Υπάρχει στο forum κάποιος κάτοχος TV Philips με DLNA?

Παιδιά καλημέρα.
Το πρόβλημα τελικά φαίνεται να ήταν από το router (speedtouch Thomson 585V7 της Forthnet).
Συνδέοντας απ' ευθείας την TV με το PC μέσω homeplugs χωρίς την παρεμβολή του router και μάλιστα με αυτόματη IP (όχι στατική) το streaming των files του PC γίνεται άψογα. Προφανές πρόβλημα ασυμβατότητας του router με τους servers ή κάποια ρύθμιση που απαιτείται στο router την οποία πρέπει να κάνω και δεν έχω κάνει. Anyway όλα φαίνεται να λειτουργούν σωστά τώρα και σκέφτομαι να αλλάξω router. Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει τώρα είναι ότι όταν streamάρω από το pc δεν έχω internet γιατί βγάζω το router από το pc για να βάλω στη θύρα το homeplug.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον SlionB που μου άνοιξε τα μάτια και με γλύτωσε από τη διαδικασία να στείλω την TV στο service αλλά και σε σας petasis και ilise που ενδιαφερθήκατε για το πρόβλημά μου.
Keep in touch

Χαίρομαι που βρήκες άκρη.
Πρόσεχε γιατί οι αυτόματες ρυθμίσεις σου δεν θα παίζουν πάντα γιατί η TV και το PC έχουν κρατήσει τις IP τους από την τελευταία σύνδεσή τους με τον router.
Αυτές μετά από 1-2 μέρες συνήθως χάνονται αν δεν ξανασυνδεθούν οι συσκευές στον router.Για αυτό σου πρότεινα τις χειροκίνητες.
Δεν είμαι αισιόδοξος ότι το firmware update θα λύσει οριστικά το πρόβλημα του Thomson (δεν το θεωρώ καλό router) οπότε η καλύτερη λύση θα ήταν να τον αντικαταστήσεις με κάποιον άλλο.
Ίσως αν έπαιρνες τηλέφωνο τον πάροχό σου για το Internet και του ανέφερες το πρόβλημά σου να μπορούσες να αιτηθείς δωρεάν αντικατάσταση του router.
Καλή συνέχεια.

Τελος καλο ολα καλα.
Αντε να ευχαριστηθεις streaming.
Να σου πω κατι εγω δεν το πολυχρησιμοποιω γιατι ξενερωνω με την ποιοτητα εικονας. Εχω συνηθισει το panel να ζωγραφιζει με HD υλικο και μου κακοφαινεται οταν βλεπω ψηφιακιλα και μουνταδα. Καταφευγω σ αυτο οταν εχω ξεμεινει τελειως απο ταινιες.
Παρακαλω δεν κανει τιποτα, Τουλαχιστο ελυσες το προβλημα σου!
Νικος

Νικόλα δεν καταλαβαίνω για πια μουντάδα μιλάς.. Ίσα ίσα με streaming μέσω PC η εικόνα στην TV είναι τέλεια σε ταινίες Divx - Avi (σε επίπεδο HD μη σου πω) σε αντίθεση με αυτό που έβλεπα χρησιμοποιώντας εξωτερικό multimedia σκληρό δίσκο (Lacie Lacinema 500GB) με τον οποίον αν και τον είχα συνδεδεμένο με την TV με καλώδιο HDMI είχα πράγματι μουντάδα στις ταινίες ότι ρύθμιση και αν έκανα στην TV. Αναπαραγωγή ταινίας από DVD δεν δοκίμασα αλλά είμαι πολύ ικανοποιημένος από την ποιότητα εικόνας-ήχου μέσω streaming.

Χαίρομαι που βρήκες άκρη.
Πρόσεχε γιατί οι αυτόματες ρυθμίσεις σου δεν θα παίζουν πάντα γιατί η TV και το PC έχουν κρατήσει τις IP τους από την τελευταία σύνδεσή τους με τον router.
Αυτές μετά από 1-2 μέρες συνήθως χάνονται αν δεν ξανασυνδεθούν οι συσκευές στον router.Για αυτό σου πρότεινα τις χειροκίνητες.
Δεν είμαι αισιόδοξος ότι το firmware update θα λύσει οριστικά το πρόβλημα του Thomson (δεν το θεωρώ καλό router) οπότε η καλύτερη λύση θα ήταν να τον αντικαταστήσεις με κάποιον άλλο.
Ίσως αν έπαιρνες τηλέφωνο τον πάροχό σου για το Internet και του ανέφερες το πρόβλημά σου να μπορούσες να αιτηθείς δωρεάν αντικατάσταση του router.
Καλή συνέχεια.
SlionB να κάνω μια ερώτηση μέσα στην ασχετοσύνη μου.
Εχθές έβαλα στατική IP στο PC και στην TV όπως μου είπες για την απ' ευθείας δικτύωση (εκτός router) της TV μέσω homeplugs. Όλα τέλεια. Όταν όμως έβγαλα το homeplug από τη θύρα του PC για να ξαναβάλω το καλώδιο του router για να έχω internet οι ρυθμίσεις της στατικής IP χάθηκαν από το PC και με ξαναέβαλε στην αυτόματη απόδοση IP. Δεν καταλαβαίνω, κάθε φορά που θα βάζω τα homeplugs για τοπική σύνδεση δικτύου της TV με το PC θα πρέπει να ξαναβάζω πάλι IP, Netmask κλπ..?

SlionB να κάνω μια ερώτηση μέσα στην ασχετοσύνη μου.
Εχθές έβαλα στατική IP στο PC και στην TV όπως μου είπες για την απ' ευθείας δικτύωση (εκτός router) της TV μέσω homeplugs. Όλα τέλεια. Όταν όμως έβγαλα το homeplug από τη θύρα του PC για να ξαναβάλω το καλώδιο του router για να έχω internet οι ρυθμίσεις της στατικής IP χάθηκαν από το PC και με ξαναέβαλε στην αυτόματη απόδοση IP. Δεν καταλαβαίνω, κάθε φορά που θα βάζω τα homeplugs για τοπική σύνδεση δικτύου της TV με το PC θα πρέπει να ξαναβάζω πάλι IP, Netmask κλπ..?

Δυστυχώς ναι.
Με τις αυτόματες ρυθμίσεις παίρνουν οι συσκευές σου ρυθμίσεις δικτύου από τον router.
Όταν δεν μεσολαβεί router πρέπει να μπαίνουν στατικές ρυθμίσεις στις συσκευές.
Αυτό το στάδιο , μην ξεχνάς ότι ήταν δοκιμαστικό για να δεις αν φταίει ο router.
Τώρα που βρήκες το πρόβλημα δεν πρέπει να τα αφήσεις έτσι μόνιμα γιατί δεν βολεύει.
Πρέπει να καταλήξεις στην μόνιμη λύση του θέματος.

** Οι στατικές ρυθμίσεις δεν χάνονται στο PC εκτός αν δεν είχες κάνει restart ή εσύ ξαναέβαλες αυτόματες.

Νικόλα δεν καταλαβαίνω για πια μουντάδα μιλάς.. Ίσα ίσα με streaming μέσω PC η εικόνα στην TV είναι τέλεια σε ταινίες Divx - Avi (σε επίπεδο HD μη σου πω) σε αντίθεση με αυτό που έβλεπα χρησιμοποιώντας εξωτερικό multimedia σκληρό δίσκο (Lacie Lacinema 500GB) με τον οποίον αν και τον είχα συνδεδεμένο με την TV με καλώδιο HDMI είχα πράγματι μουντάδα στις ταινίες ότι ρύθμιση και αν έκανα στην TV. Αναπαραγωγή ταινίας από DVD δεν δοκίμασα αλλά είμαι πολύ ικανοποιημένος από την ποιότητα εικόνας-ήχου μέσω streaming.

Σαφως εξαρταται απο την ποιοτητα του αρχειου που stream-αρουμε και απο το πιθανο transconding που χρησιμοποιουμε. Σε γενικες γραμμες αρχεια divx-xvideo εκαι κοντα στο 1,2G ειναι αξιοπρεπηστην εικονα τους αλλα στα ματια μου σε καμμια περιπτωση δεν συγκρινονται με υλικο bluray ουτε και σε HD μεσω δορυφορου.
Νικος

Σαφως εξαρταται απο την ποιοτητα του αρχειου που stream-αρουμε και απο το πιθανο transconding που χρησιμοποιουμε. Σε γενικες γραμμες αρχεια divx-xvideo εκαι κοντα στο 1,2G ειναι αξιοπρεπηστην εικονα τους αλλα στα ματια μου σε καμμια περιπτωση δεν συγκρινονται με υλικο bluray ουτε και σε HD μεσω δορυφορου.
Νικος

Και γιατί να μην παίξει ματρόσκες H264 720p και πάνω?
Το μόνο θέμα είναι που να τις βρει πλέον αφού gamato τέλος...

Και γιατί να μην παίξει ματρόσκες H264 720p και πάνω?
Το μόνο θέμα είναι που να τις βρει πλέον αφού gamato τέλος...

Εκανα stream σε υλικο 720p απο desparate housewives και απογοητευτηκα. Σαφως καλυτερο απο τα απλα αρχεια των 350MB (το συγκεκριμενο ηταν 1.2G) αλλα παλι κατι ελειπε.
Δεν ξερω ισως να ειναι η κωδικοποιηση. Απο την αλλη δεν εχω δει ματροσκα απο bluray rip οποτε κραταω πισινη. Σε γενικες γραμμες ως προς το θεμα της ποιοτητας εικονας εμμενω στην αρχικη μου τοποθετηση.:grinning-smiley-043
Νικος

Οι ματρόσκες απέχουν από την ποιότητα του bluray, εκτός και αν μεταφέρεις αυτούσιο το stream του bluray σε ματρόσκα container. Πάντα κάτι λείπει, και αρκετά συχνά φαίνεται κιόλας...

Εννοείται ότι κάτι λείπει σε οποιοδήποτε συμπιεσμένο ψηφιακά βίντεο σε σχέση με το πρωτογενές.
Εννοείται ότι η ποιότητα BluRay είναι ανώτερη.
Δεν έκανα τέτοια σύγκριση.
Το θέμα είναι πως θα έχουμε την καλύτερη ποιοτικά εικόνα από ψηφιακό υλικό που καλώς ή κακώς βρίσκεται με κάποιο τρόπο στην καθημερινότητά μας.

Παίζοντάς το με ειδικευμένο αναπαραγωγέα, όπως το WD Live; Από δίσκο;
Έχω την εντύπωση ότι τα τσιπάκια που βάζουν στις τηλεοράσεις είναι για τα βασικά.

Παίζοντάς το με ειδικευμένο αναπαραγωγέα, όπως το WD Live; Από δίσκο;
Έχω την εντύπωση ότι τα τσιπάκια που βάζουν στις τηλεοράσεις είναι για τα βασικά.

Αγαπητε μου φιλε εχω δοκιμασει να παιξω αυτουσιο το αρχειο μεσω usb της τηλεορασης. Πιστεψε με δεν βλεπω ορατη διαφορα που να με κανει να εκπλαγω οσον αφορα την διαφορα στην εικονα του ενσωματωμενου player της τηλεορασης και της εικονας μεσω υπολογιστη ( server tversity).
Εκει που υπαρχει διαφορα προς το καλυτερο ειναι οταν παιζω το αρχειο με upscale του 8140 της philips αλλα εκει το σημα οδηγειται μεσω HDMI στην τηλεοραση και το σημα αναβαθμιζεται σε 1080p. Ωστοσο και παλι δεν μου δημιουργειται η εντυπωση του OYAOY ομως φαινεται η διαφορα.
Νικος

PS Δεν κατηγορω τις ματροσκες απλα λεω οτι υπαρχει ακομα περιθωριο βελτιωσης. Νατο θεσω αλλιως. Η διαφορα που βλεπω με τα αρχεια των 1,2G δεν με ικανοποιει ωστε να τα κατεβαζω στη μορφη των 720p οποτε μενω σταθερος στα 350MB ανα επεισοδιο.

Τελος καλο ολα καλα.
Αντε να ευχαριστηθεις streaming.
Να σου πω κατι εγω δεν το πολυχρησιμοποιω γιατι ξενερωνω με την ποιοτητα εικονας. Εχω συνηθισει το panel να ζωγραφιζει με HD υλικο και μου κακοφαινεται οταν βλεπω ψηφιακιλα και μουνταδα. Καταφευγω σ αυτο οταν εχω ξεμεινει τελειως απο ταινιες.
Παρακαλω δεν κανει τιποτα, Τουλαχιστο ελυσες το προβλημα σου!
Νικος

Αγαπητέ μου φίλε Ilise μιας που όπως αποδεικνύεται το πρόβλημά μου τελικά φαίνεται να είναι από το router μπορείς να μου πεις τις ρυθμίσεις που έχεις κάνει στο δικό σου router και streamάρεις χωρίς πρόβλημα τα files σου από το PC? Το ξέρω ότι προφανώς δεν έχουμε το ίδο router (εγώ έχω το speedtouch Thomson 585 V7 από τη Forthnet) αλλά ίσως να βρω κάποια άκρη από τις γενκές ρυθμίσεις που έπρεπε να κάνω και ενδεχομένως να μην έκανα.
Ευχαριστώ

Αγαπητέ μου φίλε Ilise μιας που όπως αποδεικνύεται το πρόβλημά μου τελικά φαίνεται να είναι από το router μπορείς να μου πεις τις ρυθμίσεις που έχεις κάνει στο δικό σου router και streamάρεις χωρίς πρόβλημα τα files σου από το PC? Το ξέρω ότι προφανώς δεν έχουμε το ίδο router (εγώ έχω το speedtouch Thomson 585 V7 από τη Forthnet) αλλά ίσως να βρω κάποια άκρη από τις γενκές ρυθμίσεις που έπρεπε να κάνω και ενδεχομένως να μην έκανα.
Ευχαριστώ

Αγαπητε μου φιλε εγω εχω το Netfaster2 της HOL και δεν εχω κανει απολυτως τιποτα απο ρυθμισεις. Η μονη ρυθμιση που εχω κανει ειναι να ανοιξω μια πορτα για torrent. Απολυτως τιποτα αλλο. Ουτε στατικη διευθυνση ουτε τιποτα. Μονο DHCP και το router κανει τα υπολοιπα.
Νικος

Αγαπητε μου φιλε εγω εχω το Netfaster2 της HOL και δεν εχω κανει απολυτως τιποτα απο ρυθμισεις. Η μονη ρυθμιση που εχω κανει ειναι να ανοιξω μια πορτα για torrent. Απολυτως τιποτα αλλο. Ουτε στατικη διευθυνση ουτε τιποτα. Μονο DHCP και το router κανει τα υπολοιπα.
Νικος
Ποιον media server χρησιμοποιείς? Windows Media player 11 ή Tversity? To Netfaster 2 συνεργάζεται άψογα με τον server?

Ποιον media server χρησιμοποιείς? Windows Media player 11 ή Tversity? To Netfaster 2 συνεργάζεται άψογα με τον server?

Χρησιμοποιω το tversity αλλα και το Nero Media Home4. Και τα 2 συνεργαζονται αψογα με το Netfaster. Στο δε transconding το Nero ειναι ελαφρα πιο γρηγορο αλλα σε ποιοτητα εικονας ειναι και τα δυο τα ισαξια.
Νικος