν έχουν καλό μαύρο (κάποιος μάλιστα ανέφερε σαν παράδειγμα ότι το μόνο μαύρο που θα δεις με τις τηλεοράσεις της εν λόγω σειράς είναι αυτό που καπνίζεις). Έτερος φίλος του φόρουμ ορκίζεται για το αντίθετο. Συνεχίζοντας τα παραδείγματα θα μπορούσα να αναφέρω ότι τα χρώματα της σειράς Samsung είναι υπερτονισμένα και πολλά άλλα που δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται μια εξαιρετικά ασαφής εικόνα. Καταλαβαίνω ότι από τη στιγμή υπεισέρχεται το προσωπικό στοιχείο δεν υπάρχει δυνατότητα αντικειμενικότητας, αλλά δε νομίζω ότι μπορούν να δικαιολογηθούν άκρως αντίθετες απόψεις. Η ασάφεια συνεχίζεται όταν στις συζητήσεις υπεισέρχονται ζητήματα χαρακτηριστικών που διαφημίζουν οι κατασκευαστές όπως 24p, 100 Hz και άλλα. Άλλοι ορκίζονται ότι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτά, άλλοι ότι είναι απλά εμπορικά κόλπα.

Ξέρω ότι το post είναι ιδιαίτερα μεγάλο αλλά πραγματικά έχω βρεθεί σε απόγνωση με όσα διαβάζω. Πείτε μου λοιπόν υπάρχει κάποιος που να είναι πραγματικά ευχαριστημένος με την τηλεόρασή του και ποια είναι αυτή;
:cool:

Eγω ειμαι πολυ ευχαριστημενος και απο τις δυο Sony που εχω.

Την 32S2010 την εχω 1.5 χρονο και την 40D3000 την εχω 8 μηνες.

Λογικο ειναι σε ενα AV φορουμ να δυιλιζουν ολοι τον κωνωπα και να βρισκουν ατελειες. Το αντιθετο επρεπε να σου κανει εντυπωση.

ειτε την βλεπω κλειστη(σαν επιπλο) ειτε ανοιχτη(πανω απο 8 ωρες την ημερα) νομιζω οτι δεν θα αλλαξω ποτε ξανα τηλεοραση
Χ3500

Eγώ ΔΕΝ εχω ακόμα flat τηλεοραση, λογω ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΟΤΗΤΑΣ όπως ο φίλος μας παραπάνω, αλλά και επειδή τώρα τελευταια εχω χαλασει ΟΛΕΣ μου τις οικονομιες για αγορά προβολέα, PS3, Blu-Ray και λοιπά....:smash:

Αλλά για να απαντησω στο ερωτημα του φιλου, ειμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ευχαριστημένος από την Samsung 46F86, την οποία έχει γνωστός μου, και την περιεργάζομαι σχεδόν κάθε μέρα στο σπίτι του... :2thumb22sup:

Μιλάμε για ΦΟΒΕΡΟ εργαλειο.... Οσο πιο πολυ τη βλεπω, τοσο περισσότερο μου "μπαίνει" στο μάτι.... :rolleyes::rolleyes:

Και αν η τιμη που πωλειται στην Ελληνικη αντιπροσωπια ΔΕΝ ηταν τόσο μεγάλη σε σχέση με τις τιμες στην υπόλοιπη Ευρώπη, θα είχα "χτυπήσει" ΣΙΓΟΥΡΑ ένα κομμάτι! :HTEHETH63:

Last edited:
Εγω,σαν κατοχος μιας Sony 40w3000,ειμαι ευχαριστημενος απο την αποδοση της σε blue ray και dvd,αλλα δυσαρεστημενος(προς το παρον ενεκα αλλαγης κεραιας και καλωδιου)απο την αποδοση της σε επιγειο σημα.

Από την τηλεόραση είμαι ευχαριστημένος, αφού μου έχει δείξει τις δυνατότητές της σε σύνδεση με pc, σε HD υλικό, στο xbox360 κτλπ.
Από τα ξεχειλωμένα Ελληνικά κανάλια δεν...

Eγώ ΔΕΝ εχω ακόμα flat τηλεοραση, λογω ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΟΤΗΤΑΣ όπως ο φίλος μας παραπάνω, αλλά και επειδή τώρα τελευταια εχω χαλασει ΟΛΕΣ μου τις οικονομιες για αγορά προβολέα, PS3, Blu-Ray και λοιπά....:smash:

Αλλά για να απαντησω στο ερωτημα του φιλου, ειμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ευχαριστημένος από την Samsung 46F86, την οποία έχει γνωστός μου, και την περιεργάζομαι σχεδόν κάθε μέρα στο σπίτι του... :2thumb22sup:

Μιλάμε για ΦΟΒΕΡΟ εργαλειο.... Οσο πιο πολυ τη βλεπω, τοσο περισσότερο μου "μπαίνει" στο μάτι.... :rolleyes::rolleyes:

Και αν η τιμη που πωλειται στην Ελληνικη αντιπροσωπια ΔΕΝ ηταν τόσο μεγάλη σε σχέση με τις τιμες στην υπόλοιπη Ευρώπη, θα είχα "χτυπήσει" ΣΙΓΟΥΡΑ ένα κομμάτι! :HTEHETH63:

:a0210: :a0210::BDGBGDB55: :ADFADF1::ernaehrung004:

Εγώ πάλι ΌΧΙ! Είχα μια εξαιρετική CRT (philips 32) την οποία άλλαξα με μια 37 9731. Σε τηλεοπτικό σήμα/dvd, καμία σχέση: Η εικόνα της CRT είναι σκάλες καλύτερη λόγω του καλύτερου contrast ratio. Από άποψη scaling, η νέα 9731 κάνει εξαιρετική δουλειά: απλώνει πολύ καλύτερα το 4:3 σήμα στην 16:9 οθόνη της, και η εικόνα είναι ένα κλικ πιο λεπτομερής από την LCD. Δηλαδή, σε αντίθεση με ότι συχνά αναφέρεται εδώ, εγώ δεν έχω κάποιο πρόβλημα με την ποιότητα των καναλιών και το άπλωμά τους στο full hd πάνελ, η τηλεόραση κάνει εξαιρετική δουλειά. Το μόνο πρόβλημά μου αφορά τα επίπεδα του μαύρου. Τα 0.2 nits που έχω μετρήσει ότι βγάζει είναι πολλά όταν παρακολουθείς σε σκοτεινό χώρο, με αποτέλεσμα τα σκοτεινά πλάνα να εμφανίζουν ένα "πέπλο". Είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζω, το οποίο μου το θυμίζει η τηλεόραση σε κάθε σκοτεινό πλάνο, μην τυχόν και το ξεχάσω.
Περνώντας σε υλικό HD, δείχνει εξαιρετικά: το πρόβλημα του μαύρου φυσικά υπάρχει και εκεί, αλλά λιγάκι μειωμένο από το γεγονός ότι η επιπλέον ανάλυση αποσπά λίγο την προσοχή από τα σκοτεινά μέρη, όπως το ίδιο εφέ δημιουργεί και το ambilight. Με το ambilight ανοιχτό, το μαύρο γίνεται λιγάκι καλύτερο, αλλά μην φανταστείς τεράστιες διαφορές...

Δυστυχώς η τέλεια τηλεόραση ακόμα δεν υπάρχει. Ιδανικά, θα ήθελα μια τηλεόραση πλάσμα (χωρίς burn-in που ΠΑΝΤΑ θα έχουν οι πλάσμα λόγω φωσφόρου) με πάνελ kuro που αναμένονται, full hd πάντα, scaler philips με pixel plus, ambilight, σύστημα ήχου από τις παλιές CRT (με τα ενσωματωμένα subwoofer και τα πολλά watt RMS), διπλό δέκτη (τουλάχιστον), κατανάλωση LCD και φυσικά ολοκληρωτική ανυπαρξία ανεμιστήρων ή άλλων περιέργων θορύβων...

Αν και τα πάντα είναι υποκειμενικά, το μόνο που αναγνωρίζω στην F86 είναι το καλό μαύρο της (αν και ΔΕΝ την έχω δει σε σκοτεινό χώρο). Αλλά o scaler δεν είναι τόσο καλός, και πολλοί λένε ότι όχι απλώς σκοράρει, αλλά τριπλο-σκοράρει αφού παίζει συχνά με τριπλή μπάλα. Έχεις παρατηρήσει το φαινόμενο αυτό;

(Μην με παρεξηγήσεις, δεν τα βάζω μόνο με την ζαμζουνγκ, αλλά με όλες, ακόμα και αυτή που έχω αγοράσει :frown: )

Είμαι κάτοχος μιας Samsung LE32R71B εδώ και 1.5 χρόνο και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Οπως κάθε τηλεόραση, εαν παίξεις με τις ρυθμίσεις της, τότε η τηλεόραση δείχνει τελειώς διαφορετικά, όσο μπορεί φυσικά, λόγω των τεχνικών της χαρακτηριστικών. Εχω δει νεώτερα μοντέλα σε καταστήματα, όπου εκεί μπορείς να κάνεις και ευκολότερα συγκρίσεις, να παίζουν καλύτερα. Ομως στο σπίτι μου, που έχω μόνο αυτήν, είμαι μια χαρά ικανοποιημένος με την απόδοσή της. :2thumb22sup:

Ειμαι κατοχος μιας plasma panasonic 42PX70 εδω και 4 μηνες και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος. Ειδικα σε τηλεοπτικο σημα η τηλεοραση ειναι απαιχτη :drummer:

Αν υπολογισεις και την τιμη (ουτε 27 EUR η ιντσα) τοτε :firstprize:

Αν την αλλαζα για καποιο λογο, παλι την ιδια θα αγοραζα (αντε να αγοραζα την νεα PX80)

Ωραία ερώτηση.... αλλά με προδιαγεγραμμένη απάντηση.....
icon10.gif

Ξέρεις πολλούς που θα πούν οτι δεν είναι τρισευτυχισμένοι από το καινούριο καμάρι τους; Εχώ σχεδόν κανέναν, ότι κι αν αγόρασαν.
Κι εγώ τρισευτυχισμένος είμαι, έχω μια Pioneer Kuro 428XD.
Η αλλήθεια είναι όμως, κι ας πέσουν να με φάνε όπως έχει γίνει πολλές φορές μέχρι τώρα, οτι για τα Ελληνικά δεδομένο και για το Ελληνικό τηλεοπτικό σήμα, είτε επίγειο είτε ψηφιακό, μιά καλή CRT τηλεόραση είναι ΜΑΚΡΑΝ καλύτερα από την καλύτερη flat τηλεόραση.

Βρατάτε τώρα...
icon7.gif

icon10.gif

Ξέρεις πολλούς που θα πούν οτι δεν είναι τρισευτυχισμένοι από το καινούριο καμάρι τους; Εχώ σχεδόν κανέναν, ότι κι αν αγόρασαν.
Η αλλήθεια είναι όμως, κι ας πέσουν να με φάνε όπως έχει γίνει πολλές φορές μέχρι τώρα, οτι για τα Ελληνικά δεδομένο και για το Ελληνικό τηλεοπτικό σήμα, είτε επίγειο είτε ψηφιακό, μιά καλή CRT τηλεόραση είναι ΜΑΚΡΑΝ καλύτερα από την καλύτερη flat τηλεόραση.

Βρατάτε τώρα...
icon7.gif

Εσύ μάλλον Παναθηναϊκός είσαι για αυτό τα λες αυτά... δεν σε bannarw :grinning-smiley-043 -bye-

Βρατάτε τώρα...
icon7.gif

γυναικαααααααα...θυμασαι που την πεταξαμε:flipout:
καποιος ενδιαφερεται!!

Εγώ να σου πω...είχα μια ΑΜΟΙ 37" full-hd κ ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Μάλιστα την είχε ρυθμίσει ο Καστρουνής κ την απογείωσε πραγματικά. Στο επίγειο σήμα όμως δεν...η crt σαφώς καλύτερη. Η ΑΜΟΙ τα πήγαινε πάρα πολύ καλά φτάνει να μην αναγκαζόταν να κάνει upscaling αλλά να παίρνει το σήμα έτοιμο.
Κοιτώντας για περισσότερες ίντσες, πήγα στις 46" σε μια Samsung 46M86, την ρύθμισε πάλι ο Μανώλης κ το αποτέλεσμα με υπερκαλύπτει σε όλους τους τομείς. Δύσκολα να αλλάξω τώρα τηλεόραση, αφού κάνει και πάρα πολύ καλό upscaling. Στο επίγειο σήμα δεν είμαι 100% ευχαριστημένος αφού το σήμα είναι κάκιστο κ η τηλ είναι full-hd. Είναι όμως αρκετά ικανοποιητικό.

icon10.gif

Βρατάτε τώρα...
icon7.gif

καλά εσύ είσαι χειρότερος απο τον Τάσο !! :BDGBGDB55::flipout::flipout:

:worshippy:

πέρα απο την πλάκα τώρα,
προσωπικά, απο την 508xd, δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο κι ας βλέπω μέσω Nova!
για να μην πω και το άλλο, οτι καθημερινά δηλαδή μου φαίνεται οτι η τηλεόραση δείχνει όλο και καλύτερα!
συγκρίνοντας την δε με μια 32 crt sony 100hz που έχουμε στο πατρικό μου τολμώ να πω οτι δεν βλέπω μεγάλη διαφορά υπέρ της crt.
δεν έχω κάτσει να το ψάξω επισταμένα όμως μου φαίνεται οτι οι διαφορές είναι αμελητέες.

άλλωστε όπως λέει κι ο ΓΙΓΑΣ,τελικά,

SIZE DOES MATTER!