Υπάρχει κάποιος ευχαριστημένος από την τηλεόραση του;

Re: Απάντηση: Υπάρχει κάποιος ευχαριστημένος από την τηλεόραση του;

Εγώ έμεινα τόσο ευχαριστημένος από την 32άρα LCD μου (Philips 9966), που την έδωσα και επέστρεψα σε 29άρα CRT :D

Φλερτάρω με κάτι πλάσματα 50 ιντσών βέβαια, αλλά αυτά θέλουν οικογενειακή αποκατάσταση και σπίτι που προς το παρών δεν είναι έτοιμο :flipout:

Last edited:
Κι εγω έκανα την αμαρτία πέρσι και πήρα 50αρα LG..Μια χαρά ειδικά σε τηλεοπτικό σήμα και βλέπουμε από 2 -3 μέτρα το πολύ. Φυσικά με το μια χαρά είναι σε συνδιασμό με το sd σήμα, καθώς φαίνονται μερικά προβληματάκια, αλλά όπως και να το κάνεις από τα 2 μέτρα 50´´ λογικό να φαίνονται. Αποφάσισα όμως πριν κάνω την αγορά, να επικεντρώνομαι στην ευχαρίστηση των 50´´ και όχι να ψάχνω να βρω artifacts κτλ....
Φέτος ψάχνω για άλλη, όχι γιατί με προβλημάτισε, αλλά γιατί βρήκα ευκαιρεία να την δώσω και να πάρω κάτι σε true hd και με ψηφιακό δέκτη... Από μέγεθος εκεί πάλι θα είμαι ομως...

Να σας πω και εγώ την αμαρτία μου, γενικά δεν έχω δει καμία LCD ή Plasma η οποία να με αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο!
Ακόμα παίζω με μια 100Hz 4:3 CRT Philips 33PT9101/01 10ετίας, η οποία αν εξαιρέσω κάποια μικρά προβληματάκια (με το Πράσινο Gain που είναι περίπου 5% κάτω και με το SVM που θα ήθελα να απενεργοποιήσω) και που διορθώνονται αν ΠΟΤΕ καταφέρω να μπω στο Service Menu (To ψάχνω πολλά χρόνια τώρα...) η τηλεόραση είναι κορυφαία.
Την έχω ρυθμίσει με το Video Essentials (Pal) και με το Avia (με μετατροπή σε PAL και έξοδο RGB από το Pioneer DV717 που και αυτό έχει τώρα γεράσει) και στα περισσότερα σημεία την προτιμώ από ότι LCD/Plasma έχω δει (μη με πάρετε με τις ντομάτες!!!).
Το μαύρο, το αρκετά καλό και σωστό λευκό, το σχετικά σωστό γάμμα (2.4), τα αρκετά σωστά color points, η λεπτομέρεια (τουλάχιστον μέχρι τα απόλυτα ΟΡΙΑ του SD), ο σωστός κορεσμός και η ικανότητα να δείχνει λεπτές αποχρώσεις, με αφήνουν απόλυτα ικανοποιημένο με αυτό που βλέπω.
Σίγουρα έχω μόνο 28" στο 16:9 αλλά και πάλι δεν με βλέπω να παίρνω άλλη τηλεόραση μέχρι αυτή να τα παίξει!
Και πάλι αν πάρω θα είναι 37-40" το πολύ, απλά για να βλέπω ειδήσεις και να παίζω με το PS3! :Banane0:

Μέσα στο επόμενο δίμηνο σκοπεύω να πάρω προβολέα καθώς θέλω Full HD και μεγάλη εικόνα (80-84"). Περιμένω να δω τι θα λέει ο W20000 (και πόσο θα κοστίζει) όταν επιτέλους βγει + Ότι είμαι πολύ ευαίσθητος στο Rainbow!

Πάντως δεν έχω δει καμία LCD που να έχει καλό μαύρο και σωστό γάμμα και στις Plasma με ξενερώνει το Burn-in και η διάρκεια ζωής (?).
Επίσης ακόμη και σε κορυφαίες Plasma (Kuro) έχω δει ένα φαινόμενο που μου θυμίζει το Rainbow των DLP, όπου σε γρήγορη κίνηση των ματιών ή της εικόνας βλέπω μια "Κίτρινη" μονοχρωμη εικόνα να σχηματίζεται από αυτό που δείχνει η οθόνη και ξενέρωσα....
Πείτε μου αν κάποιος άλλος βλέπει το ίδιο πράγμα!

Last edited:
Είμαι υπερ-ευχαριστημένος από την τηλεόραση μου
Έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που έψαχνα και πολύ καλή εικόνα
Έχω μια TH-42PZ70 Panasonic

παντως το thead ρωταει αν υπαρχει καποιος που να ειναι ευχαριστημενος με την τηλεοραση του και οχι εαν εχει την τελεια τηλεοραση.
νομιζω πρεπει να απαντουμε σε αυτο και μονο κατα την γνωμη μου.
επισης εχει βαλει σαν παραμετρο οτι πρεπει να ειναι LCD η κανω λαθος?

Εχει δίκιο ο akren. :operator: Ας μείνουμε στο θέμα κι ας εκφράσουμε ο καθένας την άποψή του.

Ευτυχώς πέρασα και εγω στο κλαμπ των ευχαριστημένων!
Ο λόγος είναι η panasonic 37px7!Μέχρι να καταλήξει κάπου η τεχνολογία οσον αφορά στις lcd και να μη χρειαζεται να δαπανήσω ενάμιση με δύο μισθούς(!) για να δώ σωστή εικόνα,η παραπάνω plasma των 680 ευρώ θα με συντροφεύει για τα επόμενα χρόνια....Ας έχει και burn in,θα το ανεχθώ το άτιμο(εγώ πάντως δεν το έχω δει ακόμη πουθενά).-bye-

Eίμαι κάτοχος μιας Samsung LE37R72B εδώ και 2 χρόνια και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος σε HD (720p) και σχετικά ικανοποιημένος σε τηλεοπτικό σήμα (για το οποίο ομως τόσο εγώ οσο και η σύζυγος αδιαφορούμε παντελώς).

Συμφωνώ με τον Πάνο οτι σε κάθε τηλεόραση, εαν παίξεις με τις ρυθμίσεις της, τότε η τηλεόραση μπορεί να αποδώσει τελείως διαφορετικά και να την ωθήσουμε στα όρια του υλικού/λογισμικου που διαθέτει, κατι που σπάνια έως ποτέ συμβαίνει out of the box.

Τι με ενοχλει ? Οτι είναι μικρή για την απόσταση θέασης που έχουμε (3,5 μέτρα περίπου) οπότε ευελπιστώ οτι μέσα στο καλοκαίρι (ή λιγο μετά) θα αντικατασταθει με κάτι μεγαλύτερο και πιθανοτατα Full HD..

Ενα γενικό σχόλιο από εμένα... Ας μάθουμε να εκτιμουμε τα πράγματα που έχουμε και να τα απολαμβάνουμε.. Βλέπω μερικά μέλη να αγοράζουν κορυφαιες LCD & Plasma και μετά να παραπονιούνται για ουράνια τόξα, καταράκτες, ερπετά, κατσαρίδες κλπ... Παιδιά χαλαρώστε, πάρτε ενα καλο μεσο αναπαραγωγής ταινιών (SD ή HD αναλογα) ψάξτε το θεμα HD δορυφορική TV και μην τρελλαίνεστε εαν η πανάκριβη σας TV δεν δειχνει τελεια σε τηλεοπτικό σήμα.. Τα υψηλής ανάλυσης panels δεν ειναι φτιαγμενα για αυτή τη δουλειά...

Α, και πάρτε το DVE Essentials ή καποιο ανάλογο προγραμμα και ρυθμιστε την τηλεόραση σας ή ακομα καλύτερα καλέστε καποιον ειδικό (έχουμε τον καλύτερο εδώ μέσα :grandpa:).. Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας..

Ανησυχούσα λίγο με όλα αυτά που είχα διαβάσει (buzzing,εξαφανισμένος ήχος και ambilight) για την ωραία Aurea.Μετά από ένα μήνα μαζί της οφείλω να πω πως είμαι απόλυτα υπερευχαριστημένος και δεν θα την άλλαζα με καμία άλλη.

Αλλά o scaler δεν είναι τόσο καλός, και πολλοί λένε ότι όχι απλώς σκοράρει, αλλά τριπλο-σκοράρει αφού παίζει συχνά με τριπλή μπάλα. Έχεις παρατηρήσει το φαινόμενο αυτό;

:offtopic: Ναι, αυτό είναι σωστό! Το έχω παρατηρήσει κι εγώ στη δική μου πλάσμα Samsung PS42Q96HD (από την οποία κατά τα άλλα είμαι πολύ ευχαριστημένος - όχι απόλυτα, γιατί νομίζω πως δεν υπάρχει ακόμα το τέλειο μηχάνημα). Αν δεν κάνω λάθος, το πρόβλημα το είχε παρατηρήσει και ο reviewer του hdtvtest (μάλλον) στην 50Q97, στην οποία δεν είχε λυθεί ακόμα! Στη δική μου το φαινόμενο παρατηρείται στην αρχή της διαδρομής της μπάλας μετά από ένα δυνατό σουτ, και κυρίως όταν το φόντο πίσω από τη μπάλα είναι οι φίλαθλοι στις εξέδρες. Υπάρχει περίπτωση να διορθωθεί με firmware;

Σόρυ για το off-topic!

Ενα γενικό σχόλιο από εμένα... Ας μάθουμε να εκτιμουμε τα πράγματα που έχουμε και να τα απολαμβάνουμε.. Βλέπω μερικά μέλη να αγοράζουν κορυφαιες LCD & Plasma και μετά να παραπονιούνται για ουράνια τόξα, καταράκτες, ερπετά, κατσαρίδες κλπ... Παιδιά χαλαρώστε, πάρτε ενα καλο μεσο αναπαραγωγής ταινιών (SD ή HD αναλογα) ψάξτε το θεμα HD δορυφορική TV και μην τρελλαίνεστε εαν η πανάκριβη σας TV δεν δειχνει τελεια σε τηλεοπτικό σήμα.. Τα υψηλής ανάλυσης panels δεν ειναι φτιαγμενα για αυτή τη δουλειά...

Πολύ καλή τοποθέτηση :SFGSFGSF:

Συγνώμη για το :offtopic:

Επίσης ακόμη και σε κορυφαίες Plasma (Kuro) έχω δει ένα φαινόμενο που μου θυμίζει το Rainbow των DLP, όπου σε γρήγορη κίνηση των ματιών ή της εικόνας βλέπω μια "Κίτρινη" μονοχρωμη εικόνα να σχηματίζεται από αυτό που δείχνει η οθόνη και ξενέρωσα....
Πείτε μου αν κάποιος άλλος βλέπει το ίδιο πράγμα!

Αφού σας είπα ότι βλέπω Rainbows στην Kuro!

Ρίξε μια ματιά εδώ ... Phosphor Trail

Ωραία ερώτηση.... αλλά με προδιαγεγραμμένη απάντηση.....
icon10.gif

Ξέρεις πολλούς που θα πούν οτι δεν είναι τρισευτυχισμένοι από το καινούριο καμάρι τους; Εχώ σχεδόν κανέναν, ότι κι αν αγόρασαν.
Κι εγώ τρισευτυχισμένος είμαι, έχω μια Pioneer Kuro 428XD.
Η αλλήθεια είναι όμως, κι ας πέσουν να με φάνε όπως έχει γίνει πολλές φορές μέχρι τώρα, οτι για τα Ελληνικά δεδομένο και για το Ελληνικό τηλεοπτικό σήμα, είτε επίγειο είτε ψηφιακό, μιά καλή CRT τηλεόραση είναι ΜΑΚΡΑΝ καλύτερα από την καλύτερη flat τηλεόραση.

Βρατάτε τώρα...
icon7.gif

μονο για τηλεοπτικο σημα ομως .......
γιατι για τα αλλα ειναι ΜΑΚΡΑΝ πισω........

Ρίξε μια ματιά εδώ ... Phosphor Trail
AΚΡΙΒΩΣ AYTO!!!!!!! :worshippy:

η Kuro το έκανε τόσο έντονα που δεν μπορούσα να παρακολουθήσω καμία εικόνα με γρήγορη κίνηση. (ακόμα χειρότερα και από το Rainbow σε φτηνό DLP)

Στην έκθεση που έγινε στο Athens Imperial πριν από μερικούς μήνες, το είχα επισημάνει σε κάποιον που είχε την Kuro ως Demo και μόνο που δεν με έβγαλε τρελό!!!!

Το πιο κουφό από όλα είναι ότι το ίδιο πρόβλημα το έχω δει και σε Sony LCD 46" που δεν έχει φωσφορο στην οθόνη!!!!!!!!! Ίσως εκεί να είναι λόγο διαφορετικού response time μεταξύ των R, G και B LCD's....

Σίγουρα όλα αυτά δεν τα βλέπω στην CRT!!!

AΚΡΙΒΩΣ AYTO!!!!!!! :worshippy:

η Kuro το έκανε τόσο έντονα που δεν μπορούσα να παρακολουθήσω καμία εικόνα με γρήγορη κίνηση. (ακόμα χειρότερα και από το Rainbow σε φτηνό DLP)

Στην έκθεση που έγινε στο Athens Imperial πριν από μερικούς μήνες, το είχα επισημάνει σε κάποιον που είχε την Kuro ως Demo και μόνο που δεν με έβγαλε τρελό!!!!

Το πιο κουφό από όλα είναι ότι το ίδιο πρόβλημα το έχω δει και σε Sony LCD 46" που δεν έχει φωσφορο στην οθόνη!!!!!!!!! Ίσως εκεί να είναι λόγο διαφορετικού response time μεταξύ των R, G και B LCD's....

Σίγουρα όλα αυτά δεν τα βλέπω στην CRT!!!

Απλά στην περίπτωση σου λόγω της συγκεκριμένης ευαισθησίας επιβάλλεται εξαντλητικό ψάξιμο πριν την αγορά τηλεόρασης -bye-